• Sipal

    Ahoj, prosím domorodce o radu, je na HT nějak rozumně jetelná červená z Javorníku do Sušice? Případně nemáte tip jak se do Sušice dostat ze Střelských Hoštic nějak zajímavě? Singl kolem Otavy už mám projetý a hledám alternativu, ale kromě silnic mi vychází až ten Javorník. Jo a na Javorníku má být občerstvení, platí to? Abych věděl kolik vody s sebou. Díky.

    0 0
    • nzg  

      Ta cervena z Javorniku do Susice je perfektni trasa, ale na HT bych ji moc jet nechtel. Koukni na javornickeokru­hy.cz, tam je vice info.

      Jinak z Hostic do Susice bych jel Hejnou, Nezamyslice, Cimice a pres Rok dolu do Susice.

      Nebo zkusit trasu Rabi, Budetice a Dobrsin

      0 0
      • Sipal  

        Člověče tos mi neměl dělat, kde teď budu narychlo shánět GPSku :-). Dobrá práce ty stránky, doteď se mi do Hoštic bajk moc brát nechtělo, že tam není kde jezdit, ale tohle vypadá jako zábava na dost dlouho. Dík za tipy.

        0 0
    • natureman42  

      jj, panove to rikaj dobre, nemam co bych dodal :)

      Snad jen ve zkratce :)

      Nejdriv dlouhej vyjezd az na Sedlo, pak sjezd ze Sedla smer Kasperk vypada viz. fotka1 asi jedinej, kterej „normalni clovek“ radsi snese cca. – cca. prvnich 50m je nejostrejsich, pak uz to celkem jde. U okrajovy skaly s ohnistem jde cervena doprava padakem dolu, (viz. druha fotka, tady pri cervnovy EnduroXrace nejeden endurista vystupoval pres klandry nebo zahazoval kolo mezi stromy :), ty ale pojedes doleva a po starym lesnim, celkem zabavnym (singl)trailu do Kokanova na asfalt, na nem doprava a pak na prvni odbocce doprava po sotoline do udoli pod Sedlo, kde se napojis na cervenou.

      Tam mas dalsi moznost – bud po cerveny lesem nahoru (pekny, ale obracene dolu to je lepsi :) nebo pokracovat jeste cca. 20metru na kraj lesa a tam uhnout po louce nahoru k horizontu – je to sice stoupak, ale s peknym vyhledem a celkove to ma vetsi dynamiku.. (ale to uz je na tobe)

      Pak uz pohoda, Kasperk, Zlibek, rozcesti pod Ždánovem atdatd..

      Kralovskej kamen doporucuju, za ten vyslap (vytlac :) ten naslednej sjezd za to stoji!

      • tj. z vrcholu K.Kamene to vzít po modry (super sjezd az na rozcesti nadKrankoty)

      Tady budes mit na vyber – bud dal po modry nahoru na Javornickou rozhlednu (da se to vyrubat, ale je to hodne o sile a technice vyjezdu po sutrech/korenech, v tomhle smeru silne nedoporucuju) anebo se na Javornickou rozhlednu vykaslat, dojet po cerveny na Krasnou vyhlidku (fakt krasnej vyhled na Sumavu, Zadov, Boubin) a z ni pokracovat po zeleny na Javornik – tzv. zelenej singl po starym lesackym chodnicku (ala Rychlebky) az k silnici Tejmlov-Javornik. No a pak uz to mas par set metru lesem a si na Javorniku.

      Obcerstveni tam je – viz. http://www.javorniksumava.cz/…omie-obchod/?…

      No a kdyby Te zajimalo cokoli z te oblasti, tak se ptej tady : http://www.bike-forum.cz/…-okruhy.html#…

      • idealni na planovani spolujizd do naseho posumavskeho „rajemountain­bikeru“ :)
      0 0
      • KubaBajk  

        Pokud si dobře vzpomínám, tak na druhé fotce je ten úsek, na kterém jsem jel asi dvě vteřiny po předním kole, takže potvrzuju, tam je to fajn. Lépe tam mít aspoň 120 vpředu a hlavně teleskopickou sedlovku :)

        Pokud není, je to sjízdné ale ve vší opatrnosti.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse