• holly

    vzdycky kdyz jedu, tak mi dela problem pit rovnou za jizdy..,ten naustek si vets. nedokazu nijak chytit do pusy bez toho abych musel vselijak vykrucovat hlavu a zaroven pri tom videl na cestu. S tim souvisi i vedeni hadicky(spodem x vrchem) a jeji uchyyceni??jak to delate vy??

    0 0
    • duk  

      Já bych si jí nejspíš dával do pusy rukou. :-)

      0 0
    • vlk  

      bych se přidal i se svým dotazem-udrží se v camelu pití déle studenější než ve flašce.Nebo co děláte abyste neměli na švihu pití teplé.

      0 0
      • blue  

        zas moc ledovy piti se mi nepije zrovna dobre, ale klidne si nekde cestou v hospode rekni o par kostek ledu a hod je do kejmlu

        0 0
      • grafik  

        Jo vydrzi. Skemrat o kostky ledu v hospode nema smysl. Je lepsi vak doplnit chlazenou neperlivou vodou.

        0 0
      • MARIN  

        v camelu to vydrzi podstatne dele chladne ale kdyz je parak ohriva se to co je v hadicce – staci to ale vyfukovat

        0 0
      • Lister  

        bezproblému. I po dvou hodinách je tekutina příjemně chladivá, samotného mě to překvapilo. S flaškou se to nedá srovnat.

        0 0
        • climber  

          Přesně nevím čím to je, ale v camelu je pití příjemně chladné i po relativně delší době navzdory faktu, že se camel po velké ploše dotýká zad a tekutina by se měla rychle ohřívat. V mém případě ultrarychle, protože fakt hicuju. Podle mě musí být v materiálu, z kterýho je camel ušitej nějaká izolace. Otázka jak piju mi přijde totálně mimo mísu. Opravdu si nemyslím, že účelem camelu je, aby jsi měl hadičku natolik před pusou, že budeš slopat bez potřeby rukou. Hlavním cílem camelu je více tekutin a možnost uložení dalších věcí. Na rovince, že oprdu puštění řidítek na 2 vteřiny aby jsi se napil nemůže zdržet a? jsi jakej chceš závodník.

          0 0
          • MaPa  

            Studenější pití v Camelu:

            1. Větší množství vody déle udrží svoji původní teplotu.
            2. Já mám Source spinner pro 2.0 a tam je do kapsy na vak vložena 5mm tepelná izolace.

            K otázce mít náústek přímo před pusou se nevyjakřuju, fakt to nepotřebuju…

            0 0
            • Lister  

              Jo, jo, přesně tak. Taky mám ten můj velmi dobře odizolovaný, takže v létě chladí a v zimě v pohodě udrží tekutinu teplou. Schopnosti izolace jdou taky dobře odpozorovat tím, že když si dám na záda boatoh s rezervoárem plným horkého čaje tak vůbec nehřeje :-). Prostě je jak termoska.

              0 0
              • vlk  

                bezva.já totiž z tohoto důvodu a camelu uvažuji.nesnáším ale na kole batohy na zádech a tak spírám všechna pro a proti Tedy zatím

                Pro: větší objem na pití
                udrží lépe teplotu
                Nějaká ta kapsička-na fo?ák atd.
                Když stetím na záda, tak to bude bezpečnější

                Proti: Horší čištění vaku
                Nepříjemné na zádech-pot apod.
                trochu se obávám aby mě pak ještě z toho nebolela záda

                tak díky.

                0 0
                • Lister  

                  Horší čištění vaku … jak u kterého, mě to zabere asi tak 2 minuty ( Hydrapak)

                  Nepříjemné na zádech-pot apod. …já se potím hoodně a nějak moc mi to nevadí, něpřijde mi to o moc horší než bez báglu

                  trochu se obávám aby mě pak ještě z toho nebolela záda …mě tedy občas bolívaly i bez báglu, s ním to ale horší není. Na to je nejlepší plavání a jsi vpohodě

                  A pak už jen samé pro a hlavně už žádný bláto mezi zubamam :) Cenu jako faktor proti neuznávám, pokud se sečtou náklady na dva dobré košíky, pár normálních flašek a jedna termoflaška na zimu tak to vyjde minimálně na stejno, možná i dráž.

                  0 0
                • grafik  

                  mam hydrapak delta:

                  2 l – zasobnik na vodu 2 l – kapsa

                  vyjimatelny zasobnik, pri cisteni se da krasne otocit rubem a vycistit, zatim sem jej cistil jen jarem a houbickou a v poho. stejne tak naustek a hadicku. ani do mycky bych se ho nebal dat. Do kapsy se krasne vleze fotak olympus 725 coz je pekna cihla :) + nejake naradi a lepeni. Na penize a klice jsou tam samostane kapsy. Porizovaci cena cca 1400,– (OnRoad). cena na netu a v kamenaku je temer stejna. radeji jsem jej vsak kvuli reklamaci koupil v kamenaku. kdybys chtel detail tak poslu fotky a prip. dalsi popis. Sem s nim spoko. Muzu doporucit.

                  0 0
                  • vlk  

                    s Tebou někdy vyjedu na kolo a zkusím to jaké to je na zádech.

                    0 0
                    • grafik  

                      ok, ale ted se na bika moc nedostanu. Jak valcis ve skole?

                      0 0
                      • vlk  

                        ale špatně furt píši nějaké práce na zápichy-Teď zrovna pracuji na Gisech, opravuji skripta apod.Budu rád když dám do konce srpna těch 6 zkoušem co mám v letním dělat.Závěrky -jsem požádal o posun termínu, takže letos ukončím ročník a státnice budu dělat příští rok.Navíc v práci je to taky na houby-štvu se teď s oraclama.

                        No a mám zkoušky 22 a 27.6, když zrovna 25 je ta Buřinka.Zkusím ty termíny ještě nějak přeložit, ale dost to ohrožuje můj start.

                        0 0
                • MaPa  

                  Horší čištění vaku – třeba Source to má udělaný na principu loďáku (zahneš lem a přetáhneš platrovým bazmekem). Pak to vymeješ jako normální pytel. Náústek sundám z kolínka, rozdělám na dvě části, propláchnu a hotovo. Do vaku dám špejli napříč a pověsím ho na háček na kterej nasadím ty dva kousky náústku a nechám uschnout. Netrvá mi to o moc dýl než vymytí flašky. Vak se navíc nechá dát i mimo camel do větších batůžku-batohů, což je dle mého nezanedbatelné plus. Kapsičky jsou fajn, navíc třeba ten Spinner má tu kapsu na drobnosti odnímatelnou, takže to můžeš použít i jako minicamel – kapsa na 2l vak, menší kapsička (tak na mobil, peníze, doklady) a dvě malé sí?ované po stranách (multiklíč,lepení, pumpička). Tu větší připínám když jedu na dál a s sebou tahám navíc zámek, duši, tra?ovky a třeba pertexku. Oblečení se dá vložit mezi ty kapsy nebo pod pavouka.

                  0 0
      • JFB  

        zalezi taky na tom batohu, v kterym je rezervoar ulozenej. ale celkove urcite vydrzi ve vaku dele studenejsi, nez ve flasce…

        0 0
    • MARIN  

      hadicku mam vedenou vrchem a prichycenou prezkou/objimkou co uz byla na batohu a do pusy si ji davam vzdycky rukou. Nedokazu si predstavit jak jinak ji tam dostat. Ale pokud ji chces mit porad u pusy jako mikrofon dokup si Tube Director http://www.progresscycle.cz/firma.asp?…

      0 0
      • JFB  

        presne to pouzivam, mam totiz vedenou hadicku spodem (hydrapak), takze mi ti tak pekne kouka u ramene, staci pootocit trochu hlavu a piju. ikdy jsem nepochopil, jak muzou lidi jezdit s hadickou vedenou vrchem, jak jim planda skoro u kolen:-)))

        0 0
        • blue  

          nekteri pouzivaji treba ruzny uchyty na bederni popruh, aby jim hadicka neplandala u kolen, vis?

          0 0
          • JFB  

            to sem uz videl. ale ja psal o tech, co jim to visi:-)

            0 0
    • Raydowe  

      Sice nemam camel bak, ale u mojho vaku tiez nechavam haducky „volne“ na hrudy a ked potrebujem docucat pichnem si ju rukov do pusi a znova chytim riaditka, cuckam az dokym neamm plnou a len to „vyplujem“ Tie dve sekundy co drzim riaditka jednou rukov neni moc, lepsie ako ked to mam uchytene u pusy a nevidim potom poriadne pred seba..

      Ked som isiel prvy krat s pitnym vakom, tak som si po ceste kupil mineralku, akurat ze ma to v tom teple nenapadlo ze sytena asi neni dobry napad.:))) este ze som nebol na biku dho, ked som vytiahol vak bol to pekny balounek.:)))

      0 0
    • Raydowe  

      Zajumalo by ma, co tam najcastejsie lejete?

      0 0
      • grafik  

        tang ale chce to pak poradne vymejt. vak susim z rubu na flasce od smirnofa. Paradne to proschne a nevytvori se plisen.

        0 0
      • Martin  

        Reggečko. Černorybízový. Mňam:-)

        0 0
      • JFB  

        isostar. redim ale vic nez je doporucovano…

        0 0
      • Lišák  

        Liju tam vodu, vadí mě, že jakýkoliv jiný nápoj mě vak zabarvuje a blbě se to čistí. Vitamíny a minerály (pivo) doplňuju na občerstvovacích stanicích (zahrádkách).

        0 0
        • BiSon  

          delam to taky tak, ale v sobotu se mi to krute nevyplatilo. vody bylo dost, ale zacaly chybet soli (asi)

          0 0
        • adco  

          Isostar-fresh nefarbi, ani Penco mineral drink-grep.

          0 0
    • quiq  

      A nestava se vam, ze byste ten naustek prokousli? Me uz se to stalo, a nevim jak tomu zabranit…Kdyz chci pit tak to musim zkousnout. Obcas to moc netece, tak to asi zkousnu o trosku vic… asi mam nejake moc ostre zuby ;-) Zalepit to uz asi nepujde a i kdyby, cucat nejaky lepidlo asi neni nic moc.

      0 0
    •  

      Jen počkej, Zající!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.