Čapáky s membránou ano nebo ne.

81 nepřečtených
  • Volf

    Při kontrole teplého oblečení jsem zjistil, že zateplený čapáky už zdaleka nejsou v loňské formě. Ve kšeftě mi nabízej čapáky s koleny z windstopu a já potřebuju poradit jestli jo nebo ne. Vždycky jsem měl čapáky z nějakýho Roubaxu a ta kolena mě asi nijak nechyběla. Poraďte.

    0 0
    • K2  

      Windstoper neprofoukne a vydrží i poměrně i odolává vodě – tzn že kolena budeš mít v suchu i při horším počasí. Pokud zainvestuješ, tak se ti za to klouby později odvděčí.

      0 0
      • K2  

        Jen pro info, k plné spokojenosti používám Reltex

        0 0
    • BH  

      zalezi do jake teploty chces capaky pouzivat.Na jezdeni kolem 15 c staci klasicke zateplene, na teploty pod 10 je menbrana fajn kolem 0 st. nezbytnosti a to nejen na kolena ale cely predni dil.

      0 0
      • Thidney  

        není co dodat, tak to je jen do 15 stupňů vozím návleky a pak čapáky s membránou – celý předek , jsou fajn i na běžky

        0 0
        • blick  

          Vy jste ňácí zmrzlíci…já vozím čapáky s membránou až kolem nuly a do 10 C jen návleky na kolena.

          0 0
      • marapara  

        Pokud je do deseti nad nulou, tak vozím kra?ase a kolenní návleky, pak do nuly zateplené čapáky a pod nulou nebo silnějším větru jsem si teď koupil nové atexy s membránou zero wind zepředu. Vypadají fajn a už se těším, až je testnu. Akorát jsem vypáral vložku. Budu je v zimě vozit i na bežkách.

        0 0
    • jonti  

      jednoznacne ano. Maju tu vyhodu oproti obycajnym ze v nich je ovela tepkejsie ked ides rychlo, a ked ides do kopca/pomaly, potis sa rovnako. Ale ja mam cely predny panel, podla mna si kup uz radsej cele vpradu nowind ako len kolena.

      0 0
    • ihik  

      Sám mám nowind na celém předku. Občas mi je zima na třísla a vnitřní stranu stehen, kde se mi zdá, že se vítr opírá dost a místa jsou citlivá (řeší krátký spodky nebo moira trenky), ale určitě bych nebral nowind jen na kolenou. Samozřejmě záleží na teplotě, s mými čapáky jsem neměl problém i v –5 a tam už je nowind všude asi opravdu potřeba. Ale pro nižší teploty můžou kolena stačit…

      0 0
    • Mucha  

      A jakej je cenovej rozdil mezi capakama s/bez windstopru? (nejlip ty co mozna nejlevnejsi…)

      0 0
      • Lister  

        Cenově je to různý, záleží na firmě, ale dalo by se říct, že proti normálím od stejné firmy jsou tak o 60–100% dražší(celý předek z nefuku). Dej si pozor při nákupu na to že ten neprofuk je většinou mín pružný takže důkladně odzkoušet a třeba i trochu pocvičit, aby to pak netáhlo. Jen tak mimo, nejsem si jistý jestli se dělají čapáky přímo s windstoperem. Pokud ano tak mě vyveďte z omylu.

        0 0
        • vlk  

          už existují i s elastickými membránami-loni to měl scott.Buhužel letos mi mnoho obchodníků potvrdilo, že je brát nebudou.Ale prý i jakýsi český výrobce bude letos nabízet s elastickou membránou.Tak uvidím.

          0 0
        • pos3k  

          ted maji i axony windstopera , bylo to v priloze Vela

          0 0
      • K2  

        www.reltex.cz – jsem s nima spokojený, nemají v předu zip, ale vykonat malou potřebu lze.

        0 0
    • rock  

      Mám čapáky od Biemme s přední stranou s membránou (asi NoWind), stály loni cca 1700,– . Vřele doporučuji, při teplotě –10°C a větříku jsem nevymrzl …

      0 0
      • Volf  

        Tak jsem nakonec koupil čapáky od Kalaše s No windem za 1 400,– a snad budu spokojenej.

        0 0
        • Fido  

          mám je 2 roky – kolo, běžky a spokojenost

          0 0
          • Volf  

            Hele a nemáš od nich taky bundu. Potřebuju něco koupit a nerad bych si naběhnul na vidle.

