• TheWay

    Ahoj… potřebaval bych znát vaše názory na toto kolo. Jestli má s ním někdo zkušenosti, byl bych moc rád, kdyby jste se s nimi podělili. Chtěl bych s ním hodně cestovat… proto by mě zajímalo jaké možnosti má pro uchycení nosičů(e), myslím že posatčí jen nosič zadní min. nosnost tak 20 kg. Dlouho jsem se rozhodoval cross vs. MTB, ale víc mě to opravdu láká k tomu MTB a myslím si že je to na cestách větší jistota… tak prosím o rady a zkušenosti… Děkuji Přeji hezký den…

    0 0
    • tomaasz  

      Já mám tuhle meridu v diskové verzi, ale na starší verzi rámu. Na cestování je to docela vhodné kolo, má závity pro uchycení zadního nosiče na zadních šavlích a patkách, osazení komponenty s dlouhou životností (ocelové převodníky, osmičkové řazení, alivko). Nevýhodou tohodle kola je krátký rám (kolo je příliš živé až vratké) a vysoká tuhost zadní stavby – rám je kostitřas. Přední vidle je totální shit a špatná je kvalita středového složení.

      Před touto meridou jsem měl Garyka s geometrií genesis a to bylo to pravé na delší cesty v lehkém terénu. Napříkla model wahoo má stejné osazení, lepší geometrii a možná i lepší vidli (RS JUDY), závity na nosič má taky a to gary fisher. Stojí ale o 500,– víc.

      0 0
    • Ruprecht  

      Taky mám tohle kolo, ale s kotoučovkama. S životností komponentů nevím, ale já do něho po sezóně vrazil dalších 15 000,– aby se na tom dalo jezdit. Přehazka a přesmyk šly totálně *****. Vidlu jsem měnil hned při koupi. Kliky sice vydrží, ale ta váha :-(, ale jinak rám je každopádně slušnej. Ovšem na cestování bych ho asi nedoporučil, pokud tam hodíš jenom zadní nosič s brašnama a naložíš je, tak se budeš v každým kopci trápit. Tohle rozhodně není kolo na expedice.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.