Obchodní politika na téma Santacruz

32 nepřečtených
  • senožrout

    Protože jsem člověk dobrotivej :-)a štvou mne podivný praktiky, tak jsem založil příspěvek na téma, který jsem asi utopil ve „vysněných komponentech“. Asi nejsem sám, komu se líbí rámy Santacruz. V mém případě Blur. Ale ta cena… No ceny u nás asi znáte a není problém si je najít na stránkách dovozce, tedy ID-sportu. Když jsem se jich ptal, zda-li je cena odvíjená v závislosti na ceně dolaru, tak mi žekli, že nikoliv. Cena je u náa už několik let stejná, a? je dolar za 36 nebo 21 kaček. Dokonce bych řekl, že se mirně zvyšuje o inflaci (spolu s klesajícím dolerem :-). Jenže v Polsku je to jinak, tam cenu odvíjí od aktuálního kurzu Tady je jejich ceník:

    Bullit / damper 5Th Element 6-way – 4,390.- z³ Jackal – 2,100.- z³ Chameleon – 1,900.- z³ Heckler / damper Fox Float R ProPedal – 3,420.- z³ Roadster – 3,900.- z³ Superlight / damper Fox Float R Pro Pedal – 3,420.- z³ Juliana SL / damper Fox Float R ProPedal – 3,420.- z³ Blur VPP / damper Fox Float R ProPedal – 4,870.- z³ Blur VPP 4X / damper Fox Float R ProPedal- 5,070.- z³ VP Free VPP / damper 5Th Element 6-way – 5,840.- z³ V10 VPP / damper 5Th Element 6-way – 6,820.- z³

    Cennik wa¿ny od 26.02.2005 – mo¿e ulec zmianie (kalkulowany przy kursie zakupu USD banku BPH równym 3,02 pln / 1 USD)

    Což znamená, že je tam Blur za Což je cca 36 588.31 CZK. Patrně s Polskou DPH 22 procent.

    Podle všeho asi lakovanej bez anodizace a s FOX FLOAT L, ale stačilo by. To by šlo ne???

    Jenže, jak jsem do Polska mailoval, dozvěděl se, že oni ho mohou prodat takto jen na území Polska. Ač jsme v EU, do ČR ho dle smlouvy o zastupování značky poslat nemohou. To znamená, že ID sport si může u nás dělat co chce a toho také zjevně zneužívá a kdyby prodávali za sebenataženější cenu tak si ho u nás jinak nekoupíš. Já vím, že kvalita se má zaplatit, ale takto bych si připadal za blba, kdybych koupil u nás. Tak co, budeme jezdit pro Blury do Polska nebo si je nechávat posílat k vyzvednutí na provní poštu za hranice :-) ? Já jen, kdyby měl někdo podobný hejble jako já a pomohlo mu to, tak by to bylo dobře. A taky by bylo dobře, kdybychom se trochu vysmekli ze spár našich podšitých obchodníků, protože tohle není trh, to je zneužívání monopolu na českém dvorku. ZDAR!!!

    0 0
    • Volf  

      Nechci ti do toho kecat, ale pokud bych měl dát takový prachy za rám, tak si pro něj rozhodně do Polska pojedu. Spoléhat se na Českou poštu je kulantně řečeno nerozumné.

      0 0
    • Peslezedirou  

      Fuj, ošklivý senožrout, proč psát takové ošklivé příspěvky!!!!!! Když pes si už rám objednat :o((((

      0 0
      • Volf  

        To je toto kolo? http://vernoncycle.com/…mdetails.cfm?…

        0 0
        • senožrout  

          Ano, to je to kolo, tedy rám o který běží…

          0 0
          • Peslezedirou  

            Já jsem si objednal Superlight s tlemičem 5th element a cena se zas tak nelišila od cen v polsku. Objednal jsem ho v ČR ale ne u ID sportu, tam mají cenu pořád s foxem ava 39 990,– Teď s novým foxem s pro pedal stojí něco kolem 27 000 kč....­......Ale je překvapení,m že Blur si skoro stejnou cenu pořád drží.

            0 0
    • Twisp  

      Cesi= podlejzavy a k tomu jeste vychcany … to uz nam nigdo neodpare

      0 0
      • hanz  

        vychcaný?…jestli to bereš takle tak potom ano jsem vychcanej ale furt lepší než bejt dementní a platit jakoukoliv cenu kterou mi předhodí. Kategorie jsou určeny tak se zařad už sám.

        0 0
      • blue  

        taky by me zajimalo, co je na tom vychcanyho… me jako zakaznika zajima cena docela dost… a pokud napriklad jiny nejmenovany velky dealer tady prodava kola zhruba o 20 tisic draz, nez jsou ceny na kramu v americe, tak by me fakt zajimalo kdo je tady vychcanej… nepredpokladam totiz, ze je tam nakupuje na kramu za maloobchodni ceny a vozi je sem po jednom, aby musela bejt cena rozdilna takovym zpusobem… mozna do toho nevidim a mam divny predstavy, tak bych byl rad, kdyby mi to nekdo vysvetlil, proc to je u nasich dealeru o tolik drazsi

        0 0
        • Twisp  

          to samy jako hanz…:) asi sem tam ty dovozce mel do zavorky napsat :)

          0 0
        • igor  

          inak v Nemecku stoji Blur okolo 1900,– EUR /tiez vyplakavaju/

          0 0
    • hanz  

      V10 tam vychází na 51150 kč…hua to je fakt mega ulet proti IDečku…no nic asi si příště až budu kupovat rám udělám výlet do polska protože tady u nás stojí přes 80…myslím že dokonce 89.