            0 0
            • Fido  

              ne bundu mám windstopper Saeco šitou na míru pro Padrnose dokonce se štítkem se jménem, to bylo ještě v době, kdy jezdil za Saeco v Itálii se supermariem chcaldorinim :-)) a bunda je to fakt. super, akorát má pepan delší ruce než já, ale to je maličkost…

              0 0
            • pavelr  

              Mám od nich čapáky i bundu no wind. Jsem spokojenej. Jen moje drobné výhrady k bundě: doplňkový pružný materiál tecnopile použitý na límci, bokách, vnitřku a koncích rukávů by mohl být na můj vkus trochu silnější a hlavně je náchylnej na poškození od suchýho zipu rukavic a vousů. Límec by mohl být vyšší, záda delší. Střih je silniční.

              0 0
    • RomanH  

      V loni jsem resil stejny problem. Doslouzili mi capaky DeMarchi s Windstoperem, ktere ale bohuzel nemeli to dolni poutko pres slapku – obcas se vyhrnovali. Bohuzel se zadne capaky se nedelaji v kombinaci (WindStoper / poutko – kryje i kotnik), tak jsem zkusil Bieme Coronado Island. Maji to A-Tex membranu kryjici casti stehen + kolena, docela fajn vlozku, staly okolo 1800 a hlavne pekne kryji ten kotnik. Jsou o neco mene teple nez ty DeMarchi a pod –3 stupne si pod ne musim brat podvlikacky z moiry, zato se v nich ale da jezdit i teplotach okolo 12 stupnu. Takze sumasumarum, celkova spokojenost.

      0 0
    • robin!1  

      Taky uvažuju o koupi čapaku, ale zatím nevím jakou značku ( cenově to vychází podobně ). Co třeba G-sport jaké máte skušenosti?

      0 0
      • robin!1  

        opr. Zkušenosti

        0 0
        • lempl  

          sem laik a co se tohodle typu obleceni tyka sem tuplovanej laik:/ asi si to taky budu muset kouupit dal by mi nekdo zakladni poznatky na co si mam dat pozor, co by mi naopak doporucil? diky moc

          0 0
          • enjoy  

            ja ti to reknu takhle.kup si co se ti bude libit.myslim ze nic neni vylozene spatny a jestli nekdo na neco nadava ze tadyta malickost atd… tak je jenom moc vybiravej.capaky jsem koupil nejaky zlevneny v bikeranchy,mikinu mam od moiry,bundu 2F s odepinatelnyma rukavama a je to vsechno v pohode.kdyz je v tom trosku zima nebo trosku teplo,tak je no,jezdim na kole,nesedim u televize.nemuzu cekat ze bude obleceni vzdy fungovat na 100%.cili,neres to tolik:-)

            0 0
      • rock  

        Čapáky od G-sportu mám pouze bez membrány. Střih bez připomínek, cena byla skvělá a po jedné zimě a jaru mají minimální známky nošení …

        0 0
    • Dura  

      Ja mam Roubaix s No-Wind na prednim dile. Do –10°C se v tom da na silnici najizdet. Daleko vetsi problem jsou pri techto teplotach koncove casti tela (hlavne prsty na nohou). Jinak co se tyka cen, jste tady vsichni hodne vysoko. Zkuste http://www.tessuti-sport.cz. Kvalita vyborna, ceny taky. A capaky s tim nowindem jsou cely cerny, bez potisku. Cena 1100 Kc.

      0 0
    • Daf  

      No capaky s membranou jem nikdy nevozil a asi ani nebudu. Momentalne pouzivam capaky od Uvexu a ty jsou super. Maji zateplene zada a kolena (zdvojenim materialu) a hlavne na rozdil od capaku s membranou mi dobre padnou. Neni problem s nima jezdit i ve vetsich mrazez a to bez pocitu, ze by mi tahlo na kolena. Ty s membranou jsou min elasticke u kolen, ale clovek si na to asi zvykne. Myslim si ze do terenu kde se jezdi pomalu a moc nefouka staci v pohode bez membrany.

      0 0
      • Volf  

        No v tom s tebou nebudu úplně souhlasit, protože jsem celý roky používal bez membrány a byl jsem spokojenej. Teď jak už jsem to tady psal jsem koupil čapáky s No Windem a ten rozdíl je propastnej. Proto se teď začínám pídit i po bundě nebo alespoň zatepleným dresu a membránou, návlekama na nohy a po No Windový čepičce pod helmu.

