• vlad@

    Zdravím všechny bikery, potřebuji radu chci koupit celopéro které zvládne hrubé zacházení přes hory, nějaký skok , sjezd a hlavně třeba jednorázovou jízdu kolem 100km + sjezd a jízda v horším terénu i kořeny,kamení i sem tam třeba MTB maratón . Doposud jezdím na „pevném XC rámu , ale nemohu si dovolit sním nejakej sjezd a skok ..a hlavne bolej zada.. ,tak chci přejit na celopero ?

    1. Potrebuji info které celopero je supr:
    2. Dále mam zájem o JAMIS celopéro má někdo zkušenosti:

    Link: na kolo jamis: new.mtbs.cz/ka­talog.html?m=1254 Jamis-Dakar XC Comp new.mtbs.cz/ka­talog.html?m=1257 Jamis-Dakar XLT

    Váha je kolem 14kg

    Tak mě prosím poraďte jaké MTB celopéro mam vybrat dik ..

    0 0
    • well  

      Mám Dakara XLT, je to kratší hravé kolo. Překvapivě dobře uhání i po asfaltu. Jediné co nemá rádo jsou prudké stoupání (já taky ne), při kterých je nervózní a těžko se hledá ideální pozice. Jinak si myslím, že je to slušně osazený a za slušnou cenu. Hodně pěknej je za podobnou cenu Mongoose Teocali Elite, ale neměnil bych.

      0 0
      • vlad@  

        TAk toje skoda, prave ze hodne jezdim kopce Beskydy a Javorníky i SK tak potrebuji hodne univerzalni kolo celopero co zvladne slapani do kopce a delsi trasu a sjezd na spatnem terenu poznal jsem to na pevnem ramu XC, na tom se to moc neda .Kdyz je nerovnej povrch hlavne koreny atd.. tak jeto hruza..

        Uz nevim co za celopero ,skoda ze ten Jamis-Dakar XLT nejde moc dokopce , ale mozna ten model Jamis-Dakar XC Comp ma jinej ram .. Ten XLT je spis na FR/ Ten Jamis vypada ze ma dobrej ram..

        0 0
        • Misiak  

          A pozeral si po nejakom 4-capovom systeme? „Zevraj“ sa vo vyslapoch chovaju velmi dobre. Skus napr kona.cz – tam maju celkom slusny vyber bajkov s tymto systemom…

          0 0
          • cabbage  

            kona a jamis maj stejnej system odpruzeni:)

            0 0
            • hanz  

              asi tak…kona není 4-čep.

              0 0
              • slou  

                jj to máš pravdu, je tam čepů kolem kterých se něco hýbe 6 :)

                0 0
                • hanz  

                  no ale i když má čepů 6 tak je to jednočep

                  0 0
                  • slou  

                    nj tak to by chtělo napsat Koně aby si opravili chybu co maj na stránkách :) I když oni tam vlastně nepíšou, že maj 4čep oni tvrdí že mají vícečepový 4-ramenný systém odpružení. Ale dy? to je vlastně jedno, hlavně že to šlape.

                    0 0
                    • hanz  

                      že výrobci značí stejný věci různýma spešl názvama není žádná novinka…mezi hlavním čepem a osou zadního kola není žádnej další čep=zadní kolo se pohybuje po kružnici=jednočep a naopak

                      0 0
                    • hanz  

                      jo to neznamená že je to špatný…sám jezdím jednočepy dva, jeden přepákovanej a druhej ne a další tři jednočepy jsem jezdil v minulosti.

                      0 0
            • Misiak  

              Pozri napr Kona Kikapu alebo Dawg. A pozri si ten Jamis. Mne to ako jedno a to iste velmi nepripada… 8)

              0 0
              • hanz  

                obojí je to přepákovanej jednočep

                0 0
              • cabbage  

                zalezi na pozici cepu vuci ose zadhiho kola.

                0 0
              • cyklista  

                Já mám Kahunu a jsem vcelku spokojenej. Stoupá naprosto skvěle.

                0 0
              • Misiak  

                Podla mna by sa to malo chovat inak tie dva typy ked slapes v stoji. Mozno sa mylim, ale mne to nepripada velmi rovnake…

                0 0
        • well  

          Špatně se na tom vyjíždí jen ty kopce kde musíš ve stoje laborovat s rovnováhou, aby se ti nezvedalo přední kolo nebo nehrabal zadek. Běžné kopečky to vyjíždí s přehledem. Posaz je spíš lehčí freeride. Na pevném podkladě to na 2,3 Hutchinsonech žene pocitově líp než pevná Kona s 80mm vidlou.

