• Lister

    Nazdar lidi. Se právě rozhoduju který vzít. Do teď jsem jezdil pevný bajk ve předu s 90mm. Jezdím spíš klasické XC, dost taky po asfaltu, ale nejsem zase žádný chrt, nezávodím, spíš si užívám a bral bych hodně pohodlný kolo. Uř jsem byl prakticky rozhodnutý pro XLT, ale pak jsem koukl na WEB výrobce na geometrii a trošku mě vyděsila hodnota hlavy 68,5, což tedy není zrovna standart pro XC. Tak by mě zajímalo, od ttěch co to kolo jezdí, jestli to není moc podkopnutý a jak se na tom jezdí, jak zatáčí, jestli se to nestaví v kopci na zadní a tak. Taky jsem trochu vyměknul a přemýšlím jestli by mi ten Dakar XC nestačil jako první celopéro které budu jezdit, ale zase několikrát jsem se přesvědčil, že s jídlem roste chu? takže když budu mít pod zadkem 10 cm tak za měsíc třeba budu chtít 13 :-). A teď babo raď. Hmotnosti kola se nebojím, sám nejsem nejlehčí.

    Historii jsem pročetl.

    0 0
    • Pavlos  

      Jestli nejsi nejlehci tak ber XLTcko je masivnejsi a mel by vic vydrzat

      0 0
      • Lister  

        Jde mi o to jestli už to není spíš víc free než enduro. Mám asi 85 kg a to myslím v pohodě zvládne i ten Dakar XC. Jde mi hlavně o tu vidlu, protože mi to přijde hodně položený a nevím jak se to chová, protože na podobně stavěném kole jsem nikdy nejel.

        0 0
        • dodydody  

          kopce v pohode po zajeti je i pohodlny ten zadni FOX z pocatku to bylo hodne tvrde srovnavam s jednocepem WRX jinak o proti tomu VRX to vice plave zani stavba neni tak tuha do boku mam 63kg

          0 0
          • Lister  

            Jen pro upřesnění máš XLT nebo XC??

            0 0
            • dodydody  

              XLT to cerne v predu vanilla 130mm vzadu fox float R

              0 0
          • Demon  

            Zkus utahnout cepy :) Kdyz me to prislo, kyvalo se zadni kolo (jako by nebyly dotazene konusy v naboji), ale stacilo utahnout cepy nad patkami a bylo to ok…

            0 0
            • Ezechyel 25:17  

              To jsem udelal hned jak to zacalo plavat ale vse dotazeno podle meho budou mit 4 cepy vetsi tendenci k mekosti nez jednocep zadny jiny 4 cep jsem nejezdil tak nemohu srovnavat ale u 1 cepu co jsem mel a ma ted ma draha polovicka byla bocni tuhost zadni stavby vyssi

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Zadni stavba jednocepu je ale uchycena jen v jednom bode.

                0 0
        • Dijck  

          XLT v ziadnom pripade nieje fr:) Kup to a budes spokojny.. Ja sam mam 17cm pruziacich pruzinovych vzadu bez spv a da sa na tom prejst aj 100km…povazujem to(svoj bike) za take idealne enduro. 12,5cm zdvihu by mi bolo malo;) O uhol vidlice sa vobec neboj, budes sa divit ako si doteraz mohol jazdit tak nepohodlne…Ber XLT. D.

          0 0
    • Demon  

      Mam XLT. Uhel hlavy je v pohode, spis bych rekl, ze je polozenejsi nez podkopnuty, pod tim si predstavuju, kdyz je vidle moc kolma. Diky tomu mi to pripada stabilnejsi a jistejsi ve sjezdech, se zatacenim nemam vaznejsi problem, obcas se nevlezu do nejake zatacky, ale to je spis nevhodnou (vysokou) rychlosti :) Vyjezdy v pohode, zadne staveni na zadni se nekona, naopak me zacaly tereni vyjezdy i bavit, nemusim delat nad sedlem vsemoznou gymnastiku, aby me nahodou nezastavil nebo nerozhodil nejaky sutr, koren nebo rigol, proste staci slapat :) Na pohodove jezdeni a turistiku bych ted videl 13 vpredu vzadu jako dobry zaklad, mensi hodnoty muzou byt dobre tak pro sportovce a rychliky..

      0 0
      • Lister  

        Asi jsem se fakt vyjádřil nepřesně, mylsel jsem tím samozřejmě to, že je to víc položený :-). Jinak dík za všechny postřehy.

        0 0
    • wroum  

      XLT mi prijde lepsi. 10 cm zdvihu je dost malo, to uz je dneska skoro softail :-) a nebal bych se toho, ze ty 3 cm navic z toho udelaj nepouzitelny kolo. proste dle dnesnich meritek je XLT normalni kolo na jezdeni. ani chrt, ani FR.

