• Jaroslávek

    Jaký jsou zkušenosti s Time A.T.A.C XS ?

    0 0
    • pegal  

      dobre ..

      0 0
    • Peslezedirou  

      Ty nejsi Manas! :oZ!!

      0 0
    • Excel  

      mam XSka, zatim tak 600 km..takze zadnej problem to stelovani jsem nevyuzil takze dle me stacej XEcka naslap i vystup v pohode i v bahne…stare TIMe slouzily 3 roky a bez problemu nez mi lohli kolo

      0 0
    • VencaV1  

      Ja bych rek, ze oboje jsou dobre (shimano mam na mysli 540). U tech 540 mi nejak lip vyskakovala noha v napjatych situacich, kdyz jsem potreboval okamzite vycvaknout, ale zase mi obcas vypadla, kdyz jsem nechtel. Time (mam XS carbon) maj tuzsi chod (i pri nastaveni na nejmensi silu vypinani) presto mi vyhovujou vic. Ale ty nejsi Manas. :oZ!!

      0 0
    • MlokCZ  

      Mám XS na silničce i biku, celkem zatím cca 5000km na obojích dohromady a maximální spokojenost. A taky bych řek, že není třeba to štelování co mají XS-ka (já je ale bral za takřka stejnou cenu co XE, takže nebylo co řešit).

      0 0
    • jIrI___  

      Vytáhnu historické vlákno – máte někdo srovnání pedálů Shimano XT a Time Atac XC2? U aktuálních XT mě trápí neustálé povrzávaní při záběru, kterého se nemůžu zbavit a psychicky mě týrá, zřejmě si pedály nesedly s mými tretrami. Tak hledám náhradu s tím, že Shimanu bych se rád vyhnul…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Na Time Atac XC (verze 4,6) mám najeto asi 30 000 km. Vozím troje tretry (vše Spešl) a s vrzáním při šlapání problémy nemám. U této levné verze budou asi nějaké obyčejné osy. Na bazarovém kuse s těmito základními „tmavými“ osami jsem se setkal s tím, že jedna byla ohnutá (druhá asi taky ale míň).

        Největší nevýhoda je v podstatě nemožnost si půjčit kolo, nebo si kola s někým na chvíli vyměnit bez výměny pedálů. Time skoro nikdo nevozí.

        0 0
        • jIrI___  

          Dočetl jsem se, že vlastností Time je možnost podélného posuvu tretry po pedálu a větší volnost paty. Volnost paty neřeším, to by nevadilo, ale tím podélným posuvem si už tak jist nejsem… Je to při jízdě hodně citelné?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Na treře kus odřízni a je to :) Přecházet na jiný systém nevím, borci často mění kufry na Timech a na pedálech se jim cosi povoluje.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Já bych ten posun označil spíš jako příčný – tedy kolmý na směr jízdy. Tam trochu možnost posunu je. Jak padlo výše, na jednom kusu jsem musel párkrát utáhnout osu – dělala se vůle. Utažení je ale snadné i venku a Loctite to jistí. Co se opotřebování kufrů týče, to mi přijde v normě. Řekl bych, že vydrží dost, ale já s tím moc neběhám po šutrech…

            0 0
          • MlokCZ  

            Ono je to v reálu vlastně úplně naopak než se na první pohled zdá.

            Time pedály jsem vozil mnoho let (80tis.+ km) a nakonec musel opustit, protože jsem potřeboval větší rotační vůli. Time pedály umožňují posun o 5mm, ale jak správně píše Zoidberg, tak je to kolmo na směr jízdy. A za mě to je úplně k ničemu, stejně vždy bota skončí v jedné z krajních pozic. Ale na druhou stranu to ničemu nevadí, nikdy jsem to ani nevnímal.

            Oproti tomu rotační vůle ve srovnání s Shimanem v podstatě není žádná (na Shimanu je proti tomu obrovská), v podstatě hned je tam nepatrný odpor při rotaci. Na Timech jsem tak vždy musel mít nastavené kufry naprosto přesně a i tak mi to nakonec vadilo s mojí problemaickou patelární šlachou.

            U Shimana při té rotační vůli jakou mají, tak ani kufry nijak extra přesně řešit nemusím.

            Co se týká povrzávání při záběru, tak to se mi u Timů také stalo, ale vždy byla původem bota (na Shimano pedálech to nebylo o nic lepší ani horší).

            Kufry vydrží u Timů jasně méně než u Shimana, ale není to zase nic hrozného.

            Problémy jsem s Timy nikdy žádné neměl.

            0 0
      • krabica  

        A nechceš něco SPD kompatibilního jako Look?

        0 0
        • jIrI___  

          Jo, to je taky varianta, ale u aktuálních modelů mě odrazuje právě ta příliš velká podobnost s SPD :). Škoda, že už se nedá sehnat Quartz, resp.S-Track, s vymezovacími podložkami pod kufry, ty jsem kdysi měl a byly super.

          0 0
          • krabica  

            Jeté S-Tracky ti můžu poskytnout, mám je 2×… :-D Jen to chce nové kufry, ale ty potvory mají tendenci k vrzání větší než SPD… :-)

            0 0
            • jIrI___  

              Dívám se po eshopech a sehnání odpovídajících kufrů vypadá jako oříšek :)

              0 0
      • mr.antik  

        ano jedny boty mi na Time XC povrzávaly, vyžadovalo to očištění plastového těla pedálu a silikonový olej.

        Funčnost nedokážu posoudit, protože jsem na to zvyknul, ale Time XC mě přijdou že jdou zacvakvát hodně ztuha, pokud je pedál i kufr nový. Nechápu to, proč na na XC modelu mají pružinu z čtvrcového profilu drátu a na ostatních kruhový, který jde hezky lehce.

        Jo a mrkni na osy, ty nejlevnější modely nebrat, myslim že od XC4 je už lepší

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.