• Kacafirek

    Zdravim , chci se zeptat jak nastavujete prasatko tak aby i s destickama byly na stredu a neskrtaly . Jde mi o to jestli to delate jen tak od oka nebo na to pouzivate nejaky figl. Ja mam Hayesy a chci je tam dat tak se ptam jak na to . Diky .

    0 0
    • Pavlos  

      Ja to na shimanach M525 delam tak ze povolim prasatko, zmacknu brzdovou paku utahnu prasatko a je hotovo:)

      0 0
    • visby  

      podla oka… ten navod s tym zmacknutim brzdy je dobry, ale mne to bohuzial nejak nefunguje ;-) ja pozrem kde to skrta, povolim prasa, chytim to rukou a tlacim do druhej strany, utiahnem a pozrem ci to este skrta…

      0 0
      • Twisp  

        Dneska sem montil hydru HFX-9 na predek. Taky sem to podle rady „starsich“ zkousel se zmacknutim brzdy,coz se moc neosvedcilo tak sem si povesil herku na provaz do dilny a hral sem si se trmenem tak dlouho dokat to nebylo ok!

        0 0
        • visby  

          ja mam tiez hfx9… nastastia to netreba nastavovat kazdy den…

          0 0
    • BB  

      Hayesy se diky zpusobu uchyceni steluji dobre. Delal jsem to tak, ze jsem povolil dva inbusy, kterymi je trmen uchycen na adapter, nacpal jsem mezi prasatka a desticky 2 vizitky, zabrzdil a utahl inbusy. Jinak panove, podle meho trmen a prasatko dve ruzne veci jsou. Nejsem sice mechanik, ale prasatko je soucastka, ktera se vysouva a tlaci desticku na kotouc. Trmen je ta soucast, ktera je videt, jak sedi nad kotoucem a jejiz soucasti je i prasatko.

      0 0
    • Nego  

      No otazka ani neni o tom jak moc presne vystredit, ale jak moc ti to bude na ramu ci na vidlici pracovat ;) Mam hayesy s 8" kotoucema a ty zvuky co z toho lezou jsou priserny ;( ZKousel sem ruzny figle ale nic se zatim vyrazne neosvedcilo

      0 0
      • Pavlos  

        Jako jak pracovat?

        A jake zvuky?

        0 0
        • Nego  

          No 8" kotouce Hayes nejsou nic moc a problem je v tom, ze jsou natolik velike, ze se na nich projevuje napr. zkrouceni ramu, skrtnou si o desticku a tim se rozvibrujou, je to vazne moc prima zvuk ;)

          0 0
    • Tomcat  

      Hayes , povolit uchycení třmenu (postmount) zabrzdit a dotáhnout třmen. Toď vše.

      Jinak jak obecně o vystředění kotoučovky a škrtání. Pokud tím myslíte, aby v klidovém stavu kotoučovka neškrtala tak se systémem pevného třmenu a kotouče je to věcí montáže a koutouče kterej nehází. Pokud to je systém plavoucího středu nebo kotouče, tak to je založený na tom že se to vystřeďuje právě škrtáním. Za jízdy záleží na tuhosti vidlice a osy náboje. Takže, neškrtající kotoučovky prakticky nejsou. Stejnak škrtaj i ráfkový brdy jen si to tak neuvědomujem. Na 99% se jedná jen o blbej pocit. Pokud vlastník neudělá nějakou blbost při montáži tak to jízdní vlastnosti prakticky neovlivní. Jinak pro malou tuhost vidlic a os nábojů, čím větší kotouč tím to bude víc škrtat.

      0 0
      • BB  

        s tvrzenim, ze neskrtajici kotoucovky prakticky nejsou nesouhlasim. Pokud neskrtani znamena nevyluzovat zadny zvuk, tak si dovoluji tvrdit, ze moje predchozi Hayesy a soucasna Shimana neskrtaji.

        0 0
        • Tomcat  

          Pokud neskrtani znamena nevyluzovat zadny zvuk,..... :o) Lol To sem čekal. Tak v tom případě neškrtá i mnoho jinejch kotoučovek. Jinak tvrzení …neskrtani znamena nevyluzovat zadny zvuk… není pravdivé.

          0 0
          • ph  

            mam hfx-9 a tu a tam to skrtne. cim dyl jezdim bez problemu s koly, tim je to lepsi, desticky se vystredi a a je to ok. Ale kdyz vyndam napr. predni kolo a dam ho zpatky, tak je to boj a nejakou dobu trva nez to nastavim a dale zajedu. Po nejake dobe , nekolika dnech jezdeni to pak ani neskrtne. Ale to , zer neskrtaj v garazi po nastaveni neznamena , ze neskrtaj pri jizde.

            0 0
          • BB  

            jak to skrtani identifikujes, kdyz nic neslysis ? Treni se vetsinou projevuje teplem a zvukem. Teplo bych na kotouci netestoval, tak jak na to prijdes ? Zrakem nemuzes poznat desetinu nebo setinu milimetru, ktera muze rozhodovat, zda skrta nebo ne.

            0 0
    • Kiko_  

      Mam taky problem nastavim si prasiatko tak aby mi to nesuchalo. Ale len co zopar krat silnejsie zabrzdim tak to zacne dost suchat. A taktiez sa mi az tak moc nevracaju dosticky. Neviete poradit?(HFX-9XC)

      0 0
      • panaczek  

        zadej do vyhledavace „drhne“, klikni, pohodlne se usad a cti… sampus nech zatim v lednici

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.