• tomas++2

    Ahoj, kdo si na sezonu 05 kupujete full tak se podelte o nejake typy.Ja po dvou letech setreni a cteni vselijakych testu nemam teda vubec jasno do ceho jit, ale nejake typy mam. Strop 75000,– urceni XC v beskydech bez zavodnich ambici. GIANT TRANCE 2 – 60000,– vaha 13.1Kg, ten virtualni cep neni spatny, podle prvnich ohlasu to pry funguje dobre.RS reba taky nemusi byt spatna jinak vybava solidni prumer. KONA KING KIKAPU 73000,– za ty prachy paradni vybava, ale system pruzeni se mi zda zastaraly KONA DAWG DEE-LUX 65000,–za ty prachy si myslim tezko najit neco lepsiho akorat nevim jestli to uz neni moc tech 130 zdvihu.

    0 0
    • Mamutt  

      Nebylo by u KingKikapu rozumnější tvrdit namísto „zastaralý“ raději „prověřený?“

      0 0
    • blue  

      muj skromny nazor na tech 130 je takovy, ze v beskydech na nezavodni XC to je akorat… kamarad vyreklamoval starej ram a dostal letosni Dawg Dee-Lux a nemuze si to vynachvalit

      0 0
    • MF  

      Ja mam Kikapu DeLuxe 2004 a maximalna spokojnost. Bola moznost kupit aj Dawg ale zdal sa mi uz prilis velky zvih a posed mi tiez nepripadal taky dobry. Mne tato konstrukcia vyhovuje.

      0 0
    • K2  

      A co zastaralý systém Specialized v podání STUMPJUMPER FSR 120 – z mého pohledu Super kolo

      0 0
      • PePu  

        Ten mne take laka – stary, ale IMHO celkem provereny a snad i vychytany system. Jenze to, co bych chtel, nemaji v nabidce, takze mi zbyva koupit cele kolo (SJ 120 CMP), to co nechci rozprodat (pokud nenajdu hodneho prodejce, ktery by vymenil dily hned pri koupi kola) a predelat k obrazu svemu (Vanilla R, Hope mono M4, osmikolo, zadni kolo Onyx+M717 (317), sedlo a predni kolo chci vzit ze soucasneho biku). Nebyl by jiny tip na kolo/ram podobnych parametru (horstlink, bez IHS) za lepsi cenu?

        0 0
    • kralovek  

      Ten giant sse mi libi … http://bgindy.com/…mdetails.cfm?… tady dokonce jen za $2000. Pri dnesni cene za dolar by to skoro stalo si priplatit i za letenku, co? ;o)

      0 0
    • wroum  

      z tech cos vyjmenoval jedine toho DAWGA.

      Ted sme s pritelkou shaneli kolo na ni. Puvodne to mel byt Kikapu dee-lux, ale ten ram za ty prachy nestoji (s jinou znackou se tentyz ram da koupit za par korun). Takze sme hledali dal a nakonec to vyhral Dawg-matic 2005. Bytelny kolo se 100mm na obou kolech. Pro zenskou akorat. Byt to pro chlapa tak urcite tech 130mm, tedy jineho Dawga nez matica. Celkove mi Dawg prijde lepsi – tuzsi, citlivejsi a odolnejsi nez kikapu. Kamos zlomil 2 kikapu, pak v ramci reklamace dostal Dawga a nemuze si ho vynachvalit ve vsech smerech.

      0 0
    • Vojtíšek  

      Budu prodávat nový Rocky Mountain ETSX-50 model 2003, vel 19". Kdybys měl zájem, tak si napiš o bližší info na můj mail

      0 0
      • Darkson  

        a postavíš si další 2 RM fully…chlape, ty snad kradeš:-)

        0 0
    • PeBla  

      No mám taky ve výběru Trance a King Kikapu, ale zatím u mne vede Spešl Stumjumper Comp. Podle testů nej systém a slušná výbava. Trance mne trochu odrazuje vahou a King Kikapu má nejslabší systém (tím neříkám že je špatný), ale zase má nejlepší výbavu. Na výběr mám min. 2 měsíce, takže ještě uvidim…

      0 0
      • miro  

        Kolko vazi Trance a v com je Kikapu slaba?

