karbon. sedlovka - spešl objímka

10 nepřečtených
  • Daník

Slyšel jsem, že k upnutí karbonové sedlovky do rámu jest vhodná speciální objímka, která zamezí střihnutí (porušení) sedlovky v místě vstupu do rámu vlivem toho zadního výřezu v sedlové trubce?Huh?

0 0
      • jecnak  

Popravde jsem ale stejne nikdy poradne nepochopil duvod tohohle nesmyslu. TLaky kteryma ta objimka na ram a potazmo sedlovku pusbi jsou stejne nakonec stejny.

0 0
        • rock  

Nevíš, na co je tam taková ta vnitřní vložka ?

0 0
        • Daf  

Podle me tam jde jen o ten efekt kdy ma objimka pri silnem utazeni snahu vtlacit ty hrany (v miste jak je rozriznuta) do sedlovky. Podle me tohle muze fungovat.

0 0
          • Petrpoko  

Presne tak – hrany sedlovy trubky pusobi na sedlovku – jak tedy pomuze objimka ktera je zvenku sedlovky? Pokud se jedna o rozlozeni tlaku na tu stranu sedlovky kde nejsou hrany tak by mohlo pomoci jen otocit objimku rychloupinakem dopredu. To je podle me stejny princip jak ta objimka od Pell'su

0 0
            • Daf  

To je dobrej napad :)

0 0
              • Daník  

To mi doporučovali v jednom obchodě taky a můžu říct, že tímhle způsobem upnutá sedlovka mi nedrží vůbec a otáčí se jak chce. Takže půjdu nakupovat tu objímku…

0 0
            • Vilém  

Taky neni od veci ty vnitrni hrany srazit pilnikem nebo sabrem,pak neni problem.

0 0
    • kafac  

Jde o to, ze kdyz se ta upinaci objimka utahuje, tak diky treni se nejvetsi tlak vyviji prave v miste toho preruseni sedlovky. Ta vlozka ma z aukol tu silu roznest na vetsi plochu…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.