• tutite

    Byl jsem zvědav na novou upside-down jednokorunku od Mavericku, pěkný design, ale nějak málo materiálu, zejm. na korunce. A tak jsem si nechal shodit Kleina Palomino a jen tak mezi nohami vyzkoušel torzní tuhost. Hrůza! Vidle se neskutečně kroutila! Toto není ta správná cesta, dvoukorunkový model byl o poznání pevnější, a o pACE vidlicích ani nemluvě. Čest.

    0 0
    • BB  

      dik za postreh, ja jsem si vyzkousel jenom jeji chod a zdala se mi perfektni. Tak to jsi me aspon vylecil z hrisnych myslenek, jeste jednou dik

      0 0
    • MartinXC  

      Tos víc vyzkoušel tuhost výpletu, než vidle. Ale za novým Maverickem jsem ještě neseděl, takže bych ani nezkoušel hodnotit.

      0 0
      • tutite  

        Tož neblbni, přece vím, co jde na vrub výpletu a co na vrub tuhosti vidlice. Samozřejmě, že nejlepší je projet se na tom, ale to Ti nikdo neumožní a zjistit, jak to chodí, až když to koupíš, celkem loterie. A k příspěvku výše – kroutila se i jednokorunk. Shiverka od M, ale ne tolik, nejlepší je v tomto směru manitou, který dělá HEX osu, která brání rotaci pevné osy v krutu vidlice. zdar.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          To se stava spis pri padech nebo fakt velky prde, ale ne pri „normalni“ (cti XC :) jizde, aby se protocila pevna osa v patkach. Tzn. pri normalnim pouziti na to nema ta sestihrana osa vliv. Si aspon myslim. Urcite ne tak, ze bys to zkousel mezi kolenama a byl rozdil mezi klasickou a HEX osou (pri stejne vidli, coz se mi bude tezko vyvracet, protoze se to blbe zkousi :)

          0 0
        • MartinXC  

          Ona se kroutí i Leftyna, proto píšu – projet a hned je jasněji. BTW, měl bys ji (Mavericka) kroutit s nějakým sagem, přece jen má docela dlouhý zdvih.

          0 0
    • BoB  

      Nemam s tim zkušenost ale co vim tak všichni kdo jezdili USD vidle tak se jakoby kroutily staticky ale za jízdy jsou ty síly jinak. tak a teď mě ukamenujte. Ale třeba na všech motorkách jsou teď USD, tak to asi nějakej smysl mít bude

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Smysl to samozrejme ma. To poznas kdyz se projedes na USD a normalni vidlici. A videls nekdy ty vidlice na vlastni oci? Ti musi hnedka dojit, ze kdyz to ma 3× tolik materialu, tak na tom budou s tuhosti nekde jinde.

        0 0
        • BB  

          tak jsem si to vcera v programcycle vyzkousel, predni kolo mezi kolena a kroutit riditka. Mas pravdu, uz pri male sile jsem otocil riditka, tak o 5 stupnu a pritom osa kola stale drzela puvodni smer. To prece musi v tezsim terenu vadit, ne ? Stejny pokus jsem udelal s kolem, kde byla klasicka vidlice FOX s mustkem a byl to obrovsky rozdil v tuhosti.

          0 0
  •  

    Jen počkej, Zající!

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.