• RomanP

    Začátkem září jsem jel s klukama na dvoudenní cyklovýlet. Asi tři dny mě potom šíleně bolelo koleno, hlavně v tahu, prakticky při jakémkoli pohybu, i v leže. Poté bolest odezněla, ale náznak zůstává a občas se slušně vrací. Vím, že bych proto měl asi udělat víc, ale chci se zeptat. Koupil jste si někdo takový ty návleky na koleno, aby bylo v teple? Nemyslím klasický návleky, ale jenom takový malý na koleno (dělají se i na loket, stehno atd…). Viděl jsem je prodávat, už nevím co to bylo za značku, ale jde mi o to, jestli se při ježdění neposouvají a nebrání v pohybu…teda jestli je někdo používáte. Nebráním se ani doporučení výrobce, nebo prodejce. Dík

    0 0
    • Jogador  

      Tak to mám taky,a to už nezmizí, na závodech nebo při větší zátěži se o ozve znovu ale ne od začítku, ale začn to bolet, tak jak to tuhlwe zkončilo a jede to dál. Já si proto koupil návleky, ale na celé nohy, a v nich jezdim, ale ty na kolena řešim taky, na léto. A určitě se svlíkávaj, ale né tak, abych si to nenandal. Já i Lempl občas používáme stahovačku, ale nevim jak to Lempl dělá, ale ta mi vždycky padá:)

      0 0
    • tomaasz  

      Návleky na kolena používám, v pohybu nebrání, drží docela dobře, kamaráda škrtí a kloužou mu dolů – má buď blbé návleky nebo blbé kolena. Já jsem si koupil Kalaše a gumičky po roce značně popraskané – kup si něco kvalitnějšího.

      Pokud tě bolej klouby zkus si koupit velké balení Colafitu a do 3 týdnů by mohlo být po problému.

      0 0
    • rock  

      Návleky určitě ano, navíc také doporučuji želatinu (mně pomohl Gelart do měsíce a problémy se v následujících dvou letech nevrátily, ale na trhu je i spousta dalších výrobků tohoto druhu) …

      0 0
    • RomanH  

      Pokud myslis navleky na kolena na kolo, tak doporucuji Kalase (ma je zena). Ja mam Atexy, ty jsou sice po strance tepelnyho komfortu vyborny, ale sjizdeji a gumicky obcas drou. Jinak to, co popisujes, se mi stalo pred dvema lety v Alpach – nemohl jsem pak slapat ani po rovine. Na miste jsem to resil brufenama, doma jsem si pak daval lecebnou kuru Gelmodelem a tlacenkou. To koleno se mi obcas ozyvalo pri zmene pocasi jeste dalsi rok (vzdy jsem znovu opakoval Gelmodel), od te doby mam klid (tuk tuk). A pokud je pod 18 stupnu, nejezdim bez navleku.

      0 0
      • Homer  

        Mam taky Atexy. Souhlasim, ze moc nedrzi, ale kdyz se zastrci pod okraj kalhot, je to v mezich pouzitelnosti. Jsem paranoik pokud jde o kolena, takze je vozim i pod capakama z no-windu :) Jezdim na kole teprve 6 let, takze kolena mam vic poniceny z fotbalu.

        0 0
    • Beeda  

      Caves, tady je prehled (nejsem majitel ;-)) http://www.trinnity.cz/Default.asp?… Zkusenosti s termo bandazema nemam. Ja mel ofouknuty kolno loni na jare, mesic jsem to daval do kupy, prakticky vubec nezatezoval a porad to mel v teple. Kloubni vyzivu neaplikoval. B.

      0 0
      • wroum  

        podobny „neopreny“ maj v kazdych zdravotnickych potrebach za cca 300–700 kc. nedokazu si predstavit lyzovat bez toho.

        0 0
    • Daník  

      Pokud ti nemají návleky klouzat, je dobré mít správnou velikost, silikonový proužek ze spodu gumiček (!), zastrčit je pod kra?asy a neoholené nohy :). Po oholených to klouže více:) A jestli máš problémy s koleny, zajdi si k doktorovi. Želatina není u zatěžovaných kloubů špatná věc, aspoň 1–2 kůry za rok (nejlépe přípravek s protizánětlivými složkami), ale nikoho nevytrhne.

