• MF

    Po rokoch sa rozhodujem kupit novu prilbu. Celkom sa mi pozdavaju Giro. Co myslite, ma zmysel kupit model E2 zlacneny na dajakych 3200Sk, alebo postacuje ist do nizsich modelov tak okolo 1500–2000Sk.

    0 0
    • goofy  

      klasicka veta: vyzkoushej vic druhu a kera bude nejlip sedet, tak ber…

      0 0
      • MF  

        Tie Giro sedia ± rovnako dobre. Takze to neni problem. Skor mi ide o to ci vyrazne drahsia prilba buda aj vyrazne lepsia ked s nou niekde prasknem, alebo ci sa s nou lepsie jazdi koli odvetraniu, alebo z inych dovodov.

        0 0
        • speedy gonzales  

          nemyslim si ze by E2 zrovna drtila sve konkurenty..nej­lehci neni.nejpevnejsi taky ne.uz se vyrabi nejaky ten patek takze zadna revoluce to taky neni.pekna je ale myslim ze sou i lepsi..

          0 0
          • MF  

            Mozes konkretnejsie ? Skusal som zatial Giro, Bell (tie moc nesedeli) a KED

            0 0
            • speedy gonzales  

              to je tezko.co ches slyset?..co si budem vykladat,vetsina z nas vybira helmu podle toho jak se mu libi.pak si dokaze lecos oduvodnit.. ta helma je pekna,funkcni,takze proc ne?

              0 0
              • MF  

                To mas pravdu. Pekna je. Ide mi skor o to co mi da viac ako napr. Havoc (ktora tiez nevyzera zle) co je tisicku lacnejsia. Uznavam ze sa to asi takzo posudzuje.

                0 0
                • speedy gonzales  

                  E2 ma vic v popisu vic zkratek supr technologii s ochranou znamkou tak bude lepsi :-) kazdopadne se budes aspon citit lip, kdyz uz nic..taky aby ne za ty prachy pokud bys chtel opravdu tohle tak mi prijde smysluplnejsi treba animas..stejne technologie, taky moc pekna,ne-li vic a stoji o nejakych 700min.

                  0 0
                • speedy gonzales  

                  ale jestli chces jasny nazor: myslim ze srovnatelnou praci odvede i levnejsi helma

                  to si fakt netroufam posoudit jestli kdyz hodis tlamu tak s jednou budes mit lehky otres mozku a s druhou tezky.myslim ze je tam tolik promenych ze to ani nejde rict. co se tyce bezpecnosti- mozna ze casco viper je pevnejsi- kdo vi, cratoni budou lehci- a oboje je levnejsi

                  0 0
                  • MF  

                    OK. Takze v podstate to asi bude jedno. Ani jednu znacku co si pisal sa v okoli zohnat nedaju. Na Giro si viem zaobstarat slusnu zlavu, tak este pouvazujem… A na koniec ostanem u starej Rudy Project :)

                    0 0
    • Aldik  

      ja myslim ze prilba se ti musi hlavne libit a musis vyzkouset,co ti sedi. Ja osobne uz 2 roky jezdim s Cratoni a jsem s ni maximalne spokojenej

      0 0
    • CZiko  

      zprubni taky MET… jsou fakt dobré… brácha měl za 1500kč. Na hlavu padla perfektně a vážila 260g, což je podle mého slušné za takové peníze, co myslíte?

      0 0
      • Lukster  

        MET byla moje první pořádná přilba a nebyla vůbec špatná,teda až do té doby,než jsem si pořídil Bell Nemesis2 – to byla úplně jiná třída.Jak jsem tu Bellku poprvé v obchodě vyzkoušel,tak jsem už tu METku nemohl vzít na hlavu. Teďka mám E2 a ta posunula la?ku ještě výše…METky mi připadají všechny strašně plytké, u Gira (a dřívější Bell) je super upínací mechanismus – u ostatních firem většinou bývá takové to kolečko,které je vzadu uprostřed – a to mi vadí při jízdě…Ale holt každému sedí něco jiného,že?:-)

        0 0
        • CZiko  

          no dobře, věřím, že na světě jsou jistě ještě lepší helmy, ale kolik tě ta E2 stála? Mi osobně by stačila helma max do 2000kč, jde sice o ochranu zdraví, nicméně dražší je pro mě zbytečná. Potřebuju zkrátka něco levného, co relativně dobře drží, málo váží a zajistí, abych si případně nerozlousknul o­řech…

          0 0
          • MF  

            No a sme pri tom. Ako si na to prisiel ze ti staci prilba do 2000? Na to som sa v podstate hlavne pytal, ze kedy uz je to vyhadzovanie penazi. Uznavam, ze sa na taku otazku uplne jasne neda odpovedat. Na tu E2 asi dostanem este dalsiu zlavu, tak sa mozno do tych 2000Kc aj zmestim. Dik za rady

            0 0
            • CZiko  

              Proč mi stačí přilba do 2000kč? Protože moje finanční prostředky jsou zkrátka omezené… takže mi to vlastně i stačit musí. Myslím, že ten můj kokos ochrání stejně dobře i helma za 1000kč a u těch dražších a luxusnějších modelů už není o tolik zvýšená funkčnost, ale spíše pohodlí, které logicky na funkci – tedy ochránit hlavu, nemá až takový vliv. Pro mě je zkrátka cenová kategorie do 2 klacků ideálním poměrem funkčnosti a pohodlí za přijatelnou cenu. A tohle by asi tak bylo všechno. Vyblil jsem se tu už dost.

              0 0
            • speedy gonzales  

              tak za tu cenu bych se nerozmyslel a uz vubec bych neztracel cas na bike-foru.. jestli sedi, tak ji vem

              0 0
      • foxhound  

        Nevite nekdo, kde na netu muzu sehnat ty MET ky?

        0 0
    • Peter82  

      Ja mam MET 5th Element a sedi super (a nie je skareda). Skusal som aj E2 od Giro, ale mne osobne METka sedi lepsie. Trosku som bol z tej E2ky sklamany.

      0 0
    • norman  

      Já žeru Giro Bad Lieutenant. Na kolo ideální.

      0 0
    • Siddha  

      vyprodejovou Giro Mira za 490Kc neni spatny reseni…

      0 0
    • Lister  

      Už jsem to tu někde pasl. Odzkoušel jsem snad všechny Gira a nejvíc mi seděla Targa( model 2004 letos se nedělá – asi odpovídá letošnímu Encinal): http://www.progresscycle.cz/…il/targa.jpg Oficiálně stojí asi 15 stovek(určitě se dá sehnat i levněji) a má všechno co potřebuju, hlavně odvětraný zátylek a je dost hluboká.

      0 0
    •  

      Kočička! Haf!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.