      0 0
    • Lister  

      Jsme napsal na Akcebike, rozhodne dostupná velikost, vezmu to co bude v 17, pokud budou oba tak XLT, i když mám stále trošku obavy, jestli nezačít s tím Dakarem XC, když to bude moje první celopéro, ale to už si budu muset přebrat sám. Dík všem za ohlasy.

      0 0
      • wbiker  

        Proč jsi vlastně změnil názor na přestavování Versuse?

        0 0
        • Lister  

          Tak nějak jsem si spočítel kolik by to stálo, navíc bych na něj nenacpal disky protože tam není navářka. A pak jsem viděl tyhle slevy a celkem mě to dostalo, navíc kladné reference z testů a od uživatelů. U mě to jsou vždycky takové hurá akce. Pro něco se nadchnu a nic pak se mno nehne dokud si to nesplním. Taky jsem si řekl, že po 6 letech si můžu udělat radost, i když přítelkyně mě asi zabije, protože místo toho kola jsem mohli mít půlku ložnice. Ale jak se říká, život je otázkou priorit :-). Taky už nejsem nejmladší a chci si ulevit zádům :-). No a pokud vezmeš terény u nás v okolí – určitě je znáš :-) – tak se sem to celopéro celkem hodí.

          Versus zůstane na zimu a na lehčí terén.

          0 0
          • wbiker  

            Trochu teď odbočím. Když už jsi zmínil ty Jesenické terény, odkud je ta fotka, co jsi vložil pod názvem „Podzimní projížďka v jeseníkách“. Pořád mi to vrtá hlavou.:-)

            0 0
          • Pá-dlista1  

            Co s pulkou loznice? Bud bys spal ty nebo ona… leda, ze byste delali na smeny a doma se nepotkavali.. to by pak mohla byt nasrana. Takhle vas spani na koberci stmeli ;)

            0 0
          • Honzajs  

            Souhlasím s tebou, úplně stejná hurá akce, ve středu si jedu pro DAKAR SPORT. Akorát mě zarazilo, že v US se prodává za ± 1000 USD (není to eBAY) a tady tady je to o 60% dražší a musí se slevovat

            0 0
            • Lister  

              Že bych zavolal švestři jestli by se nekoukla na to XLT :-). To by pak domů s novým Trancem musela ještě dotáhnout jedno kolo :-). Ale upozornila mě na to, že prý většina cen se uvádí bez daně, tak přičíst ještě 8%. Ale i tak mi přiveze kalhoty za poloviční cenu co tady foma.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                foma je tu hrozne draha

                0 0
                • Lister  

                  ty písmenka jsou hned vedle sebe, tak mě to aspoň trochu omlová. Bys to nebyl ty, kdyby ses toho hned nechytil, ale zase když tě za to platí, tak se musíš snažit… :-)

                  0 0
            • Lister  

              Jen pro informaci, kdes vyčetl ty ceny. Já zatím našel akorát to, že to XLT by mělo stát něco kolem 1400–1500 USD – a to je tak na úrovni těch českých slev.

              0 0
              • Honzajs  

                normálně jsem to hledal na netu

                0 0
                • Lister  

                  Aha to mě nenapadlo :-)

                  Sem myslel, že máš nějaký oblíbený e-shop s dobrýma cenama.

                  Z toho co jsem viděl já, tak Dakar XC COMP ±1500, XLT ±1400 – tedy na úrovni našich cen.

                  0 0
    • Lister  

      PS: vím že je tu na to jiný thread, ale napadá vás lepší FS kolo do 40 tis v této chvíli. Jen tak pro jistou. Fakt jen pro jistotu, protože tyhle kola totiž tak nějak na 90% splňují co jsem chtěl – jsou hezký, neokoukaný, nejsou to žádný plečky, vzdu není uplně zákldaní tlumič a jsou na Sramu a to se u mě hodně počítá :-) . I když možná bych raději vzal pravý 4čep, ale to už bych si moc vymýšlel. Ještě jsem viděl GT slevněný z 45 na 35, taky nevypadalo špatně.

      0 0
    • Lister  

      Nevíte jaký je rozdíl mezi těmahel stránkama. Firma stejná ale ceny jiné ???

      http://akcebike.cz/ http://akcebike.netdirect.cz/DetailPage.asp?…

      0 0
      • Lister  

        Místo prvního odkazu si tam hodtě tohle: http://akcebike.cz/index.php?…

        0 0
        • Pavlos  

          kua to je akesi cudne

          zeby meli nove stranky?