          0 0
          • vlad@  

            Tak prudke kopce stejne jezdim ve stoje a menim teziste, jinak to nejde…Ale jeste mam dilema v ramech Dakar XC Comp ten vypada jako maraton ram Jamis-Dakar XLT tenhle FR na techto ramech jsem jeste nejezdil, vypada, ze je pevnejsi nez u Dakar XC ,tak nevim jesli se da na nem delsi trasa na ramu XLT, nepotrebuji kolo co dojedu jen 15km na kopec a sjezd.. Potrebuji neco co mohu kombinovat a delka tras i pres 100km a hlavne hrubej teren..

            0 0
            • hanz  

              no podle toho co čtu tak hledáš kolo co se bude chovat na silnici jak silnice, ve výjezdu jak xc střela a ve sjezdu jak dh…někde musíš slevit, 100km se dá uject i na kole 120/150mm jen to prostě trochu dýl trvá…já bych vzal XLT nebo něco jinýho ve stejný kategorii.

              0 0
              • vlad@  

                Nejspis takove kolo neni, aby to vse splnovalo ,ale budu nekde muset ubrat toje fakt.. prave to XLT se jevi taky me, kdyz tim ujedu kolem 100km tak jeto dobre, ale povidam ,ze namam praxi fullama jak se na nich jede..

                0 0
                • hanz  

                  já na VT jezdím aj drásala, dá se to v pohodě, jde jen o zvyk že to není střela ale za to pohodlí to stojí. vzadu to má skoro 150mm

                  0 0
          • vlad@  

            Jeste dotaz, co jezdite za trate na tom Jamis Dakar XLT dik…

            0 0
      • Demon  

        Takze mam par dnu taky XLT, uz te nebudu otravovat s dotazy :) Na nejakou recenzi si ale jeste netroufam, moc jsem toho zatim nenajel. Mam sice zatim opacne dojmy, tzn. asfalt moc ne, stoupani naopak pro me prekvapive docela v pohode. V terenu parada. Ten asfalt ale asi bude plastema, fouknul jsem je jak na HT (tzn. malo), a jak jsou ty Spidery siroke a „placate“, otiskuje se cely vzorek, coz mozna krapet zdrzuje :)

        0 0
        • Demon  

          …to byla reakce pro "well"a, kdyby to neslo poznat

          0 0
          • well  

            Já foukám docela dost a pláště jsou na svůj objem super. Já čekal daleko větší brzdy. Pohyb po asfaltu jsem myslel jako pohodové šlapání a ne jako nahánění silničářů. Jinak neměj strach, že se nedá na Jamisu ujet hodně km, dá a je to daleko větší pohoda než na HT.Já jezdím spíš kratší vyjížďky (okolí Plzně), les mám hned za domem. To kolo je klasické enduro a chrtit se na něm nedá.

            0 0
            • Demon  

              Nikam se honit nechci, jen na tom jezdim i do prace a cestou je i nezazivny asfalt, ktery chci mit rychle za sebou, jinak to neresim. Naopak, s dalsimi najetymi km, se mi to kolo libi cim dal vic a zjistuju, ze me veskere obavy z fulla (ohledne treba toho stoupani a asfaltu) byly vicemene zbytecne. Hlavne faktor zabavy je oproti HT nekolikanosobne vyssi. A kvuli tomu sem to kupoval… :)

              0 0
              • hanz  

                Ted jseš chytrej že…ale když jsme ti to říkali celou dobu to né…to je moc…radši tu konu…no jsem rád že nakonec neschopnost jednoho dovozce ti pomohl najít tu správnou cestu, už se těším až si ho prohlídnu live.

                0 0
              • well  

                Taky jezdím na XLT každý den po asfaltu (cca 4–5km) do práce. Foukám Spidery na 3,5 a jsem spokojenej. Hlavne faktor zabavy je oproti HT nekolikanosobne vyssi. S tím se nedá než souhlasit.

                0 0
              • TinkTink  

                Verejne doznani je polehcujici okolnost, ale jsme Ti to rikali davno…porad a porad dokola dookola :))…diky za spatnyho dovozce Kony :)

                0 0
                • Demon  

                  No jo, no jo, uz toho nechme :) Pro ostatni co nerozumi – chtel jsem puvodne Konu Dawgmatic (zdvih 100/100), ale nastesti nebyla a mozna ani nebude (to uz se nedovim, protoze dovozce drzi uz nekolik tydnu bobrika mlceni [= na maily nereaguje, dovolat se je zazrak], ale ted uz je to jedno) :)

                  0 0
                  • TinkTink  

                    My ti to rikali…

                    PS: ted uz nebude sranda se Te ptat „uz“ :o)

                    0 0
    • miche  

      A co nakej Trance od Gianta … Jel jsem na Trance 2 a je to hooodne XC (delka ramu u L-ka byla kolem 60cm – horni trubka) … Do kopce parada !! Z kopce taky !!

