Mažete něčím nové bowdeny? A když jo, tak čím pak?
Mažete něčím nové bowdeny? A když jo, tak čím pak?
Mam doma takovou silikonovou vazelinu tak mazu tou. Pouzit se da jakakoliv vazelina ale nesmi se ji tam dat moc jinak zvlast v zime v tech bowdenech zatuhava. Prijde mi to lepsi nez jakekoliv ridke mazivo ve spreji ktere rychle vyprcha a neni odolne proti vode.
Nemažu, bowdeny jsou teflonové, lanka nerez. Přijde mi to úplně zbytečné.
ktere ze bowdeny jsou s teflonovou vlozkou? s takovyma jsem se jeste nikdy nesetkal, ani virtualne.
Tak jsem asi blbej, ale mohl by jsi mě poučit. Z čeho je ta vnitřtní vložka a proč se jim říká teflonové. Dík.
nevim, proto se ptam jestli existuji. Znam jen bowdeny s polyolefinovou (polyethylenovou nebo mozna i polypropylenovou-asi) vlozkou. Ale fakt nevim, treba teflonove bowdeny existuji, ale ty bezne pouzivane bowdeny to na 100% nejsou, ac jim tak treba obchodnici nebo mechnici zamerne nebo z nevedomosti rikaji.
A ty bowdeny s tou vložkou se mazat nemusí? Mám jakési stříbrné, za 100,– za metr (možná Aligator) a nějaká taková vložka tam asi bude.
to nevim. Ja to mazu TF2. Zkousel jsem i vazelinu, ale zabordelilo se to a lanko v bowdenu diky tomu zatuhlo.
Bowdeny nemažu, když se mi nezdaj, tak je vyměním.
Občas to prostříknu MD, je to skoro to samé jako WD ale je tam navíc takové nějaké mazadlo, maže to i za sucha. A i když mám nerez lanka tak je to znát.
Mazu hlavne posledni kousek bovdenu k prehazce nejakym silikonovym olejem ve spreji. A mazu i presto, ze mam bovden s tou umelou vlozkou a nerez lanko, mam nasazene i ty tesnici gumicky na bovdenu i na prehazce (ve vetsim blate se bordel stejne dostane vsude).Po namazani ale asi hlavne vycisteni ma rezeni nekdy i znatelne lehci a presnejsi chod.
A o tom to je
A čím zkracujete bovdeny? Já štípačkama a kladivem, ale není to ideální, ty spec. kleště se mi kupovat nechce…
Dost hrůzným spůsobem. Upnu do svěráku a odříznu pilkou na železo. Potom pilníkem začistím. Je to naprd protože při dořezu se to má tendenci kroutit. A seká se list. Ale když není jiná moznost…
řežu flexou, potom zabrousím na brusce.
Možná je to k smíchu, ale protože rybařím, požívám speciální vazelínu na rybářské navijáky, má stejnou tuhost v zimě i teple (do určité míry), dá se koupit ve speciálkách a stojí kolem 100,–.