          0 0
          • Lister  

            A všiml sis tlačítka – Chci lepší cenu – to je teprve záhada ??? :-)

            0 0
            • Pavlos  

              jj fsiml

              Hlavne me sejri to ze XLTcko uz neni ve velikosti 19"

              0 0
              • Lister  

                A mě zase těší, že všichni vyrostly více než já, tak na mě zbyla ta 17 :-)

                0 0
      • Lister  

        Tak pro upřesnění:

        // během několika dnů původní stránky zcela nahradíme novými. Ekonomická cena je limitována platbou hotově (nikoli tedy kartou, na splátky apod.) a nezahrnuje první garanční servis zdarma. Při zaslání poštou pak vždy účtujeme u eko ceny poštovné. Zboží je vždy identické, a? za ekonomickou nebo prodejní cenu. Registrace není nutná.//

        0 0
      • K2  

        Nejvíce mě pobavilo tlačítko Chci lepší cenu – nevím jak to funguje, ale potenciálním kupujícím doporučuji používat

        0 0
    • Manas  

      Tak jak jsem vcera jezdil na Dakar Sport a muzu rict ze to je docela zive kolo. Cekal jsem ze to bude delsi a ono nic. Kdyz stahnes tu vidli dolu tak to je docela prijemne na slapani, pokud nahoru je to takove na lehkou vyjizdku. Nicmene mi prijde ze vidle je na mejch 80kg celkem mekka, ale uvidim s poradnejma botama a delsi projizdce. Jinak to myslim byla jedna z poslednich 17' – na mejch 178cm to je docela akorat. Prodavac mi rikal 19' ale to bych musel az na Smichov :-) V patek si pro nej jdu. Uz se tesim :-)

      0 0
    • Honzajs  

      Tak jsem si dneska valil do Otrokovic pro Dakar Sport a dopadl jak trubka. V prodejně na mě vybalili jenom Dakar a že prej to poslali špatně. A že by mohli upgradovat.Blbej nápad.Celý týden jsem se těšil a jel domů zase 200 km s prázdnou. !!!!

      0 0
      • cova  

        Včera jsem tam byl taky a toho modrýho Dakara jsem tam viděl (velikost 19) – no nic moc. Byl v rozloženém stavu a skládali ho hned víceméně kvůli mně, abych si mohl zkusit posed a geometrii, protože jsem chtěl objednat Dakar XLT. Stejně mi to bylo prd platný – následně jsem se dověděl, že dodavetel (ID Sport) už je nemá…:-(

        0 0
        • cova  

          Přimo v ID Sportu mi před chvílí odpověděli, že už nemají vůbec nic, kromě několika posledních rámů. Příští rok přivezou pouze pár kousků, samozřejmě za plnou cenu…

          0 0
          • Manas  

            Tak to sem s tim poslednim kouskem celkem vyhral. Ani nevite jak jste mi vylepsili tyden … mohl byt taky fest smutny … :-)

            0 0
          • Lister  

            která je mimochodem v USA nižší než je ta, která je u nás po slevách :-(

            0 0
    • blue  

      jen pro zajimavost: http://bikemag.com/…80805_jamis/

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Tak jen tak pro zajímavost sem jezdil XC i XLT a doporučil bych oba. Rozhodně lepší je XC protože vidle a brzdy sou nesrovnatelný. Vo ceně ani nemluvě (XC za 40 000,–)…

      Jinak ale obojí super kola.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Coze? Serie XC ma tri modely a XLT dokonce 4 modely. Co tedy srovnavas? Navic zadny z XC serie nema lepsi vidlici nez XLT.

        0 0
        • Manas  

          Jestli nemysli XC Pro

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Za 40 dobrej kauf ;)

            0 0
            • Manas  

              Presne, okamzite bych strelil Dakara a hned pro nej bezel :-) Pak bych ho prodal za 60 :-)

              0 0
            • Pavlos  

              skoda ze sem tak moc vyrost:D

              0 0
        • kurýr na bajku  

          Myslel sem ty který byly tou dobou v akci (XLT a XC comp). FOX Vanila Manitou BLACK. Jestli ti ta Vanila příde lepší… Von to ale Milan1 řikal, že nemá cenu se stebou bavit ,–)

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Jasne, ze mi Vanilla prijde lepsi. Co prijde. Ona je lepsi. Nerikam, ze nema svoje mouchy, ale Black neni proti Vanille souper.

            0 0
    • Lister  

      Tak že by to nakonec vyšlo. Objednal jsem to XLT ve velikosti 17. Teď už jen musím počkat, jestli ještě nějaký zbylo a jestli projdu jako vhodný kandidát pro splátkovou firmu :-) Bych si dal hezký dárek k narozkám :o)

      0 0
      • Manas  

        Hehe, gratulace :-) Ja jsem ted jedno XLTcko videl ve Strunkovicich nad Volynkou.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce