cyklostezky -- blbé i ty dobré

10 nepřečtených
  • Martin

    tohle téma se nakouslo už v dredu o utíkání před policajtama, nicméně pochlubte se, kdo jste narazili na nějakou pěkně blbou nebo naopak dobře udělanou stezku. já pomocí CTRL+C a CTRL+V vykradu svoje přízpěvky z policejního vlák­na

    Zámková dlažba na stezkách obecně je oblíbená kratochvíle i v olomouci. panebože jak já ty stezky nenávidím. na silničce je to strašně příjemné. takže se snažím jezdit tak, abych se jim vyhýbal, nicméně zmrdi na radnici těchle stezek budují stále více. já snad budu muset přejít na bajk, ideálně na fulla, tam to vadit nebude… já chápu, že silničáři jsou na silnici docela velká minorita :-) , většina lidí má bajk, takže jim zámkovka moc nevadí… ale snad když už projektuju stezku, tak u toho používám snad i hlavu, ne???? nebo snad nikdo z komunálních politiků ještě neviděl silničku? [asi ne, protože většina celebrit a politiků se prezentuje na bajku, bo je to asi in]

    jinak, olomoučáci jistě znají novou superstezku, co vede od bývalých mrazíren na wolkerově, stoupá do kopečka kolem železniční tratě na ulici štítného a u nemocnice se mění na pěkný maglajs. pod světelnou křižovatkou totiž končí na chodníku, nutí cyklistu slézt a přejít po přechodě, pak nasednout, jet cca 20 metrů, přejet silnici, potom najet na děsně hrbolatý chodník, opět přejít po přechodu, jet cca 50 metrů po dalším chodníku a potom najet slavnostně na silnici, kde je pro cyklisty vyhrazený pás. jenže na pravé straně tohoto pásu je 2× autobusová zastáfka a několik parkovišť. no kterej dement tohle navrhl, toho bych rád viděl.

    BiSon (02.05.2006 12:19:15) 147.231.2.xxx 3×> zdrhani pred policii (chlupatyma) (^ odpověď na 2× ^) A videl jsi, jak ta cesta pokracuje po foerstrove? chodnik bez stezky, stezka, svetelnej prechod, konec stezky. zacatek stezky zase 3m pred dalsima svetlama atd. Nebo tu „stezku“ u zimniho stadionu? chodnik sirokej tak, ze kdyz se potkaji tri lidi tak maji problem si vyhnout a oni pulku uriznou na cyklostezku. nekdy ty projektanty fakt nechapu :-(
    jo, foerstrovka, kde je stezka vedená po rozbitým chodníku je taky vynikající. tama ale moc nejezdím, byť bydlím poblíž.

    a u zimáku taky škoda mluvit. tam je ta stezka k ničemu, chodník fakt ouzkej a vyhýbej se tam. tama jezdím natvrdo po silnici a jsem připraven se s bengama klidně pohádat, ale stezka vedená po chodniku je IMHO větší riziko než jet na kole normálně po silnici. chodci jsou děsný bestie, když bez varování skáčou před kolo na stezce.

    a co u vás? dobrý nebo blbý?

    Anketa: jaké máte u vás stezky

    5x
    42%
    0x
    0%
    0 0
    • Vrci  

      Mě docela překvapila stezka ČB-Hluboká nad Vltavou (ZOO Ohrada), v Bavorovicích se odpojuje od stezky CB-Hluboká, ale v cestě jí stojí silnice č. 105. V těch místech je i most této silnice jdoucí přes potok/výpusť Opatovického rybníka. Takže se páni projektanti rozhodli, že vyasfaltují a vyrovnají dno potoka a problém bude vyřešen, jenže nezbylo na pár metrů betonových trubek pro zavedení potoka pod zem. Takže to vypadá asi takhle, stezka rovnoběžná se silnicí a po silnici jdoucí (dodělena betonovými deltabloka) náhle sjezd pod most, prudká vlevo, písek, voda, výjezd z podmostu, prudká vpravo, odpočit na hráz. K objema vjezdům pod most byla před časem umístěna značka „zákaz vjezdu“ s nápisem „vysoká hladina“.

      0 0
    • Glum  

      Překvapila mě stezka mezi Újezdem nad lesy a Kolodějemi (u Prahy). Vede podle silnice po panelech naházených před lety do pole, i na MTB je to dost. Na silnici (okreska x-té třídy) je pro jistotu zákaz vjedu cyklistům, v neděli to bývá oblíbené místo, kde policie rozděluje výletníkům pokuty.

      0 0
    • Polka  

      Super stezka v Brne je – Chodska – Botanicka. Behem minulyho tydne jsem to tam malem napalil 2× do nejakejch expertu, kteri me suverene vlitli do cesty, jakoby se nemetlo, jakoby to byl vlastne obyc.chodnik jenom pro ne. Dokonce i clovek, kterej vystoupi z trolejbusu hned miri cloveku pod kolo ;-) Z techto poznatku bych teda mozna mohl napsat, ze je navrzena blbe.

