Ještě jednou světýlka. Sorry :-)

15 nepřečtených
  • Lister

    Předem se omlouvám za další dotaz k tématu, které se tu už hodně řešilo, ale mám pár dotazů a jednu prozbu, která tu ještě nebyla. Včera jsem si koupil tohle světlo od Kellyse: http://www.kellys-bicycles.com/index.php?… Nechal jsem se přemluvit od prodavače, že to svítí víc než 5 diodový Author i Kellys. Jsem ale trochu zklamaný. Svítí sice slušně, ale jen na velmi malou plochu, takže na širší orientaci to nestačí. Potkal mě s tím do protivky brácha v autě a říkal, že je to celkem síla, takže do města to asi stačí. Přesto to asi daruju a pořídím něco silnějšího. Hodně se tu probíral Luxeon. Tak bych se chtěl zeptat těch, co to už stavěli, do čeho se to dá nejlépe nacpat. Nějaká stará bateka, nebo koupit nějaké levné světlo a provést transplantaci? Když už bych stavěl tak bych asi koupil přímo dva. Stavěl někdo dvojče? Kdyby byly dvě napájené tužkovkama, kolik by to mohlo vydržet a kolik jich tam dát. Ale nevím jestli se mi do toho bude chtít tak jsem uvažoval o Cateye hl-el500: http://www.stratilek.cz/skatalogp.php?… nebo Trelock LS 600 : http://www.bike4u.cz/index.php?… Může někdo porovnat tyhle světla. Nakonec jedna prosba. Celkem dost lidí se tu zná. Nemohli byste se domluvit a udělat malou sešn s vašema světýlkam a jedním fo?ákem a nafotit to všechno na jedno místě za stejných podmínek. To by bylo asi nejrelevantnější srovnání. Třeba by vás to i bavilo, třeba to nakombinovat s adrenalinovou noční vyjíždkou :-) Mějte se fajn a hodně štěstí v novém roce vám všem přeje Listy 

    0 0
    • RUMcajs  

      No, řeknu ti k tomu asi tohle. Budeš potřebovat 2 světla – na dálku (aby jsi byl schopen jet bezpečně přes 20km/h) a jedno na hned před sebe (aby jsi mohl volit stopu).

      Mám Cateye HL-EL 500 (dálkové – na 10–15m)

      Je přiděláno na řidítkách. Dobrá věcička za 999 Kč. Kužel světla je opravdu silný a po 7–10m dostatečně osvětlí plochu cca 2,5 * 3m. Problém je v tom, že ty cca 3–4 metry přímo před předním kolem vyplňuje téměř tma a člověk musí jet opatrně a pamatovat si, kde je jaký vlhký kořen nebo čedič. Při zaměření kuželu blíž zas nelze jet „rychle“ a světlo oslňuje, takže na dálku uvidíš opravdu prd.

      Jako čelovku používám baterku s luxeon diodou (cca 550Kč celkem):

      Luxeon dioda má mnohem širší rozptyl než Cateye HL-EL 500, ale cca po 5ti metrech už je intenzita svitu nedostatečná. Výhodou rozptylu luxeonu je dobré osvětlení okolí stezky, a lepší čitelnost terénu. Díky němu není nutné neustále kroutit hlavou, aby si člověk posvítil kuželem tam, kam se chce podívat.

      Rozptyl je vidět na tomhle webu: http://www.zlin.wz.cz/svetla/

      Intenzita svitu na fotkách je hodně zkreslená světlo je ve skutečnosti „šedivé“ – http://www.bike-forum.cz/forum/foto.php?… -, ale poměr mezi halogenkou a luxeonem je pravdivý.

      Stavbu čelovky nebudu rozebírat, jen ti můžu doporučit místo vypinače na kabelu zapojit ten na baterce a samotnou baterku sehnat co nejlehčí.

      0 0
    • kralovek  

      Taky ted premyslim mezi Trelock LS 600 a Cateye HL-EL500.

      Muzete mi prosim rict jestli:

      1. ma cateye v sobe nabijecku? (Trelock ano)
      2. at uz nabijecku ma nebo ne, jak snadne je to svetlo otevrit? (cat i trelock) Ma to nejaky „rychlocvak“ nebo je to na sroub? … i kdyby to nabyjecku melo … nekdo tu tvrdil, ze je pry lepsi pouzit nabijecku externi …

      diky

      0 0
      • kralovek  

        pripadne … vite nekdo o nejakem jeste lespsim svetle?

        0 0
    • jecnak  

      POkud nepotrebujes neco na dlouhodobe nocni sviceni a staci ti tak 2 – 3 hodky, tak asi nema cenu resit nejako ustavbu a koupit Sigmu Mirage. Da se sehnat uz i pod 2 litry http://www.kolokram.cz

      Jestli jsi uz neco najezdli v noci po silnici, tak aspon ja to resim tak, ze mam sice svetla, ale ty dost casto uplne vypnu a jedu potmu – paradoxne vidim lip. Svetla zapinam az kdyz jede nejaky auto, nebo si blizim ke krizovatce.

      0 0
      • Lister  

        Tohle bych spíš vyřešil malou blikačkou a velkou sigmu zapínal jen když si potřebuju posvítit.

        0 0
        • jecnak  

          Jakakoli blikacka dost hnusne oslnuje, takze lepsi je jet potme.Pokud je to na silnici a je sucho, tak neni problem.

          0 0
          • kralovek  

            blikacku mam samozrejme taky … za tmy pustenou permanentne. Tu tecchniku sviceni jen kdyz jede auto jsem taky pouzival ale nejak si uz na to netroufam … kdyz je v silnici dira, tak to neni super cool jet zrovna po tme. Svetlo co mam uz by precijen zaslouzilo trochu zupgradovat. Po tme jezdim velice casto a proto chci mit svtlo namontovano porad, ne jen kddyz vim, ze se to protahne … tj. nechci zadno obludu s baterkou do kosiku misto flasky.

            Co jsem zatim zahledl v recenzich, ty 2 svetla co jsem zminil tady docela vedou. Priccipielne jsou si dost podobna, tak by me prave zajimal ten „detail“ s tou nabijeckou v tele a ta snadnost otevirani.

            Takze odpovi mi prosim nekdo? diky

            0 0
            • munro  

              Mam Trelock a otevirani neni zrovna komfortni – sroubem. Ale nejak mi to nevadi, i kdyz baterky nenabijim v nem, ale externe. Vyhodou zase je, ze kdyz hodis tlamu, tak se ti rozhodne neotevre a nelovis baterie v sirym okoli (vyzkouseno).

              0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce