• gaston

    Vim za uz t to bylo mockrat pohrabal jsem se v historii, ale opakovani je matkou moudrosti :o)) mamte nekdo zkusnosti s jamisem chci celopero okolo 50 tis. a rozhoduju se mezi konou Dawg a jamisem XTL (via akcebike)

    0 0
    • Demon  

      He, he, to mi neco pripomina – me. Taky jsem volil mezi temito koly. Resp. nejdriv Dawgmatic, pak se ale objevil Jamis XLT a ten se mi zalibil natolik, ze ani najedou nevadilo, ze je o 7,5 tis. drazsi. Procetl jsem recenze na lonske Jamis na www.jamisbike.com a www.mtbr.com – nedopadly spatne (resp. na mtbr dalo 5 lidi 5/5). Na XLT se mi hodne zamlouva Fox Vanilla vidle, SRAM razeni a stridmy design… Prosel jsem nabidku hodne znacek – a na 80% pujdu do Jamise. Mensi problem je, ze XLT v moji velikosti (19") bude koncem unora a nejsem si jisty jesli to vydrzim :) Na Kone Dawg me malinko vadi barva a ta vzduch. Mar. EXR.

      0 0
      • kovar  

        no konečně že jdeš do fulla.

        0 0
      • gaston  

        koukam ze myslenkovy pochody mas stejny jako ja. Ale nevim jak s tim MTB Rewiew podle mne je to obcas trosku zkresleny. Je pravda ze na kone je ta EXR-ka ponekud slabsi kava nez Fox-ka, ale kona vypada lehci :)) Spis mi jde zivotnost cepu atd. Ale diky moc za odezvu

        0 0
        • toto  

          sel bych do GIANTa

          0 0
          • gaston  

            Tak nahod VT-cka uz nedelaj a ty novy nevim nevim :) …

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Uz se to tu probiralo. Proc by VT uz nedelali?

              0 0
              • cabbage  

                VT se urcite dela, aspon na strankach giantu sou novy nodely, akorat to vypada ze se nebudou vyrabet modely trance, faight a reign, giant se k nim na svejch strankach nehlasi:-((

                0 0
                • gaston  

                  Mas pravdu, koukal jsem na stranky giantu, ale na strankach komersie/progess… je nemaj v katalogu na 05

                  0 0
                  • cabbage  

                    jo , je to divny -jejich blbost. mylim ze by porodali vic kol. dalsi zahada- vsim sis, ze v katalogu co se zozdaval na sportlifu maj trance s lichym cislem jiny ramy nez ty s cislem sudym, ale na strankach uz maj jenom „sudou“ verzi.

                    0 0
        • Demon  

          No k tomu Mtbr – prosel jsem i hodnoceni k XLT 1.0, 2.0 a tam uz to neni tak jednoznacne – hodne lidem pry praskla zadni stavba ve svaru. Snad to bude letos lepsi. Pochvaluji si tam reakce firmy (rychle vymeny apod.), jenze to je USA, buhvi jak by to resil nas dovozce. Co se tyce vahy, mne na pohled pripada tezsi kona – je takova bytelnejsi, u Jamise mi hlavne ta zadni stavba a patky prijdou takove strizlivejsi :) Vazit ocima se ale neda :) Na webu jamise je 32.25 lbs = cca 14,6 kg, jenze ja ani nevim jestli je to na fulla moc nebo malo. Ja tyhle hodnoty driv nejak nesledoval :) Fox muze byt fajn (pruzinky), ale trochu me desi tech 130 mm. A vubec, u toho jamise mam obavy, jestli s tim jde jezdit vubec do kopce, nedejboze po asfaltu, uz na pohled je to desna houpacka :) Vybiram bajka na pohodove (i delsi) jezdeni, na maratony (turisticky), sem tam prolozene nejakym ostrejsim sjezdikem a na cesty k nasim na obed (z kopce terenem, zpatky po asfaltu :)) … silene rozhodovani, uz to chci mit z krku :) A co se tyce novych Giantu – vypada to zatracene divne :) Obyc. VTcko bych i bral, jenze uz nejsou a taky tu jedno v okoli jezdi a nechci se opakovat – za pestrejsi lesy! :) A cepy? To uz radsi neresim, to bych se asi zblaznil.. :)

