• lempl

    hoj tak jak se vam libil nadupanej vikend? kamenice, kolopro, plzen, mnichovice? jeliste neco? jak se vam jelo jak ste dopadli?? ja jel plzen (vlakem tam a zpen, tam v 5:20 zpet v 16:05:) zavod se mi jel super!!!!!!!! az na to ze sem startoval z hloby startovniho pole a furt se jen probijel(startovat po 5 min je fuck na ****! by se to vyselektovalo aspon od zacatku.. jel sem furt sam a az ke konci sem zacal zajizdet vic lidi… vysledek uplne na ****.. ale jelo se mi huste.. prvnich 10–15 min tep pres 190, max 198 prumer 181(no ty udaje neohromi, jezdim chvilku..)

    mnichovice no zase startovani z 2 rady…takze sem nesthl tu rychlou skupinku a nez sem potkal blackyho sem jel sam… jelo se mi dobre, ale pplzen se mi jela super…

    0 0
    • McBlacky  

      si zapoměl dodat, že jsi v Plzni hodil vě krysy a dnešní Mnichovice byl tvůj první závod bez pádu. Mě úplně stačilo jak to před náma narval ten typ do těch kovovejch vrat, radši ani nechci vědět jak dopad :(

      0 0
    • mlyny  

      Jet začátek závodu přes 95 procent max. TF to mě fakt neochromí, naopak, myslím, že je to úplná magořina. Takový tepy máš je jet jen v posledním kopci. Z toho se organismus jet tak nevzpamatuje. A průměrný tepy? To je úplně nesmyslný údaj, který naprosto o ničem nevypovídá. Tak sorry, já jsem nechtěla prudit, ale když už jsi investoval do pulsmetru, měl bys jej využívat ke svému prospěchu a zlepšení výkonu a ne naopak.

      0 0
      • Meesha  

        a jak chces jako jezdit na zacatku? Myslis, ze na tebe nekdo bude cekat, nez se rozjedes? Ja jel dneska stejny tepy jako Lempl…

        0 0
        • mlyny  

          Nemůžeš jet maximálku na začátku závodu. Tělu trvá dlouho, než se z toho vzpamatuje. A jestliže jedeš např. 3 hod. závod, tak tělo nemáš kde zregenerovat. Pak už máš tepy vysoký neustále a organismus je zatavený a neschopný podat optimální výkon. Kdybys jel po startu na 80 procent, sice by ti pár lidí ujelo, ale během chvilky bys kolem těch vyflusanejch prosvištěl. A jestli je někdo fakt o třídu lepší a jede na 80 procent a ty mu nestačíš na 95 procent, tak stejně nemáš šanci ho porazit.

          0 0
          • cabbage  

            kdyz je to 30 km =hodina ±10min tak nema smysl nejak taktizovat, ale jet na max uz od zacatku.

            0 0
            • mlyny  

              Jestli tvůj organismus vydrží hodinu na max. výkon, tak to smekám. Já psala o 3 hodinách.

              0 0
              • cabbage  

                me do debaty netahej, ja nechrtim.:) a lemplovy tepy byly v souvislosti s posazavskou padesatkou(ma ±45) a Plzni(30km)- to jsou 3 hodiny tak po 5. defektu:-)

                0 0
                • mlyny  

                  Aha, tak to já nevěděla, že jezdí tak krátký závody. Ale cyklokros se třeba taky jezdí na hodinu a taky se to nedá jet takhle. Jet na sto procent hodinu, to by se uvařila i formule :-)

                  0 0
                  • Darkson  

                    on taky netvrdil, že jede celej závod na max. při závodě do 2 hodin je celkem běžný dát 5–10 minut po startu přes ANP, pak přejít do tra?ovky a posledních půl hoďky zrychlovat, co tělo dá. na tom nevidim nic až tak zvláštního a jestli má průměr přes 180, tak má vysoký prahy, což se dá v jeho věku pochopit

                    0 0
                    • mlyny  

                      Píše, že jel 10–15 min. přes 190. Tak to mi běžný nepřijde. Navíc píše o max TF 198 takže s těma prahama taky nevím…

