• Dzordano_Bruno1

    Ahoj,

    potřebuji radu ohledně druhé vrstvy oblečení na zimu. Cenová relace max. 1500kč, žádné kapsy, vysoký rolák(nenávidím foukání za krk).

    Četl jsem doporučení na Moira Duo – Mlok a další chválili, ale co třeba Trio? Není to už moc teplé? Mám první vrstvu UlttaLight od Moiry a třetí používám bundu od Sýkory(no wind).

    Anketa: 2. vrstva

    Duo
    7x
    78%
    2x
    22%
    0x
    0%
    0 0
    • tonik666  

      Rolák se zipem, ideálně prodloužené rukávy (zejména pokud nemáš náplety na rukavicích, funkční, a ne úplně těsný. Kupoval bych Craft, vlastním North Face.

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Craft rolák koukám, že je cca. cenově stejný. Moira je za 1000 a Craft 1200. Tak to jde. Ale jde mi o doporučení určitého výrobku, abych si udělal přehled o tom, co kdo vozí a má prověřené.

        0 0
        • MlokCZ  

          To ani ne, třeba duo bude o hodně levnější. Třeba tady

          http://www.moirashop.cz/…vem-388.html

          a máš rolák pod 700Kč. Jinak ještě když vidím u duo rolák (jak jsem psal, já mám rolák už ultralight a duo už ne), tak má ty prodloužené rukávy se zaháknutím za palec. Já tohle třeba nemám rád (duo ve verzi co není rolák ty prodloužené rukávy nemá a trio je nemá v žádné verzi) a všechny zimní rukavice mám s náplety, takže tam tohle prodloužení nepotřebuju. Někdo to ale naopak třeba ocení.

          0 0
    • nox159  

      ja mam jako druhou vrstvu thermon od moiry ale nenosim jen 3 vrstvy… :)

      0 0
      • MlokCZ  

        Thermon i když je udávaný jako první vrstva, tak je jako druhá také velmi dobrý. První vrstvu bych na kolo nechával pokud jde o Moiru výhradně ultralight, který odvádí pot nejlépe.

        0 0
        • nox159  

          mam extremelight ( scampolo) – to pouzivam uplne na vsechno…

          pak na to bud dlouhy rukav ( mono, nebo tedka thermon )

          na to mam site na miru mikiny s polarteku ( moira ani dalsi co jsem zkousel mi na moji postavu nesedly… kratke rukavy)

          na to hodim bud pertexku, nebo nejakou softshelku ( bud i odvetranyma zadama nebo bez… ) popripade jen tenky dlouhy dres…

          ale na kole v zime nejezdim :)

          0 0
          • MlokCZ  

            Extremlight mám doma jen jeden kus, který jsem vzal na zkoušku, že bych to měl do parného léta jako samotné tenoučké. A nakonec to ani moc nepoužívám, přijde mi to už příliš tenké. Takže jsem ani nikdy praktičky pořádně nesrovnal jaké to je ve srovnání s ultralightem.

            U Moiry to mají označené jako o malinko horší na odvod potu (mono označují o jeden bodík lépe a ultralight o dva, který už má maximum).

            0 0
            • nox159  

              ja to srovnane nemam (ultralight jsem nemel..) ale vyhovuje mi to takze az znicim budu resit dale… ale mam ho 3 roky nosim ho temer denne a zatim drzi..

              ale mono jako prvni vrstvu bych nechtel to mi moc prijemne nebylo… ( ale nejaky ten rok jsem to taky pouzival…

              0 0
              • MlokCZ  

                S Mono jsem začal kdysi, funčně celkem ok, ale hrozně nepříjemné a proto jsem pak Moiru na více let zcela upustil. Mono už doma teď vůbec nevedu.

                Ultralight je o hodně příjemnější než mono, i když extremlight je ještě o malinko příjemnější na omak než ultralight.

                Jinak když je vedro, tak používám progress micro (zejména když si neberu přes to už ani dres), tenhle materiál je mi na omak hrozně příjemný. Nosím ho v podstatě i pořád i v civilu. Dříve jsem ho vozil i na kole vždy jako první vrstvu, odvod potu má ale znatelně horší než ultralight, tak jsem ho do nižších teplot opustil.

                0 0
    • MlokCZ  

      To záleží do jaké teploty, jak je teplá ta bunda a jak jsi nebo nejsi zmrzlý. Já se oblíkám oproti ostatním spíše více a vozím to následovně.

      Vozím téměř pořád ultralight a přes to duo. A trio vozím do rezervy sebou (můžu pak buď vyměnit místo duo a tím je to teplejší jen mírně nebo přidat navíc ještě přes duo).

      A schválně to vedu opačně. Tedy rolák mám ultralight (mám ho v obou verzích a rolák vozím cca od 10st. níže).

      A rolák mám u ultralightu proto, že jednak se mi osvědčil více ho mít po límečkem bundy z toho materiálu první vrstvy, který nejlépe odvádí pot a pak ještě proto, že jak sebou navíc vozím tu trio na prohození nebo navíc, tak nemám ani jedno jako rolák, abych najednou neměl ještě třetí vrstvu na krku (jednak se to pod bundu už blbě nacpe a druhak to už teplotně nepotřebuju, jen se pak na krku zbytečně potím).

      A pak přes ultralight a duo vozím:

      nad 10st. jen tenký dlouhý dres a vestičku a když je tepleji, tak si duo sundám

      7–11st: W&W Bunda MISSION Light (membrána jen vepředu)

      3–8st: W&W Bunda WIND&WATER SPRING TITANIUM (membrána i vzadu)

      0–5st.: W&W Bunda WIND&WATER bell DENIM (membrána i vzadu a teplejší než ta predchozí)

      Do mrazu pak nejprve vezmu trio místo duo. A do většího mrazu si vezmu všechny tři ty moiry, tedy ulatralight + duo + trio.

      A úplně stejně to vozím i na běžky pouze tam mám ty teploty trošku posunuté (stačí mi se do stejné teploty obléknout o malinko méně).

      Takže já bych doporučil koupit si jak duo, tak trio :-)

      A ještě jedna podstatná věc. Trio je ve stejné velikosti znatelně volnější než duo. Duo přes ultralight je upnutější a funguje odvod do další vrstvy lépe.

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Diky Mloku za radu, koupim oboji. Jinak mas tuseni kde v Plzni je nejlevneji na Moiru?

        0 0
        • MlokCZ  

          Sem tam zajdu něco vyzkoušet do té V Šipce, kde mám slevovou kartu asi na 5% nebo kolik. A když už něco nového zkouším a sedí to, tak tam jeden kus vezmu.

          Jinak vím jaké potřebuju velikosti a další kusy kupuju vždy na netu, kde to vyjde ještě znatelně levněji než tam s tou slevovou kartou.

          V té druhé prodejně Moiry jsem ani nikdy nebyl.

          0 0
      • Lister  

        Fakt se oblikas hodne. Ja bych se takhle uvaril.