      0 0
      • vlad@  

        O tom kole jsem take uvazoval ,ale jde na nem normalne jezdit kombinovat teren , nemam praxi na tech kolech full..hlavna kopce,sjezd, delka tras delsi,a ty koreny, kocici hlavy atd.. Planuji kup tak za 3 mesice doufam, ze se rozhodnu dobre.Uz me jde hlava kolem, tezke rozhodnuti ktere FULL koupit cena tak od 45 000 – 60 000kc

        0 0
        • miche  

          Hlasuju pro Gianta, ten Trance je vazne super, ja myslim, ze na to co pises (taky jezdim v podstate vsechno od silnice v zime az po jizdu tezsim terenem, kdyz to pocasi dovoli) je to velmi slusne kolo, jinak me napada jeste novy GTcko, to si muzes za 20t. vyzkouset, takze asi tak. P.S. Beru to pocitove, jinak nejsem zadnej odborni na fully a odmitam se zapletat do nejakych 4cepu apod. Tomu fakt nehovim, jel sem na tom a prislo mi to proste dobry…

          0 0
    • rb  

      Co třeba NRS…

      0 0
    • Santus  

      Zkus si GT a zahraj si na GT Test Ridera, treba ti sedne.
      Ja jsem se pred hodinou vratil a jsem nadsenej. Asi vi proc to pujcuji, snad toho cervika z hlavy vyzenu.

      0 0
      • vlad@  

        Toje take dobrej napad,ale musim zjistit jesli v nasem regionu je prodej GT

        0 0
      • vlk  

        a jak to je.Musíš při půjčení toho kola složit nějakou zálohu nebo jak to funguje.

        0 0
        • wroum  

          2 doklady a 20 000 zaloha.

          0 0
          • Santus  

            Je to tak jak pises. Jeste doplnim, ze to pujci na 24 hodin. Potom vyplnis takovy jednoduch hodnoceni a dostanes treba nejakou blbinu, ja jsem dostal flasku.
            Cekal jsem, ze na to bude naval, ale vubec.Udajne to tady v Brne budou prodluzovat.

            0 0
    • Quake 9.0  

      Jen jako další návrh k rozhodování: http://www.marinbikes.cz/index.php?…

      0 0
    • MMX  

      No podla toho co pises tak hladas enduro bike. Firma Jamis nepatri k najznamejsim, takze s tym ti neporadim. Ale: Ak nieco od Kony tak niektoru verziu Dawg (Kikapu je XC, jazdim na nom). Ak Ginat tak Regin, nie Trance; Trance je na XC. Ak nieco naozaj dobre tak Specialized Enduro S-Works ;-) Ak nieco naozaj specialne tak Fusion Freak. Ak nieco vazne tak: Ghost Enduro 5500 Giant Regin 3 GT i-Drive 5 3.0 Kona Dawg Marin Rock Springs Mongoose Teocali Elite Norco Fluid 2 Schwinn Rocket LTD Specialized Enduro FSR V katdom pripade nech to ma kotuce a zdvihy minimalne 12cm (skus upresnit co znamena „nejaky skok“).

      0 0
      • vlad@  

        Prave hledam nejake kolo co mohu jezdit i ten sjezdik na nekvalitnim terenu a ten nejak skok to ne ze skok 5–10m to zase ne, ale nejakeho hrbu co vleze do cesty atd.. P.S hlavne at nejsem vytrepanej kdyz jedu po korenech a kemanech, to jsem jel na pevnem ramu hruza, pak zada v haji …

        Jo a vsem dekuji za nazor, jeste mam nato 3mesice cas, tak se rozhodnu, ale urcite beru FULLA dik vsem …cau

        0 0
        • Lada1  

          podivej se jeste na Trek , ale to jsou uz draha kola

          0 0
          • MMX  

            No ten Marin je naozaj pekny, az teraz som si ho pozrel, odporucal som ho len na zaklade skladby komponentov. Co sa tyka TREK-u tak na podobne pouzitie by som bral len niektory Liquid, ale tie stoja viac ako 60k

            0 0
      • fousac  

        ten marin vypada fakt dobre.. ;))) davam mu hlas.. :)

