• pacobull

    Koupil jsem Sigmu BC1200. Podařilo se mi nastavit vše potřebné (od obvodu kola až po čas), ale nějak to nefunguje. Prostě to neměří. Jako kdyby z čidla nešel žádný signál. Protože je to moje první Sigma tak se možná hloupě ptám : není třeba to před prvním použitím zpustit? Díky za každou zkušenost.

    0 0
    • Daf  

      Melo by to fungovat rovnou. Nikde se nic nespousti. Leda za bys mel bezdratovou tam musis tlacitkem budik probudit z toho spaciho rezimu.

      0 0
      • TinkTink  

        Nektery – stava se to VELMI zridka – SIGMY bezdratovy nefungujou ani jako novy…se to sem tam stane – aspon podle myho dodavatele :o)

        Mne to fungovalo nejak divne…tak jsem pak zmackl pro jistotu obe dve tlacitka na snimacich najednou pri roztocenym kole a pak uz to bylo ok – mozna ale jenom zdani…ofic je to na zjisteni baterek :)

        Namet na diskuzi – na treti vyjizdce me opustilo cidlo z vidlice…nechapu jak se to stalo – v pohode to dve vyjizdky prezilo…mozna vada gumky nebo spatne pridelano a projevilo se to az po nakych 100km? Nicmene – cidlo bezdratu nemam…rozhodl jsem se jezdit uz teda kompletne bez tachometru – stejne me nebavi prehazovat tachometry a jizda bez nej se mi zda takova vic pohodovejsi…

        Takze – je to na reklamaci? Jak co dokazu?…Myslim ze to je docela sporny (kde nic neni, se tezko cokoli dokazuje…)…planuju ze se zeptam primo vyrobce jak by mi mohl poradit…snad odpovi :)

        0 0
        • fousek  

          No mel sem podobnej problem se zadni svitilnou od SIGMY upadla, dokonce sem ji znova nasel, zjistil sem ze se ulomil kousek objimky a reklamaci mi stejne neuznaly, takze tezko

          0 0
      • pacobull  

        Jedna se o klasickej dratovej model. Myslim, ze je vadnej, ale chtel jsem se ujistit, abych nevypadal jako blbec az to poslu zpatky do obchodu a oni zjisti, ze je to O.K. Jak uz jsem psal Sigmu mam poprve, dosud jsem jezdil jenom Cateye

        0 0
        • lidumil  

          No Sigma je docela citlivá na nastavení vzdálenosti magnetu na kole od čidla na vidli. Zkus tím magnetem laborovat, navíc u těchhle computerů se musí počítač docvaknout nadoraz až to klapne, zpočátku to jde docela těžko. To je co mě napadá hned.

          0 0
        • Polka  

          Dratovej model musi valit – dyt na tom pomalu neni co poku..vit, ne? Mas magnet dostatecne blizko cidla?

          0 0
          • Vrci  

            Může být štíplý drát.

            0 0
          • pacobull  

            Se vzdalenosti magnetu jsem uz laboroval. Mozna to delaji opravdu kontakty mezi compem a drzakem, ale s tim nic neudelam. Holt to zitra poslu zpatky do E-shopu. Jsem zvedavej jak dlouho budu bez kompu

            0 0
            • fousek  

              Mozna bych jeste zkusil merakem zjistit jestly ma obvod cidlo-drzak na tacho

              0 0
    • Vrci  

      Zkus jestli j ve pořádku comp – vem kus dtátu, přilož ho k jednomu kontaktu a druhým koncem klikej na druhý kontakt. Na počítači by se měla objevit nějaká rychlost nebo ujetá vzdálenost.

      Vem magnet a pohybuj jím kolem čidla na vidlici, je slyšet cvakání (velmi tiché ale je).

      Pokud slyšíš cvakání z čidla a povedlo se ti „najet“ nejaké metry – máš přerušený drát.

      0 0
      • pacobull  

        Cidlo cvaka a tachac neukazuje nic.

        0 0
      • pacobull  

        Test s drátkem funguje tachac ukazuje. Takze chyba je v kabelazi. Dik za super tip :-) to me fakt nenapadlo.

        0 0
        • Vrci  

          Máš tu starší, kde se počítač zasouvá do sáněk nebo tu novější kde se „šroubuje“ do držáku asi o čtvrt otáčky?

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.