        0 0
        • Daf  

          Urcite to funguje o tom nepochybuju. Ja jen mam pocit ze to vyuziti pro capaky neni uplne nutne. Me v nich zima neni ale je fakt ze ty uvexy jsou docela silne nevim jake jsi mel ty. Jinak souhlas bunda, rukavice navleky s membranou je super vec.

          0 0
          • Ondrej  

            bundu mam softshell od tilaku a celkem dobry ale teda prekvapilo me, ze ji vyuziju az kolem 10stupnu a nejlip jeste kdyz mrholi za lepsich podminek je to horsi nez obyc sustakovka, clovek je v tom splavenej – vetra to dobre pod ramenama a na telo, ale rukavy sou zly

            0 0
            • Air  

              ja myslim, ze rukavy jsou dobry – teda strihove, ale jestli myslis vetrani, tak mam taky takovej pocit. Ale zatim jsem v ni jel jen 2×. Uvidime pozdeji. Jen muj poznatek je, ze nejlepsi pod ni bude asi tenke triko s dlouhym rukavem – treba Ultralight od Moiry nebo Mono… a ve vetsich teplotach dat treba Duo nebo Double Face od Sensoru. Pak by to melo byt v pohode. Jel jsem v ni jen v triku Mono bez rukavu a kdyz jsem mel otevrene vetrani v podpazi, chvilema tahlo. Ale jinak to vetrani funguje fakt dobre.

              0 0
              • Extremist  

                Koupil jsem Atexy, je tam pruzna membrana „ZERO WIND“ Membrana je na cele predni strane. Kalhoty jsou se zipem. NO PROBLEM!

                0 0
                • Air  

                  s laclem/bez? s vlozkou/bez? a na kolik te prisly? Jezdis v nich uz ted, kdyz je pod 15 stupnu?

                  0 0
                • Lišák  

                  Napiš, prosim, na co se tě ptal „air“, taky by mě to zajímalo. Dík.

                  0 0
                • Volf  

                  U těch Atexů mám dojem, že nemaj dole na nohavicích poutka, ale jsou jen do gumy, tak aby se nevyrnovaly.

                  0 0
                • marapara  

                  ty jsem si koupil teď taky a vypadají dobře. Cena 1990, mají zip a dole jsou přes šlapu. Vypadá to, že v nich zima asi nebude.

                  0 0
              • K2  

                www.reltex.cz – spokojenost, pouze nemají v předu zip na čůrání. Vzal jsem ty co mají membránu pouze na kolenou a jde to

                0 0
                • Lahváč  

                  a kde se dají koupit v Praze? Jsou fakt levný, možná bych investoval…

                  0 0
    • Air  

      TOTO TEMA SE NEJAK JEDNOZNACNE NEDORESILO A NECHTEL JSEM ZAKLADAT NOVY THREAD KVULI PREHLEDNOSTI, TAK TEDY: od jakych teplot vozite capaky s membranou? Da se vydrzet i lehce pod nulou jen s capakama bez membrany (treba pouze s capakam z roubaix)?

      0 0
      • blue  

        vydrzet se to jiste da… ale tohle je strasne individualni, kuprikladu o vikendu jsem byl rad, ze mam uz zatepleny dlouhy kalhoty, zatimco kolega jel v kratkejch :-)

        0 0
        • Thidney  

          a já jsem na stejný vyjížďce jel s čapákama co maj celý přední díl z windstoperu, windstoperovou vestou ba nestěžoval jsem si. Teda přesněji řečeno z mého úhlu pohedu dobře jsem udělal.

          0 0
          • Air  

            takze se da jezdit i v zateplenych capakach s membranou v teplotach pod 10 stupnu pomerne v klidu, co? Ptam se proto, ze nechci kupovat dvoje capaky – s a bez membrany. A chtel bych se rozhodnout jake teda koupit. Mam klasicke tenke cyklokratasy a dlouhe navleky od Kalase z Roubaix (dlouhe od trisel az ke kotnikum). Hodlam jezdit tak do –5 stupnu a v takovych teplotach tak okolo 30–50 km, vice asi ne. Vypada to, ze asi radsi koupim s ty od Kalase s Nowind membranou nebo od G-sportu (Dextera) s Windtex membranou, protoze ty bez membrany budou mit uzsi spektrum vyuziti.

