• pi

Tak jsem rozebral svého Blacka (Comp Lock 04)kvuli vycisteni a hlavne nejakemu klepani pri navratu do puv. polohy (trochu se to podoba rachotu pruziny, ale je to o dost silnejsi). Zadnou zavadu jsem nenasel a tlumiciho oleje bylo akorat. Mate nekdo nejaky napad co by to mohlo byt?

Taky jsem trochu rozpacitej z poradi tech dorazu a penovych krouzku viz foto http://www.bike-forum.cz/forum/foto.php?… (je to tak , jak jsem to vytahl). Navic na pistnici tlumice odskoku chybi ta hlinikova podlozka pod dorazem. Nikde jsem v dokumentaci od Manitou nenasel vyobrazeni teto sestavy. Neni mi ani jasna funkce penovych krouzku, maji udrzovat olej aby necakal, nebo mazat steny, a proc jsou az pod dorazy.
    Co Vy na to, zkuseni rozebiraci Manitoucek? Je ta sestava kompletni a spravne?
    Jeste neco, cistite vnitrek kluzaku a pod. pred slozenim nejakym prostredkem (nemyslim hadru)? Pripadne jakym. Diky vsem za rady.

0 0
    • scret  

Uprimne receno,jeste jsem to nevidel… Ale nejsem buhvijakej expert…Mel jsem rozebrany Blacky jenom 2.A u jinejch Manitucek jsem to nevidel taky…

0 0
    • Daf  

Zkousel jsi si stahnout servisni manulal ze stranek answerproducts?

0 0
      • pi  

Stahnul jsem z Answeru vsechny manualy Blacka, teda jen anglicke verze. Jedine, ze by to bylo v cinskym manuale, ten jsem nezkusil :-). Na jednom obrazku s hrubym rozlisenim se mi zdalo, ze na te tyci od tlumice opravdu není ta velká hlinikova podlozka, ale co se tyka polohy penovych krouzku, tak to jsem nikde nenasel. Neresil bych to, kdyby nebyl ten penovy krouzek na strane u tlumice (bez podlozky) po vytazeni z vidlice pravlecenej az prez doraz – to je logicke, kdyz ho dole nic nedrzi narozdíl od druhé nohy vidlice. Myslel jsem si, ze se tady najde nekdo, kdo to rozdelaval a pamatuje si, jak to tam bylo.

0 0
        • wroum  

rozdelaval sem opakovane 2 blacky (comp 80/100 a comp 100/120, oba 2003) a zadna penova vec tam neni.

0 0
        • scret  

hele neni to OEM verze?,pak bych veril ze se tam objevej veci ktery tam normalne nejsou:)

0 0
          • pi  

Je to OEM verze Comp 2004 bez regulace odskoku, proti standardni COMP ma navic lockout (jak je patrne z fotky). Ale jinak by to podle mne melo byt stejne jako jine modely 2004. Modely 2003 byly myslim mazané vazelinou, to vysvetluje absenci tech penovych krouzku v nich.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.