• Modrásek

    Čaues Dámy a Pánové, vybavuji svého miláčka novým sedlem.. co byste mi doporučili? Chtěla bych něco sportovního.. cena kolem 2000,– kaček..

    Selle Italia SLK gel ?? Selle Italia SLR XC ?? Specialized Avatar ??

    Osobní zkušenosti s výše zmíněnými sedly vítám!!!

    0 0
    • Modrásek  

      Jasně že je každej zadeček jinej 8-) ale zajímalo by mě jak to vidíte..

      0 0
    • wlk  

      Gobi :)

      0 0
    • JJ  

      Pro holku mozna Fizik Vitesse, segra si ho moc pochvaluje.

      0 0
    • prodi  

      tak ještě Reba? :) Pro holku Vitesse, nebo Nissene.

      0 0
    • rock  

      Asi se Ti líbí Selle Italia, tak co třeba Trans AM Lady Gel Flow ? www.cykloexpert.cz/…ady-gel-flow?… ale ber to jen jako tip, nemám vyzkoušeno :-) …

      0 0
      • Modrásek  

        Selle Itoška se mi docela líbí.. a hlavně se mi líbí to „rozpůlený“ SLK.. Ale netuším co to udělá až na to nasednu..Bohužel si ty sedla nikde v Plzni vyzkoušet nemůžu – pradavači jsou na to děsně háklivý – prej aby se jim nepoškrabalo :-)

        0 0
        • Vision  

          neudělá to skoro nic :) ono zespodu to drží pevně zámek sedlovky, min rok to byl docela hit myslím že SLK vyhralo i nějaký hodnocení v www.bike-magazin.de/ …

          0 0
    • Jane  

      Tak jak jsou na tom výše uvedená sedla nevím, ale mě se taky líbí Selle Italia – konkrétně sedla jako Prolink Gel Flow nebo Flite Trans Arm Ti. Nicméně už asi třetí rok jezdím Selle San Marco Aero: www.kolokram.cz/index.php?…

      Hm, akorát v době, kdy jsem ho kupovala stálo přes 2000 Kč… Ližiny jsou normální cr-mo. Otvor v sedle vítám a rozhodně napomáhá odvětrání, takže i příští sedlo asi bude s otvorem. Jinak je to těžký. Jsou dny, kdy mi nevadí, ale taky dny, kdy mi nějak nesedne – to mi to ale celkově vůbec nejede a přemejšlím, zda si nepořídím třeba kratší představec, než mám teď – ten budu totiž kupovat na sezónu. Jo, ale když mám den, tak mi delší posed i se současným 11 cm představcem dost vyhovuje a sedlo je taky OK… Takže asi počkám, až definitivně sleze sníh a budu pozorovat, jak se na tom cítím. Jinak pokud sedlo Aero, tak v černé barvě. Mám ho ve žluté (špatná volba) a brzo se začala odírat kůže v exponovaných místech – vzniknou tam takové hnědé fleky, ale zatím mi to nevadí. Váha 285 g, vozila ho taky Paola Pezzo, rozměry asi 150 mm x 280 mm – těch se budu držet i při výběru nového sedla a hodně blízko k ním mají výše zmíněná sedla od Selle Italia (Prolink, Flite TR Ti, popřípadě novinka Signo). Řada SLK, SLR na mě působí docela nepohodlně a z ní vybírat nebudu… Kraťasy vozím od Northwave (Core??), pánské – dámské modely mi prostě od žádnýho výrobce nesedly a NW Core naprosto v pohodě.-))

      0 0
      • Modrásek  

        No, po tom aeru jsem taky pošilhávala.. maj ho u nás v modrý barvě, ale nějak mi nevoní ten profil sedla. Šířka 150 je (na to že je to sportovní sedlo) výborná, ale ta sedací plocha rozhodně nějak přehnaně velká neni.

        Každopádně bych chtěla něco s dírou (nebo gelem) a rozhodně ne jenom kvůli odvětrání :-))

        Nemáte někdo ten Specialized ??

        0 0
        • max78  

          Nemám, ale jsem rozhodnutý jít do něj. Četl jsem pár recenzí a všechny zněly spokojeně, snad jen s výjimkou několika prvních kilometrů, kdy si na to sedlo musíš zvyknout. Počkej dva nebo tři týdny a řeknu Ti sám, jaké je.

          0 0
        • prodi  

          K čemu ještě potřebuješ díru, když ne k odvětrání? :) Povídej, přeháněj…:)

          0 0
    • JIRA  

      Fizik Vitesse WTB She

      Snad všechy Avatar a Alias sedla má ten kdo se sem hlásí jako Žofka a někdy tady o nic psal.........samou chválu.

      0 0
    • Daf  

      Me se libi nove Ritchey WCS

      0 0
      • zac  

        vypada krasne, je hodne podobny prave SLR ale 175gramu proti 135 ktery ma SLR… Asi ten vyber ritchey nakonec prohraje… :)

        0 0
        • Daf  

          Chtelo by to porovnat v ruce. SLR nema skoro zadne polstrovani treba je na tom Ritchey lip :)

          0 0
      • sis  

        to me taky, jenom jsem nevydrzel cekat az bude nekde na krame a koupil jsem SLR

        0 0
    • Jane  

      Hmm, tak jsem se dívala na ten Spešl a model Avatar ve verzi 143 mm x 270 mm má podle výrobce vážit neuvěřitelných 365 g. To by na moje kolo fakt nesmělo.-) Takže pokud Spešl, tak kvůli váze jedině Alias s 275 g (taky 143 × 270 mm) a s Ti ližinami – cena 3000 Kč je dost, ale vypadá docela dobře… Nějaký reference na Alias jsou zde: www.cyclingforums.com/showthread.php?…

      Jinak to San Marco Aero má rozměr 280 × 145 mm…

      0 0
      • Modrásek  

        diíííík :-D No, ta váha je fakt děsná – to máš 100% pravdu.. A 3000,– je taky dost..

        0 0
        • slou  

          No a co, když už ten Spešl, třeba JETT WMN SADDLE. Cena je sice trochem vyšší , váha ale o cca 100g :) menší než Avatar a má Ti rails.

          Jinak s Avatarem budu mít zkušenost tak za 14dní pokud bude počasí a sedlo dorazí do obchodu.

          0 0
          • Glum  

            Hlasuju pro Jett WMN (Specialized). Teda né na základě vlastní zkušenosti (pod moje pozadí jedině Era Pro), ale moje drahá tímto sedlem ukončila náročný výběr a je plně spokojená (neuvěřitelné!). Nevhodní odmrštění kandidáti nám vypadávají všude ze skříní… Jett WMN www.specialized.com/…qProduct.jsp?… je ve třech šířkách 130, 143 (to máme) a 155 mm, váha 245 – 295 g. na titanových ližinách, se štěrbinou. Stálo něco přes 2 tisíce, už si nepamatuju, možná to bylo s nějakou slevou.

            0 0
    • BoB  

      Tak na tuhle diskuzi už dva dny hledám (příležitostně) obrázek naprosto bombovýho sedla pro slečnu, které se jmenuje Hands-on, je od A&M a je dokonalý, včetně Ti verze. Bohužel obrázek jsem měl en v MBA a teď se mi nechce scannovat. Kdyby ho někdo měl, pls plácněte ho sem. Byl u článku s reportem z Interbike

      0 0
    •  

      Džez nade vše!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.