• DyEm

    v sobotu po dojezdu domů (125km, kopce, AVG trochu nad 30km/hod, tep průměr 80% kopce do 91%, teplota nad 30stp, pití cca 2l) pár minut velká bolest nohou (vyjetí až do regeneračního pásma), při přípravě pití – R2, jsem se začal potit, prej jsem krásně zezelenal, přestával jsem vidět a jen jsem letěl do koupelny, kde jsem myslel, že se mně otevřou všechny otvory naráz. Následovalo několik nechutných křečí od ****** až snad po uši a potom už bylo dobře. Typoval bych rychle spadlej tlak, ale ale ale

    0 0
    • fousac  

      125km na 2l?? to bych padnul zizni tak ve tretine..

      0 0
    • kovar  

      jenom a pouze dva litry pití? A to jsi ještě živý?

      0 0
    • rock  

      Já v sobotu nepil o moc víc, ale měl jsem to o hodinu kratší – ale stejně jsem byl vysušenej jak treska … na to, jaké bylo počasí, bych taky tipoval na dehydrataci …

      0 0
    • Mamut  

      Ty si mineralog, nie? Zbieras sutre po celom tele.

      0 0
    • Geralt  

      2l – to jseš teda drak. V sobotu jsme dali 150 km v Jeseníkách. Za 5,5h jsem vypil 3l z bidonů, pivo a 3 velký kofoly. V tom hicu se na 2l dá ujet tak půlka tvé trasy..........

      0 0
      • DyEm  

        nepovažuji ty 2.2 litry za málo při necelých čtyřech hodinách, vyjel jsem rozchlastanej, po dojetí si dávám 0.5l R2. Spíš pozoruju, že chlemtám víc než ostatní.

        0 0
    • hydrant  

      Mě taky nepřijde, že bys pil málo. Já piju asi taky tak a spíš víc než ostatní. Proč ti ale doma takhle seklo, nevím. Kolik ti je roků ?

      0 0
      • DyEm  

        33 roků, pití Enervit ředěnej na hypo, + 0.5 l zelenýho čaje

        0 0
        • hydrant  

          sem s sebou ve 22 letech málem seknul ráno doma, šel k doktorce a zjistilo se, že mám občas stavy, kdy mám extrémně nízkej tlak. tenkrát po vzpamatování doktorka naměřila asi 90/46, no prostě brutal. jinak vždycky 130/80. Když jsem jí řekl, kolik hodin vytrvalostního sportování absolvuju týdně, tak mi ani nechtěla věřit. nakonec ale pokrčila rameny v tom smyslu, jako že stárnu… Nepotěšila mě. od tý doby vstávám pomalejc z postele a jsem docela dobrej. Zajdi k doktorovi, nech udělat vyšetření a uvidíš. Když nic nenajdou, tak holt jezdi dál, za čas na to zapomeneš. Sem ti asi moc nepomohl… Zkus doktora, a? máš čistý svědomí, žes pro sebe udělal všechno..

          0 0
    • miťo  

      Jak pise Hydrant, doktorem nic nezkazis. Taky uz nejsi nejmladsi. Neco podobneho se mi stalo po Sudetech 2003. Dojel jsem, najednou mi bylo na bliti a chtelo se mi i na velkou – a nic. Po asi dvou hodinach jsme odjizdeli autem a v prvnich serpentynach a Teplicema jsem musel z auta do lesa a nic… Bylo mi fakt zle. Pak jsem v aute asi na pet minut usnul a po probuzeni jsem byl uplne jako vymenenej. Cista hlava, po tele prijemna unava. Asi jsem byl pretazenej a trocha spanku me osvezila. PS: A koukej vic pit!