            0 0
            • blue  

              pokud mas uz zatepleny dlouhy navleky, tak si asi teda opravdu kup capaky s membranou, pokryjes tim vetsi teplotni rozsah…

              0 0
              • Air  

                ze… taky si prave rikam ze to bude asi lepsi… Ty navleky jsou super, ale zadek do nich neschovam – a to je jejich jedina nevyhoda. Nohy jsou v teple, trisla trosku prekryje bunda, ale zadek je v chladu…

                Sice capaky s membranou jsou mene elasticke, ale budu si aspon hovet v teple…

                Jen se jeste zeptam – na ty capaky s membranou jeste do minusovych teplot jeste davate dlouhy spodky z fcniho matrose nebo jezdite i bez toho a je vam teplo?

                0 0
            • Lister  

              Taky bych radil tu membránu, když už máš ty peníze. Neřekl bych, že ti v nich bude větší teplo než v klasických, ta mebrána tam není na to aby hřála. Když dáš pod ně ještě nějaká spodky tak určitě do –5 vydržíš, bez nefuku bys asi ve sjezdech kosnul. Pro mě jsou dlohé zateplené použitlné až pod 10 stupňu jinak jezdím v nákolenícich ale každý je na tom jinak.

              0 0
              • Air  

                me nevadi chlad, ale vadi mi kdyz se pak nachladim :( pak chodim a usmrkavam, pokaslavam a nemuzu jezdit… a myslim ze cenovy rozdil membranove/ne-membranove neni tak velky. penez nazbyt nemam a prave proto se rozhoduju co bude vhodnejsi investici.

                0 0
            • Thidney  

              jo kup s membránou, bez membrány se velmi blížíš dlouhejm zateplenejm návlekům. není tak důležitej typ membrány jako to, jak ti sednou. já jsem skončil u běžkařskýho modelu bez vložky a vozím je přes cyklokra?asy bez láclu, páč mi nejlíp sedly. pro úplnost – je to loňskej sensor.

              0 0
              • Air  

                no ty sensory nejsou spatny. a ty mas ktery? ty s tim zipem a celou predni stranou z Nowindu? Nebo jen ty s kolenama z Nowindu? Chci koupit bez vlozky (to by byly zbytecny penize navic) a mozna i bez laclu – budu pod to vozit klasicky kratasy. Funkcni obleceni si vzdycky davam pod lacl kratasu, aby mi netahlo na zada. Takze to by melo stacit. A rikam si, ze mozna i tech podvlikacek nebude treba a pouziju misto nich ty navleky pod capaky.

                0 0
                • Thidney  

                  zip a celý předek z nowindu. chystám se na drobnější úpravy – delší zip dole přes lejta a došití sucháčů, abych je mohl, v případě že neodhadnu počasí /což se mi občas stane/ vyhrnout pod kolena přetáhnout přes kolena rubem navrch a nad kolenama zafixovat.

                  0 0
                  • Air  

                    no to je dobry napad jak se vyporadat s tim kdyz je tepleji nez jsi ocekaval

                    0 0
                    • Thidney  

                      no s hodnocením počkám, až to ozkouším. Ono to jde vyhrnout i teď, jen to chci zkusit doladit.

                      0 0
                      • Air  

                        a jak hodnotis membranovy capaky v odolnosti vuci vode? Ono je blby ze ta voda od kol strika hlavne na zadni cast lytek a stehen… a ta protivetrna membrana, ktera udrzi i nejaky ten napor vody je na predku… Nepromoci se to?

                        0 0
      • rock  

        Přidávám se k ostatním – čapáky s membránou Ti umožní pokrýt vetší teplotní rozsah, když už máš návleky – a pokud na ně máš peníze, je škoda je neutratit za dobrou věc :-). Pokud se v budoucnu rozhodneš ještě pro čapáky bez membrány, tak ty stojí obvykle méně, bude to menší facka rozpočtu …

        0 0
        • Air  

          OK, diky vsem za reakce!

          0 0
        • robin!1  

          Do kolika stupnů se dá jezdit v čapakách přední částí z windstoperu (při kolika stupních už je v ních horko)?

          0 0
          • rock  

            Asi se to bude lišit kus od kusu (tím míním výrobek i bikera), ale čapáky s WS budou asi i zateplené a v takové kombinaci by mi bylo horko při teplotách nad nulou …

            0 0
            • robin!1  

              Mě stačí pokrýt teplotní pásmo 8–15°C. Celkově můžu říct, že patřím k těm co se více oblíkají.

