• ondra

Co presne znamena u kol rozmer 26 palcu??je to prumer rafku nebo plaste nebo…??

0 0
    • Daf  

Je to rozmer rafku

0 0
    • BB  

rafek to urcite neni, bude to kompletni kolo s plastem a se kterym ti nepovim. Zkus se mrknout na http://www.sheldonbrown.com/…_sizing.html

0 0
    • Volf  

Já si myslím, že je to venkovní průměr pláště, protože i Eska měla 26 palcový kola a ráfky měly větší průměr než bikový.

0 0
    • ondra  

treba na strankach remerxu maj rozmer 559×16,5 tak sem myslel ze tech 55,9 cm je prumer rafku jenze kdyz to podelim 2,54 (1 palec = 2,54 cm) tak mi vyjde 22 palcu..????nebo neumim pocitat..:)))

0 0
      • Paja  

Podle toho sheldonbrowna je tech 559mm vnitrni obvod plaste – v miste kde je drat – v podstate obvod toho „luzka“ v rafku, coz by rozmerove odpovidalo. A tech 26" je plast s odpovidajicim prumerem dratu (a vnejsim prumerem plaste 26", coz dneska samozrejme neodpovida, to by vsechny rozmery bikovejch plastu musely mit stejnej vnejsi prumer).

0 0
        • Lišák  

559mm je něco přes půl metru. Mám takovej pocit, že to asi nebude obvod pláště… Jen tak pro zajímavost sem orientačně změřil vnitřek ráfku a vyšlo mě zhruba 176cm. Není to nic přesnýho, ale rozdíl mezi půl metrem a metrem a tři čtvrtě se mě zdá docela dost!

0 0
          • Lišák  

Těch 559mm by mohl být spíš PRŮMĚR, než obvod.

0 0
            • Paja  

Jo samozrejme, preklep, vnitrni prumer rafku, dal v tom prispevku je uz prumer.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.