      0 0
    • Jenda  

      priklanim se k vetsine – dehydratace! Napada me ale jak je to s tim hypo a hyper tonickym iontakem? Nejak mi hlava nebere proc bych mel pit hypotonickej kdyz je velky vedro a vypotim spoustu soli? Nekde jsem totiz cetl ze treba maratonci maji po zavode takovy ubytek Na+ ze se dostavaji do stavu podobneho infarktu a aby to doplnili behem zavodu, museli by pit nepozivatelne slanou vodu – tak jak to s tim vlastne je?

      0 0
      • PT  

        Jako cerstve vystudovany MUDr.pokud si dobre pamatuju,tak cim lepsi sportovec,tim nizsi koncentraci soli v potu dosahne,tzn.ze tekutina takhle vypocena je uz hzpotonicka,tzn nizsi osmolalita nez ma plazma>proto doplnuji hypotonickou tekutinou.Taky zalezi na teplote,ve ktere se sportovec pohybuje,tam se meni taky koncentrace soli.mel jsem iontak od Nutrendu nebo nevim a tam se pise ruzne redeni do ruznych teplot.A jak pise o spotrebe neco malo pres 2litry,tak to je sakra malo a dehydratace podle me jak delana.Ja piju dost a na tech 15km,jednak bzch to jel o neco pomaleji,mas muj obdiv, a vypil bych tak 5 litru a jeste do vecera popijel zbytek.Schvalne se nekdy zvazte pred a po jizde.To ti pak tlak spadne hodne nizko,nepracuje ti traveni a toci hlava pri rychlejsim postaveni.Zbytecne se ochuzujes o lepsi vykony.Sam vis,jak ti je a je jasne,ze nekde delas chybu.Taky urcite nebudu jist tak hodinu nebo vic po dojezdu nejakou vydatnou stravu,ale kdo snese,neco lehkeho nebo sacharidak,lehce stravitelnou stravu,jinak to prohuci,streva jsou neprokrvena.To jsem se rozepsal:)

        0 0
        • PT  

          A jak to ctu,tak na 125km a ne 15,to uz by muselo byt sakra vedro.

          0 0
        • dafe  

          „streva jsou neprokrvena“ – to me zaujalo, to by mohlo souviset, protoze v sobotu jsme jeli blaznivy vylet Praha – Praded, 250 km a na poslednich 40 km asi 1400m prevyseni. Sice jsem to ujel, po dojeti v pohode, ale pak po sklence sampusu na oslavu pred spanim prisla horkost jakswina, zaludek – streva zacaly bublat a az dneska pomalu prestavam mit sracku a prestava me bolet bricho. Mno fuj asi si to priste oslavim az druhy den :-)

          0 0
    • Vazelina  

      Ahoj, mám podobné problémy už několik let. Na několika závodech jsem zkoušel různé režimy pití a tempa, ale většinou končím docela fatálně prošitej. Ptal jsem se také lékařů, ale zatím nic kloudného nevím. Většinou cca po třech až čtyřech hodinách závodění se mi začně dělat špatně od žaludku, nejde mi pít ani jíst. Takže dojíždím dehydrovanej, zvracím. Pomůžou mi jedině infuze, po kterých se mi hned uleví. Dovolím si tvrdit, že v tvém případě to byl nedostatek tekutin spojený s úpalem.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      2l to je fakt málo já piju tolik i na krátkých vyjížďkách

      0 0
    • R.1  

      Tazko na cvicisti, lahko na bojisti :))

      0 0
    • MartinXC  

      2l je málo, i když já taky moc nepiju v průběhu. když jsem jel nedávno z Ostravy do Brna (přes Kroměříž) cca 215km v teplotách 28–30stC, tak jsem vypil po cestě 1 litr vody s magneziem, 4 Birelly a velkou Mattonku. Jo a jednu polívku Doma pak další 2 Birelly a 1,5 l moštu s vodou. A druhý den jsem to ještě trochu doháněl (asi o litr víc tekutin, než obvykle). Běžně si na 100km po silnici (ekvivalent 50km v terénu) beru jednu flašku s vodou a po cestě spíš ke konci dávám 1–2 piva (což je dohromady málo).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.