      0 0
      • quiq  

        na tehle „stezce“ jsem to pred sedmi lety na chodske napalil do auta… Je tam vyjezd z parkoviste zastineny krovim. Policista vubec netusil jak to resit, az kdyz jsem ho upozronil na znacku, ktera cyklistum dava prednost, tak po desetiminutovem studiu vyhlasky uznal, ze za to muze ten ridic. Do pul roku to znaceni predelali a nyni maji prednost auta.

        Od te doby tuto cyklostezku nepouzivam a jezdim vedle po silnici, kde jsou pravidla daleko transparentnejsi..

        Pro pobaveni bych jeste dodal: Ridic se behem vysetrovani hajil, ze tam nevjel nahle, ale uz tam minimalne pulminuty stal, nez jsem do nej vlitl…vzhledem k nedostatku svedku je to i konecna verze vysetrovani… Takze oficialne jsem pul minuty jel primo proti stojicimu autu abych do nej bez jakehokoli zabrzdeni celne narazil… :-/

        0 0
        • Daník  

          Mě už v Ostravě nepřekvapuje žádná „cyklostezka“. K normálnímu švihu jsou prakticky nepoužitelné téměř všechny. Ty, co vedou souběžně s asfaltkou zpravidla protínají desítky vjezdů do rodinných domků v pravidelných „zhupech“ a co 50m končí přetnuty vedlejší silnicí, kde radno zastavit.Nejlepší jsou ty pravoúhlé mezi paneláky, které končí nezřídka skoro tam, kde začaly.Prostě aby se EU uspokojila, bylo zřejmě nutné naplnit km, takže se nakreslily čáry na zemi a vyinkasovaly prostředky.

          0 0
    • orca  

      Ach jo same stesky … myslel jsem si jak tu bude alespoň jeden příspěvek chvýly. a nic…

      Kdy konečně tady pochopíte že budované cyklostezky ve městech nejsou na švih ale pouze pro bezpečné přemístění z bodu A do bodu B ??? jako je cesta do práce , na návštěvu , na nákup a pod. ???

      0 0
      • Martin  

        já vím, že stezka není určena primárně pro závody, je mi jasné, že by MĚLA sloužit pro bezpečný pohyb cyklistů z bodu A do bodu B. jenže… demence, s níž jsou navrhovány stezky v Olomouci (a nejen zde) je do nebe volající. je sice hezké, že podle vyhlášky jsem jako cyklista povinen užít stezku, nicméně co je bezpečnější? jet relativně svižně po silnici nebo použít stezku vedoucí parkem plným dětí, maminek s kočárky a pobíhajících psů, kde mi v každém okamžiku může někdo vletět pod kola? takhle si bezpečný přesun z místa A do místa B nepřestavuju, tady, IMHO, je bezpečnější silnice. je pravda, že na švih můžu za město, ale jak se tam dostat, když mě 50m od baráku vletí pod kola navolno puštěnej čokl a ještě dostanu od majitelky kartáč, že jsem jí málem přejel smětáka. prostě pojem bezpečí na stezkách je silně relativní.

        0 0
        • orca  

          já to nenavrhuji a ani nemám při tvorbě poradní hlas. I u nás v Plzni je mnoho nelogického v oblast cyklostezek. Myslím že je boj s kompromisem a s prostorem . Na jedné straně nutnost udělat stezky a na druhé straně nedostek peněz , málo prostoru a někdy i trochu fantazie a logiky.

          0 0
    • Mustafa  

      IMHO absolutne nejhorsi cyklostezka (mozna cyklotrasa) je usek mezi Nespeky a Poricim n/S. Myslim ze v patek kdyz se k nakladakum z Marsu a Pressbetonu prida jeste pulka Prahy smer jih,nexistuje pro vylet s detmi lepsi volba. A kamaradsky vzkaz pro vyletniky kteri si oblibili trasu Cercany-Zlenice(tam to tedy vypada)-Sazava. Kdyz uz Vas nekdo zdravi,neodpo­videjte;vzkaz pro zeny na kole na teze trase:kdy uz Vas nekdo pusti ac prekazka je na Vasi strane cesty-nedekujte. A vzkaz pro asi 13ti lety smrady na necem co ma Fatty (co to asi bude) a vyletu s tatinkem :kdyz uz jedete do kopce a do zarostle zatacky,jezdete v protismeru,vzdyc­ky se najde nekdo kdo pojede po spravne strane…vsichni mame radi adrenalin.Zajimavy ze v kopcich Sazava-Talmberk-Rataje-Stemberk uz se tolik lidi nemota a zdravi vsichni…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.