        0 0
        • PeBla  

          Trance 2 kolem 13 kg, Spešl je lehce pod 13, King Kikapu kolem 12 Kg. Neříkám, že je Kona slabá, je to přepákovanej jednočep, i když má čep nad patkami.Každopádně kokurenti jsou na tom o něco lépe – Spešl je klasickej 4-čep, nezávisé pružení, vítěz x testů a na mtbr super recenze. Trance by měl být vylepšený VPP(společná spolupráce Giant & Santa Cruz). Asi vyhraje Spešl… :-))

          0 0
        • PeBla  

          Trance 2 kolem 13 kg, Spešl je lehce pod 13, King Kikapu kolem 12 Kg. Neříkám, že je Kona slabá, je to přepákovanej jednočep, i když má čep nad patkami.Každopádně kokurenti jsou na tom o něco lépe – Spešl je klasickej 4-čep, nezávisé pružení, vítěz x testů a na mtbr super recenze. Trance by měl být vylepšený VPP(společná spolupráce Giant & Santa Cruz). Asi vyhraje Spešl… :-))

          0 0
    • Citron  

      Ja uz mam nakoupeno a koupil jsem KONU DAWG DEE-LUX. Mam najeto asi 150 km a zatim panuje maximalni spokojenost. Toho zdvihu bych se vubec nebal a hlavne ta FOXka v predu je super a propedal taky, pocitove pri jizde jak lockout akorat ze to porad bere vetsi nerovnosti.

      0 0
      • Seveřan  

        Uvažuju o GT i-drive xc 1.0 nebo giant Trance 2 (škoda že je černý).

        0 0
        • rejow  

          No I-drive, nejdřív když sem ho zajížděl po městě byl sem trochu zklamaný že to nehoupe a že je moc tvrdý. Ožil až v terénu tam je pak hezky aktivní a žehlí. Osobně se mi víc líbí klasický excentr, vypadá bytelnějc než i-drive xc. Já si stejně myslím že tu xc verzi dělaj jenom proto že je její výroba levnější než excentru, rozdíl váhy je asi 80g ve prospěch xc.

          0 0
    • well  

      Řešil jsem podobný problém. Ve výběru byla Kona Dawg a Kona Coiler. Nakonec jsem vybral Jamis Dakar XLT. vpředu i vzadu pruží Fox a je to postavené na Sramu 7. Cena do 50000,– Kč. Kolo mi bezvadně sedlo a tak jsem překousl i ten trošku spornej design. Tento týden bude možná doma :-).

      0 0
    • madcat  

      taky sem tenhle problém řešil a vyřešila to kona coiler 2005… nebo spíš teprv vyřeší, protože ju ještě nemám doma… pro tvoje potřeby už to asi bude moc těžký a tak vysoký zdvihy taky asi nepotřebuješ, ale můj starej hardtail s 10 cm zdvihu vpředu už přestával některý moje zacházení snášet, takže volba byla víceméně jasná… myslím že za ty prachy super kolo…

      0 0
      • well  

        Kdyby jsi měl zájem, tak mám na Coilera 05 testík v PDFku. Je to francouzky, ale se slovníkem se to dá. Mě odradila od Coilera hlavně hmotnost 16,2 kg je už docela dost. Jinak je to moc pěkný kolo.

        0 0
        • madcat  

          no ten testík jsem četl, byl na něho odkaz mysíolm na konaworldu. sice jsem rozuměl dost prd, ale závěrečnej verdikt jsem nějak s pomocí slovníku přeložil :-). hmotnost mi nevadí, aspoň to něco vydrží, holt kdo chce trochu prasit, musí počítat s nějakým tím kilem navíc…

          0 0
          • Andrzej  

            me spis prijde problem, ze pokud se s tim ma jezdit po rovine a do kopce, tak to bude v adekvatni velikoste strasne vysoke (teziste)…

            0 0
            • madcat  

              no, to teprf uvidím, ale měl sem možnost jezdit chvílu na loňské koně stinky 17" a s vytaženou sedlovkou se to dalo celkem v pohodě, teda až na tu váhu a houpání :-), takže tak nějak tiše předpokládám, že coiler bude plus mínus totéž, možná o malinko delší (podle informací o geometrii). holt to taky není kolo na dlouhý XC švihy a nějaký plazení se do krpálů, spíš nahoru to nějak přežít a pak hurá dolekop.com :-)

              0 0
              • well  

                Tak to já když jsem si prvně sednul na Jamise, tak mě upotal posez. Oproti mému současnému kolu (Kona Munimula) je posaz úžasně pohodlný. Už se vůbec nechci natahovat na XC bajku.

