• smallbrother

Zdar, mám problém se svým Epicem. Když je bahno (letošní Král Šumavy) tak se mi příšerně natáčí řetěz na převodník. To by mi tolik nevadilo. Problém je v tom že se dostane do mezery mezi velkej převodník a spodní kyvku a tam se zadrhne. Dost to ničí rám. Stává se vám to na Epicu taky? Ta mezera je malá, dneska jsem pod pravou misku dal o podložku víc a trochu to rozšířil tak sem zvědavej. Ted mám napravo dvě podložky a třetí už tam kvůli řetězový lince dát nemůžu. Kolik prostoru tam máte vy? Díky. Kliky mám XTR, rám S-WORKS 2004

0 0
    • PePu  

Rozumím tomu dobře, že ti pila „nacpe“ řetěz do mezery mezi kyvkou a pilou odspodu (a to i když není bahno)? Není to spíš opotřebovaným převodníkem a/nebo řetězem? Mně se něco podobného „téměř“ stalo dvakrát, ale vždy to bylo nevhodným řazením (čti prasecky v záběru, ale na kterých převodech už nevím) a nikdy se řetěz neprocpal až ke kyvce. Přesnou mezeru ti neřeknu, snad zítra. Možná by mohl pomoci nějaký antichainsuck (byly tu fotky od Pekáčka, ale zřejmě se ztratily při pádu serveru).

0 0
      • smallbrother  

řetěz nahoru vyjede po převodníku (na největším se to samozřejmě nestává) a pila ho skřípne k zadní stavbě ještě než ho kladka stáhne zase dolů. :( chainsuck by byl řešení, zatím zkoumám příčiny.

0 0
        • kovar  

za to může nejspíš převodník – pilníkem ten stávající přinuť ke spolupráci (zhora www.bike-forum.cz/…big/1021.jpg a případně výtlaky z boku) nebo dej nový

0 0
        • PePu  

Epic 06, kliky Truvativ Stylo GXP – mezera podélně 25mm, příčně 11mm. Ale opravdu bych to viděl na převodník (viz kovar).

0 0
    •  

Svitava je řeka řek!

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.