• Doktor

    Poradte mi prosim nejake dobre sedlo na bikemaratony,co nejlehci,nejpo­hodlnejsi a s titanovymi lizinami.Diky Honza

    0 0
    • RomanH  

      Ja jezdim MAX Flite TransAm a maximalni spokojenost. Od te doby, co mam tohle sedlo, jsem jeste nemel vlka. Je sice trosku tezsi (270g), ale zato siroke, tvrde a presto velmi pohodlne. Nema titanove lyziny, ale Cr-Mg, ktere jsou uchyceny tak, aby trosku v uchytu pruzily a jsou utlumovany kouskem nejake gumy, ktera je v uvnitr uchytu. Jine bych si uz na HT nekoupil. Spoustu lidi chvali Fizik Niesen, mne ale drivejsi Fiziky nak nesedely – ted s temi novymi modely nevim, ale nemam duvod menit.

      0 0
      • vlk  

        Mám taky podobné sedlo. Flite TransAm Titanium s titanovými lyžinami.Nemohu si ho vynachválit.Zkoušel jsem i SLR ale to je pro mne moc tvrdé a nesedne tvarování.Nejen, že jsem neměl ještě s tímto sedlem vlka ale ani mne nikdy po celodenním putování neboleta … .

        0 0
        • RomanH  

          Toto sedlo je fakt super. Ma jen 2 minusy :

          1. asi po mesici zacalo vrzat ve spoji lyzina – zadni cast sedla – pomohlo 1× prostrikat WD40 a 2 roky uz mam klid
          2. Vzhledem k tomu, ze vozim CamelBak a nemam podsedlovou brasnu, tak je to nic moc pri dojezdu za mrholeni (v prudkem desti uz je stejne vsechno jedno)
          0 0
          • patman  

            To sedlo mam taky ale mam jiny problem v terenu, ty pruziny na sedle nejsou zatlumene takze sedlo skvele pohlcuje nerovnosti a pruzi, ale bohuzel pri velkem propruzeni prekmitava do opacne strany a me jako jezdce nedhazuje :-). Takze ted budu zkouset neco s jinymi pruzinamy. Jinak od te doby co hovozim tak me neboli prdel ani po jizde po delsi pauze.

            0 0
            • Milos  

              Koupil jsem ho nedavno zatim velka spokojenost opravdu nevim ze sedim ani po vice hodinach.

              0 0
    • Hexik  

      Po dlouhém vybírání jsem si koupil Fizik Plateau, je trochu měkčí než Nisene, od té doby spokojenost. Vyrábí se v provedení s různými ližinami.

      0 0
    • Aiax  

      Sedlo je hodne individualni zalezitost. Ja jen loni mel celkem 3 sedla. Jinak ted mam Fizik Gobi, coz neni spatny sedlo a má Ti liziny. Na delsi trasy mi vyhovovalo i sedlo od WTB (to melo Crmo).

      0 0
    • zirecek  

      sedlo je individualni, ale dle priorit, ktere pises: Selle Italia SLR Fiziky jsou taky dobre…:-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Taky mám tento problém. Chci vyměnit San Marco Rolls a uvažiji o Fizik Nisene nebo Pells RX.

      Mějte se a díky.

      0 0
    • MARIN  

      No narovinu kazda pr..l je jina a neco jinyho ji vyhovuje. Moje je uz pres rok spokojena s Pells´ RX Ti, 175g, cena asi 1650,– a nejaky ten maraton uz ma taky za sebou.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Máš pravdu, každá pr… je jiná. Ale na tyto dvě sedla zatím samá chvála a nejmíň negativních reakcí. Tak si hodím korunou.

        Měj se.

        0 0
        • MARIN  

          Treba budes zrovna ty prvni s kritikou na nektere z nich :) Tim ti samosebou nepreju otlacenou a opruzenou p…l

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jedno koupím a pak dám vědět, jak jsem dopadl. Fizik mají v kařdém slušném bikeshopu, ale ten Pells jsem zatím nikde (v Praze) nenarazil.

            Mějte se.

            0 0
            • Děcko  

              Čus Olto, jestli se chceš podívat na nějaký sedla od Pell´su, tak se mrkni do Kotvy (Náměstí Republiky), tam je maj vystavený, ale každopádně taky né všechny, ale třeba si vybereš. Čus a žádný lišky, nebo vlčice? Jo jasně! Žádný vlky :-).

              0 0
    • MartinXC  

      Už to bylo uvedeno: SLR – asi nejlepší, ale musíš na něj mít ten správný zadek. Já mám Gipiemme 124Max – 140g, dvojité polstrování, Ti lyžiny, karbon.korpus = proti SLRku úplné křeslo. Až do předvčerejška jsem o něm nevěděl i po 100km. Ale protože jsem teď měl pár dní výpadek a před tím jsem jezdil na zimákovi (jiné sedlo), najednou jsem ho po 30km cítil dost nepříjemně. Pro superlehká sedla platí, že

      1. sedlo ti musí sednout anatomicky, kosti nepřerovnáš
      2. zadek se na něm stejně se musí osedět (svalovina)
      0 0
    • blue  

      stejne jako nekdo prede mnou muzu vrele doporucit Fizik Plateau

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.