                0 0
                • Demon  

                  Ahoj, prosimte, jak se chova ten Jamis ve stoupani, treba na asfaltu? Neni to moc velke utrpeni? Mam trochu obavy z te 130 mm Foxky. Nemels nekdy pocit, ze by se hodil treba lockout? V terenu a sjezdu je to jiste parada, ale na ten kopec se clovek nejdriv nejak musi dostat :) Dik.

                  0 0
                  • well  

                    Docela se to houpe, ale utrpení to není. Na tom kole člověk nemá potřebu spěchat, je to pohodová jízda :-).

                    0 0
                    • Demon  

                      A nahodou ke kolu a vidlici nedostals nahradni pruziny ruznych tvrdosti? Pry kdyz kupujes samotnou vidlici, tak pruziny jsou v baleni, samostane je to pry ale problem. Kamos totiz koupil jine kolo s Vanillou (ale RLC) a docela s vidli bojuje, ze je to na nej moc mekke, ze sedla silena houpacka… Nahodou nevis, jakou barvu pruziny tam mas ted? Kvuli me to ale nerozdelavej. Jo, a muzes prosimte nekde uvest email, mozna se budu jeste ptat, pokud te to neobtezuje :) At furt neposunuju tady ten thread. Dik.

                      0 0
                      • well  

                        Pružiny jsem nedostal a asi taky budu objednávat tvrdší. Ještě jsem toho moc nenajel, tak uvidím jestli si nezvyknu. Není to nic tragického, ale o fous tvrdší by být mohla. Mail na mě máš v příspěvku. Tu vidlu jsem kvůli tobě vážně nerozebíral a tak barvu pružiny nevím :-)

                        0 0
              • Andrzej  

                houpani a vaha by sla prekonat dobrou kondici :) ale spis si myslim, za bych v tech. vyjezdech z toho padal na bok, staci mi ted 120/120mm na transmissionu, i kdyz ta kona zase bude mit pekne polozenou vidlici, no, nad tim kolem premyslim uz dost dlouho a kdybych ted mel prachy tak stejne nevi, jestli bych to bral…

                0 0
                • kubrt  

                  ahoj, chtel bych se zeptat jak dlouho transmissiona mas a jak jsi s nim spokojen. Mel jsem na nej zalusk, ale vzhledem k tomu, jak se zde probiraly s tlumicem dost vaham. Diky

                  0 0
                  • Andrzej  

                    mam ho od zacatku zari, tlumic je fakt na houby (ted je na 2. reklamaci), jinak celkem dobre, na muj vkus trochu uzka zadni stavba, pri prvni vyjizdce jsem dost padal (prechod z HT – vyssi teziste a strmejsi uhel hlav. trubky)…

                    0 0
                • madcat  

                  takže po více než dvouměsíčním spolužití s konou coiler můžu prohlásit, že je to pecka… bez problémů sem na tom ujel 30 km po ancvaltu (fuj hamba mně!) a zrovna tak bez problémů to zvládá skoky dropy kořeny šutry a všechno to ostatní labůžo, který člověk potká v lese :) a i na těch delších XC výjezdech s vytaženou sedlovkou na max sem ocenil, jak to kolečko krásně vyžehlí všechny výmoly a díry a kořeně.. prostě jenom lapím na prdeli na sicně a a? se tlumič snaží… prostě pohoda :))

                  0 0
                  • Andrzej  

                    a co propedal? je to dobre? pruzinu jsi uz pritvrdil?

                    0 0
                    • madcat  

                      o propedalu ani moc nevím, někde sem tu četl, že se projevuje slabým cvakáním z tlumiče, ale já tam nic neslyším, možná ho tam zapomněli dát :))) pružinu mám zatím furt tu měkkou a na tvrdou čekám, protože distributoři u nás stojí za starou belu a nikde nic není… možná ale už příští týden budu mít adekvátní tvrdost a zdvih od RaceBiku, vozí sem tlumiče X-Fusion a měla by pasovat, aspoň sem si to tak ověřoval… no a výhledově koupím originální FOX, až teda budou :-/ – někdy koncem dubna…

                      0 0
    • Tino  

      Ja by doporučil GiantTrance 2. Na maestro systém som zatiaľ čítal len pozitívne recenzie:

      http://www.mbaction.com/detail.asp?… http://www.bikemag.com/…n/index.html

      Na akcebike.cz ho ponúkajú za dobrú cenu (56 českých).

      0 0
    • Gumicuk  

      Hele chlape nemas takhle chut si do profilu napsat svuj e-mejl???? Cirou nahodou tam mas muj…

      0 0
    • BB  

      Zajimavy postreh ohledne Trance je v poslednim Velo, tam ho dost chvali, ale mezi reci se zmini, ze zadni stavba je bocne mekka a ze kolo plave. Ten kdo jezdi fulla vi, ze plavani je dost neprijemne, staci kdyz se mi trochu povoli vyplet a je to strasne citit. Tak jestli je to pravda, tak nejdrive vyzkouset.

      0 0
      • Darkson  

        a co takhle loňské VTčko, když jsme u toho Giantu

        0 0
        • hanz  

          trochu plave, nic strašnýho ale oproti lrs co jsem měl předtím je to krapet znát.....co jsem nasadil tuhý výplety tak se to zlepšilo(subjek­tivně).

          0 0
    • Quake 9.0  

      A co by si řekl na tohle: http://www.marinbikes.cz/index.php?… ?

      0 0
        • Gumicuk  

          Hele chlapi nic proti Vam nemam, ale jak jsem uz psal vyse tomas++ ma v profilu napsanej muj e-mail!!! Takze z toho vzchazi jedine (vlastne dvoji): NECHCI KOUPIT RM ETSX a ani MUJ SEF NIKOMU NEDOVEZE LEVNEJSI KOLO Z USA ja vim ze Vy dva za to nemuzete, ale neskutecne my ser… ze nejakej trouba si tu do profilu napise muj mejl. Takze e-mail Crawshayi@seznam.cz je muj!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Timto jeste jednou zadam tomas(e)++ aby si to laskave opravil!!! Dekuji za pochopeni :-)

          0 0
        • Dumbo  

          ten kanooon ja krasny.......

          0 0
          • Pavlos  

            Reknu to asi takhle:

            Jeste jsem nevidel hezky Cannondale:)

            0 0
            • cabbage  

              tak si utri brejle:)

              0 0
              • Pavlos  

                no brejle nenosim:) a zatim to ani nemam v planu;)

                Kazdemu se libi neco jineho ze, no a ja kanonum neprisel nejak na chut

                0 0
        • biker007  

          fuj, to je ale seredny kolo.. mozna jezdi dobre, ale tohle bych domu fakt nechtel..

          0 0
    • PePu  

      Protoze Spesla mit nebudu (SJ fsr cmp 100 neprivezli do CR a drazsi ani levnejsi nechcu :(, neprijdou mi spatne Canyony 05. Rozhoduju mezi Nerve ES 5/6, eventualne XC 7. ES 5 (http://www.canyon.com/…s/index.html?b=50) je v podstate ideal (az na kola, brzdy a razeni), jen se trosku bojim tech zdvihu (130/135, zadek jde shodit na 120, Vanilla asi na 100). Vpredu mam rad pera v oleji (ted vozim MXR), tak nevim, jaky by byl TALAS (ES 6).

      0 0
      • cabbage  

        tak jdi do xc verze s 11cm.

        0 0
      • vojta  

        to Pepu : uz jsi ty Canyony v ČR nekde videl? Muj zajem se totiz postupne presouva z GT ID-XC pres Spesla FSR XC ke Canyonu Nerve XC-5. Dle konferenčních tamtamu by je mel dovazet Bikeexpert, ale na mail mi dosud neodpovedeli, tak nevim.

