Zvuky z výpletu předního kola

20 nepřečtených
  • Lahváč

    Dnesa jsem trochu proháněl svojí silničku a zjistil jsem, že při šlapání ze sedla do kopce, kdy se se co nejvíc předkloním nad řídítka, mi sem tam lupne ve výpletu předního kola. Nijak rozcentrovaný není. Napadlo mě, že to prostě pracuje výplet a dráty se o sebe v místě křížení otíraj, což způsobuje ty zvuky, ale raději se ptám, jestli je to v pořádku? Aby se mi pak třeba to přední kolo nesesypalo.

    0 0
    • MARIN  

      Zkus jestli nemas nejaky drat/y volne. Jinak je celkem normalni ze vyplet pracuje a obcas kdyz se do krizeni dostane trocha bordelu nebo je to uplne suche je to slyset – trocha WD pomuze

      0 0
    • dudek35  

      To je celkem běžný jev..kápni trochu oleje na to křížení a měl by být klid.A můžeš kápnout i k nyplům..

      0 0
    • BH  

      pravdepodobne je to povoleny vyplet, doporucil bych pritahnout spice.Zkontroloval bych i naboj zda nejak nedrhne, nebo tam neni vakl. Casto byva pricinou rupani spoj predstavec riditka, ale to asi nebude ten pripad. Jo pro klid svedomi si poradne prihlidni vidlici, zda neobjevis nejakou trhlinku /zejmena v miste vetknuti patek a nebo u odvzdusnovaci dirky- pokud mas hlinikovou a nebo Cr-Mo vidlu. U karbonu to muze byt problem nejak to najit.

      0 0
    • jizby  

      nechci sejčkovat, ale taky by to mohlo být odcházení ložisek v nábě. Když se oloupou kuličky tak to tak typicky chroustá, jako když něco cvrnká do výpletu. V počátečním stavu to může být silně citlivé na zatížení (skrze průhyb osy) Zkus skouknout ložiska, jestli mazivo nevypadá jako některý ty majkapy se „zlatíčkovejma šupinkama“

      0 0
      • Lahváč  

        To bych neřekl, že by odcházely ložiska, ten náboj mám sotva 200 km (ostatně celý přední kolo mám takhle krátce – vypletený v Trinnity shopu) a je to novej Veloce, kterej už je postavenej na průmyslech, ne na kónusech jako dříve.

        0 0
        • jizby  

          Tak to jo, tohle by mohly dělat asi jen konusy. Ale nezáleží na tom kolik najely, stačí mírně ohlá osa, to si lze i přinést z krámu.

          0 0
    • Lister  

      Když jsem u těch pazvuků, nebudu zakládat zbytečně nové téme, ale mám taky problém:

      Co může křupat při šlapání. Při silnějším záběru, vždy ve stéjné poloze klik to křupne. Problém je v zadním kole, protože když vezmu jiné tak nekřupe. Špice to nejsou to je jiný zvuk. Ne že by mě to tak otravovalo, ale fakt mě nenapadá, co by to mohlo dělat. Zkoušel jsem i vyčistit ořech a pořád to dělá.

      0 0
      • Siddha  

        jestli je to ve stejne poloze hledal bych cvhybu treba ve stredu, nebo kliky, bo neco… ja mel tohle s orechem. celej Veloce orech pak stal skoro to samy co nova naba :o(((

        0 0
      • BH  

        myslim si, ze je to orech -podle tech indicii.

        0 0
    • jihra  

      Lupání a zvuky jakoby z předního kola či z výpletu může mít mnoho příčin – viz výše. Připojuji své zkušenosti. Jednou mi to dělal naprasklý ráfek. Výplet do držel pohromadě, takže žádná „osmička“ nebyla, ale při zatížení to lupalo. U dalšího kola jsem nemohl přijít na to, co to v kole lupe, až jsem nakonec zjistil, že je málo dotažena jedna matice na ose kola. Když jsem za kolo „zarval“ rukou, tak se nehlo, ale při větším zatížení tak nějaký minipohyb byl a lupalo to. Zkrátka příčin může být spousta. Je nutno trpělivě hledat a zkoušet.

      0 0
    • miťo  

      Abych opravil Pekacka: Znamej ni servisoval silnicni kola a zadek rozpletl a namazal niple, jinak asi nejdou tak utahnout(hrozne skripou). U Alu niplu se to nemaze, asi, a na zavit se dava spec.lepidlo. Vzdy po centrovani praskne povrchova slupka a opet vytvrdne, aby se nepovolovaly niple. Jinak to lupani muzou byt i uvolnene kalisky v rafku. To se mi stalo u Mavicu CD4 Open i u Remerxu Stormy.

      0 0
      • Lahváč  

        Kdyby to byly ty kalíšky, tak to mám reklamovat nebo se s tim dá něco dělat?

        0 0
        • Siddha  

          podle me, zkusit by to mohlo jit, ale on je to nekdy takovej blbej projev pretazeni vypletu, kdyz drat pretahnes, tak tak ten kalisek trochu vyrves, pakto muze delat zvuky. zadarilo se mi v zadu na biku i silnicce… remerx stormy i ritchey ocr pro… ale jestli mas cisty svedomi tak smele do reklamace!

          0 0
    • Seadat  

      mas to tim jak si ho vytah z tepla! draty se zase smrskavaj!!! To nic neni!! a jinak olej vse vyresi!

      0 0
    • fousac  

      taky me strasi jeden pazvuk.. na silnicce, kdyz jedu bez slapani a mam pravou nohu v dolni uvrati, tak se ozyva krajne neprijemne kovove klepani..

      0 0
      • Bobo  

        Smrtka chystá kosu ? :-)

        0 0
      • Seadat  

        Fousac: Nechci delat chytryho, ale ja mel temer to samy u bika a byl to prevodnik!!!Povol si srouby na unaseci, strikni tam trosku oleje a uvidis! ozvi se jak to dopadlo!

        0 0
    • Lord_de_Wolf  

      Nechci zakládat nové vlákno, takže vykopávám tohle – ALE U MĚ JDE O ZADNÍ KOLO :-D

      Nové záplety DT-SWISS P1800 pro ráfkové brzdy (koupeno na Merlincycles, tak se mi je hned nechce posílat zpět). Po testovacích 30km se při šlapání začalo ozývat lupání ze zadního kola.. stačí když kolo jen nechám stát opřené, pak na něho sáhnu (narovnám ho a tím se dostane větší váha na náboj) a „lup“… za jízdy to dělá furt… Strana výpletu u kazety je fest dotáhla, druhá strana – jsem schopný to proplužit prsty… záplet je jinak krásně rovný (v obou osách). Je to straightpull nába (nějaká spline 370 či co)… sedne si to? Můžou být z výroby ty dráty přetažený (tyhle low-end záplety okolo 10k se zaplétaj asi strojově,ne?) Díky za rady. Pěkně mě to „štve“ protože jsem chtěl nějaký „bomb-proof“ záplety na na silničku .. mám 28 pláště a občas jedu po docela rozsekané cestě (holt jižní Morava :-D)

      https://www.merlincycles.com/…-125746.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.