• Hidden002

    Zdravím právě jsem si z bazaru pořídil svojí první silničku Trek.1.5. Akorát jsem jí koupil bez nášlapů. Chci upozornit že je to má první silnička a zároveň si chci koupit moje první nášlapy. Můžete mi poradit jaké nášlapy koupit? Nechci zatím nějaké drahé uvidím zda mě silnička bude bavit. Zatím mi padly do oka tyto dvoje nášlapy.

    https://www.hupnakolo.cz/…530-stribrne

    https://www.hupnakolo.cz/…-r550-spd-sl

    pokud někdo poradíte jiné v rozumné cenové kategorii budu jen rád

    Díky

    Tomáš

    0 0
    • Breakpain  

      r550

      0 0
    • joannes.janek  

      Já mám 520 od Shimána. Mám teda hardtaila. Takže nevím jestli 520 nejsou určeny jen na horský. Jsem s nimi,ale spokojenější. Spousta jiných uživatelů také chválí…

      0 0
      • jenda95  

        520 jsem MTB, na silnici moznost oboustranneho nastupu moc nevyuzijes.Taky jsem s nimi drive jezdil, ale silnicni tretry mi na delsi jizdy prece jen sedi vice a bota drzi lepe. Pokud neplanuje i cyklokros, tak bych zustal u silnicni verze jak radi breakpain.

        a mimochodem: Rule #34 Mountain bike shoes and pedals have their place. On a mountain bike. :)

        0 0
        • Hidden002  

          Cyklokros zatím neplánuji :) už mám treka a silnici a až bude zase cash na řádění v lese si chci koupit MTB. Ale to je otázka příštího roku :) Takže spíš ty R550 radíš?

          0 0
          • jenda95  

            R550 jsou urcite ok. Chapu, ze si nekdo nechce kupovat druhe boty a se SPD se da i na silnicce zit. Nakonec zit se da treba i s prehazovackou na ramu :)

            Tj pokud nechces investovat i do bot, tak si na rok kup 520 – do roka bud kolo odlozis a nebudes stejne jezdit nebo si budes rikat, ze to chtelo silnicni boty (prece jenom se trochu od MTB lisi) … a casem 520 hodis do supliku a poridis si silnicni. A mimochodem – pokud aspon trochu vice jezdis, tak vice bot se hodi i tak – nekdy porad neuschnou, nekdo jsou od blata, nekdy je nekde zapomenes :)

            0 0
            • Hidden002  

              koupil jsem nakonec ty R550. Jezdím dlouho na treku, ale jezdím převážně silnice a baví mě rychlost. Takže snad mě to bude bavit dál :) teď jenom pořídit si k nim vhodné boty a vesele jezdit :)

              0 0
          • Prasopes  

            Pokud plánuješ MTB, tak bych koupil spíš ty 520 – budeš moct používat jedny boty na silničku i mtb a na silničce mi mtb tretry nijak omezující nepřijdou, zatímco silniční na mtb použít moc dobře nejde. A pokud je problém s cash flow (což asi je, co jsem tak pochopil), přijdou mi mtb na obě kola jako univerzálnější…

            0 0
            • jenda95  

              Silnicni tretry na mtb je myslim ekvivalent sebevrazdy :) Ja mam porad obcas problem nacvaknout na krizovatce (nejsou oboustranne) natoz v terenu!

              0 0
              • GrumpySmurf  

                Jezdim jen silnici a tedka sem mel chvilku pujcenej bajk. Boty nemam, na fullu sem vzivote nesedel, ale speedplay a silnicni boty fungovali docela slusne :D Pravda, jak se dostal bordel do kufru, tak byl problem, ale jezdit se urcite dalo..

                0 0
                • jenda95  

                  klouboucek za odvahu :)

                  Ja bych nabral bordel do kufru, nestihl otocit pedal spravnym smerem a na prvni terenni prekazce se poroucel k zemi.

                  0 0
                  • Breakpain  

                    Jenže Speedplay, jsou defakto MTB nášlapy – míněno, že jsou to malé oboustranné placky ;-). Takže co se týče nacvakávání, je to pohoda oproti silniční klasice. Tak možná proto. ;-) …

                    0 0
        • Kamilac  

          To pravidlo je sice krasný, ale rozhodně si nebudu kupovat kvůli silnici druhý boty. Takže MTB pedály aj na silnic a neřeším.

          0 0
          • IndyCZ  

            To je jako říct, že sis koupil tenisovou raketu, ale tenisáky kupovat nebudeš, protože máš doma košíky na badminton. Sice si zapinkáš, ale nebude to ono. ;-)

            0 0
            • Smazaný účet  
              0 0
              • IndyCZ  

                Já ale netvrdím, že je na tom něco špatného, psal jsem, že to není ono, což ani z podstaty věci nikdy být nemůže. Co si představit pod pojmem „pořádné škrpály“ v souvislosti se silničním kolem fakt nevím.

                0 0
                • Smazaný účet  
                  0 0
                  • jenda95  

                    Jenze ty se hodi spise na XCO, kdy vis, ze hodiny z kola neslezes. Jakmile v nich potrebujes popobehnout, tak je tuhost karbonu spise nevyhoda. Tj MTB tretry s karbonovou podrazkou maji obvykle tu, kteri treter doma maji uz vice (vcetne silnicnich) a karbon si koupili proto, ze oceni jeho vyhody. Nejsem si jisty, ze to plati o zakladateli vlakna.

                    0 0
                    • Smazaný účet  
                      0 0
                      • jenda95  

                        proto doporucuji na silnicni tretry koupit gumove navleky na zamky, v zadni kapse moc mista nezaberou … a uz mi usetrily peknych par rozbitych pullitru na chodech v hospodach :)

                        0 0
                    • Hidden002  

                      určitě to o mě neplatí. Jak říkám dosud jsem jezdil na treku v klasické obuvi a najel jsem na ní i 100 km za den. Ale baví mě ta rychlost a chci zkusit něco jiného. Proto jsem si pořídil silničku, ale komponenty a dokupovaní vybavení o tom nemám ani páru tak tu hledám pomoc

                      0 0
                    • Hidden002  

                      proto si koupím na začátek tyto boty

                      https://www.hupnakolo.cz/…-tretry-bile

                      nebo máte tip na jiné?

                      0 0
                      • jenda95  

                        Boty ti nikdo neporadi, musis do obchodu a zkusit si je. Ja mam obvykle predvybrane 2–3 … a nakonec koupim uplne jine, protoze tretry musi sedet, neco jde poznat i kdyz se jenom projdes po kramu.

                        0 0
                      • GrumpySmurf  

                        Tip nemam, ale hledal bych horni presku nebo boa. Je to sice drazsi, ale moznost pohodlne a snadno si dotahnout boty je alespon promne dulezita.. (a nebo to je jen deformace z lyzovani, nekamenujte me..)

                        0 0
                        • jenda95  

                          Neznam tretry Force, ale treba Shimana i na suchacich drzi prekvapive dobre. Stejne to nemuzes utahnout uplne na fest, nejakou krev potrebujes i v chodidle.

                          0 0
                          • GrumpySmurf  

                            Nevim, mozna to je fakt deformace, ale prvni vec co delam kdyz nasednu na kolo je doutahovani bot a u delsich jizd v pulce klidne jednou pricvaknu znova. A funguje to samozrejme i naopak, uz sem botu povoloval pro vraceni citu do nohou po dlouhym kopci. Predstava ze bych musel zastavovat, nebo to zkouset se suchacema nak trefit neni moc lakava..

                            0 0
                            • jenda95  

                              jo, prezka je lepsi, sam je mam … chtel jsem jenom rict, ze fatalni problem jsem nemel ani se suchaci, aspon na Shimanu mi nepovolovaly.

                              0 0
                            • Breakpain  

                              I sucháče pošteluješ za jízdy ;-).

                              Nejlepší na to je BOA ;-) … škoda, že tretry s nima mi nesedí a jsem prozatím odkázanej na sucháče s přezkou … Shimana co se tvaru boty sedí nejlépe … Bohužel, bota jako taková je spíše „bačkora“ :) … a top model je prostě nechutně drahej, nato, že se u toho nedá vyměnit podrážka :)

                              Je to normální – dle potřeby tretry povoluju na začátku a v průběhu/ke konci dotahuju. Záleží, jak moc nateče noha :)

                              0 0
            • jIrI___  

              Jezdím na silnici v turistických nebo MTB tretrách. Kromě toho, že mě nezdraví silničáři ve strakatých dresech s desítkami reklam, jsem žádnou jinou újmu neutrpěl a vždy dojel tam, kam jsem potřeboval :))

              0 0
              • Kamilac  

                +1

                0 0
              • Breakpain  

                Tak dá se jet i s klasickými pedály a dojedeš, že jo;) …

                Je to jen o komfortu a přenosu síly. Jezdím oboje – na CX mtb, na silnici klasiku. Srovnání je takové, že odjedu oboje, ale když chceš trošku dupnout a točíš to, po delší době je to mnohem více příjemnější se silniční klasikou. Takže asi i na CX (je to zimák) hodím silniční pedály.

                0 0
              • Rockodendronus  

                Jasně že se dá dojet i v mtb tretrách, dokonce se dá dojet i na platformách, stejně tak se dá stovka uběhnout v teniskách, žabkách i pohorkách. Ale jak píše Breakpain, je to o komfortu a přenosu síly, kdy silniční pedál má prostě větší styčnou plochu, silniční tretra je tužší atd. ;) Ale nedá se v tom moc chodit no. Na dojíždění atp. mtb tretry budou lepší, ale jestli Hidden na té silnici plánuje jezdit a nezastavovat se u každého odpočívadla,…

                Že tě nezdraví je možná i v něčem jiném, nebo alespoň já si nevybavuju, že bych si kdy stihl všimnout obuvi projíždějících cyklistů, kor těch na silničce. :o)

                0 0
    • vylizplech  

      http://www.kupkolo.cz/…ic-2_z95689/ ahoj, mám tyto pedály zatím sice jen chvíli, ale jsem spokojený.

      0 0
      • Lada,s  

        Tyhle jsou v pohodě, nebo ty R550. Rozhodně bych ale šel do silničních pedálů.

        0 0
    • Espen  

      Po koupi silničky k biku jsem taky na silničku hodil Mtb r520. Časem koupil silniční tretry a pedály a teď mám silniční pedály i na biku. Na silničku kup silniční pedály s tretry, je to prostě lepší. Jiné vysvětlení nemám.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.