• Vilém

    Jaky mate zkusenosti se zadnima nabama sirky 135mm a plnou osou?Rozmyslim se mezi Author disc a nejakou levnou Shimano (asi deore)+ vymena osy. U Authoru dost lidi kritizovalo orechy,nevim vsak jestli jeste problem trva.Rozdil konus/prumysl me netrapi,na tomto kole nenajezdim tolik abych to resil.Pro Shimano mluvi lepsi dostupnost a servisovatelnost orechu,tech se mi jednu dobu darilo znicit nekolik rocne.

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Co dabomb? Mame je na dvou kolech a dobry. A hlavne levny ;)

      0 0
    • Manas  

      Hele mam Authory '02 a '03. U '02 je to bezproblemove, '03 se zpocatku s#alo ale po tuningu je to v pohode. Jen to chce tak 2× rocne vycistit, coz ale neni problem. Zalezi v jakym bordelu jezdis. V ty '03 sem zlomil osu, ted tam mam pevnou a je to dobry. Ze by to bylo tuzsi nemuzu rict, protoze mam hardtail z lesenarskejch trubek ale rozhodne je to pohoda. Ja uz bych bral jedine prumysly pac s konusama se mi to vubec nelibi, nehleda na servisovatelnost.

      0 0
      • Vilém  

        O tuhost mi moc nejde,spis o to ,abych nelamal osy,duta na rychloupinak mi moc dlouho nevydrzi.Jak jsem psal,konusy me netrapi,kdyz se ojedou,jdou prebrousit,nebo bez problemu koupit jiny.Hlavne mi zalezi na tom aby vydrzel orech,ten u neShimano nab byva spatne sehnatelny a nerad bych vyhodil nabu kvuli problemu s orechem.

        0 0
        • Manas  

          Jak myslis bratre nacelniku, ja mam tyhle a pak taky kus od DaBombu takze klidne oba :-)

          0 0
        • Tomcat  

          Tak nehledej nábu s plnou osou ,ale pevnou osou :o)

          Ten DaBomb je dobrej nápad, je to tuhý, lehký, levný.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Fakt je to lehky? To asi neni ten co mam ja :)

            0 0
            • Manas  

              Zrejme model pneny heliem, znas tyhle figle.

              0 0
            • Tomcat  

              Jo a ty snad znáš FR náboj s pevnou osou který je lehčí a není dražší?

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Urcite. Jeden treba vozim.

                0 0
                • Tomcat  

                  ? Co já vim vozil si Deore, Point, Novatec (Joytech), Dabomb , „Hadley“ atd… z týhle množiny ty co sou zadní na FR , nejsou zároveň nejlevnější a nejlehčí. Na jakej jsem na něco zapoměl?

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Mas v tom gulasch. Ted mam na slalomaku zrovna Axiom coz bude nejspis neco od Formula a ta je urcite levnejsi a i lehci a navic i hur vypada a je na konusech :)

                    0 0
                    • Tomcat  

                      Ach jo to je materiál :-/ Axiom jako OEM značku komponet pro Norko asi normálně na krámě nekoupíš.

                      No Formula je levnější jak kdy, teba pokud nechceš třeba ořech, ten stojí cca 75% náby. U nábojů Grimeca, Exsiv, Point to je tragedien protože ořech stojí víc než náboj. Bohužel mechanicky nejde normální Shimano použít

                      To vypadá hůř, nebo že to je konus, bych jako mínus neviděl.

                      0 0
          • Vilém  

            Tou plnou jsem myslel na matky,ne diravou na rychloupinak.Neznam presne tohle nazvoslovi:)

            0 0
        • vlk  

          Já teda nevím, co sem měl náboje s plnou osou tak sem je zohl docela rychle, pak jsem si pořídil shimano stx-tam je osa dutá a drží to fest už aspoň 7 let.A to jsem standartně zohl už 3 sedlovky a zlomil rám-a osa je furt jak nová.V předu mám dutou odjakživa.

          0 0
          • Vilém  

            Ona mozna neni plna osa jak plna osa,nevim proto jsem se ptal.Da se predpokladat,ze na nabach,na kterych jsi to zkousel(asi nizsi ceniva hladina)je ta osa maslo.Prave na STX,ale Silent Clutch,jsem ji zlomil uz 3×:(Na normalni jezdeni mi vsak osy na rychloupinaky nedelaji problemy.Na kole co mam na rasovani vsak trochu trpi.

            0 0
            • vlk  

              No to je pravda-to byly náboje na prvním horáku co jsem měl sugino nebo sugoi nebo tak něco. Už nevím, ale zkoušel jsem pak i shimano osy-dali se tenkrát totiž koupit samostatně, ale taky nic nevydrželi. S tím STX teda koukám.Já mám ten náboj ve zlaté barvě na 36 špic a byl na nich nápis special edition nebo tak něco.A fakt -Zničil sem na kole vše.Ráfky odcházely jedna radost, Jednou mi po nárazu (slít jsem s kolem z menšíhoo převisu) ani neprošlo zadní kolo vidlicí a náboj stále drží.

              0 0
              • Vilém  

                Ona to neni az takova tragedie,osy jdou sehnat bez problemu,at uz Shimano nebo jeho nahrady,ktery jsou casto pevnejsi,jen me nebavi ta prace s tim,proste mam predstavu,ze to vic vydrzi a nebudu na to muset sahat.Uz se mi jednou zadarilo jezdit na zlomene,kterou drzel upinak,asi 3dny:(Zdalo se mi ze to nejak plave,jeste ze neprdnul i ten upinak.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.