Zimní bunda - předek WS a záda jiné?

18 nepřečtených
  • IQ75

    Právě jsem strávil pár hodin čtením příspěvků, ale nenašel jsem odpověď na otázku v nadpisu. Chci koupit zimní bundu a používat ji pokud neprší (v dešti něco přehodím přes). Je lepší pro jízdu sportovním tempem bunda, která je celá z jednoho materiálu (WS, No Wind, Windtex, ..?), nebo kombinace na zádech s prodyšnějším materiálem? S jakou konkrétní bundou máte zkušenosti a z jakých je materiálů?

    0 0
    • Volf  

      Mám Atex kde jsou záda s flece a je to dobrý. Jediný co byl problém tak ten, že i zadní strana rukávů bylaz toho materiálu taky a docela slušně tam zafukovalo. Takže jsem musel sehnat kousky nowindu v Atexu a rukávy došít. Potom je ještě u takových kombinací problém, aby zadní díl byl udělanej z nowindu až po lopatky, aby při větším předklonu nebo když se ti bunda trochu vyhrne do ní netáhlo. No a po zkušenosti s touto bundou / má civilnější střih kvůli běžkám / si myslím to co vždycky tvrdím, že všechno univerzální je horší než jednoúčelová věc. Ta bunda totiž nemá prodloužený záda a aby se navyhrnovala vozím v zadní kapse fo?ák. Jinak si ale myslím, že v celo nowindový bundě bych se asi dost potil.

      0 0
      • beeker  

        To má asi výrobce bundy dohodu s výrobcem fotáků, aby se jich víc prodalo…:-))

        0 0
        • drtyc  

          a pritom by stacil trosku nahraty sutr od ohniste a jeste by mel ledviny v teple ;-)

          0 0
          • Volf  

            Nebo lehký skluz po hrbu, ten dokáže také pěkně zahřát. A těch vzpomínek na něj ve chvíli, kdy máš třeba po 14 dnech ještě otištěné klíče na zádech:-)

            0 0
    • lith  

      no ja mam bundu komplet z No windu a jen zadni část rukávů a boky bundy jsou z odvětranýho materiálu.Ty odvětraný části jsou cítit chladem

      0 0
    • BB  

      žádná univerzální bunda nemůže fungovat optimálně. Proto vozím 3 bundy. Těžká zimní od Gorewear je z goretexu, který je podšitý sí?ovinou. Poud jsou pod ní dvě správné vrstvy, tak je dobrá tak od minus pěti do 2 nad nulou. Potom mám lehkou zimní od stejne firmy z goretexu s nizsi gramáží a nepodšitou a má odepínací rukávy. Dá se vozit od nuly do deseti nad nulou. A potom mám neprofukovou Sugoi s odepinacimi rukávy, tak od 8 stupnu do 18.

      0 0
    • Eila  

      mam usitou z wintexu komplet. delali mi ji v plni u volraba a mam uz ji treti zimu a pohoda. pouizivam ji na kolo i na bezky a dobry.

      0 0
    • DyEm  

      používám od G-Sportu, kus zad z prodyšnýho matroše (blbý akorát, když fouká do zad/zboku). Jen s tenkým podvlíkacím jezdím od –2 tak do cca 6–10stupňu (za předpokladu, že jedu pohodu a nepotím se), pokud jedu rychle(potím se), přidávám další tlustou vrstvu

      0 0
      • jonti  

        zaujimave, ja ked idem rychlo tak odoberam jednu vrztvu :) Ja mam bundu Nyna, komplet windstop, tak do –5 jedno tricko s dlhym rukavom, ak idem rychlo, ak na dlhsie(nad 2 hod), tak este klimatex bunda. Podla mna by vadilo keby bol chrbat odvatrany, napr. ked fuka odzadu

        0 0
    • kankrlicek  

      Na podzim jsem koupil zimní bundu z Nowindu od Tessuti. Je mírně zateplená, propouští pot a tak hodinu vydrží v dešti. 1. vrstvu mám teplý Odlo, 2. vrstvu od Moiry (power stretch) a pak bundu. Je to poprvé, co se cítím opravdu dobře i v zimě. Zkoušel jsem odvětraná záda, ale mě to nevyhovuje – táhne mě na lopatky :)

      0 0
    • rock  

      Mám Gonso Nevada, materiál Windmaster … větrání doporučuji jen v nejnutnějším rozsahu, tam, kde nemám membránu (vnitřní strana rukávů) je studený vítr cítit. Když si představím, že bych měl mít totéž i na zádech …

      0 0
      • Kupko  

        Zdar mel jsem zim ni bundu od FABIYNA koupil jsem ji na zimni jezdeni -jezdime i dost pod nulou no v podstate jsem vni vyjel jenom parkrat a poradne jsem vni promrznul mela membranu ale spodni cat rukavu a spodni pulka zad byla z prodysneho mat.a to je na prd cloveka to profoukne od zapesti az na zada.Presel jsem na bundu celou z windstoperu je super neprofoukne nepotim se vni proste pohoda i v minus 10C.

        0 0
    • natureman42  

      obnovim tenhle dread:

      Chci si koupit tuhle bundu od Giordany

      http://www.super-nakup.cz/…quare-royal/

      a zajimaly by mne zkusenosti, pokud ji tady nekdo má.

      Zejmena jak je na tom s prodyšností, střihem, propracovanosti, kvality zpracovani, švů apod..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.