        Jako druhou vrstvu pouzivam Sensor Doudleface a celkem dobry. Ale fakt to musi byt druha vrstva protoze primo na tele studi. Ted ale planuju taky nakup moiry – jak duo i trio. Dou mi neprijde az tak teple a presne to potrebuju. Nahoru bude lehky pertex protoze softshell j me proste nefunguje – neudycha me ani windstoper.

        0 0
        • nox159  

          pertex taky neudycha…

          0 0
          • Lister  

            Mamut se tu loni dusoval, ze jedna pertexku na CRC je hodne prodysna – nejaka nova evoluce. Ted ted odkaz asi nedohledam ale mam v planu ji zkusit objednat.

            0 0
            • Lister  

              www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

              Tahle to ma byt. Stejne vlastnosti ma udajne jeste pertex quantum. Urcite ji budu objednavat protoze stejne nemam skladnou vetrovku.

              0 0
            • deekay  

              No zadne nove evoluce nemam, ale mam vyzkousene, ze u me holt hodne funguje odvetravani naporem vetru, tkerej odebira vlhkost ty tkanine. Jinak propotim fakt moohem drive. A samozrejme, ze principu tomu neprofuk zabranuje. Samotnou prodysnosti to nedokaze vubec propustit tolik vlhkosti imho.

              0 0
        • deekay  

          Ja treba vicemene nemuzu vozi neprofuk vubec. Vicemene jen z kopce pokud je delsi sjezd bez vetsi fyzicky aktivity, tak zapinam lehkou vesticku od kalase.

          Jinak jsem pod tim okamzite mokrej a zebe to a uz neuschnu :)

          Neprofuk vozim az do mrazu, kde uz to bez nej moc nejde.

          Jako spodni vrstvu pouzivam sensor coolmax a nebo moira mono (ta je teplejsi) mam i Duo a to je teply teda fakt hodne. Nezda se ale je, proto ho spis pouzivam na turistiku.

          Fakt si nedokazu predstavit, jak tady mlok rika, ze uschne za jizdy. U me se to proste nacucava a nacucava az to musim prevlect protoze uz to nejde vydrzet :)

          0 0
          • Hrabex1  

            za jizdy uschne cokoli, ale nesmis jet moc rychle, abyses nepotil moc a ani prilis pomalu, protoze prestanes bejt teplej :-)a pot se prestane odvadet

            0 0
            • deekay  

              Toliko teorie :) Todle de mozna tak na silnici :)

              A rozhodne ne me, protoze dyz neco spotim, tak nez uschnu tak zmrznu :D

              0 0
              • Lister  

                Na silnici to funguje jinak, tam je nefuk v chladnějším období nutností, protože se pohybuješ většinou mnohem rychleji než na MTB. Takže tam ten sofsthell nebo klasický windstopper (dělá se vůbec ještě lehký nesoftshelový windstooper?) užiju velmi často.

                0 0
              • Chytra Horakyne  

                jestli udrzis tempo poceni a zahrivani az do nejake „mezidestinace“, kde vysadis a hrozi ochlazeni/odpo­cinek, tak na takovy pripady vozim tenkou balvnenou bundicku. hodi se pod treti vrstvu jako nejvrchnejsi druha… ma jedinou funkci – nasat toho co nejvic do sebe po dobu snizene aktivity a zaroven delat i izolaci.

                0 0
          • MlokCZ  

            Pokud se hodně spotím a chci uschnout, tak samozřejmě musím jet hodně volně a omezit další pocení. Nejlepší je nějakou rovinku, kde to trošku foukne, ale přitom i lehce šlapu, abych nevychladnul.

            0 0
          • MlokCZ  

            Já to měl třeba než jsem přešel na ultralight jako první vrstvu stejné. S progress micro jsem také nebyl schopny už za jízdy jen tak uschnout.

            Na těle se potím opravdu hodně (jak se mi téměř nepotí ruce a nohy a ty o to více pak vždy i mrznou), ale i přesto to se současným oblečením jde i s membránovkou.

            Bez ní to je u mě horší, to pak je mi zima jako profouknu a nemusím být v tu chvíli ani moc zpocený.

            0 0
        • MlokCZ  

          Taky v horách kdybych jezdil kopce typu Šerák, tak do výjezdu bych musel nějakou vrstvu ubrat proti tomu co píšu.

          0 0
          • Lister  

            To je velká nevýhoda okolních terénu, do kopce vedro, z kopce zima. Řeším to jako ty, v batohu minimálně jedna vrstva v záloze – na zimu musím vozit větší batoh než v létě.

            Díval jsem se na to trio a vypadá hodně dobře i „pohledově“. To by se dalo klidně vozit i jako horní vrstva.

            Duo mám ošahané, ale trio jsem nezkoušel, jako teplou vrstvu mám od Moiry rolák plyš, ale ten beru spíš na chození.

            0 0
            • MlokCZ  

              To je otázka jestli to je nevýhoda nebo není. Bydlet tam u vás, tak by mi to někdy přišlo jako výhoda, někdy jako nevýhoda dle konkrétní trasy.

              Když dáš trasu nějaký vyloženě čistý kopec typu Šerák, tak v tomhle případě to považuju za skoro výhodu. Tady bych to řešil (i jsem to tak párkrát na horách už dělal i pro menší kopce) tak, že bych do výjezdu vůbec nebral membránovku, ale třeba jen dlouhý dres.

              A na kopci bych vyměnil za pořádnou bundu. A takhle získal výhodu, že do kopce pojedu v prodyšnějším.

              Tohle já si dovolit nemůžu, když je to pořád nahoru/dolu, ale krátké úseky.

              0 0
              • Lister  

                Pravda, takhle to často provozuju.

                Pro mne jsou kritickým místem ruce, do kopce rukavice úplně propotím – i tenké – a z kopce je pak dost kosa, takže vozím minimálně dvoje, jedny obyč dlouhoprsťáky a jedny membránovky. Když mrzne, tak občas vytáhnu i sjezdařské.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tak ruce a nohy mám jednoduché. Na ty je mi pořád zima :-)

                  Propocení ruce a nohy (dlaně a chodidla) vůbec neznám. Dlaň nespotím ani na squashi ve chvíli kdy ze mě už začne odkapávat voda z bavlněného trička a já beru suché další.

                  Membránovky rukavice vytahuju už pod 10st., letos jsem je už několikrát použil (teď je to akorát na hranici, kdy vozím tedy vždy druhé sebou; tedy většinou vyjedu v tenších dlouhých bez membrány a když je zima, tak vyměním).

                  A když více mrzne, tak se musím brzo vrátit (a vyjížďka typu 3h+ vůbec nehrozí), jinak mi ruce a nohy umrznou :-)

                  0 0
        • tonik666  

          Souhlas s Listerem, oblíkáš se hodně. Včera v noci jsem se jel na hodinku projet, mohlo být tak 4–6 stupňů, bech se měnil v páru, a měl jsem na sobě krátký rukáv ultralight, na tom tenký rolák s dlouhám rukávem a na tom zateplený dres Gore X Alp, k tomu letní rukavice Giro Rivet, a stejně jsem jel do kopce i z kopce v částečně rozepnutém dresu.

          (možná hraje roli, že nohy jsem měl v zimních tretrách a dlouhých klahotách, takže jsem vrškem těla nemusel „dohřívat“ žádnou jinou část.