              0 0
              • Air  

                jestli to mas jen do +8 stupnu, tak to ti podle meho nazoru budou stacit bez membrany. Kdyz bude chladneji, tak si pod ty capaky jeste muzes vzit treba nakoleniky nebo navleky na nohy (predpokladam ze je mas). Ale jinak taky nevim… nekteri pisou ze berou capaky s membranou az od teplot blizkych nule a nekteri je berou i uz pod 10 stupnu…

                0 0
                • Volf  

                  Hele nezáleží jen na teplotě, ale taky na větru, vlhku a taky na tom jak moc makáš. Já osobně se raději oblíknu malinko víc než malinko míň. Ty membránový Kalaše jsem měl na sobě i při + 15 a neuvařil jsem se.

                  0 0
                  • Air  

                    tak to je podstatna informace, zrovna o tech uvazuju.

                    s tim vlhkem a vetrem souhlas…

                    0 0
                    • Lister  

                      No vidíš a já se radši oblíknu mín než víc. Řídím se pravidlem, že když vylezu před barák tak mi musí být chladno. Třeba letos jsem jel i v 8 stupních jen s nákoleníkama, ale to jsem ještě neměl čapáky, teď bych je vzal. Pokud mám pocit, že bych to nemusel přesně trefit tak hodím do báglu triko navíc. Nohy to nějak zvládnou, hlavní je aby neprochladlo tělo.

                      0 0
                    • Man  

                      nie len vlhko a vietor, ale aj vyber trasy je dolezity. pozor na dlhe zjazdy. ja som bol v nedelu v zateplenych capakoch a do kopca super, ale dole kopcom si to odnieslo lave koleno, takze tento vikend budem doma otravovat manzelku. bez nowindu aspon na kolenach by som pri tychto teplotach a nasich kopcoch asi uz nevysiel.

                      0 0
    • Roman  

      Existují „superzateplené“ (třeba i s neprofuk vrstvou) návleky na kolena? Mně je totiž furt horko, takže vozím jen kra?áky s nákolenkama. Potím se, vařím se, je mi horko, ale kolena jsou prochladlé a pobolívají…

      0 0
      • Air  

        o necem jsem slysel ale opravdu jen slysel… a nevim co je na tom pravdy. zkus pohledat ve vyhledavaci, nekdo tady daval odkaz na nascanovane prehledy vybaveni na podzim – jaro a byly tam i navleky na nohy (nejaky prehled z VELA).

        0 0
      • Lister  

        Co vyzkoušet kombinaci lehké dlouhé kalhoty a pod ně zateplené nákoleníky, nebo ty kalhoty třeba 3/4, to by ti mohlo vyhovovat.

        0 0
        • Roman  

          Uvažuju podobně, ale chybí mi tam ten nefuk na vrchní vrstvě přímo na koleně (a jen právě tam)… Čapáky komplet nowind mám, ale pokud není cca 0 a méně, tak se vařím…

          0 0
          • Air  

            asi zalezi i jake to jsou – a jakou maji „izolaci“ :) ale pokud chces nefuk primo jen na kolene tak zkus se podivat v obchodech – ja jsem videl nejake navleky na kolena Briko – nemely sice nefuk ale byly dobre polstrovane… byly fakt promakane… ale jen na kolena staly asi 800 nebo 900 :(

            0 0
          • Lister  

            Myslím, že by se daly sehnat i nějaké dlouhé čapáky s ochranou jen na kolena, ale asi budou jen v zateplené verzi. Dělají se i bez nefuku s vystuženými koleny, ale to ti asi moc nepomůže, ty asi budeš chtít něco lehčího. O návlecích z nefuku nevím, ale dá se koupit matroš a pak ti to může nějaká šikovná švadlena spíchnout. Nedávno tu v jednou příspěvku někdo dával odkaz na net kde prodávaly funkční materiály i s nefukem.

            0 0
            • Air  

              no, si tak uvedomuju, ze ony by asi ty navleky s membranou pak nebyly elasticke a tudiz by samovolne tak dobre nedrzely. U capaku to je jina… Jo a jeden priklad tech capaku s nefukem na kolenou – aspon minuly rok je delal Sensor (ze serie X-country) – capaky z Roubaix a na kolenou Nowind

              0 0
    •  

      Jen počkej, Zající!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.