• LukasX

    Zdravicko O vikendu se mi objevila dirka na rezervoaru na vodu :o( Mate nekdo zkusenosti, jak to zacelit? Myslite ze muzu pouzit trebas zaplatu na dusi? Diky za tipy

    0 0
    • MARIN  

      Lepil jsem roztrzeny(roz­lepeny) rezervoar od Hydrapaku a jedine lepidlo ktere na to slo byl vterinovy Loctite. Zkousel jsem lepidlo na duse,Chemopren,Ru­dolfix a jeste nejake a tema to porad nedrzelo. Tak jestli mas dirku nekde uprostred zkus to zamaznout vterinovym a prilozit zaplatu. Ale uspech nezarucuju :)

      0 0
    •  

      před časem sem řešil přesně tohle, vyřešeno pomocí vtřeřiňáku, mám dvoulitrovej od camela a jsou to dvě diky uplně dole, tak 1 cm nad spodním svarem, zatím to dirží, odolalo i čistění savem.

      0 0
      • kovar  

        takze je jasne, ze CAmel NENI z polyethylenu, nebot na polyethylenu nedrzi zadne lepidlo. TAkze PVC

        0 0
        •  

          to byla jen domněnka

          0 0
          • Pavlos  

            Me by zajimalo jak to sekundove lepidlo chutna? Nemuze byt nejak toxicke?

            0 0
            •  

              no, toho sem se taky bál, provedl sme nejřív zatěžkáací zkoušku – 24h plnej, pak sem ho několikrát vymyl, ta koncentrace lepidla vůči vodě je minimální, tak se to asi neutralizuje, ja bych se zase třeba vic bal použít ten chemoprén nebo vulkanizátor, to bude větší marast, když to „změkkčí“ gumu

              0 0
              • Pavlos  

                To kazdopadne. No snad se vyjadri i mistr kovar:)

                0 0
              • lubos  

                No ja myslim, ze ten kyanid, nebo co to to lepidlo obsahuje staci i malinko na usmrceni.

                0 0
                • tk  

                  ja sem sekundovym lepidlem prilepil slauch k vaku, hadice se horkyho caje, kterej v zime vozim ,roztahla tak, ze se mi dvakrat rozpojila a vylila na zada. snazil sem se, aby lepidlo nebylo v mistech, ktery prijdou do kontaktu s vodou, ale stejnak. jeste ziju, leda ze by se to ve pomalu usazovalo a pak lup ho.

                  0 0
                • kovar  

                  on kyanakrylat neni kyanid. NEkde jsem cetl, ze pri poziti kyanakrylatoveho lepidla (vterinoveho) se neotravis, nebot okamzite polymeruje diky vlhkosti, takze se vlastne jen zalepis a umres hlady a zizni. Mam dojem ze kyanakrylatry se pouzvaly v chirurgii k lepeni tkani, misto siti, lepidlo je nasledne „vstrebano“. Pokud je camel z polyurethanu, tak by slepit mel jit, ale nevim jake lepidlo se pouziva. Jine asijske pytliky jsou z PVC a to jde lepit take velmi dobre. V lepidlech se moc nevyznam, nevim, jakou zivotnost ma lepeny spoj pomoci kyanakrylatu

                  0 0
                  • mAk  

                    jojo o tom sem taky slyšel, že se tim zacelovaly rány, někdo mi dokonce řikal že jeho strejda takhle fteřiňák pouzívá běžně… fakt

                    0 0
                  • la-da  

                    Taky jsem nekde cetl ze kyanoakrylatovy lepidla puvodne vyvijeli na lepeni zlomenejch kosti.Ale taky bych se toho lepidla nebal – podivejte z jakejch sracek je vyrobenej samotnej Camelbak a jsme vsichni zdravi…

                    0 0
                    • lubos  

                      Jo, ani jsemt o tak nemyslel. Spis jsem to myslel jako vec na diskuzi .. jestli to neni nejak zavadne. Ted jsem si vzpomnel, ze u byli pripady, ze mel dotycny zalepeno oko .. a nezemrel :-)

                      0 0
                  • Otto  

                    Kyanoakrylát a kyanid to je jak Dalmacie a decimálka. Jinak , spolužák dělá ve akreditované zkušebně a občas testují i kamelbagy. Problém , proč občas (skoro většinou) nedají atest je v měkčeném PVC. Právě to obsahuje nebezpečné "bordely (dibutylftalát, dioktyladipát a pod) kterým se právě PVC měkčí. A měkčené PVC se zhusta používá právě na hadičky k rezervoárum. Rezervoáry jsou (u serioznějších výrobců) vyráběny z polyuretanu, jež jde docela dobře lepit, a je zdravotně nezávadný. Hadice by měly být z nezávadného silikonu, nebo (občas) polyuretanové.

                    0 0
        • lubos  

          co som nasiel ja informacie, tak je z polyuretanu.

          0 0
          • martt  

            abych doplnil tu moju informaciu o lepidle. Este za komunizmu som robil v SAV a potrebovali sme zlepit cosi z takej makkej umelej hmoty. Neviem presne akej, vyskusali sme na tom vsetky mozne lepidla a s nicim to nedrzalo. Potom sme to dali do Ustavu polymerov SAV, ktory bol hned vedla nas a oni nam pozicali nejake skarede kapitalisticke lepidlo za nehorazne prachy ktore to ale kupodivu dokonale lepilo. Neviem uz ani aky to bol material ani ake to bolo lepidlo ale ten material vyzeral asi ako ten sacok na vodu v kamele.

            0 0
            • martt  

              a este doplnim, ze dnes pouzivam na opravy vsetkeho – napr. aj surfovej dosky aj surfovej plachty lepiacu pasku duct tape ktora drzi skoro na vsetkom a je aj tesna. Takze ako najjednoduchsiu opravu za par sekund by som tam dal zaplatu prave z nej.

              0 0
            • fousac  

              ja zase resil problem, jak slepit polypropylen, coz je hodne podobny PE… a nenasel sem nic… :( takze svarit a je to… jenom netusim, jak varit camela…

              0 0
              • MARIN  

                … 10minut ve vrouci vode na mirnem ohni :)

                0 0
              •  

                Kovar radil vzít dvě desky skla, dat to mezi ně a nahřívat třeba zapalovačem nebo svíčkou

                0 0
      • cabbage  

        tys udělal snake-bita na kejmlu?

        0 0
    • HonzaV  

      Zalepil jsem Camel vteřinovym lepidlem lepidlem Loctite 401 za pouziti aktivatoru 770. Uz si nepamatuju co stalo, ale drzi to jako svareny. Lepil jsem to ve svaru, trosku jsem do nej hrube zajel pri vymejvani. Myslim ze se dela Loctite primo na PE a PP, tusim cislo 454.

      0 0
    • sousedovicmalymirek  

      vteřinový lepidlo na spoj mezi vakem a plastem do kterýho je strčená hadice a na dírku samolepicí záplata Park Tool. Ještě žiju a už rok to drží.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.