          0 0
          • cabbage  

            14.6 je sice dost ale pokud nechrtis tak to nevadi. a na houpani si zvyknes a stanes se na nem zavislej:-)

            0 0
    • BH  

      Jamis je dobra znacka ale provni rok na nasem trhu

      0 0
    • gaston  

      Tak me tak napada mate nekdo vanilu od foxe ve 130 zdvihu. foxe jsou dobre utlumeny tak bych se toho nebal, ale zkusenost chybi

      0 0
      • Pá-dlista1  

        :))) Co je to dobre utlumeny?

        0 0
        • gaston  

          kdyz slapnu tak se mi neptopi vidle do pul zdvihu

          0 0
          • Pá-dlista1  

            A kdyz najedes na kamen, tak nezapruzi… uz tomu rozumim. Jinak utlum komprese se snad da regulovat, ne?

            0 0
            • gaston  

              dobre jde o kompromic mezi obojim. To vis ze nestojim o to mit 2 kilovou pevnou vidli :)

              0 0
      • McBlacky  

        po tom co jsem ji viděl u Enjoye na 100 tak můžu říct že chodí super ale bere úplně všechno takže to tvému požadavku spíš nevyhovuje, protože když se do toho opřeš tak to jde do zdvihu. Ale proto vyrábí RLC verzi s lockem, nebo RC s nastavením komprese :-)

        0 0
        • gaston  

          me jde o to ze mam 92 kilisek tak abych misto kola nemel houpaci kreslo :))

          0 0
          • Pá-dlista1  

            To snad nezalezi na vaze, ne? Stejne musis mit nastaveny pruzeni na svoji vahu, abys neprorazel, mel dobrej sag atd.

            0 0
          • McBlacky  

            hele pokud chce někdo 130 tak to fakt není na nějakou chr?árnu a to ani s lockem /max s etou/ takže to že to bude houpat zas tak neva ne. ale bacha Enjoy má 75 /asi sorry if ne/ a má tam nejtvrdší pružiny a je to akorát, spíš by snesl tvrdší. a vzduch na přitvrzení to nemá…

            0 0
            • McBlacky  

              75 kg snad to bylo jasný :-)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                A ja myslel ze pupek, ples a parte v kapse :)

                0 0
              • rich  

                v 75 je jasne ze je lepsie to mat tvrdsie :-) vlastne je dobre to vobec mat :-)

                0 0
            • gaston  

              jak napovida vaha nejsem zavodnik jde mi o pohodu, ale rad bych aby se s tim bajkem dalo dojet aspon 15 km do prace pres Prahu a nebyl to horor. je to pro me dost penez tak proto se v tom tak rejpu :)

              0 0
        • PePu  

          Skoda, ze se nedela RL – ta by se mi libila. RC verzi si nejsem jisty – nenasel jsem ji na strankach dovozce (jen R a RLC) ani na foxu. Vse se tyka modelu 05.

          0 0
          • McBlacky  

            já nevím přesně jak je to s těmi modely, a pro 05 mě to nezajímá (cena) ale v 04 dělali tři typy, určitě R a RLC ale ten třetí byl bud RL nebo RC. stejně jsou to jen krámy na víc, jednou nastavíš a jezdíš :-)

            0 0
            • PePu  

              Otazka je, zda pujdou 04 jeste sehnat (taky by mne zajimalo, v cem se lisi Vanilla 04 a 05, krom absence cepu na Vcka). S temi bazmeky navic s tebou castecne souhlasim – tlumeni jednou nastavis a pak na to kasles, ale lock by se u vidle se zdvihem 130mm mohl obcas hodit (napr. do tahlych vyjezdu v Alpach). Na druhou stranu, kdyz je system dobre (vzhledem k pozadavkum uzivatele) udelan, mozna ani ten nebude treba – ted vozim MXR02 (100mm) a zvykl jsem si na mirne pohupovani pri jizde ze sedla tak, ze mi to ani neprijde (i kdyz ma vnejsi stelovani odskoku, stejne jsem ho jednou nastavil a uz dal neresim). Ovsem se 130mm si uz nejsem tolik jisty, zda by mi to nevadilo (zvyknout se da na vsechno).