        0 0
        • hanz  

          to se teda divím že ty dáš hlas marinovi…ty takovej zarputilej lamač merid.-))))

          0 0
          • fousac  

            zarputilej?? ne.. jedna merida rocne jeste neni zadnej extra vykon..

            ale napad me tusim „jirkad“.. jednou nas odlovoil na jilovisti a vypadlo z nej, ze mission mu prasknul uz asi sedumkrat.. to je panecku mazak.. ;))

            0 0
            • hanz  

              7×??????tak tomu říkám silná osobnost.....kdy­bich našel prasklinu po třetí tak bych to už asi vzteky rozdupal a merida by se ke mně nesměla ani přiblížit.

              a jak ti slouží ten tvuj fešák?

              0 0
              • fousac  

                luxusni zalezitost.. ;) merida tomu nesaha ani po stredovy lozeni..

                0 0
                • hanz  

                  tož to jsem čekal…"-)))) a za tu cenu cos to měl bys musel bejt asi padlej hlavou na meridu abys to nevzal. tož hooodně km bez praskliny.

                  0 0
            • Quake 9.0  

              Sis kupoval ten rám na Marina přímo v Komersii vi??

              0 0
              • fousac  

                no kupoval.. mi ho tam vnutili.. a skoro zadarmo.. ;)

                0 0
                • Quake 9.0  

                  Jsem na něj před měsícem neměl a tenhle tejden jsem chtěl koupit a on je fuč. Včera jsem probíral fotky zdejších kol a tu hle, co nevidím „skoromůj“ rám obalenej komponentama a jiného jezdce… Co dodat, snad jen: A? SLOUŽÍ!!! PS: Pláču…

                  0 0
              • vlad@  

                No kdyz mluvite o tom Marin biku, jak se na nem jezdi a co zvladne ,jede fajn dokopce i zkopce po korenech atd..

                http://www.mtb-club-beinhart.de/…erbrannt.jpg

                0 0
                • hanz  

                  todle bude asi ta 7× prasklá merida ......:-)

                  0 0
                • Quake 9.0  

                  To bohužel jízdní vlastnosi neznám, protože na něj nemám. Navíc nový modely mají víceprvkovou zadní stavbu. A co se geometrie týče, tak Marin ve srovnání s jinými koly z vlastní zkušenosti byl vždy nejlepší vrchař (rozuměj nezvedal předek)

                  0 0
                • fousac  

                  jezdi dobre.. ;) no kdyz to srovnam s predchozima, tak jde hodne „za plynem“, sjezdy sou labuzo, klidny jisty vedeni ale se zachovanim obratnosti.. vyjezdy se daj taky dobre.. (co neslo ma big airu, na tomhle jde).. no proste pohodovy endurko.. ;) a to tam mam naprosto dementni tlumic.. s nejakym „chytrym“ tlumicem urcite pujde dosahnout velky zehlivosti pri minimalnim nejakym houpani.. to ani tohle moje se vyrazne nehoupe.. ale musim te varovat, ja mam model snad 2002 nebo tak nejak, ty novy maj zadni stavbu chycenou pres nejakej dalsi plovouci nesmysl, takze se asi budou chovat jinam.. nepredpokladam ale, ze by byly zmeny k horsimu..

                  ja bych ho bral..

                  0 0
            • JirkaD  

              nene, jenom 5×! Teď bika reklamuji, ještě je v záruce a zdá se mi hloupý, aby byla vysmátá Merida a prodejce a ostatní zbylo na mně. Misiona mám rád, jízdní vlastnosti mně vyhovují, výdrž rámu = nula.

              0 0
              • fousac  

                no aspon musim uznat, ze merida nedela s reklamacema problemy… kdyz se to zdrzi, tak na dodavkach z TW…

                ale musim si gratulovat, ze sem za posledni ruplej ram od meridy dostal zpatky prachy, dotlacil navic 12 kil a je z toho marin.. ;)

                no moh sem si doplatit 11kkc na missina.. ufffff.. docela desna predstava..

                ses karaktér, ze se s nima jeste bavis.. ;)

                0 0
                • JirkaD  

                  Díky díky, o tom, jak celá věc dopadne poreferuji, zatím čekám. O weekendu jsem se byl na půjčeném biku (díky Tome) podívat v Jedomělicích. Objel jsem asi 2/3 kratšího okruhu a vrátil se do Prahy – celkem skoro 140 km. Ověřil jsem si, že návrat na HT, vzhledem ke stavu mých zad, nepřipadá v úvahu. Takže zase celopéro – Giant NRS? Snad by to byla dobrá volba.