          0 0
          • deekay  

            Tak to ja jezdim jeste mozna min navlecenej. A stejne mi to nepomuze,a bych se nepotil :)

            Ale jak rikas, spodek oblekam taky vice, sice nemam zimni tretry, ale aspon neunika teplo jinudy.

            0 0
          • MlokCZ  

            Nohy a ruce mi mrznou nejvíc, takže zimní tretry už vozím teď delší dobu a letní už vůbec.

            Zimní tretry (Defrostery, které nejsou až tak teplé) snesu až do +15st. A největší komfort v nich mám kolem 7–10st.

            A čapáky (z roubaix) vozím už teď k tomu taky docela dlouho, ty snesu tak do +12–13st. A už jsem letos měl 2× na sobě i čapáky s membránou vepředu (a horko mi nebylo).

            Takže také vrškem nedohřívám zbytek (to u mě ani moc nefunguje jak se mi asi hůře prokrvují končetiny).

            0 0
            • Joseph de Sax  

              když si nasypeš mletý pepř s chilli paprikou do bot, tak klidně můžeš jezdit bosky i ve sněhu…

              0 0
    • Hrabex1  

      Duo je hlavne 1. vrstva, i kdyz se da pouzit i jako druha.

      V zime doporucuju duo, kdyz jako 1. vrstvu pouzijo neco jako ten ultralight a zpotim sem je mi zima. Je pak jedno, jaky dalsi vrstvy na sobe mam.

      0 0
      • MlokCZ  

        Tak já mám přesně opačné zkušenosti. Duo je sice udávané jako první i jako druhá vrstva. Osobně bych ale duo jako první vrstvu rozhodně nedoporučil. Ultralight funguje jako první vrstva o třídu lépe a pokud nepotřebuju oboje, tak je lepší si vzít jen ten ultralight.

        Když mám první ultralight a druhou duo, tak mi není zima ani když se propotím hodně a i když mám přes to membránovku, která propouští hůře, tak dokážu i po slušném propocení zase i za jízdy uschnout.

        A když píšeš něco jako ultralight, tak myslíš ultralight nebo něco jiného? Protože právě na tom co konkrétně sakra záleží.

        Třeba progress micro mi jako první vrstva fungovalo o dost hůře než ultralight. A duo to samé.

        0 0
        • Hrabex1  

          micro neznam,

          myslim mono anebo i to, co dela jitex. Ridce pleteny umely vlakno bez primesi bavlny.

          0 0
          • MlokCZ  

            Jitex jsem nikdy neměl a mono už taky nepoužívám hodně let. U mě na té první vrstvě proklatě záleží. Všechno co jsem zkoušel je toho typu co popisuješ a rozdíly u mě obrovské.

            0 0
            • Hrabex1  

              ultralight sem nezkousel, ale podle jejich grafu to hreje este o hodne min nez mono.

              V monu je mi zima a sen studenej. diky tomu je ten odvod potu este horsi nez u dua.

              Asi sem zimomrivej

              0 0
              • nox159  

                moc tomu co pises teda nerozumim…

                clovek se oblece tak aby mu bylo venku dobre… to berme jako zaklad

                kdyz si obleces duo jako prvni vrstvu ktera odvadi mene potu, jsi vice mokry tak je ti tepleji, kdezto kdyz si vezmes mono ktere toho potu odvadi vice tak jsi v „suchu“ ale tvrdis že je ti zima? mi to prijde trošku nelogicke… jak to teda je? :)

                0 0
                • Hrabex1  

                  rychlost odvodu potu nezalezi jen na materialu, ale i na teplote. kdyz je mi zima a sem celej studenej, k zadnymu odvodu potu nedochazi. V monu je mi v zime zima – a je 1, jaky dalsi vrstvy na sobe mam. Duo vic hrejem protoze obsahuje i bavlnu. V nem mi zima nebyva, proto u me funguje lip. Chapes?

                  0 0
                  • nox159  

                    nechapu…

                    porad odvadi lip pot kdyz si dam extreme light a na to thermona nez kdyz si dam jen thermona :)

                    a to jak je ti zima zalezi podle me na tom jak moc jsi obleceny a na tom jak ti prvni vrstva odvadi pot…

                    0 0
                  • MlokCZ  

                    Duo žádnou bavlnu neobsahuje. Bavlnu obsahuje pouze plyš a pak některé speciály.

                    A plyš je právě kvůli té bavlně na sport téměř nepoužitelný (není to sice tak hrozné jako čistě bavlněné věci, ale už také slušně nasákne a neuschne). Taky tu nějaký mám a nosím někdy v civilu (kdysi jsem i při sportu zkoušel).

                    0 0
                  • MlokCZ  

                    Jinak to tedy taky nechápu. Když je mi zima a jsem celej studenej, tak to není zrovna situace, kdy bych se moc potil :-)

                    A pokud by k tomu mělo dojít tak, že nejprve budeš zahřátý, hodně se spotíš a kvůli tomu pak začne být zima, tak právě tady je rozhodující rychlost odvodu potu, aby k tomu nedošlo.

                    0 0
                    • Hrabex1  

                      mas pravdu, duo bavlnu nema.

                      Jasne, nejdriv se zahrejes a zpotis, pak pojedes 10 min z kopce a je to v prdeli

                      0 0
                      • nox159  

                        do kopce bez bundy z kopce v bunde a bez problemu ne? :)

                        0 0
              • Lister  

                Tak jsme se díval v čem jezdím a je to asi tak, jako píše mlok – jako základní vrstvu mám UL, který je celkem příjemný a prostě mi sedl. Pak mám ještě mono a to mi leží hluboko ve skříni, asi mi nevyhovovalo, tak jsme ho založil a úplně na něj zapomněl. Pokud jde o tepelnou izolaci, tak v nich pocitově nevidím velký rozdíl, IMHO to je skoro nastejno, ale UL je fakt příjemnější – a i když je označovaný jako UL, tak mi přijde celkem teplý, určitě bych ho nevzal pod dres do teplot nad 18–19st -tam si vystačím jen s tím dresem.

                Moira celkem dost rozšířila nabídku, zajímavě vypadá X-aero – strukturovaná spodní vrstva – nemá někdo zkušenost, možná by to stálo za hřích.

                0 0
                • nox159  

                  tak dneska jsem to mel na sobe pocitove ne tak prijemne jak extremelight

                  je to dost elasticke mel jsem oblecene L-XL a mel jsem to volne S-M jsem mel sice dobre pres telo ale chybelo mi cca 5cm na rukavech… takže pro me ne, ale kdyby melo delsi rukavy tak bych do toho asi šel…

                  a pocitove hodne teple

                  0 0
    • prvniodkonce  

      Na zimu bych jako první nedal ultralight, ale mono. Trio vozím jako druhou vrstvu, když je hodně výrazně pod nulou.

      Do nuly nevozím žádnou druhou vrstvu, jen craft zero + teplá bunda od Sýkory.

