• Medi

    Nejeli jste to někdo? V Cyklo mapě Javorníku jsem našel cyklotrasu z Velkého Javorníku dlů k Váhu. Včera na cábu jsme to s kamarádem probírali a chceme to zkusit. Plán je následující:

    1. Vsetín – Karlovice (asi autem nebo vlakem podle formy ):((
    2. V. Javorník – Váh ( sjezd )
    3. Váh – Kohůtka ( výšlap )
    4. Kohůtka – Vsetín ( dojezd )
    0 0
    • LukasX  

      jel jsem to v trosku jinem slozeni (alespon cast) Jel jsem po vlastni ose ze vs do strelne a potom dolu smerem k vahu, ale tak v pulce jsem to stocil a jel nahoru na kohutku. Z kohutky po hrebenu na papajske sedlo. Tam bych osobne doporucoval dolu do „hoveziho udoli“ a po cyklostezce na vsetin. Druha alternativa je z papajskeho sedla na makytu (masakr, co se neda vyjit ani pesky) z ni potom sjezd do sedla do sedla pod filkou (nad zdechovem). Tam je zase nekolik alternativ – sjezd pres zdechov do „hoveziho udoli“, nebo na druhou stranu do luzne a pres polanku na vsetin .. nebo pokracovat v bikingu pres Filku (zase kopcovej narez) a po hrebenu a lesem az do usti. Tu cast od kohutky az po vsetin mam solidne projezdenou, tu slovenskou sem jel dvakrat (jednou na kohutku po silnici a jednou lesni cestou primo do papajskeho sedla)

      0 0
      • Medi  

        My tam chceme mít ten Váh, je to taková exotika. Výjezd nahoru se zdá být taky celkem v pohodě ikdyž zavěr může být drsný. Jo Filka ta mě raz dala co proto, po cca 50 km jsme se rozhodli, že vyjedem ještě jeden „kopeček“.

        0 0
        • LukasX  

          ja jsem minulej vikend jel (bohuzel autem) na sulovske skaly kolem vahu, jako moc velka exotika mi to teda neprislo ;o) Ty kopecky okolo jsou super .. radeji bych pojezdil v tech javornikach, nez tam mermomoci mit tu vodu ;o) Ale Filka ta je super. Tady jsou vesmes uzasne kopce. Minuly tyden jsem se drapal z Valasske BYstrice po cervene na Cab! ;o) Taky dobrej masox ;o)

          0 0
          • Medi  

            Jasně u Váhu je to placka, ale má to punc zahraniční jízdy a koupele ve Váhu. Včera jsme jeli ze Vsetína na Cáb po hřebenu a z Cábu byl úmysl to vzít přes Krošenk na Vsetín, ale zkončili jsme v Července je tam takový totálně zablácený sjezd cca 500m. Několikrát jsem vysedl přes řidítka, kolo jsem po dojetí na to rozcestí ani nezvedl jak bylo od blata. Od Bystřice se na to taky chystáme.

            0 0
            • climber  

              Hele jak myslíš, já jezdil v okolí Žiliny 4 roky (Váh protéká Žilinou). Na vašem místě bych se držel hřebene Javorníků a po červený bych to mastil směrem na Žilinu (znám to a je to docela slušný trail). Jak vás to na hřebeni přestane bavit, tak prostě sjedete dolů a jste v údolí Váhu.

              0 0
    • brouk  

      Jo něco podobného jsem už jel když jsem něco potřeboval v Povážské B. Nejdobrodružnější máš když někde mezi Portášem a Javorníkem uhneš z hřebenu na slovenskou stranu a jedeš kudy to jde, jen tak, vždycky si něco najdeš i bez mapy. Ten Váh tě už nějak zastaví. A nazpět stejně tak, klidně i jiným údolím zas nahoru až na hřeben. Když dobře trefíš dá se to vyjet až nahoru. Já jsem to tak jel, ale kudy přesně fakt nevím.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.