                      0 0
                      • Darkson  

                        max při dnešním závodě, opravdovou může mít klidně 220. a že jel 10–15 min…vždy? je to lempl:-)))

                        0 0
                  • fousac  

                    tyyyy brdoooo.. :) sem lepsi nez formule.. jakozto netrenovany rekreacni turista, co se obcas (blbec jeden) necha ukecat na nejaky zavody, muzu rict, ze hodinovy XC sem jel cely cca 5 tepu pod max. a nepozvracel se (moc nechybelo).. ;)))

                    0 0
      • jecnak  

        Nezlob se na me, ale kolik si myslis, ze ma spice na zacatku zavodu? Pochybuju, ze se zezacatku zrovna flakaj, navic takovy tepy mi v poslednim kopci jsou tak akorat na 2 veci, kdyz uz jsem kvuli tomu abych si drzel spravny tep nekde v hlouby startovniho pole. Chapu hlidani na necem dlouhym, ale kdyz to byla nejaka 40 nebo 30 lajna, tak myslim, ze je to celkem fuck.

        0 0
        • mlyny  

          Tak to si můžeš být jistej, že opravdoví profíci to mají móóóc dobře vyzkoušený a že ti přes tepy jen tak nepůjdou. A že ti ujedou, tak to je tím, že mají lépe trénovaný organismus a tepy jim nelezou nahoru tak snadno.

          0 0
          • jecnak  

            Je mi jasny, ze profici jsou nekde jinde, ale na mensich zavodech a kratsich tratich mi tahle taktika prijde pro cloveka co nejezdi jako profik nejvyhodnejsi. Nez si nechat odjet spici je lepsi je nejak udrzet a dat si pak voraz na rovince v haku.

            0 0
            • jecnak  

              Jen dodam, ze to ze to Lempl vore je pravda, protoze koupit si drahej tepak a pak jezdit „podle citu“ na zavodech a na treninku jsou proste vyhozeny prachy.

              0 0
            • mlyny  

              Když se přetáhneš, tak už si fakt nevorazíš. Ty tepy ti jen tak neklesnou. A že nejsi profík. No, to je jasný, nám za to nikdo prachy necpe :-), ale i amatér přece může jezdit hlavou a ne bušit, bušit, bušit a pak se někde plazit do cíle úplně zataženej.

              0 0
              • mlyny  

                A to už vůbec nemluvím o lidech, co se nachlastaj kdovíjakejch s… bez rozmyslu (i když asi s dobrým úmyslem) a pak jedou s pěnou u huby v lepším případě a nebo rovnou někde ve škarpě zvrací…

                0 0
              • jecnak  

                Aha, tak to asi nejedu na max. No ja tepak nemam, ted snad uz tu protivnou krabici na riditka taky budu mit, tak jsem zvedav.

                0 0
      • alpo  

        Je vůbec možné jet závod průměrnou TF 180 ??! Jestli-že ano, tak ti musí být do 20 let – ale stejně tomu průměru nevěřím !

        0 0
        • Meesha  

          Dneska prumer 179 za 1:50 hod

          0 0
        • mlyny  

          Průměrný tepy to je nicneukazující údaj! Navíc max. TF závisí na věku a na trénovanosti. A vůbec nejde o to, jaký kdo jede tepy, ale kolik procent je to z jeho max. TF.

          0 0
          • Meesha  

            Prumerny tep ti ukaze jak si celou dobu jela – na jaky prumerny vykon sveho maxima, takze si myslim, ze to je naopak docela dulezity udaj.

            0 0
            • mlyny  

              Důležitý u ježdění s tepometrem je na závodech: Přílišné nepřekračování anaerobního prahu dříve než v závěru závodu a taky nechodění pod aerobní práh. Taky to, jestli ti klesaj během závodu po výškách zase dolů… A vysvětli mi, na co je ti, když míš na jakýprůměrný výkon svého maxima si jel. Neříkej mi, že si myslíš, že až pojedeš na sto, budeš jednička.

