• Frankenstein

Dá se karbonová sedlovka zkrátit aniž by hrozilo její znehodnocení? Jednoduše zaříznout a opilovat nebo něco speciálního? díky

0 0
    • Mamutt  

Jednoduše zaříznout, ale chce to co nejjemnější a nejlépe novou (=obzvláš? ostrou) pilku, aby vlákna příliš netrhala. Myslím, že na stránkách Easton-u byl i nějaký rozepsaný návod ke krácení karbonu, ale není na tom nic světoborného.

1 0
    •  

A co flexa?

0 0
      • Vilém  

Taky ji chces zkratit?

2 0
      • Floydie  

Ja bych to vzal pokosovou pilou s nejakym jemnejsim multi-material kotoucem, bude to krasne kolmy a neda se to zkazit.

0 0
    • nitraq  

Před řezáním olepit páskou, třeba malířskou maskovací a pak řezat přes ni, míň se štěpí vlákna.

4 0
    • Singlespeed  

Pilka na železo je v pohodě. Ruční řezačka na trubky taky funguje i když ji někteří nedoporučují. Řez pak začistíš smirkem a je to. De facto stejný postup jako u hliníku.

1 0
      • Daf  

Škoda, že jste mu to neporadili před 20 lety :)

8 0
      • milan.v  

Řezačku na trubky už nikdy…

1 2
        • Peslezedirou  

Hodně špatná zkušenost? Řezal jsem sedlovku a sloupek vidlice a vše ok, řez hezky čistý.

1 0
          • milan.v  

Ano, řezačka z Alzy, od té doby už jen řežu pilkou, dělám si vše sám, brzy mě čeká zkracovat sloupek vidlice…

0 0
            • Kouba_2005  

Tak to asi není operace, na kterou by se měl člověk nějak psychicky připravovat nedejbože se jí bát :-) Hlavně dobře a několikrát měřit.

0 0
              • milan.v  

Nebojím se, pár krků u všech těch svých kol už jsem řízl…

1 0
          • orm  

Na kov ano, na karbon nic moc. Take nemam u karbonu dobrou zkousenost.

1 1
    • brizak  

Flexa, 1mm kotouč na železo, vžum a hotovo. Osobně pak ten řez ještě přetřu dvojsložkovým lepidlem, přebrousím, když vytvrdne a nikdá jsem neměl problém.

1 0
      • kubad  

7.7.2005 22:25

dvacet let, dva měsíce a jedenáct dní :D asi už to uřezal

0 0
      • milan.v  

Stačí vteřinové lepidlo na ten karbon…

1 0
        • brizak  

Když ta dvousložka dělá takovej činaně hladkej finiš.

0 0
    • MirosPikos  

Bez problémů. Jako cokoliv jiného včetně krku vidlice. Řezu to bez oblepování páskou ne pilkou na železo ale plátkem na plast, který není zvlněný a žádné otřepy se nekonají. Tak jako tak, pak to vezmeš lehce smirkem a máš hotovo.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.