      0 0
      • MlokCZ  

        Proč raději mono? Už jsem dlouho mono nezkoušel (a zkoušet nebudu kvůli jeho nepříjemnosti), takže přímé aktuální srovnání nemám. Ale i u Moiry uvádí u ultralightu lepší odvod potu než u mono.

        Jinak nevím jak dobře to funguje tobě. Mně se jediná vrstva pod teplou bundu neosvědčila. Dřív jsem to tak vozil a bez druhé mezivrstvy mi to fungovalo o dost hůře. Ale třeba to máš jinak a také máš jinou bundu.

        0 0
        • prvniodkonce  

          Mono už nepoužívám, ale měl jsem ho a na zimu mi připadalo teplejší než ul.

          Ono je to hodně individuální, chce to najít si to svoje. Nejvíc mi vyhovuje craft zero, někomu zase třeba sensor double face, který zase mně nesedí vůbec.

          Bundu vozím tuto

          0 0
          • MlokCZ  

            Teplejší je, to souhlas. Tohle je věc kterou ale vůbec neřeším, u mě je jediná priorita první vrstvy a to jak dobře odvádí pot. Jak je teplá není podstatné, to vyřeší další vrstvy.

            Pokud jde o to aby byla první vrstva teplejší, tak tu je ještě Thermon a Imarion, oboje ještě o něco teplejší než mono. Odvod potu ale taky horší než ultralight (a asi i než mono), takže to také jako první vrstvu nepoužívám.

            A je jasné, že každému sedne něco jiného. Ono to je i o střihu a nejen o materiálu. První vrstva musí opravdu dobře sedět, aby fungovala a přitom aby nikde zase neškrtila.

            0 0
    • Joseph de Sax  

      namaž se tulením sádlem a dáš to pak jenom ve slipech…

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Hodně zde zmiňujete DUO. Proto zkusím vozi ultralight+du­o+nowind a mělo by to být v pohodě.

      Doteď jsem vozil ultralight+dres s dlouhým+no wind a tahle kombinace je fain, ale do mínusových teplot se nehodí, protože odvod potu je zhoršen zadní kapsou a hlavně dres už nepostyju takový tepelny komfort..

      V katalogu Moiry je trio už podle mě hodně teplé, bude se hodit na kolo do opravdu velkého mrazu.

      0 0
      • MlokCZ  

        Dres jako druhá vrstva (pod bundu) je o třídu horší než duo, trio nebo něco podobného. A nejen kvůli kapsám.

        0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          S ultralightem jsem spokonej na max(doporučil jsi mi mi to Ty), proto zkusím zase na doporučení DUO a uvidíme:) Ale myslím, že to bude posun kupředu.

          0 0
    • J3Sl4n  

      Nevím jaký máš zkušenosti s moirou ty, ale podle mně hrozně rychle smrdí. Craft mi vyhovuje víc.

      0 0
      • nox159  

        obvykle se veci perou :)

        jinak moiru zvladnu nosit i 10dni bez prani a pohodicka nesmrdi… :)

        0 0
      • MlokCZ  

        Taky s tímhle nemám žádný problém. První vrstvu peru téměř vždy po každé vyjížďce, ovšem ne kvůli tomu, že by hned tak smrděla, ale kvůli tomu, že nevypraná první vrstva je zasolená a pak přestává dobře fungovat.

        Párkrát jsem i ultralight měl více dní bez vyprání a že by nějak moc smrděl jsem neregistroval (funkce ale šla pomalu a jistě do háje, jak to bylo zasolené).

        A druhou vrstvu (duo/trio) už peru o něco méně (tam se tak nezasolí) a taky nemám problém s tím že by nějak moc smrděla.

        A co se týká Merina, tak s ním nemám vůbec dobré zkušenosti na sport. Možná vydrží hodně dní nesmrdět (nezkoušel jsem, nemám potřebu chodit hodně dlouho v nepraných věcech), ovšem odvot potu je o třídu horší než třeba zde probíraný ultralight.

        Přitom je mi Merinu docela příjemné, takže ho používám v civilu (kde nemám takové nároky na odvod potu jako při sportu).

        0 0
      • prvniodkonce  

        Stačí jezdit rychleji něž ten smrad za tebou :)

        0 0
    • J3Sl4n  

      To ti docela závidim, já jí většinou musím dát vyprat po jednom použití. Zřejmě se víc potím. Ale třeba Craft bych řekl, že je lepší a Icebreaker špica, ale zase pomalejc schne.

      0 0
    • malamala  

      Podzim, lehká zima jezdím:

      1. vrstva – Klimatex KX Fenix „L“
      2. vrstva – Craft Shift Free „XL“
      3. vrstva – zateplená cyklo bunda Sobike /číňan/ „XXL“

      Celkem investice cca 2.800 – 3.000,–Kč.

      0 0
      • MlokCZ  

        A já to na první pohled četl Sobi /číňan/ :-)

        0 0
      • prvniodkonce  

        Jaké je to shift free? Docela po něm pokukuju. Rozhoduji se o druhé vrstvě hlavně na běžky mezi lightweigt stretch, bodymapped a právě shift free. Chtěl bych něco ne moc extra teplého, hlavně, aby to rychle schlo.

        0 0
        • malamala  

          Já jsem s ním spokojen, na běžky ho používám také. Ale nijak extra rychle neusychá.

          0 0
      • Bjerndi  

        Já jezdím v jégrovkách s dirou na koleni a přes to cyklo kraťase od craftu a v merino fuskách od high pointu.

        Nahoře funkční tričko od klimatexu s krátkým rukávem ( to nejlehčí ) na to fénix s dlouhým, normální dlouhej rukáv a letní dres a nějaký rukavky na běhání od tchiba ( když ej okolo 0 tak v nich je 20 min kosa )

        Jinak doporučuju před vyjetím si na 5 minut zacvičit a pak budeš v pohodě, rozehřeješ se a kosa Ti nebude

        Teď jsem se proflákl, takhle divně nikdo oblečenej nejezdí :D

        0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          Tedy, to je kombinace :D

          0 0
          • Bjerndi  

            na zimu začnu používat bžkařský elasťáky, tak to snad vylepším :)

            Já teď už jezdím hlavně jen do práce, takže to stačí.

            Ve středu jsem si vzal rifle když jsem jel na pivko s kamošem a pak lézt, no a samozřejmě jsem rifle na kole roztrhl :-D

            0 0
            • Dzordano_Bruno1  

              Pokud máš práci kousek, tak bych oblečení nějak neřešil :) Ale věci na kolo a na klasický nošení nemixuju. Nepřineslo to nikdy nic dobrýho.

              0 0
              • Bjerndi  

                mimo jégrovek a čepice mám na sobě všechno funkční oblečení, akorát nic z toho nebylo kupovaný přímo na kolo :)

                0 0
                • šimlos  

                  Z toho si nic nedělej,já taky vozím slabší softshelku od Tilaku,a pohoda.Dobrej univerzál,na hory i na kolo..

                  0 0
                  • Joseph de Sax  

                    zásadně jezdím a chodím v nefunkčním oblečení…

                    0 0
                    • blaf  

                      jak by taky mohl nefunkcni mozek prijit na to, ze si ma oblect funkcni pradlo ;)

                      0 0
      • tonik666  

        Za to už pomalu pořídíš značkovou výbavu na Wigglu

        Zateplený dres Gore x-alp GBP 81

        Craft Zero Extreme dl. rukav GBP 35

        Craft active run tee GBP 10,5

        Kupon na –10 GBP

        Nákup nad 100 = poštovné zdarma

        = 116,5 GBP * 29,7 CZK/GBP = 3460 CZK

        Edit:

        Ha, koukám, že v našich krajích je Craft ještě levnější..zato Gore dražší

        0 0
    • Jakobo  

      Mě se letos hned po vánocích rozjela nějaká alergie na pot, teplo či co, okamžitě, když jsem se začal potit mi vyskákala vyrážka a všechno mě začalo kurev.ky svědit. V dubnu jsem měl už takový ekzém, že mi doktor musel napsat silné steroidy.

      Nejhorší, že jsem kvůli tomu musel omezit sport, přestal jsem chodit na tréningy s běžkaři a tak to pokračovalo i na kole. Jaký je důvod netuším. Teď se to zlepšilo, tak doufám v lepší zítřky.

      Jakékoliv PES oblečení, což je většina to ještě zhoršovalo, nejlepši je pořád bavlna, bohužel, raději mrznout, než se zpotit a tak i teď, kdy je tady v Norsku kolem 10 °C jezdím v 3/4, bavlněném triku, mikině a lehké softshell Swix bundě.

      0 0
    • VeloDedek  

      Doporučuji nátělník ultralight a na to Duo rolák. Nátělník pomůže lepšímu odvodu vlhkosti. Mám to odzkoušené a je to paráda. Trio mám taky, ale to používám výhradně do hor do opravdu nízkých teplot. Na kole při švihu, bych se v tom už dost potil.

      0 0
      • Lister  

        Dneska jsem zkoušel Trio a to už je fakt fest teplá záležitost. Takže k tomu, co mám, asi zatím dokoupím něco z Dua a asi zkusím i x-aero, protože vypadá dost zajímavě. Ještě bych si chtěl ošahat moiru stretch.

        0 0
        • MlokCZ  

          Jestli jsi zkoušel novější (současný typ) Trio což je pravděpodobné (starší už moc k mání není ani v doprodejích), tak tam místy je použitý Stretch.

          Starší Trio je ještě bez toho. A liší se ještě i mírně velikostí. Starší Trio je při stejné velikosti lehce těsnější.

          Zkoušel jsem pak rolák Moira Stretch a ten mi neseděl. Je ještě o malinko volnější než novější Trio, na mě už moc. A menší velikost už byla zase krátká.

          Ono už u novější Trio je to znát, tam nosím novější verzi jen v civilu, kde mi sedí, že je mírně volnější. A na sport tu mám ještě starší kousky těsnější Trio (bez použitých míst Stretch).

          0 0
          • Lister  

            Nevím, co přesně znamená nové a staré trio, ale zkoušel jsem rolák se zipem 2011 a bundu 2010 – nebylo to ve stejném obchodě, takže to nevím 100% jistě, ale ta bunda mi přišla, že je o pár čísel delší – pro mě už moc, na šířku to bylo asi na stejno. Velikost L – proti tobě mám přesně opačný problém, že mi ty věci jsou většinou těsnější přes hrudník a na délku možná až moc dlouhé.

            Těm panelům ze stetche jsem nevěnoval pozornost, protože jsem zjistil jejich přítomnost až doma.

            Co se mi na Moiře nelíbí, jsou nesmyslné příplatky za ty zipy – mikina stojí často polovinu toho co stojí bunda, přitom rozdíl je pouze v tom zipu, rolák je tak něco mezi – tedy cenově ještě přijatelné, funkčně ale trošku omezené – u takto teplých vrstech mám rád možnost rozepnutí pro rychlou regulaci teploty.

            0 0
            • MlokCZ  

              Nové (současné) Trio

              http://www.moirashop.cz/…010–810.html

              starší verze Trio

              http://www.moirashop.cz/…dra-808.html

              0 0
            • pohy  

              prodáváme moiru a dá se domluvit velikost na míru cca + 20% za to chtějí. Asi si teď budu nechávat dělat nějakou druhou vrstvu – vidím to tak velikost L + delší záda a rukávy – jsem typ „hajzlový pavouk“ :-)

              Materialy osahám a vyzkouším na sportlifu – přecejen nemáme všechny druhy materialů

              0 0
              • nox159  

                dotaz, klidne na mejlika s kym konkretne to resite ty velikosti na miru, staci pres dealera co jezdi po prodejnach nebo resit primo s moirou, popripade pokud to mas vyzkousene tak s kym konkretne to resit ( jmeno cislo )?

                diky

                0 0
                • pohy  

                  myslím, že šéfová to řeší s dealerem co k nám jezdí tak mu buď volá nebo píše objednávku přes mail doba dodání myslím 3 týdny?

                  0 0
              • Lister  

                To nebude potřeba, já se do toho nějak vměstnám. O Moiře uvažuju hlavně proto, že u místního prodejce mám díky věrnosti dobrou cenu.

                Pro mloka: tak to jsem zkoušel už nové verze, ten rolák mi přišel o fous volnější než bunda, takže se asi střihy trochu liší. Většinu věcí mám L, ale možná vyzkouším i M, protože na šířku jsem tam nějaké místo ještě měl a nechci aby to zbytečně vlálo. Trochu problém bude to X-aero, při velikostech S-M a L-XL moc nevím. K vyzkoušení tohla u nás nebude, budu to muset střelit od boku, ale když nox psal, že je L-XL hodně velké, tak asi tu menší velikost.

                0 0
                • nox159  

                  jen tak jeste pro upresneni mam radeji uplejsi veci

                  extreme light mam M

                  ultralight v M nenarvu ( je to uz hodne na tesno a neprijemne)

                  thermon mam L

                  x aero bych bral S-M

                  idealni postava na X-aeto L-XL bych videl nekde na 180cm a cca 85 kg… ( jen muj odhad… ) je to hodne elasticky material a ten L-XL se krabatil nebyl naply tak jak by byt mel ale vylozene neplandal…

                  jo ale mam dost uzke ramena…

                  0 0
    • Joseph de Sax  

      když jdu v zimě ven, tak si vezmu na sebe pro jistotu dva neoprény…jeden dospodu a druhý navrch…

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Tak jsem pořídil DUO a bohužel je mi stále zima. Duo mi vyhovuje, proto ho zachovám, ale řeším zda mám vyměnit první vrstvu z ultralightu na mono. Tím zvýším hřejivost a jen o malý kus snížím odvod potu. A nebo zachovat ultralight a koupit trio? Ale Trio mi přijde extrémně teplé:(

      0 0
      • nox159  

        osobne bych pridal vrstvu… :)

        0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          Toť otázka.

          Pokud koupím mono, tak dát ho na ultralight by taky šlo.

          0 0
          • nox159  

            mono se mi vubec nelibi(zacinal jsem na nem… ale uz bych ho nekoupil…) za to thermon je super… :)

            0 0
            • Dzordano_Bruno1  

              Mám DUO a to je na hřejivost o kousek lepší. Proto uvažuji právě o výměně první vrstvy za něco, co krapet hřeje.

