• Yeehel

    Prajem pekne popoludnie vsetkym bikerom, chcel by som poradit pri vybere kola za relativne nizky obnos. Nie som ani trosku odbornik v obore, pocitam sa medzi rekreacnych jazdcov ktory maju na kolo cas naozaj iba o vikende. Viem ze hranica 20tis. je na celopero – resp. kvalitnejsie celopero velmi limitujuca – skoro az nerealna napriek tomu som nasiel nejake ponuky ktore ma celkom oslovili a vas vsetkych by som chcel poziadat o nejaky odbornejsiu radu/nazor preco toto ano/nie.

    http://www.ramala-silhavy.cz/…-red-20–2013

    nasiel som vcera a zo vsetkych ponuk ma oslovila asi najviac, 50% zlava aj ked tie komponenty si myslim tej povodnej 36tisicovej cene pravdepodobne neodpovedaju.

    http://aukro.cz/…4562406.html

    jezdene, chyba velkost ramu ale to by sa pripadne zistilo od predajcu.

    http://aukro.cz/…1877941.html

    zase jedzene, znacku ale vobec nepoznam aj ked vybava je aspon podla mna celkom slusna

    Prosim berte na vedomie ze som skutocne len vikendovy jazdec ale ked uz vyrazim von na 90% to skonci nejakym singletrackom (chodim aj do Noveho Mesta na Morave) a v 90% su to horske cyklostezky (korenovy teren). Vyska 189cm, vaha 90kg. Priklanam sa viac ku kupe noveho (mysleno nejezdeneho) ale nebranim sa aj pripadnej bazarovej ponuke.

    Moc vam vsetkym dakujem za pripadne pripomienky a rady

    Prajem pekny zvysok dna, s pozdravom Mekina Jan.

    0 0
    • Yeehel  

      P.S.: Ospravedlnujem sa ak uz podobne vlakna niekde su, na fore som novy. Dakujem za pochopenie.

      0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Ten Ghost by byl ejlepší, ale vypadá to na 17", takže na tebe malý. Tím pádem asi Merida.

      0 0
    • pocestny  

      Upřímně řečeno, nevím nevím, zda bych bral ojetý Polygon s mírně lepšíma součástkama za patnáct, nebo trošku horší ale za to novou Meridu za dvacet.

      Nejsem zvyklý kupovat použité věci, ale zde je vůči tomu poměrně mnoho lidí kladně nakloněno. Jestli mezi takové lidi patříš taky, mrknul bych se na skutečný stav toho Polygonu (zda byl měněn řetěz, v jakém stavu jsou pastorky, brzdové destičky, kotouče, pláště, ráfky, čepy rámu, vůle ve vidli), poptal se na údržbu během provozu (zda někdy vidla a tlumič viděly servis – ideálně s účtenkou), odhadnul dle majitele, jak s tím asi zacházel…

      2500 km je docela dost, a v reálu to může být i 3000+ ;) Měl by tam být asi třetí řetěz a pokud ještě nedošlo k servisu vidly, tlumáku, výměně destiček, vyjde to draho. Uvažoval bych nad tím, kolik do něj budu muset nacpat peněz, abych z něj měl na nějakou dobu opravdu funkční stroj, na kterém mě nebude nic *****, což bych u nové Meridy jaksi předpokládal automaticky.

      Cenově na tom budeš ve výsledku asi podobně jako s Meridou, ne-li dokonce dráž. Kvalita celku se přitom bude lišit jen mírně. A proto bych ten ojetý Polygon zvolil opravdu jen v případě, že by se jevil téměř jako nový.

      (Ghosta jsem z úvahy vynechal, protože pokud ti nesedí velikost rámu, tak to nemá moc smysl řešit.)

      0 0
    • pocestny  

      Mimochodem ta velikost rámu u toho Polygonu je ti dobrá?!

      Na 189cm to nevypadá OK

      0 0
    • Yeehel  

      Tak polygon je velkost M do 180, tym padom asi nepripada v uvahu a vypadava z vyberu :) (ted psal majitel a opravoval aj na Aukre).

      Odpoved na ten Ghost este cakam, celkom ma udivuje ze ludia vynechavaju tak dolezity udaj ako je velkost ramu pri tvorbe inzeratu ;) To je ako kupovat auto a nevediet ci ide o sedan, combi alebo van :)

      Celkovo sa tiez priklanam k tej meride, predsa len zo vsetkych 3 je to samozrejme nove kolo ale ja sa zase tych „ojetin“ az tak moc nebojim tak ak by nahodou niekto vedel este o niecom nevahajte a postnite prosim.

      Este 1 otazka, u tej meridy uvadzaju rozmer 18,5 az 20" (L) co je 176–188cm. Je to dost na hrane s mojou vyskou (realnych je 189cm), bude to este v pohode?

      Moc dakujem za pomoc.

      S pozdravom Mekina Jan

      0 0
      • pocestny  

        rozměr „rozmer 18,5 az 20“ (L)" mi hlava nebere… Těch 20" bys mohl mít možná dobrý, ale je to střelba od boku. Přeměř se a zadej to někam do kalkulátoru (competitive cyclist)

        18,5" budeš mít malé

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.