      0 0
    • RomanP  

      Takže díky všem za rady, ani jsem netušil, že je podobný problém a tenhle návlek až tak častý. Jinak jedl jsem Gelatinu a těžko se mi srovnává, co by bylo, kdybych ji nejed, ale asi mi trochu pomohla. Slyšel jsem, že každýmu pomáhá jinej druh. Nějaký kolenní návleky si koupim. Ty velký na celou nohu mi taky bestiálně sjížděj :-)

      0 0
      • wroum  

        asi pred 4 rokama sem trochu pretah skok na lyzich a ruplo mi v koleni – 2 mesice sem nechodil. od ty doby to koleno cejtim kdyz je chladno, s neoprenem je to v poho i na lyzich v –20. casem sem zacal cejtit i to druhy a tak jezdim s dvouma neoprenama (kazdej je jinej) a kolena sou furt v teple a neni problem. gelatinu nezeru.

        0 0
      •  

        mno nevim želatinu, respektive ty přípravky typu geladrink a tak sem popíjel a myslim že to má spíš placembo efekt, měl sem problemy s vazama, už naštěstí je to ok, tuk tuk, sedl sem na kolo 3 km a domu sem sel pesky…

        0 0
    • norman  

      A co na to orthoped? Mimochodem, pokud si matně vybavuju už zanikající pamě?ový engramy, půl roku trvající, jinou metodou nediagnostikovaný bolesti v kloubu jsou indikací k arthroskopii. Za chvíli ti vyprší limit.

      0 0
      • RomanP  

        počkej počkej ! Ještě jednou a troch v lidštině :-)

        0 0
        • norman  

          Jdi s tim k doktorovi přes bolavý kolena, tedy ortopedovi. Ten by tě měl vyšetřit a pokud se na příčinu bolestí nepřijde a ty nepřestanou, pošle tě co nevidět na artroskopii – budou ti čumět do kolene optikou ( samozřejmě v znecitlivění). Už-tomu-rozumíte?

          0 0
          • RomanP  

            Jo, to už bylo lepší, díky…i když představa té artroskopie mě, člověka co se bojí doktorů klidu nepřidává.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Už mě asi 2–3 roky bolí v jednom koleni při zátěži (chůzi, stání). Ne na kole, tam to tak nenamáhám. Objevilo se to po brigádě kde jsem dlouho musel postávat na místě. Ortoped mi koleno opíchal (injekcí), pak předepsal bandáž a nějakej přípravek na klouby, rehabilitaci, nic nepomáhalo. Tak sem šel na artroskopii. Ten jeden den bolesti po operaci se dá překousnout. Operovali mě v celkový anestezii. Doktor povidal že chrupavky v poho, že sem tam měl nějaký srůsty či co, tak je odstranil. Asi na půl roku se mi to zlepšilo (ale nikdy nezmizelo; nevylučuju placebo efekt), teď to zas bolí hned jak vyjdu z baráku. Už za nim nepudu, nemá to asi cenu. Jenom přemejšlim esli nezkusit nějaký ty želatiny chvíli žrát. Co se artroskopie týče, četl jsem že doktoři nejsou zajedno – její léčebný efekt je někdy sporný. Nedá se totiž měřit jinak než že se zeptáš pacienta esli ho to bolí nebo ne, takže placebo efekt nelze vyloučit. Ale jako diagnostika asi slouží dobře, jak jinak se do kolene podivat, že.

              0 0
              • norman  

                Pochybuju, že arthroskopie má pouze placebo efekt. Zato sračky založené na bázi chondroitin sulfátu mají dle poslední studie zveřejněné tuším v JAMA efekt nepřevyšující účinnost placeba.Čili jsou to léky, které je patrně možná levnější nahradit homeopatiky nebo příjemnější nahradit slivovicí, pokud věříš, že pomáhá na bolavá kolena.

                0 0
                • Lada1  

                  chondroitin sulfaty mozna solo, ale jak je to ve spojeni s MSM a glukosaminy popr. komplexnimi – zelatinami? SLivovice ma jiste dobre ucinky. A to jak podavani vnitrne (nejake to promile v krvi je dobre analgetikum) tak i zevne (vtirany alkohol zvysi prokrveni)

                  0 0
                  • norman  

                    Pochybu, že to bude jiný, i to ostatní jsou sračky. Tak ti snad tu studii najdu, jestli to vyhrabu z koše :-). Já podobný bláboly nečtu, zaujal mě jen výsledek té studie, který podpořil můj farmakoskepti­cismus. Zajímají mě zajímavější věci než bolesti kolen.