              0 0
              • nox159  

                thermon maji porad jako prvni vrstvu jestli se nepletu…

                0 0
              • MlokCZ  

                První vrstvou bych osobně hřejivost moc neřešil a nechal pouze co nejlepší odvod potu. Jakmile budeš o něco více v mokru, tak bude větší zima i když to bude teplejší.

                Ale záleží jak moc se potíš.

                A Thermon je určený taky jako první vrstva a to teplejší. Já ho tedy nosím někdy v civilu jako druhou (pod to krátký progress micro light). V civilu ale nepotřebuju nějak extra dobrý odvod potu a kombinaci přizpůsobuju příjemnosti (progress mikro je mi hodně příjemný na omak).

                Zatím jsem ten Thermon jako první vrstvu na sport ani nezkoušel.

                Hodil by se mi Thermon triko dlouhý rukáv bez těch nastavených rukávů a díry na palec.

                0 0
      • MlokCZ  

        Mono o moc teplejší není. To je minimální rozdíl. Ultralight hřeje překvapivě docela dost a nějak mi u něj vůbec nesedí jak nízkou hřejivost u něj přímo Moira uvádí.

        Kup si trio a budeš to mít pak ideální na kombinování, kdy do extra zimy můžeš vzít všechny ty tři vrstvy na sebe. A když vyjedeš ve dvou těch vrstvách, tak tu třetí sebou (a výměnou trio za duo nebo opačně můžeš změnit jen o trochu jak to je teplé).

        Na pěší a běžky občas všechny ty 3 vrstvy beru (na pěší se oblékám o něco více a na běžky zase vyrážím i ve velkých mrazech, loni třeba v –15st.). Na kole bych je bral taky, ale až tak do –10 a větší zimy a v tom už teď nejezdím.

        A co vozíš jako vrchní vrstvu, že ti je zima v ultralight + duo?

        Já teď jezdím už více týdnů v ultralight + duo a přes to většinou Kalas Mission light (měl jsem teď v pátek i v sobotu) a párkrát WIND&WATER SPRING TITANIUM. Tu nejteplejší bundu od Kalase jsem ještě letos na kolo nevytáhnul vůbec (jednou na pěší, když se mi nechtělo do toho počasí na kolo jsem ji už vytáhnul, ale zase jen s ultralight + duo).

        Trio vozím sebou do rezervy pořád, ale ještě ani jednou jsem ji teď zatím nevytáhnul z camelu.

        0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          Vozím:

          Ultalight

          duo

          a No wind od Sýkory http://www.cyklodresy.cz/…ack-396.html

          A pokud do toho dupu, tak citím studený pot a jak mi prifukuje boční stěna bundy(světle modrá látka). Ale mám teplo na záda a předek+ruce.

          Popř. dělám něco špatně s vrstvením kšand u kalhot. Jinak to není možné. Obleču ultralight, na to kšandy od kalhot, pak duo a na vrch bundu.

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak to bude problém jinde než v tom, že to není dost teplé. Moc se potíš.

            Hlavní problém bych viděl ve vyšší inenzita + celomebránovka.

            Ta bunda vypadá hodně podobně té mojí nejteplejší Kalas bundě, kterou jsem na kolo letos ještě nevytáhnul.

            A také raději vozím jen tu s mebránou vepředu (když je tak kolem 5st. a více).

            Kdybych to v zimě v celomembránovce více napálil, tak za chvíli budu mokrý totálně i přes slušné spodní vrstvy a zima by mi byla stejně. V chladu si zvlášť když už vezmu celomembránovku tu intenzitu hodně hlídám (a vyhýbám se jí).

            Celomembránovka to prostě nikdy udýchat nemůže ve vyšší intenzitě.

            Kšandy od čapáků dávám až přes duo, zvlášť pokud nemáš síťované, tak pot odvádí hůře, tak ať jsou ty lepší vrstvy pod tím. Ale zase tak velký rozdíl to neudělá (zkoušel jsem duo i přes kšandy).

            Taky to ale záleží jak se ti pod kšandy (zvlášť pak třeba kolem pasu) ta duo vejde. Mně ok.

            0 0
            • Dzordano_Bruno1  

              Bunda je teplá, ale zase větrá. Jsem s ní spokojenej, ale jestli je nějak moc teplá, tak to bude problém. Je možné, že při vyšším tempu se potím tak, že odvod prostě nestíhá.

              Nepřijde mi, že bych neměl na sobě dost teplé věci, ale jestli nejsou teplé až moc. Zkusím kšandy dát až nahoru.

              Ale pořád jsme se nedobrali k tomu, jakou vrstvu pořídiut a zda-li to má cenu. Trio se mi líbí, ale jestli to můj problém vyřeší?

              Vozím dvoje kalhoty. Když byla v posledních týdnech opravdu zima, tak jsem jel v http://www.cyklodresy.cz/…ack-397.html

              a jinak vozím http://www.cyklodresy.cz/…y-dlouhe-44/

              Teď vozím lehčí s laclem, ale až napadne sníh a bude pod nulou, tak přehodím na teplejší.

              0 0
              • MlokCZ  

                Myslím, že to teplejší vrstva nevyřeší ať to bude Trio nebo něco jiného. Trio koupit můžeš, tím nic nezkazíš, bude se případně stejně hodit do větších mrazů.

                Kvůli tomu vyššímu tempu vozím právě co nejvíce to jde membránu jen vepředu (třeba v sobotu mi stačila i když hodně foukalo, pod 5st. to ale za celou vyjížďku dle Polaru nespadlo, vlastně pořád bylo 5–7st.). Kolem nuly a v mrazu už mi to vadí bez membrány když trošku fouká i když jsem suchý, takže tam mi už nic jiného než celomembránovka + hodně hlídat intenzitu nezbývá.

                0 0
                • Dzordano_Bruno1  

                  No, to jsi mě moc nepotšil. Zkusím to Trio a uvidíme, jak to bude vypadat, popř. bude na místě nižší tempo, protože takhle se jezdit opravdu nedá.

                  Ještě mi přítelkyně doporučila tropiko. Co to vyměnit za ultralight nebo nějak nakombinovat?

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Tak Tropiku vůbec netuším. Od Moiry mám hodně typů a další zkoušel, Tropiko jsem ale neměl ani v ruce na vyzkoušení.

                    Jiná první vrstva ale nic moc vyřešit nemůže. Lepší odvod potu mít nebude a stejně to limituje ta bunda.

                    0 0
                    • Dzordano_Bruno1  

                      Bunda v ní bych neřekl, že je až takový problém, protože opravdu citím jak do ní fouka, ale jak na důležitých partiíí neprofoukne, takže jsem z toho krapet v rozpacích. Citím jak DUO profukuje a tím se pot ochlazuje a je mi zima. Takže pokud dám pod bundu trio, tak by se to mělo vyřešit. Ale snad pak bude odvádět taková sestava pot:D To je alchimie pánečku :D

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        To je pořád o tom přílišném pocení. Protože jsi moc mokrej, tak cítíš, že někde fouká (kde nemáš v pár místech membránu).

