• Vóca

    Chci si koupit ráfky Remerx JUMBO. Bohužel v rubrice recenze jsem je nenašel. Kdo je máte přidejte recenzi. Díky

    0 0
    • Tomcat  

      Myslím, že na recenze na Remerx Jumbo není potřeba, protože už to je historie.

      Popis:

      Vyšší dvoukomorový ráfek.

      Plně kalíškovaný

      materiál dural

      Velikost pro 26palcové pneu (malá série 24palcových)

      Šířka 28mm

      Váha nezjištěno

      počet děr 36.

      povrchová úprava:

      1. serie Komaxit nebo lak + holý materiál
      2. serie Komaxit nebo lak + broušené boky
      3. serie Komaxit nebo lak

      Po uvedení se jednalo o terno. Byl to sjezdový ráfek široký s brzdnou plochou pro ráfkové brzdy a za dostupnou cenu (380,–). Velice dobře se na něj nasazoval pláš? První série byla nej povedenější. Kvalitně udělaný spoj a pořádné pro kalíškování. Výplet je v něm dostatečné tuhý a stabilní. Slušná hmotnost napomáhala dobré akceleraci. Materiál dostatečně odolný mechanickému poškození.

      Druhá série. Ráfek má upravované brzdné plochy. Stoupá cena na na něco okolo 580,–. Došlo asi k změně materiálu ráfek je trochu těžší a měkčí. Ve spoji praská povrchová úprava Úprava brzdných ploch se míjí účinkem, brzdný účinek klesl(hodně). Dochází často k velké deformaci ráfku v oblasti brzdné plochy a to bez poškození buše( proražení). Objevuje se malá série pro 24palců . Třetí série. Ráfek je už jen pro diskové brzdy . Je lakován po celé ploše, povrchová úprava opět praská v oblasti spoje Výdrž je trochu lepší. Ale „seknutí“ se objevuje stále. I přes silné pískání jde ho použít na ráfkové brzdy.

      V současné době je to už překonaný ráfek. Jeho cena a vlastnosti je už v konkurenci AlexRims DM24 (okolo 500,–Kč) a Vuelta FR( okolo 500,– Kč) velice špatná. Osobně nevidím jediný rozumný důvod proč tento ráfek koupit .

      0 0
      • TinkTink  

        Hem…hele…Tomca­te…uvedl jsi par nepravdivych veci…takze:

        Jumbo stoji i ted okolo 350,– za kus – za 380,– se prodava jedine nekde u vas v cechach diky obchodnikum…

        Uprava brzdnych ploch – jezdim cerny a ty lakovany NEJSOU – ty maj elox…poznas to podle toho, ze kdyz na tom ujedes 2 km sjezdu a budes brzdit, tak brzdna plocha se ti znatelne vycisti

        Mam ted mesic stary rafky – vzadu mam vecko na nem…obrousila se rychle…neseka se o spoj…hmotnost dobra…nerozcen­trovava se mi ani kdyz neco nedam (a ja toho nedavam dobre vetsinu…)…takze otazka je co to sem uvadis – ano…lak maji, ale cerna a stribrna verze ho nema…jediny co povazuju za objektivni nevyhodu je to, ze mi tam lupou draty – ne praskaji, ale proste se z toho ozyvaj dobry zvuky – staci namazat…

        0 0
        • Tomcat  

          No nepravdivejch věcí? Ne! ,ale maximálně zavádejících, protože sem měl říct, že to je popis k Jumbám vyrobenejm do roku 2001. To fakt elox ještě nedělali. Uvádím to sem, protože to považuji za sbytečnou věc na trhu. V roce 2001 když sem si ho blbec koupil naposled tak tak vypadalo že Remerx s Jumbama končí. Takže si myslím, že to na recenzi není. proto sem to napsal sem.

          0 0
          • TinkTink  

            No nejsem si jistej tim, ze elox nedelali, ale kazdopadne delali stribrnou bezbarvou verzi :)…

            Zbytecna vec – hele – kdyz se neco vyrabi uz nekolik let a dobre se to prodava, myslis ze to je zbytecna vec? :o))))) Ja myslim ze ne :)…ale treba ekonomiku chapu spatne :))))

            0 0
            • Tomcat  

              Jo stříbrnou asi dělali. Zbytečná kvůly těm mizernejm vlastnostem a docela mě předvapilo, že firma Remerx nekrachla, protože nám to bylo tak prezentováno. Hold nežiju u zdroje.

              0 0
      • Smazaný účet  

        Šířka je 31mm. Elox dělá remerx hoooooooooooo­oooooooodně dlouho. O nějakejch soustružených bocch na špalky ses taky nezmínil.

        0 0
        • jIrI___  

          Historiku…

          0 0
          • honzour  

            To vypadá spíš už na archeologa v tomhle případě :-).

            0 0
          • Smazaný účet  

            Šmarja. Tak sem si čet něco o Jumbu a při tej přležiitosti sem klučinu trochu poopravil. Nebo sem měl založit nový vlákna s názvem:

            Tomcat kecá, ráfek Jumbo neni širokej 28mm ale 31mm.

            Eloxování Remerx používal určitě už v roce 2004.

            Se nezblázni hlavně…

            0 0
        • Mig_all  

          Ty jsi marný opravdu…

          0 0
    • X-biker  

      Cus hele typnu ze to chces na naky FR nebo DH nebo tak neco. Za cenu 343kc nevahej ani minutu! Kup si je v cerny barve na 36 der a nebudes litovat. Vydrzi more crashu, nedoskocenych veci atd. Mam plno zarezi od nedoskocenych gapu a ruznych hran na streetu. Mam v nem spostu ohlych mist kdyz vetis do hrany betonovy zidky atd. Ale fpoho to vyrovnas otocis par spicemi a mas ho zas jak novej. A je peknej. Za ty prachy nic jineho nekoupis. Mam 1 DM-24 a 3 Jumba (na dvou kolech) a jako DM-24 je pekna siroka ale za jeji cenu koupis 2× jumbo! A jumbo fakt vydrzi jezdi to hrozne moc libi a stiznosti nejsou. Davam 5 hvezdicek :-)

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Ja mam podle Tomcatova popisu verzi c.2. Spatnej spoj, spatna barva, mekej material, mozna i tezky. Je fakt, ze se da dobre rovnat, ale to s jinym rafkem ani nemusis delat, protoze se ti kolo nerozhodi a rafek nezborti. U me ma maly bezvyznamny plus za cenu (jak kde). Jo a brzdny plochy nebo co to je na boku, nebrzdi.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.