        0 0
        • PePu  

          Vim jen, ze byly nejake kousky k videni na SportPrague (snad to byla tahle vystava??), na vlastni oci jsem je jeste nevidel. Volal jsem do Bikeexpertu a pry by fully mely prijit za 10–14 dnu (info z 26.3.), hardtaily mozna o neco driv.

          0 0
          • vojta  

            Mas s Bikeexpertem nejake osobni zkusenosti? Nasel jsem tady par neprilis lichotivych prispevku, hlavne o jejich pristupu k zakaznikovi. Mam to do Prahy prece jen 300km, tak by reseni ev. problemu bez rozumne domluvy bylo ponekud komplikovane. To je asi tak posledni vec, proc nejsem pro Canyon 100% rozhodnut (system jako Spesl, vybava lepsi) a GT (to si doufam pristi vikend otestuju) i Spesl (ten si nevyzkousim, lec je vseobecne chvalen) zustavaji ve hre – kram mam kousek a na pristup si nemohu stezovat.

            0 0
            • PePu  

              Vsak ja kolo take nebudu kupovat u nich, i kdyz to mam do Prahy kapku bliz. Jsem predbezne dohodnuty s mym LBS, ze od nich kolo doveze – budu totiz hned pri koupi menit nejake dily a ty puvodni mi odectou z ceny. Jeste jsem se dovedel o jakemsi problemu s tlemicem (pridrhavani – test v nemeckem casopise – necetl jsem, vim jen info viz linky), ale asi to nebude tak horke. http://mtb-news.de/…owthread.php?… http://mtb-news.de/…owthread.php?…

              0 0
              • vojta  

                … hmm… to si moc nepoctu. Nemcina je pro mne temer stejna jako swahilstina. To s tim, ze ti kolo doveze „spratelena“ firma je dobry napad. Zkusim nekoho ukecat.

                0 0
        • Darkson  

          ano, ano, pár kousků mají vystavený na prodejně v Praze, ale už nevím, který přesně to byly

          0 0
    • fm  

      A co třeba tenhle: http://www.stevensbikes.de/2005/index.php?…

      0 0
      • Indian  

        Stevens bych přirovnal tak k Authorovi, Kellysu, Superioru, nebo třeba Rock Machine. Je to Německá tuctovka vůbec ničím nezajímavá. Samozřejmě,když tomu dáš pěknej lak a osadíš komplet XTR kem a Scarebem,bude se to líbit,jako cokoliv jiného. PS: opravdu sem se nechtěl dotknout majitelů Stevensů, předem se jim omlouvám. Ovšem je to krutá pravda.

        0 0
        • fm  

          „ničím nezajímava…“ kdyz se podivas na rocky mountain, tak vypada podobně. je to vec osobniho nazoru. jinak ten tvuj skalpel nevypada zle. ja davam prednost klasicke geometrii a obema vidlonoham. :-)

          0 0
          • Indian  

            Nejde o to,jak kolo tedy lépe řečeno rám vypadá. Jde o to jaký je použit materiál,jaká je profilace trubek,technika sváření,opracování jedntl.částí rámu, technologie výroby a mnoho mnoho jiného.Výzkum,dlou­hodobé testy, inženýring kolem uplně každého detailu a sváru. Takovej Rocky Mountain stojí 5× více jako Stevens a srovnávat je určitě nejde.
            Neříkám ale že je Stevens špatný aby si to někdo nevybarvoval.

            0 0
      • miche  

        Co treba todle, zacit uz od mala :-)))) http://www.worker.cz/…uct_info.php?…

        0 0
    • kesu  

      fakt je ze kona pusobi trochu zastarale ale je to proverenej a naprosto funkcni ram,130mm bych se urcite nebal,kdyztak prifouknes tlumic,u me by to byla jasna volba,jen by me zajimalo kolik vazi

      0 0
      • madcat  

        na konaworld.com jsou myslím ke stažení váhy letošních kol v .xls, tak to tam trochu prohledej…

        0 0
      • well  

        Kona Dawg má tuším v 18" 14,9kg

        0 0
        • madcat  

          no v tom xls souboru píšou 30,9 lbs, to je cca 13,93 kg… ale nepíšou v jaké velikosti…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.