                        Ono kdyby byla membrána úplně všude, tak se nějak dá v tempu zahřátý jet úplně mokrej (ale stačí pak na pár minut vypadnou z tempa a zmrzneš). Proto ti přijde, že tam kde je membrána, že to je ok.

                        Jenže kdybys neměl ty místa bez membrány, tak budeš mokrej ještě mnohem více a i to jetí mokrý pod membránou má svoje limity.

                        Mně to tedy pak vadí všude když jsem mokrý moc.

                        Kdybys nebyl mokrý, tak vůbec nebudeš registrovat, že tam lehce místy pod tu bundu fouká.

                        0 0
                        • Dzordano_Bruno1  

                          Máš pravdu, protože když jsme byli na Ostrým s kolem, tak na vrcholu mi při teplotě 0st nebyla vůbec zima(nebyl jsem absolutně spocený), ale při makání prostě mrznu. Potím se víc než je zdrávo.

                          Řešení?

                          Méně se potit – nelze,

                          Jet menší tempa – lze,

                          Kombinace oblečení a stylu jízdy – lze.

                          Takže koupím Trio, zkusím různě kombinovat a uvidíme, snad se výsledek dostaví. Ale i tak mě to docela štve. Přestat jezdit v zimě jen kvůli tomu, že se potím neakceptuju, tak musím najít řešení, jak na to vyzrát.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            V zimě je základem plazit se, plazit se a plazit se :-)

                            Klidně si striktně hlídat základní vytrvalost a místy jet i více pod AP.

                            Stejně se to tak hodí, že na jaro budeš mít pak najetou nějakou základní vytrvalost.

                            0 0
                            • Dzordano_Bruno1  

                              tak si začínám říkat, že nelze lítat jako v létě, kdy na člověku vše ihned uschne. Zkusím při cestě do práce dát kšandy nad všechny vrstvy a uvidíme, jaký efekt se dostaví. A až budu mít volno, tak si udělám výlet do Moiry..

                              0 0
                              • deekay  

                                Ja jsem fakt vysoce potivej typ, takze vychytat v chladu obleceni neni lehky. Ale proste mi funguje jet bez jakykoliv neprfoukavy vrstvy do tak nizky teploty jak je to jen mozny. Do kopcu regulovat rozpinanim vrstev, pripadne i vyhrnuim rukavu.

                                Vicemene v 7stupnich jsem jezdil jen v slabem kratkem sensor coolmax a na to Gore zatepleny dres. Ten dres je zatim nejlepsi druha vrstva co sem zkousel, zevnitr fleece slaboucky, zvenku hladke jako lycra. Vysledek to ma ten, ze i kdzy se spotim, tak zvenku citim jak je dres vlhky, ale kdzy sahnu zevnitr tak sucho. A zvenku se to odparuje.

                                Treba s moirou duo jakod ruhou vrstvou sem mel problem, ze tak rychle neodvadela z vnitrku do vnejsku a navic mnohem vice profoukla.

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  To ale vydržíš do dost nízkých teplot bez neprofuku. Mně už je kolem 10st. nepříjemné ve větších rychlostech ve sjezdech, když mám jen vestičku a profouknou mi ruce. A to beru situaci, že jsem zcela suchý.

                                  Tak používám co to jde to kompromisní řešení membrána zepředu (ale i na ruce).

                                  0 0
                                  • deekay  

                                    Tak ja vetsinou v takhle chladnem pocasi jezdim i ve sjezdech pomaleji. Pokud vim, ze me ceka delsi sjezd, nahodim vesticku, nebo vetrovku. Pokud ale jsou to kratsi sjezdiky, prolozene treba slapacima pasazema, tak sice ve sjezdu trochu vystydnu, ale pak se zase zahreju atd atd.

                                    Kdyz jsem zase po delsi dobe zacinal jezdit, resil jsem obleceni vicemene znova, takze jsem mel tendence se vic navlikat. Jenze pokud jedu tak oblecenej, ze je mi komfortne teplo, tak to znamena ze se behem chvile zacnu potit. Vicemene se potim i kdyz je mi celkem chladno, pokud vydavam naky vykon. Rozdil je v tom, ze bez neprofuku stihnou vrstvy to malo potu absorbovat, odvest a vysusit napovrchu dostatecne rychle. Vicemene mi jinak staci nechat si nasazenou vesticku od kalase se sitovanym zadama do nakyho terenu s menici se intenzitou a uz jsem na hrudi a ramenou uplne durch.

                                    0 0
                                • Dzordano_Bruno1  

                                  Popř. zkusit někdy v týdnu Tvůj styl, protože dres, který popisuje mám taky, ale už si nepamatuju jak se onen materiál jemnuje.

                                  Zkusit ultra+duo+dres by možná i šlo.

                                  0 0
                                  • deekay  

                                    Ja taky netusim jak se jmenuje konkretni material co je na dresu, ale je to podobne jako Polartec powerstretch, jen mensi gramaz tech vlasu. Vozim ten dres klidne od 5 do cca 15stupnu. Bud pod tim dlouhy ultralight, nebo kratky sensor coolmax (coz je fakt jen takova pavucinka, ale prekvapive dobre mi to funguje).

                                    Proste ted uz vim, ze pro sebe musim pouzivat jen materialy, co jsou hodne prodysne a fakt hodne rychle schnou.

                                    0 0
                                    • Dzordano_Bruno1  

                                      Onen materiál je tak prodyšný, že se v něm dá jezdit právě i v létě :D Sýkora ho má na svých stránkách pod názvem EXIPICO..

                                      Zítra pojedu ráno do práce, tak to zkusím. DO batohu hodím bundu, kdyby náhodou to nebylo nic moc. Pokud se mi osvědčí takové vrstvení, budu jedině rád. Ale chce to prostě zkoušet. Přijde mi, že jsem koupil kvalitní věci, ale neumím je vrstvit tak, abych byl spokojen.

                                      0 0
                                      • deekay  

                                        Ono fakt zalezi komu co vyhovuje. Kvalitni vec neznamena, ze ti bude vyhovovat, kazdy sme jiny. Ja holt, pokud se nehybu, tak jsem dost zimomrivej, ovsem pokud se hybu, tak hodne moc topim :)

                                        Ono u toho stulu oblikani co pouzivam to chce prekonat tech prvnich par km, kdyz cloveku pride ze je mu chladnu a zima. Na oplatu pak dokazu vydrzet v takovem obleceni mnohem dele, protoze staci schnout a nejsem nacucanej jak houba. Pokud se oblecu vice (nebo do veci mene prodysnych), zezacatku je to fajn, ale neodjedu leckdy treba ani hodinu, pac staci mensi sjezdik, mokre veci prochladnou a uz je nevytopim.