              0 0
    • Pavlos  

      Hele lidi co mate Jamise XLT napiste nejake zkusenosti. Je treba na 70 – 75 Kg davat do vidle tvrdsi pruzinu nez se dodava standartne s kolem? Uz nekomu prasknul?:D (vim ze praska vsecko ale…) Taky napiste jakou mate velikost a jak jste velci vy.

      0 0
      • Demon  

        Tak predne – nevim kolik vazim ani merim, takze informace co sdelim budou celkem k nicemu :) Mam od dubna XLT 19" (je sranda cist si ty prispevky ze zimy) a jsem moc spokojen. Ty obavy co jsem mel, byly naprosto liche. Tzn. vyjedu vse co na pevnakovi (nekdy i vic, odpruzeni ve vyjezdu v terenu fakt pomaha), presuny po aslaftu bez problemu. Tlumic se sice pravidelne hybe 1–2 mm, ale vic se nehne ani kdyz schvalne slapu a dupu jak prase. V terenu to samozrejme krasne pracuje, prekvapilo me jak pekne je to cilive. Zdvih 130/125 je akorat, niz bych nechtel. Pruzina ve Foxce mi absolutne vyhovuje, nemam duvod menit. Sag na vidli mam zhruba 2 cm, ze sedla trochu houpe, ale me to nevadi, v sedle se nehne. Chodi krasne, i kdyz v ni po prechodu do druhe pulky zdvihu neco cvakne. Zatim nic neprasklo, i kdyz obcas tomu dam dost pokourit, posunuly se totiz o dost hranice praseni, tak to clovek chvilemi prezene, kdyz zjistuje kam se vlastne posunuly :) Naposled jsem napalil do pohozeneho patniku v trave, kdyz mi to uklouzlo na morke trave, az jsem cvakl predni dusi, coz se mi v zivote nepovedlo… Ohnuty SRAM vzadu nepocitam, to jsem se zas potkal s urezanym kminkem na zemi, prehazka ma sice divny tvar, ale radi jak driv (thanx to TinkTink za odborne srovnani – mas fakt silu v ruce :)) No co jeste rict… treba miluju Jamis :) I kdyz minus by se naslo – mel jsem problem s cepem, po jeho dotazeni se znicily loziska, ale pomohlo vymenit loziska a dat tam podlozku navic. Prislo mi, ze neco bylo kratsi/delsi nez melo byt… ale to se stava. Ale zas komunikace s Idsportem a nasledne s amiky byla v poradku – venovali se mi a nekaslali na to, i kdyz poradit jsem si musel sam. Z ameriky mi napsali ze delky dilu jsou vicemene v poradku, jako by neexistovali nejake vykresy kde je to presne :) Ale to bude mozna tim, ze mi odpovidal nejaky product manager… toz tak, myslim ze to stacilo… Jo, a mozna neco k vaze – ma to 15.2 kg a zjistuju, ze to neni uplne nejdulezitejsi parametr – necitim se tim nejak omezeny, na Silesii jsem predjizdel lehci pevnaky i do kopce, takze je to hlavne v nohach :)

        0 0
        • Pavlos  

          Ktery cep konkretne? Jsou vsechny cepy na loziskach nebo nektere jsou kluzne pouzdra?

          0 0
          • Demon  

            Ten spodni, na tom kratkem raminku (kde se spojuje raminko s tim zadnim ramenem). Ve vsech cepech jsou prumyslova loziska. Akorat tady byl problem, pruchozi osicka/sroub sla diky nejake nepresnosti utahnout vic nez snesly loziska… :( Ale ted je to ok. Treba Well ma taky XLT a s cepy problem nema. Najaky tajwanec to proste posral, stane se…

            0 0
            • well  

              Čepy jsou v pohodě, všechno běhá krásně. Problém jsem měl s tlumičem (nemá rád zimu). K velikosti, já mám 17" a měřím 185cm. Je to tak na hraně a musel jsem to doladit delší sedlovkou a představcem. Kolo jede výborně v terénu i po asfaltu, jen hodně prudké výjezdu mu nesedí (mně taky ne). Zatím čekám na tvrdší pružinu do vidlice, za půl roku snad bude (a? žije dovozce).

              0 0
              • Pavlos  

                Kolik vazis?

                0 0
              • Lišák  

                Pružiny sem řešil do tlumiče pro přítulku. V Brně je firma Pružiny Čermák a tam ti navinou jakoukoliv pružinu za cenu lidovou. Já nevěděl přesně jakou tak jsem experimentoval s tím, co měli na skladě. Orig byla z drátu 8,5mm tak jsem zkusil 6,3mm. To bylo měkký, tak 7mm a je to akorát. Protože to byly pružiny, který měli na skladě (asi si to někdo nevyzvedl), tak sem je musel zakrátit flexou na potřebnou délku a až teď nechám navinout pružinu jak má být i s těma zarovnanýma závitama na koncích. A nejlepší na tom je cena: 50Kč kus :-) Možná pokud budou navinovat přesně pro mě na zakázku, tak bude dražší, ale počítám, že do 100,– se vlezu a je to s minimální čekací lhůtou. Prý tak 14 dnů.

                0 0
                • well  

                  Já si počkám na orig. Jezdit se na tom dá v pohodě.

                  0 0
        • Lišák  

          Kolik měříš? A jak ti ta 19" sedne? Dík.

          0 0
          • Demon  

            Takze jsem to zjistil. Hodnoty me sokovaly, hlavne vaha, lepsi bylo to nevedet, ale co bych pro vas neudelal. Merim 184 cm, vazim 71 kg. Sem si nepripadal tak hubeny, uz chapu Welle, proc resis tu pruzinu :). 19" mi sedne skvele, mensi ani vetsi bych nechtel.

            0 0
            • well  

              Než se jí dočkám, tak možná zhubnu a nebudu jí potřebovat :-)

              0 0
            • Lišák  

              Hmmm… well má 17"/185

              0 0
              • Lišák  

                sem to nějak rychle poslal… :-) Tak znova : Well má 17" a 185cm a ty máš 19" a 184cm? A oba jste spokojení?

                0 0
                • Pavlos  

                  no prave a ted babo rad;) ja mam 183cm

                  0 0
                  • Demon  

                    Tak tady je kazda rada draha :) Jak jsem psal, mne to vyhovuje. Mozna mam delsi nohy, nevim. Ted na 350 mm sedlovce mi zbyva cca 1 cm do max. vysunuti. Nebo Well na tom chce asi vic blbnout ja zas vic jezdit…

                    0 0
                    • well  

                      Mám sedlovku 400mm a představec 110 místo původního 90mm. Jezdí se mi na tom dobře i na delší trasy. Blbnutí teď vynechávám, protože jsem si natlouk a teď mám docela strach :-). Pří mé výšce je 17" dost na hraně, ale jezdí se mi na tom opravdu dobře a jsem spokojený. Moc jsem vám nepomohl. Musíte to někde osedět ;-)

                      0 0
        • vlad@  

          Je to parada co? uz se tesim az bude doma .Komunikace idsporetem je ok .Chtel jsem ram 17" na XLT 2.0 ,ale maji jen 19" a predelaji me to na 17" XLT 2.0 na ramu XLT 3.0. osazeni XLT 2.0.

          http://forums.mtbr.com/…mdisplay.php?f=97

          0 0
    • vlad@  

      Cau ja jsem mel take dilema a nejdrive jsem chtel XLT a pak byla akce XLT 2.

      Nakonec bylo vse v prd.. nebyl zase ram 17" ,tak ted cekam na predelaneho JAmise Dakar XLT 2.0 na ramu XLT 3.0 17" To dojde tak za 14dni Ale zkusenost nemam az dojde. Pak mozna napisu neco do recenze..

      0 0
      • Fany  

        Zajimalo by me kolik za neho das , maji nejakou vyraznou slevu? Koupil jsem jamis xlt1 za 55k , a jsem koukal na akcebike.cz ho meli jednu dobou za 48k nebo tak nejak . Diky zdar

        0 0
        • well  

          Akcebike bych neřešil. Jejich net obchod v podstatě nefunguje.

          0 0
    •  

      Kočička! Haf!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.