      0 0
      • Indian  

        Podívej,zapátrej kolik stojí třeba Cannondale,Klein, nebo Specialized na US webech a za kolik ho prodává Vokolek, Bretton, 69ka. Hnus. Jasné je to,že dražší bajk bych v čs nekoupil. Hawg.

        0 0
        • hanz  

          to je jasné, jen jsem nevěděl(ani sem moc nepátral) kde v evropě koupit SC…a ono kolikrát stačí slovensko a jseš o 20% dole.

          0 0
          • climber  

            Pravdu díš, když jsem kupoval Cannondala na Slovensku tak mi to vyšlo 1:1, tzn. to co stojí u nás 90 tis. českejch sem tam pořídil za 90 tis. slovenskejch a to zahřeje.

            0 0
    • homat  

      kdyby se ti nechtělo do Polska, stačí maďarsko :-)

      http://www.psq.hu/….blur.5.html

      0 0
    • MartinS  

      Nejsi asi sám, kdo takto uvažuje.Hledal jsem způsob, jak koupit Blura jinde než u nás.Nákup v USA by byl nejlepší, ale nemám reálnou možnost, jak rám sem dopravit.Nakonec o tom bylo už napsáno dost. Nakonec jsem jsem rám objednal u nás u jiné firmy za lepších podmínek. Je pravda, že mně Polsko nenapadlo, ale prodejce je v Zakopanem, cesta tam a zpět je cca za 2000Kč a pochybuji, že by to objednal bez zálohy, což by znamelo cesty dvě.Další problém by byla event. reklamace.Když jsem to zhodnotil, tak jsem radši zvolil relativně bezpečnější, ale dražší nákup u nás.

      0 0
      • Seveřan  

        Taky jsem řešil nákup BLURA a nakonec z toho bude INTENSE SPYDER (dokonce postavenej vyjde levněji). Jinak samotnej rám je neuvěřitelně drahej.

        0 0
    • igor  

      asi bude rozdiel v marzi…neviem, mozno na SC si ten polsky dovozca dal uplne minimalnu marzu, ale ja ked som ho kupoval, tak cena /aj jednanie/ z ID Sportu bola najlepsia oproti ponukam z Viedne, alebo z Nemecka a ver tomu, ze som patral dost..aj dovoz z USA a pod..ok nebola este EU, takze predstava preclievania na SK/PL hranici bola desna, aspon pre mna. Zaujimali ta aj veci ako dodacia lehota, zaruka a pod?

      0 0
    • BB  

      jenom poznamka k cenam v USA. Moje zkusenost je takova, ze cena kterou vam reknou nebo napisou jeste nemusi byt konecna. Kdyz jsem se zeptal v obchode na cenu zbozi, zasadne mi ji rikali jako cenu obchodnika. U kasy jsem ale platil podstatne vice. Kdyz jsem se divil, jak je to mozne, dostal jsem odpoved, ze u kasy platim cenu obchodnika plus dan statu Kalifornia plus federalni dan. Kdyz jsem se ptal, proc mi to nerekli, kdyz jsem se ptal na cenu, tak mi suse sdelili, ze je dan nezajima, ze je zajima jen, to co platim ja jim a ne statu Kalifornia. Jestli to take neni stejne s cenou kol. Bez dane a bez cla. Kdyz to nekdo vozi sem, musi zaplatit dopravu a nektery dovozce taky zaplati pojisteni pri doprave. Potom me ten rozdil v cenach nepripada zas az tak propastnej.

      0 0
      • Stax  

        pri nakupe cez internet sa tusim v usa dan neplati. teda v minesote urcite…

        0 0
      • Vojtíšek  

        Kalifornie je v tomhle dost specifická oproti jiným státům Unie

        0 0
    • visby  

      u nas si par ludi objednalo ramy v polsku a cestovali po ne…

      0 0
    • Franta  

      Ono to panove muze byt zavisle na nekolika vecech. Tak zaprve asi nikdo nevidel smlouvu ID – SC, tj. jake obchodni podminky tam jsou. Je taky dost mozne, ze proste SC si mysli, ze Cechy jsou na tom lepe nez okolni vychodni staty a ty ceny(coz neni nic neobvykleho) pevne stanovili a nic s tim ID neudela. Otazkou je, zda kdyby chteli ID na tom znemit, zda by se s nima nekdo z SC bavil. Pak asi dost zalezi na objemech (slevy, doprava), odkud to dovazej (USA, TW, EU) atd…Za kolik to nakoupili pri jakem kurzu…no je toho fakt hodne co muze cenu ovlivnit, takze pak mluvit o nejake vychcanosti nemusi byt zrovna ta spravna slova.

      Mimochodem, to ze ceny v USA shopech bez dane se tu snad uz psalo, takze rozplivat se castokrat nad tim za jake price to tam maji je mimo…ale souhlasim, ze casto inet shopy jejich nabizeji super ceny, ale to fakt bude tim trhem a toho se v cr nemuzem realne dockat…snad jen neco podobneho je bikestore

      0 0
      • blue  

        ja nevim, ale jak uz sem psal vys… ty ceny, co nasazujou dealeri tady, mi spis prijdou, ze to odpovida individualnimu dovozu s tema clama a vsim okolo, rozhodne ne dealerovi, kterej objedna vic kol na celou sezonu primo u vyrobce a pritahne je najednou v kontejneru

        0 0
        • bajaja  

          ten SC se do republiky určitě nevozí po kontejneru , tech se tu proda tak malo ze je to na indiv.dovoz

          0 0
          • Seveřan  

            Koupě SC je individuální záležitost. Vyberete si barvu a poté je rám objednán v USA. Doba dodání je 1 až dva měsíce. Toto mě bylo sděleno, když jsem se na něj informoval.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.