                                        jinak to EXIPICO mi prijde podle obrazku slabsi nez ten dres co mam ja

                                        0 0
                                        • Dzordano_Bruno1  

                                          Ano, tak to je přesně problém, který mám já. Pokud vylezu ven, tak je mi krásně a prvních pár km taky, ale jakmile přijde rychlejší tempo a pak sjezd, tak jsem odrovnán a už se vezu na vlně chladu:(

                                          Prokombinovat věci bude asi má jediná záchrana. A onen materiál je opravdu pohodlný a hlavně opravdu funguje, jsem zvědav, jak ho prověřím zítra..

                                          0 0
                                          • deekay  

                                            Pokud vylezes ven a je ti prijemne, tak jsi moc oblecen ;)

                                            0 0
                                            • Dzordano_Bruno1  

                                              Taky mi přijde, že když jsem vylelz ven a byla mi zima, pak se na kolo a makal, tak mi hned bylo krásně a vydržel jsem celý den.

                                              0 0
                                              • deekay  

                                                No v tom je ten vtip :)

                                                Jinak sem se snazil nafotit ten matros, moc to neslo.

                                                Jedno je srovnani s tradicni knoflikovou baterii CR2032, druhe je srovnani s tradicnim polartecem. Ten gore dres ma fakt hrozne jemnouckou texturu a spoustu chloupku ale kratsich nez polartec, proto asi tak dobre saje.

                                                0 0
        • nox159  

          nemas zkusenost s materialem polartec (100ka) jestli bys to nemohl porovnat s triem… :)

          0 0
        • deekay  

          s Ultralightem mas prevdu, cekal jsem neco malo hrejiveho, ale ono to fakt zadrzuje vytvorene teplo paradne.

          Vicmene kdyz si to oblecu jen samotne tak pri panelakove teplote nakych 24stupnu se v tom okamzite zacnu potit pokud se zacnu trochu hybat :)

          ja si ted dal popracovni hodinku na rozhybani, 1.5stupne nad nulou tu mame a mel jsem ultralight, Gore Countdown Thermo zateplenej dres a pres to slabouckej softshell Patagonia Simple Guide bez zatepleni proti vetru a bylo to uz moc. Vicemene celou dobu jsem mel pod shellem ten dres rozeplej a dokopce sem rozepinal i softshellku. Priste misto utlralightu vemu spis sensor coolmax s kratkym.

          0 0
          • nox159  

            Vicmene kdyz si to oblecu jen samotne tak pri panelakove teplote nakych 24stupnu se v tom okamzite zacnu potit pokud se zacnu trochu hybat :) – to je teplota tak aby clovek mohl lezet nahy u televize :D

            0 0
            • deekay  

              Zase nox a jeho prinosny prispevek :)

              Ty se ve 24ti stupnich valej nahej kde chces, pro me je to teplota pri ktery normalne funguju doma v triku a trenclicha vedro mi neni :)

              0 0
              • nox159  

                ja jen rikam ze 24°C podle me bezna pokojova teplota neni…:)

                0 0
                • MlokCZ  

                  Udržuju doma kolem 23st. a tak je mi to příjemné. A když jen sedím, tak i v těch 23st. mám na sobě dlouhý rukáv nahoře i dole, jinak mi je zima.

                  0 0
                  • nox159  

                    takovy přepych :D

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      V zatepleném paneláku znamená 23st., že mám půlku topení úplně vypnutých a půlku téměř na minimu.

                      A stačí pustit na delší dobu počítač + TV a hned je tu za chvíli 24st. :-)

                      0 0
                      • deekay  

                        Presne tak :) u myho PC s dvema 20" LCD je tepleji nez jinde v byte :)

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Manželka je teď nemocná a v jednom menším pokoji máme počítač co běží nonstop a má tam u toho druhou CRT TV. A když měla tu TV přes den déle puštěnou, tak když jsem dnes přišel domu, tak v tom pokoji bylo snad 30st. (teploměr v tomhle pokoji nemáme) :-)

                          A topení tam je vypnuté (jak je nemocná, tak nechtěla na sebe moc otvírat okno).

                          0 0
                  • Dzordano_Bruno1  

                    25st. a citím se pohodlně i v teplákách a tričku+svetr. Prostě jsem poměrně zmrzlej:( Prostě doma jsem zmrzlej a venku taky:( :D

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Já tedy pod tím dlouhým rukávem mám ještě krátký. Teď vidím na teploměru 23,2st. a mám nahoře progress micro + merino (taky od Moiry) a je mi akorát.

                      Jakmile jdu ale cokoliv dělat (i jen s menším pohybem), tak si ten dlouhý rukáv sundavám.

                      0 0
                      • Dzordano_Bruno1  

                        To je přesně ono. Pokud se jet válím u TV, tak jsem schopný si na sebe vzít i zimní bundu a bude mi akorát. Ale jakmile začnu něco dělat, tak se zase začnu zahřívat a je mi akorát.

                        Přítelkyně v 25st umírá na vedro a mně je akorát. Například v Chorvatsku kdy bylo 50ve stínu jsem se citíl příjemně, když ostatní umírali.

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Já si letošní Sardinii taky na počasí moc pochvaloval.

                          Téměř celou dobu 25–35st. (těch 25st. ale jen ráno) ve stínu, na sluníčku často přes 40, sem tam i kolem 50ti.

                          50st. ve stínu si ale moc ani nedokážu přestavit, to tam fakt bylo? To už bych tedy nedával.

                          0 0
                          • Dzordano_Bruno1  

                            Bylo to pár let nazpět, kdy v poledne bylo bezvětří a teplota se prostě zbláznila. Ten den jsme nikoho nepotkali ani u moře, prostě všichni byli schovaní, protože se to orpavdu nedalo na slunci vydržet a člověk si zahrával se zdravím.

                            Například letošní léto jsem porjezdil v dlouhém dresu, který mnozí vozí napodzim. Přítelkyně jen kroutila hlavou, že jsem se neupekl, ale mně prostě vyhovuje situace, kdy dres dýchá, nemám spálené ruce a pokud samotný dres pak nasaje pot, tak při jeho vypařování mě chladí. Jsou věci, které jsou zvláštní, ale fungují.

                            0 0
                      • nox159  

                        dobre priznavam jsem asi divny…

                        a to jsem si myslel ze se oblikam vice… :D

                        0 0
                • deekay  

                  umyslne jsem nepsal o „bezne pokojove teplote“ ale o „panelakove teplote 24stupnu“ aby se toho nakej chytrolin zase nechyt, ale na tebe sem proste kratkej – OT vzdy a vsude ze :D

                  0 0
                  • nox159  

                    to neni OT kdyz je clovek zvykly mit doma 25°tak mu bude venku i pri 20°C zima…

                    0 0
                    • deekay  

                      To cos a jak napsal OT bylo a tezce, presne v tvem stylu :)

                      A to cos napsal ted taky uplne neplati. Ja treba jsem schopnej snaset na biku vyssi teploty nez kamosi se kteryma jezdim a zaroven jsem potivejsi typ a v zime jezdim mene obleceny nez oni.

                      0 0
                    • MlokCZ  

                      Doma delší dobu sedím, venku se pohybuju, takže nebude zima při 20st.

                      Pokud se ale někdy na lehce chladnější vyjížďce (tím myslím třeba 15–17st.) déle sedí venku, tak mrznu i když si obleču padesát vrstev :-)

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.