              0 0
              • McBlacky  

                hele nic proti tobě, ale nemáš pravdu. Na krátkých závodech se jede kudla pořád. Prostě co jinýho chceš jet? když pojedu pod ANP po startu, tak mi odjede 1/4 startovního pole, a těžko pak dojedu nějaký chcípáky, když pojedu sám stíhačku, nehledě na to že u toho chcípnu. U dlouhýho závodu je dobrý se hlídat podle tepáku, o tom nepolemizuju, sám to dělám. Ale ta hranice je u mě řekněme 3 hodiny, když je závod do tří hodin, tak se nehlídám a jedu jak to jde, když delší, tak si dávám pozor

                0 0
                • mlyny  

                  Myslím si, že ani kri?áky, což jsou velmi rychlé a dynamické závody, se nedají jet start- cíl. Např. po bodovačce, kdy jedeš naplno- nad ANP, tělo nestačí pokrýt energetický výdaj běžnou cestou a nastává štěpení cukrů anaerobní glykolýzou(blabla)- vzniká kyselina mléčná, to známe všichni, ne? No, a tělo potřebuje čas na její odbourání. Takže po bodovačce, když do ní deš, potřebuješ oraz. Když jdeš ovšem přes moc, tak už se nemusíš vzpamatovat. A tak je to i do kopce či po startu- tělo se musí vzpamatovat z anaerobní činnosti.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    myslíš nebo víš? jasný že se zakyselíš, ale zarovéň ostatní svaly které nepracují v anp režimu laktát odbourávají, takže trénovaný jedinec vydrží jet přes ANP relativně dlouho, nehledě na to že ve sjezdech si malinko orazíš, a to samé platí pro jízdu v háku. Nikdy nemáš šanci jet se skupinkou, kde v háku jedeš přes ANP to je jasný, ale právě proto se jezdí v háku aby si závodník orazil, vystřídal a jel opět přes ANP když táhne hák na krátkém závodě. Samozřejmě, že po takovéto dlouhodobější námaze je tělo zakyseleno a svaly bolí i několik dní. Ale dá se to jet. se podívej na průměr TF vztaženo k tf max a prahům závodníků v XC…

                    0 0
                    • Daf  

                      Jen doplnim ze trenovany cyklista ma AnP prah treba jen o 10 tepu vis nez AP. Tzn vykon na AP prahu je porad hodne velkej a treba mezi temito prahy se dokaze pohybovat i nekolik hodin. Profik kdyz zvolni tak jdou tepy skoro okamzite dolu, kdezto netrenovanej tepe 190 treba jeste nekolik minut po te co zpomali. Treba u XC mas tepove prumery blizko ANP. U maratonu to mas kolem AP taky treba proto ze je telo dost unavene a do vyssich tepu nechce jit.

                      0 0
                  • Siddha  

                    mlyny: nechcu nijak vrtat, ale co Ty sama jezdis? ja jako hobik hoblik jsem parkrat zkusil vzit sporttester na ± 3hodinovej silnicni zavod (MP) a neveril sem svym ocim. Takze podle me: TF nejde nahoru jen proto, ze valis a svaly a blabla, ale hodne dela taky nas znamy stres psychicky. Z rychlosti, vymolu, z baliku (a balíků v balíku) atp. Proste nez se uklidnis, nekam zaradis, tak busis anaerobni neanaerobni a vlastne to moc nevypovida. Sem teda mel nejvic prumer 173 (max asi 195? prahy nejak tak normalne, bylo to predloni)…

                    0 0
                    • mlyny  

                      Co já jezdím? Momentálně nic moc, ale jako kojící matka už jsem letos 2 závody jela a ani jsem nebyla poslední :-) MP jsem taky dřív jezdila (1.celk. 97)… nazávoděno toho mám dost, to mi věř, teď trénuju mláďátka. I když ti jsou tepy nahoru kvůli psychice, tak to srdce valí fofrem tak jako tak, ne? Nejhorší je, když ti to začne v balíku ukazovat tepy někoho jinýho… A co to je zase s těma průměrnýma tepama? Už to píšu potřetí, že je to nesmyslný a nicneukazující ú­daj.

