• jihra

Mám cukání pořídit si lehokolo, ale ty ceny mne továrních výroblů mne poněkud odrazují (www.azub.cz). Viděl jsem na webu pár obrázků lehokol domácí výroby (třeba www.lehokolo.com/view.php?…). A tak se ptám – je tu někdo, kdo si doma lehokolo vyrobil? Alespoň nějaký takový „základní“ model? Podělte se o zkušenosti, hoďte sem nějaké obrázky, návody atd.

0 0
    • Vilém  

Nevim jak moc jsi studoval stranky na ktere jsi dal odkaz,ale myslim ze je tam toho vcelku dost.Treba tady www.lehokolo.com/search.php?… nebo www.lehokolo.com/index.php?…

0 0
    • jecnak  

Jak to tak sleduju, tak jsi nejaky sileny kutil ne?

No ja si svaroval tandem ze dvou ramu, tak by urcite slo i lehokolo. Nejvetsi problem je sehnat slusny trubky. Planku a vykreu je po webu hafo, staci si vybrat. Pak uz jenom sikovny ruce, spousta casu a TIG svarecka a da se doma postavit cokoli.

0 0
    • Mamut  

Mozes robit z laminatu (ak pouzijes uhlikovu tkaninu, tak mas karbon. Nejaky chlapik v Polsku vyraba taketo ramy v garazi. Kamos s pritulkou prave na takychto ramoch idu cez Latinsku Ameriku. Jediny problem, co som si na ich ramoch vsimol, bola dost mala tuhost slapacieho „stredu“ (ten „stred“ je uplne vpredu :-)

Zvysit tuhost by asi sla tak, ze to budes vyrabat napolystyrenovom kopyte, ktore tam nechas vovnutri – jednorazove kopyto. Alebo na zaver do trubiek nastrikat montaznu penu. Niekde niekto vyrabal karbonovy ram doma a toto vraj prekvapivo dobre spevnilo ram.

0 0
      • jihra  

Já chci nejprve zmáknout něco hodně jednoduchého, ať si to jednak vyzkouším a jednak ať získám zkušenosti se stavbou. Takže žádný laminát apod., prostě kus nějakého kola, pár trubek, svařit, nějaké sedátko (z tramvaje?), sednout a jezdit. Dál se pak uvidí.

0 0
    • lehoslovak  

vyrabam si doma uz druhe lehokolo zo spodným riadenim,to prve mam na predaj je ple funkcne nabehal som na nom vela km je spolahlive a velmi funkcne ma 26 kolesa…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.