• madcat

    Lidi dostal sem nabídku strávit 10 dnů v Kalábrii na kole, termín od posledního března do 9. dubna. Nic moc o této lokalitě nevím, tak by mě zajímalo, jestli ste tam někdy někdo byl, jaký máte zkušenosti, jaký je tam v tomto období počasí, jaký sou tam terény na bajka (zajímají mě spíš drsnější záležitosti – enduro, freeride) a tak podobně… Kalábrie je ta část Itálie ve „špičce boty“, úplně u Sicílie. Z materiálů, který sem o této akci dostal, sem tak nějak pochopil, že je spíš koncipovaný pro silničáře na najíždění kilometrů, ale to v žádným případě na svým kole absolvovat nechcu, tak poraďte, jestli to není náhodou úplná blbost a bude lepší si zajet zase do Leogangu :))

    0 0
    • mm  

      Pojedes-li do kalabrie autem, zjistis, jak muze taky vypadat dalnice. po prvnich cedulich"welcome to calabria" prijde dalnice o jeden pruh, zvlni se, je sama dira a omezeni na 40kmh. Kopce jsou tam hodne prudky. po par kilometrech od hladiny more se clovek dostane do 2000mnm. uzouckych silnic s kilometrama serpentin se tam hodne. ovsem nejakych cest mimo asfalt jsem si nikdy nevsiml. Treba turistickou znacku jsem nikde nevidel. neasfaltovane cesty, se kteryma jsem se potkal byly bud pro zemedelce, nebo na stahovani dreva, nebo vedly do vysin k nejakemu poutnimu mistu/klasteru. Co se tyce odpadku, hygienyckych podninek, pripadalo mi to tam jako např. v Bulharsku.

      0 0
      • pucháč  

        Tak, tak. Kalábrie je nádherný místo s krásným pobřežím, nádhernými horami a srdečnými lidmi, ale co se týká kola, vzal bych si tam spíše silničku. Cesty bez asfaltu vedou jenom někam k vinici nebo k poli či sadu a tam skončí

        0 0
    • Frankie  

      Hola,

      me ted lame pritulkyne, at s ni jedu na konci zari na takovy ten earobik zajezd nekam na Costa di Sibari – Bruscate v Kalabrii. Ona ze si bude hopsat a ja jezdit :)) Same vysportovane rostenky a ja – to mi nezni spatne :))

      Neznate to misto nekdo? Jak to tam vypada na kolo? A nebude tam i na konci zari peklo?

      Silnicku bych si tam asi nebral a na fullu se mi tam taky nechce, kdyz tu ctu ty komentare. Mozna bych si pujcil od kolegy jeho vyhonenej hardtail, aby se dalo po silnici a pripadne i nekam sjet mimo ni.

      Diky.

      FV

      0 0
      • pucháč  

        Jeď s ní – myslím, že nebudeš litovat. Jediný, co by mohl být trochu problém bude asi počasí. Je to totiž na východním pobřeží a při převládajícím západním větru se dost brzy vytvoří nad horami oblačnost která zakryje dost brzy odpoledne slunce (pokud teda nebude hnusně už od rána) Na kole to bude celkem brutal: 50 km od pobřeží jsou hory „dvoutisícovky“

        www.viamichelin.com/…roller/Mappe

        a počasí:

        www.tempoitalia.it/

        0 0
      • mm  

        byl sem kousek od Sibari – Marina di sibari. Plati co jsem psal kousek vys. Kolem pobrezi je extrmne vyprahlo a prasno. zadna stromovita vegetace. ta se objevuje az s poradnyma kopcema, kere jsou od letovisek docela daleko. (desitky km). ale vyjet si nektere ty serpentinky musi byt neco, alespon autem to byl zazitek. takovy kopce u nas rozhodne nemame.

        jo a mimochodem, kousek dal bylo na plazi nejake povedene cviceni. bylo to jak pro kreteny doprovazene hudbou typu smoulove plus maxim turbulenc ;-)

        0 0
    • Stereo  

      Jedině na silničku. Byl jsem tam už dvakrát dva týdny a našel jsem jediné místo, kde by se dalo jezdit na horském kole. Jinak na silničku nádherný terén s nádhernými výhledy a zapomenutými městečky, kde se zastavil čas…

      0 0
    • Frankie  

      Dekuju za ohlasy.

      Jeste to rozmyslim, trosku me odrazuje ta vyprahlost a vzdalenost tech kopcu – preci jen jet 50km „pousti“ ke kopcum, tam se zhuntovat a zase 50km „pousti“ zpatky… Kdyby ale ty dvoutisicovky byly nekde „za rohem“, tak by to bylo super…

      Taky ta cesta do Italie a zpatky… tim busem to bude peklo, az na Jih to bude urcite na cely den, nez se tam dokodrca, ne?

      FV

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.