                  0 0
      • well  

        Já měl se rozhodoval mezi Konou Dawg, Konou Coiler a Jamisem XLT. Rozhodla cena, to že jsem si mohl Jamis projet a taky že Kona dává na každý model řazení Deore (opravdu nemusím).

        0 0
        • vlad@  

          Jeste posledni otazku,na jakem terunu Jamisem jezdite a jak jeto tlumenim na dost nerovnem terenu /kameni atd../ … Nejspis se rozhodnu pro Jamise Dakar XLT Tak dik za info..

          0 0
          • well  

            Šutry, kořeny, vše kolo žehlí bezvadně.Na vzduch v tlumiči to je parádně citlivé. Za týden chci udělat srovnání s GT, pak dám vědět. Dupání do kopců mě vždycky likvidovalo. Teď se vymluvím, že na to nemám kolo a jedu si napohodu :o).Jo a taky je test v posledním Pelotonu, jen je tam Jamis XLT 1,0

            0 0
            • vlad@  

              Tak jsem objednal ten casak PELOTON, at prectu testy atd.. at se konecne rozhodnu .. Ale vidim to na toho jamise dakar XLT

              Jinak dik za informace…

              0 0
              • fousac  

                ale ten marin je fakt fesak.. ;)

                davam mu dalsi hlas..

                0 0
                • TinkTink  

                  Takhle by to ale neslo…by jsi to za chvili potkaval na kazdym rohu… :)))…

                  0 0
      • JirkaD  

        Jen drobnost Giant Reign – kdyby náhodou někdo chtěl vyhledávat

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Kdyz jsme u tech Giantu… vsimli jste si ze Faith ma ted jinej ram nez ten co byl puvodne predstaven? No lepsi nez kdyz to testujou az na zakaznikach.

          0 0
    • Spawncz  

      Zravim, vim ze rozhodovani kteryho fulla je strasne tezky prosel jsem si tim pred zimou. Chtel jsem fulla na maratony protoze jsem byl vzdycky na HT vytrepanej ze sjezdu a ve vyjezdech me nakopaval kde jakej koren nebo kamen (jsem hodne lehkej 60kg). Proto jsem se rozhodl pro fulla od ktereho jsem ocekaval ze my vyhladi sjezdy pres koreny a kameni a zklidni vyjezdy do kopce kde bude zadni kolo drzet pevne na zemi i pres koreny a kameni aby se mi dobre stoupalo . No abych to zkratil tak moje volba padla na ram GIANT NRS Composite (je to karbonovej ram) a po zkusenostech s nim bych uz nic jineho nechtel. Pri spravnem nastaveni tlimice nadherne bere nerovnosti (koreny kameni kocici hlavy prejezdy atd…)ve sjezdech a pri vyjezdech nadherne drzi zadni kolo na zemi takze co slapnuti to pohyb dopredu zadna ztrata energie. Tenhle ram muzu jen doporucit protoze splnil presne to co jsem od nej chtel.

      0 0
    • PePu  

      Jeste popremyslej nad zde chvilku probiranymi Canyony – ceny jsou celkem priznive (cenik je nekde v sekci Foto), bohuzel kdy presne budou se nevi (mozna za mesic – posledni info z Bikeexpertu).

      0 0
      • vojta  

        Ve čtvrtek mi z Bikeexpertu po cca 14 dnech odpovedeli na dotaz a bylo v něm uvedeno, ze fully budou pristi tyden. Sveho casu jsi sem daval odkaz na nemeckou konferu – (problemy s Foxem ?) – vzhledem k tomu, ze nemcina je pro mne naprosto cizi jazyk, moc jsem si nepocetl – prochazel jsi to?

        0 0
        • PePu  

          No vidis to a mne rikali minulou sobotu, ze fuly budou nejdriv za 3 tydny, spis za mesic. Ja uz jsem to pro letosni sezonu s fulem vzdal (chtel jsem udelat nejake zmeny a na to nebyli ochotni pristoupit, ani muj LBS nechtel, protoze ty kola delaji letos jen maloobchodne). To nemecke forum jsem prosel a strach bych z toho tlumice rozhodne nemel. Prakticky se jednalo o recenzi v nemeckem mountain-bike magazinu, kde si stezovali na jakesi pridrhavani. Z reakci jsem pochopil, ze ho recenzenti nemeli nejspis moc dobre nastaveny. Prvni serie Foxu RP3 mela take nejakou vyrobni vadu (spatne slozeni slitiny nebo co), ale tyto tlumice se pry do Evropy vubec nedostaly.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.