                      0 0
        • mlyny  

          A že je měl? Na začátku se zmastil a pak už mu neklesly. Tepy taky neukazujou, jak kdo jel dobrej závod.

          0 0
          • alpo  

            Ano už to chápu. Když se tkzv. zadře, tak tepovka nejde dolů. Je to výsledek slabého tréninku, jak říkal náš trenér pan Swiezy. :-))

            0 0
    • Axazel  

      Ty Mnichovice byly dost na píču!!! První lajna plná turystů. Vůbec nechápu jak jsem dojel na tom prořízlim Pythonoj (sem v cíli zjistil že mi z toho leze duše) :) No a na konec ten speakr, tak jsem se dlouho nenatlemil! Na to že to je 50km tak docela mastný startovný.

      0 0
      • Meesha  

        Radio Blanik hraje hezky cesky. To je nejzkur*enejsi radio! Pekne me to vytacelo a bolela me z toho skeble! Kaminky byly pekny a defektu taky dost – jel sem za nejakym frajerem v haku asi 45km/h a rana jak z dela a on samozrejme brzdy snad naplno… mel sem docela fofr! :-)

        0 0
        • Axazel  

          Jo a ty machýrci co jedou v háku přes 10km a neuměj vystřídat tak ty mě tam taky srali!!!!!

          0 0
      • jecnak  

        Co jsou to „turysti“ – neco s kravama?

        Hele nejel jsi na takovym Scottu s lestenym ramem?

        0 0
    • Siddha  

      kolopro B52: tak dobro no. muj prvni bikovej zavod, jeden kotoul, ztrata bidonu, nasledny hodinovy suseni huby (zachranil me jakejsi neznamej divak, diky za tu magnezku!) ve skoro 25st.C, mazec kopce. toz na nevdecnem 101.miste celkove (35. v kat.), ale zase s tim, ze to kolo po tom kotoulu do travy zas tak zdravy nebylo (retez skakal za pastorky a vycesal jeden drat a zadni zosmeny kolo brzdilo) to slo…

      0 0
    • black.horse  

      Tak jako správnej freerider sem si turistickou akcičku v Plzni střihnul jako doprovod a morální podpora mé milované na 30km trati a bylo to celkem fajn projetí… ehm, ale terén celkem primitivní, možná sjezd z Radyně, ale byl strašnej vopruz objíždět ty dálkoplazy co se tam motali a člověk musel přibržďovat… lidi, naučte se konečně jezdit na kole:-)))) to nebylo pro všechny, ale pro některé;-) jinak těžká pohodička, tra? byla příjemně rychlá, jen na můj vkus fakt málo technická, terén fakt nulovej, ale za to to aspoň odsejpalo… lidí tam bylo teda mraky ale s některejma byla sranda a děkuju všem, co přežili ty moje „vtipný“ kecy při jízdě, páč sem byl lehce vysmátej:-)… jinak perfektně se mi skandovalo s pár diváky a takovým tím tra?ovým navigátorem u jednoho sjezdíku, byla s nima prdel a měli smysl pro humor;-) Závěrečné hodnocení: Pohodička, zábava, turistika a příjemná vyjížďka, příště jedu zase a? se pobavím a projedu:-)

      0 0
    • Meesha  

      ty ses neskutecnej! Ten 3. zavod za vikend tajis kvuli vysledku (zas tak spatnej neni) nebo, ze uz by toho bylo moc? A ten tvuj novej tym? Nebo ses naklonovanej??? :-))

      http://new.mtbs.cz/…005_open.htm 27.misto

      0 0
      • fousac  

        to bude kolega jmenovec.. mam pocit, ze byl i na sport timu..

        0 0
    • ddd - andy  

      Kamenice-profi-v druhym kole slez-znicenej presmyk-trat naprosto supr (jet pulku prvniho kola na 10.fleku – dobrej pocit.. :-)

      0 0
    •  

      Ječňák je borec!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.