                    0 0
                • muff  

                  arthroskopie může být výkon diagnostický nebo léčebný nebo /a to asi nejčastěji/ obojí.Co se týká glykosaminoglykanů – žádné objektivní účinky u nich nikdy nebyly prokázány – placebo efekt je samozřejmě možný.Zatracený kolena – ani četba BF mi už neulevuje.

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  http://www.zdrava-rodina.cz/…med0904.html je to neověřený zdroj – jedna bába povídala, a ta studie taky není zrovna průkazná. ale na každém šprochu pravdy trochu.

                  0 0
    • RomanP  

      Tak jsem dneska koupil v lékárně asi za 250,– takovou bandáž od f. Scholl, má to bílou barvu a na čéšce je to takový prořídlejší. Mám už to asi hodinu na koleni a ujde to, ale asi jsem si mohl vzít tu větší, nevím. Za chvíli to zkusím ve fitku a sednu tam i na kolo. Je to ale tak těsný, že to sjíždět nebude. Je to jenom na jedno koleno a tak když se to osvědčí, koupím asi i na to pruhý…prevence.

      0 0
    • forest  

      neco podobneho se mi stalo taky. muj prubeh: bolest kolena po kazdem treninku vecer, postupne i pres noc, pak prisel zavod (beh) a na konci zavodu jsem nemohl ani ohnout koleno – navsteva ortopeda – zjistil ze ty puvodni bolesti byly natazene vazy (pri normalnim pohybu, jsem nic necitil) a ted si rikam, ze jsem idiot nesel k felcarovy driv… (bandaz, navlek muze odstranit bolest, ale ne pricinu!)

      0 0
    • tradic  

      Já mám trochu jiný problém s kolenama. Pořád mi v nich křupe, při každém ohnutí a narovnání. To samé se dá říct i o kotníkách a prstech na nohou. Nevíte čím to je? Vůbec mě nebolí, ale cítim v nich jakoby takový teplo nebo mrazení, ale ne furt, většinou když večer ulehám. Poraďte. Dík.

      0 0
      • rasto  

        obavam se, ze toto forum neni to prave k tomu, aby Ti poradilo, jak vylecit kolena. kdyz v nich citis teplo (zimu), bude nejlepsi, kdyz zajdes k doktorum. (ortopedie?) kazdopadne to neni priznak normalniho stavu. biku zdar! ;-)

        0 0
      • gram  

        Krupání v kloubech doktoři neřeší, mě křupou ramena jako když střílš poplašňákem:-) a doktor to přešel tím, že důležité je jestli to bolí a ne jestli to křupe. Teda je pravda, že mě i bolí jedno rameno už absolvovalo artroskopii, měl jsem tam zánět, který vypláchli. Po rehabilitaci, bylo v pohodě. Teď po 2 letech se zase ozívá.Geladrinku a podobnejch blbin jsem snědl za několik tisíc a žádná změna. Nejvíc mi pomáhá rehabilitace a rozumné posilování.

        0 0
      • MartinXC  

        To křupání (když je bez bolesti a bez změny v dráze pohybu končetiny) je vyrovnávání tlaku vody v kloubech. Někomu to dělá, někomu ne.

        0 0
    • wraftler  

      Tiez som mal problemy s kolenom: pri a tesne po namahe ma boleli asi najviac a potom aj 2 dni po bikovani som si nemohol cupnut alebo klaknut na kolena, proste jak som ich ohol tak to bolelo… isiel som s tym k doktorovi a z krvy mi zistili zapal ale hlavny problem bol taky ze som tam mal nejaku bakteriu + slaby reumaticky nalez:) na tu bakteriu som bral 2 tyzdne antibiotika + na ten zapal tiez nieco… no a ta reuma tam uz zostane, ale uz ma skoro vobec nebolia…

      0 0
      • Peslezedirou  

        Mňo, mě se před časem po švihu objevila bolest obou kolen těsně nad čéškou. Právé koleno bolelo o mnoho víc než levé, pak jsem si vzpomněl, že jsem si hejbnul s posedem. Změnil jsem výšku a délku představce, dal sedlo přibližně o 1 mm? výš a změnil polohu kufrů na botech. Ouvej, hned jsem dal vše do původní polohy a dal malou pauzu a pak bylo vše už celkem ok. Natažené vazy mi ještě pobolívaly cca 2 měsíce.

        0 0
        • Mamut  

          Slachy nad kolenom ma zvyknu pobolievat na jar, ked to trocha prehanam s frekvenciou (cez zimu mi prieodzena frekvencia klesne), casom sa to spravi. Ale boli to hned pri vykone a po zvolneni po chvili prestava.

