• Tomkac

Ahoj, mam brzdy formula RX a docela mi vadi jejich prehrivani (kotoucu) na nasich valasskych krpalech.. Takove to, ze uz pri delsim brzdeni drzim paku porad stejne silne ale kotouc se zacina porad vic protacet.. Je to normalni u 160tek kotoucu?? Ja mel pred tim na dh kole avid code 5 a tohe jsem nikdy moc nezazil… Mam tam dat 180tku (do predu) ?? Nebo to nechat na 160? Nebo koupit uplne jine brzdy??? jestli by se vyplatilo platit za nove nebo jen koupit nejaky lehky 180 kotuc…

0 0
    • jIrI___  

Záleží, kolik vážíš. Ale 180 mm kotoučem dopředu určitě nic nezkazíš. Hodně záleží taky na destičkách. Já teď vozím kevlarové Superstary a už ani nevím, co to přehřívání je.

0 0
    • JarryC  

Já jsem dal do předu 205 a na zadek 185.160tky se mě také přehřívaly.Fčíl je to v pohodě.(90Kg) Brzdy mám J 3 a naprostá spokojenost i při dlouhém sjezdu.

0 0
      • Tomkac  

205 uz je na xc hardcore.. Verim ze to muze brzdit lepe ale to uz ne.. radsi vykonejsi brzdy..

0 0
    • BigKarel2  

Co máš za vidlici? Jinak dej větší kotouč, mě je 160mm ve předu taky málo…

0 0
      • Tomkac  

Ted jsem prodal Recona (no jeste si pro nej neprijel) a kupuju Rebu sice jeste nevim ktery model ale spis z tech nizsich.. Ktery kdyztak???

0 0
    • nox159  

pokud ti nestaci 160 tak kup 180

uz pri delsim brzdeni drzim paku porad stejne silne ale kotouc se zacina porad vic protacet.. – tohle podle me neni uplne ok drzet paku porad stejne a takovym stylem brzdit… ale to si myslim ze bys mel nejlip sam vedet, kdyz si jezdil DH…

0 0
      • Tomkac  

Asi tu budu potrebovat filtr na normalni a radobychytre bikery :-D

0 0
        • kubad  

Spis to chce radoby normalne se zeptat :-)

Tys jezdil na DH s 160mm kotoucem?

0 0
          • Tomkac  

Ne,mel jsem klasiku 203/180, ale myslim ze by Cody brzdili dost slusne i na 160ti akorat bych asi nesmel dyl pribrzdovat :-D Skoda ze jsou na xc tezke jak prase…

0 0
            • kubad  

nechce se mě to hledat, ale ty Formule zase o tolik horší nejsou, rozdíl hledej především ve velikosti kotouče, a tím je zodpovězeno to na co ses ptal

0 0
              • Tomkac  

Takze teda ve vysledku nema cenu investovat do drazsich brzd??

0 0
                • kubad  

určitě ne

v odkaze máš srovnání brzd, Code v něm dopadly dost blbě

0 0
                    • Tomkac  

fenk ju :-D Tak ten graf me docela dostal… V tom pripade musi byt Marosi dost nestastny, jestli si dobre pamatuju tak je vozi (asi musi vozit) na KTM…

0 0
                  • Ruprt2  

není ten test náhodou se starýma codama a už nějaký pátek jsou na trhu inovované?

Nevím to ptám se.

0 0
                    • kubad  

myslím že jo, ale Tomkac mel asi ty staré

0 0
                      • Tomkac  

2009. No fungovalo to slusne, co jsem zkousel sainty, tak samozrejme „BEST“ Hope m6 me moc nenadchly, a pak ty dalsi bezne jsem ani nejak extra nechtel koumat… ale kazdopadne to byl jen muj pocit, zadne grafy…

0 0
                        • kubad  

k těm grafům mám výhrady, ale to nic nemění na tom že Formula RX je slušná brzda a tvůj problém není v ní, velikost kotouče ti hodně pomůže hlavně při lepším chlazení

0 0
        • Ruprt2  

má pravdu.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.