• Hanz_Zlin_CB

    Caudy, docela by mě zajímalo kdo z Vás tuhle kultovku jezdí a jak je s ní spokojen. Já pořídil UFO ST 2007 ve výbavě Conti-Ranking a sem naprosto nadšenej. Jen těch 21 kg je dost. Docela sem pátral o historii této firmy a našel jsem jen tohle:

    Pod nápisem Nicolai na rámové trubce se skrývá příjmení německého konstruktéra, zakladatele i majitele značky v jedné osobě. Říkají mu Kale, celým jménem Karl Heinz Nicolai. Je jednou z nejuznávanějších osobností ve společnosti bikových konstruktérů.

    Už od roku 1985, kdy postavil své první enduro, tlačí svými inovativními nápady vývoj v oboru kupředu. Jeho rámy se nejprve začínají prosazovat v závodech. O kvalitě svědčí kromě vlastní produkce také výroba na zakázku pro Mongoose, Cube, Hercules či Alutech. Výrobní program je až neuvěřitelně pestrý, od klasických rámů až po sjezdové speciály se složitými převodovými systémy. V domácím prostředí je Nicolai obrovským pojmem, vždyť se také umístil na čtvrtém místě v žebříčku mezi továrnami s největším rozvojem v celém Německu. Za úspěch lze považovat loňskou cenu na mnichovském Ispu. Nechceme tady za každou cenu vyvyšovat tuto značku, ale jen připomenout, že stále existují pro většinu z nás zcela neznámá kola, která jsou ve světe absolutním high-endem.

    0 0
    • Smazaný účet  

      ty sis to koupil a ani jsi nevěděl že je to kultovka ?!?

      0 0
    • Andrzej  

      tak jestli je nicolai high-end tak dekuju pekne :)

      nevim, mozna muj kus zrovna svarel nejaky ucen, nebo ozrala, nevidel jsem ani zadny jiny ram tak zblizka jako ten muj.

      uz jsem to tu na forum kdysi asi psal. ale par drobnosti muzu zminit:

      na fotkach dokaze nadchnout propracovanymi detaily, ale

      svar vyztuhy na hlavove trubce je propaleny na jedne strane skrz (stena trubky ma nekolik mm), samotna hlavova trubka uz sice byla uvnitr nejak vystruzena, ale kdyz sem do ni zajel vystruznikem tak sem videl, ze je zdeformovana do elipsy (v jednom smeru bral obrovskou trisku a v kolmici nebral nic). skoro na celem kole je videt, ze chteli udelat „efektni“ silne housenky, ale proste to preburili a moc se tavilo.....

      stredova mufna taky byla zboku nacata frezou, ale byla tak kriva, ze freza nedosedla ani na cele celo trubky a uz to ma sotva 68mm.

      tohle jsou vicemene veci, ktere sice na funkci nemusi mit vliv, ale high-end by mel vypadat jinak.

      horsi uz to je s konstrukci pohyblivych casti, sice maji spoustu ofrezovanych „kudrlinek“, ale loziska na hlavnim cepu maji vuli, kterou vymezuji jenom plastove podlozky mezi kyvkou a ramem. (ty se samozrejme casem vydrely a trosku vtlacily do ramu)

      nicmene mam svuj ram moc rad, ma naprosto skvelou geometrii, pruzeni je uplne vynikajici, jak do kopce tak z kopce (v pedalech skoro necitim tah retezu apod.). uzasna je taky barva, bronzovy elox stoji fakt za to, ma krasne hruby povrch, je skoro neznicitelny a vypada uzasne.

      rozhodne uz jsem teda videl spousty ramu trosku kvalitneji vyrobenych, ale pokud bych nekdy zjistil, ze ten muj je jenom nejaky nestastny kus, s chuti bych si zase koupil heliuse fr v nejake kvele barve.

      0 0
      • Nimrod  

        nemůžu se nezeptat… pročs nereklamoval? já koupit rám za takovýhle prachy, tak by musel bejt dokonalej i po řemeslnický stránce

        0 0
        • Andrzej  

          no, nevis asi za kolik jsem ho koupil :)

          a jinak ani neni co reklamovat, ta vule je vlastne vlivem opotrebeni a zbytek jak uz jsem napsal, na funkci nema vliv…

          mi to ani nejak nevadi, ja ho mam rad

          0 0
      • Tomcat  

        Hele asi budeš vyjímka, Nikolaje sou takový „RB made in DE“ , drahý, né každýmu se líběj, občas se i mistr tesař utne atd… prostě nadprůměr za nad průměrný peníze.

        0 0
    • Smazaný účet  

      joo, na Nicolai jsem slintal už před osmi lety, když jsem ho poprvé viděl (v Německu). Nádherný bajky!

      0 0
    • BTom1  

      Mám argona cc ve stříbrným eloxu a ten povrch je fakt odolnej né už však nálepky…Nicolai je pro mě absolutní kult mám rád jejich neobyčejný s ničím zaměnitelný designy…Ted už bohužel nejezdí tak jak je na fotce rám je uschován v krabici a čeká na dietní osazení:-)S těmi vadami co popisoval andrzej tak to se může stát asi každé značce můj je celkem dobře udělanej rozhodně líp než většinu rámu co jsem jezdil nebo měl půjčený.K těm učnům ano Kale si vychovává mladé svářeče kteří se u něj v dílně učí ale na zbytkách trubek…leda že by tak trošku fušovali:-)ten v barvách continentalu je krásnej…

      0 0
    • Nimrod  

      pokuď vim, tak nicolai jako první měl převodovku v rámu a rovnou na svěťák ve sjezdu. jináč nevim nic… taky jsem dřív slintal, dokuď sem nepochopil, že franta je bůh :-) . ale je to krásnej rám a ať jseš s nim spokojenej

      0 0
      • Hanz_Zlin_CB  

        Tak pokud vše pude jak mám v plánu tak s tou přeovodovkou to casem koupim :)

        0 0
        • Nimrod  

          no pokuď se ti zdá 21kg dost, tak si teprv počkej, kolik bude mít nucleon :-)

          0 0
    • luban666  

      mam, jezdim a zatim jsem naprosto spokojeny. a doufam, ze mi to vydrzi jeste dlouho. nicolai je pro me kultovka a mam tuhle firmu celkem rad. je mi sympaticky jak a jakym stylem veci delaji. co se tyce myho ramu, tak tam nemam nic z toho, co popisuje andrzej. u me proste kvalitne odvedena prace, nemecka preciznost.

      0 0
      • Andrzej  

        no a jak mas prosmte vyreseny ten hlevni cep? kolik mas najeto? chodi to hladce (bez tlumice treba)?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.