          0 0
    • Lada1  

      ja mam sice koleno sesroubovane – po plastice vazu- ale jak to tady ctu, tak jsem z vase nejzdravejsi :-)

      0 0
      • os  

        Jak se po té plastice (vazu) cítíš? Já po přetržených vazech absolvoval již 2 artroskopie (95, 04) a pořád žádná sláva. Ortoped teď navrhuje eventuálně tu plastiku, tak váhám. Zatím s tím třeba Drásala zvládnu, ale za pár let nevím…Jiný doktor tvrdí, že mám ještě čekat, řezat se může i později…

        0 0
        • Lada1  

          kdyz jsem tvrde posiloval (napr. drepy s 120 kg) tak jsem nepozoroval zadny problem s tim, ze mam pretrzeny vaz. Kdyz jsem s tim skoncil a svaly nebyly uz tak tuhe a velke tak jsem koleno nebylo OK (mirna nestabilita jednou za ca 1–2 roky se trosku podvrklo). tak jsem sel na artoskopii (vycisteni a uprava menisku) a pak za ca 9 mesicu na plastiku vazu (2001). Tedka je to OK. Pokud mas problemy se stabilitou v koleni pak bez urcite, pokud ne pak si to zvaz – je tu totiz riziko chronickeho poskozeni/ovani chrupavky → cesta k TEPu kolen. kloubu.

          http://czech.aktualne.cz

          0 0
          • os  

            S tou plastikou je to těžký rozhodování, zatím chci ještě „chvilku“ počkat. Na přímý dotaz operatéra, co by dělal, kdyby to koleno bylo jeho, odpověděl, že by tu plastiku taky ještě nedělal. Btw dřepy se 120 kg asi ale dělat nebudu, to by mě ta činka zavalila…

            0 0
            • Lada1  

              na operace je lepsi jit mlady. tady to je operace, kde je proste mechanicke poskozeni a mechanicka dysfunkce kolenniho kloubu. predni zkrizeny vaz se ucastni pri 90% pohybu v koleni. to neni o tom, ze te neco boli a muzes se rozhodovat, jestli te to prejde nebo neprejde. tady si muzes byt jist na 110%, ze to lepsi nebude (vaz ti znovu nenaroste) a bude se to zhorsovat (resp. je tu vysoka pravdepodobnost toho). Odkud jsi ?

              BTW jo to bylo, kdyz jsem vazil o nejakych 15kg vice. Tedka chrtim na bajku a jsem paratko :-)

              0 0
              • os  

                To vím, že lepší už to nebude…zvláš? s tím kolenem. Jinak obě artroskopie dělal jeden prof. v Praze, a toho jsem se právě ptal, co by dělal, kdyby to bylo jeho koleno…mám jít teď po roce na další kontrolu, tak uvidíme.

                0 0
                • Lada1  

                  ja mam spise zkusenosti, ze je lepsi se orientovat na doktory specializujici se na sportovni ortopedii (napr. fotbalovych, hokejovych klubu …) . Predevsim proto, ze jsou daleko lepe obeznameni s vrcholovymi sportovci. Nejde o operaci samotnou – ta ti koleno muze pouze vylepsit (pokud nebudou nejake komplikace, ktere neni nikdo schopen vyloucit a odhadnout), ale o to co po ni nasleduje. Bezny pacient ne sportovec bude 1/2 roku po operaci brecet, ze ho to boli a neni schopen ani poradne chodit. Sportovci po akcelerovane rehabilitaci do 1/2 roku jsou schopni namahat koleno na 110% – fotbalisti. Hokejisti s ortezou jsou schopni hrat za 3–4 mesice.

                  0 0
                  • os  

                    Díky za rady, uvidím po kontrole. Nejsou to jednoduchý rozhodnutí…

                    0 0
    • orca  

      Doporučuje návleky od firmy cyklostein , koupil jsem je , popravdě na noze klouzaly a tak jsem je dal na čapáky a levá klouzala tak jsem si je lehce nastehoval a drží a jsem spokojenej, a cena 160kč. Kolena je třeba chránit…

      0 0
    • gucan  

      v poslednich dnech se mi pri lyzovani (hlavne teda pri skocich a jinych vetsich narazech) ozyva koleno. Myslite, ze bude stacit, kdyz zacnu pouzivat nejake bandaze nebo mam pridat i s nejake doplnky (colafit, gelart, popr. neco jineho)? Diky

      0 0
    •  

      Kočička! Haf!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.