Ghost Riot ULT (custom)

Přidat foto

DHR 2,4" WT - slušný místo v zadní stavbě.

Zase jsem si pořídil kolo, co jsem nechtěl… :D

Po Stumpjumperu (byl mi malý) jsem se chystal spíš na downcountry kolo, případně zůstat u lehčího trailbiku, něco lehkého, obratného… Chtěl jsem karbon, chtěl jsem nižší zdvihy, rozhodně jsem nechtěl pružinu, ani jsem nechtěl AXS.

„Mám tady tohle, je to letošní tréninkový kolo TS, můžu Ti na tom něco postavit. Je to varianta trail, má to lak, nevím přesně… Do soboty to bude ready jako na závody.“

Tomu kolu pořád moc nevěřím, že existuje. Váží to 16kg komplet tak, jak je na foto (pedály, košík,…), je tam potenciál shodit ještě tak 500g, aby to nebylo úplně nesmyslně drahý a zůstalo to na pružině, ale ta hmotnost mě trápí jen, když kolo věším na háky.

To kolo totiž rozhodně nejede o 2,5kg hůř než Stumpjumper, ono vlastně nejede skoro vůbec hůř. Šlapat není trápení, když nespěchám a zvládám poctivě frekvenční šlapání, nemusím zamykat, jinak zamykám, lock funguje; Tractionlink je obvi velmi funkční.

No, a z kopce… Dobře to zatáčí, dostat to do vzduchu je překvapivě jednoduché, jede to rychle a chce to jet rychleji. Vidlice funguje, nastavení mi stačí (druhý odskok úplně nutně nepotřebuju), zadek drží na zemi v každým bordelu, prostě o něm nevím. Nastavit odskok, povolit kompresi a zapomeň. Jen občas cvakat zámkem, žádný tlaky +/- 0,742 psi, vložky apod :D

Zatím jsme spolu strávili jedno odpoledne na Ještědu, vůbec netuším, kde to má nějaký limity – rozhodně dal než já. Ve srovnání s mými posledními koly… je to stabilnější než bylo GT Force, což bylo kolo, který mě v terénu hodně posunulo, a je to líp ovladatelný než SJ.

Trochu pakárna je prostor okolo klik – botkou pravé kliky škrtám o chránič zadní stavby, je to tam fakt těsné. Štve mě to, ale přežiju to, nějak to upravím. Je to daň, kterou za to řešení nemám problém platit.

Osazení funguje.

AXS je strašně zbytečný, ale strašně skvělý, nechápu, jak jsem bez toho mohl žít :D Akorát nemám v nohou takový cit, abych poznal, že jsem na konci kazety, takže občas mačkám čudlík a nic už se neděje. K přežití…

Sedlovka se mnou cestuje už dlouho z kola na kolo, je dobrá, funkční a relativně levná.

Brzdy jsou mix, co bylo k dispozici. Výhledově sjednotím páky, ale kotouče potřebuju řešit dřív.

Kola od Toma dělají přesně to, co mají dělat. Točí se a jsou pevná, rychlá a lehká. Obutí budu nějak ladit, ale asi ne moc, dopředu půjde nějaká měkčí guma.

Stran vzhledu, je to… podobně jako GT Force to kolo vypadá, že vyjelo spíš z železáren nebo kovárny. Naleštěný by to asi bylo divný, ale tenhle „workhorse“ vzhled mě vlastně strašně baví, je to takový chuligánský. A barevná kombinace je výborná!

(vloženo 14.8.23)

boo-beek
Ohodnoť bajk: (4.8  / 11 hlasujících)
Značka Ghost
Model Riot Trail ULT (custom)
Modelový rok 2023
Velikost L
Hmotnost 15,6
Rám Riot AL Tractionlink 140mm
Vidlice RS Lyrik ULT 160mm
Tlumič RS Superdeluxe coil ULT (185x55mm)
Hlavové složení CC AER
Kliky SRAM X01
Středové složení SRAM DUB
Přesmykač N/A
Měnič SRAM X01 AXS
Řazení SRAM AXS Pod ULT
Převodník Sram 32t
Kazeta SRAM X01 10-50
Řetěz SRAM XX1 rainbow
Náboj přední Bitex B211
Náboj zadní Bitex B211R
Brzda přední SRAM G2
Brzda zadní SRAM G2
Brzdové páky SRAM G2 ULT / Code RSC
Ráfek přední EiE a29c29d25
Ráfek zadní EiE a29c29d25
Dráty Pillar 1420
Pedály Shimano XT
Řídítka SQlab 30x
Představec Truvativ Descendant
Sedlovka Crankbrothers Highline 7 170mm
Sedlo Saracen
Pláště DHR / Assegai

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
boo-beek
boo-beek

24.8.23 23:08

@ufoncz díky, už to hledám – doufám, že to zvládnou hodinky…

Reagovat
ufoncz
ufoncz

24.8.23 21:59

AXS můžeš spárovat s cyklopočítačem (nebo možná i chytrýma hodinkama od Garminu – to vyzkoušeno ale nemám) a tím získáš vizuální a případně i zvukový upozornění na to, že jsi na největším či nejmenším pastorku kazety.

Reagovat
boo-beek
boo-beek

15.8.23 17:28

@mum-on-bike, děkuji! Akorát bych k tomu chtěl ještě skill, původní majitel z něj rozhodně uměl vyždímat víc :D

Jinak, už dlouho jsem neměl ten pocit, že nutně potřebuju jít jezdit a rozhodně nemám čas ztrácet čas jakýmkoliv laděním u stojanu, mytím nebo podobnými nesmysly.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

15.8.23 09:17

Skvělý. Ten popis mě baví, to je radost, když někdo (narozdíl ode mě třeba :-D) ví, co jezdí, jak jezdí, co potřebuje a co je dobrý. Navíc vtipnej bajker, těch houšť! :-))) Tak si to kolo, cos vlastně nechtěl, užívej ;-)

Reagovat
boo-beek
boo-beek

14.8.23 08:52

Jo, a bovden od sedlovky ještě budu řešit, nebyl čas, ptát se kdo je kdo.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Simi82 4
Koli13 9
Milan17 5
Zucco 6
kycerjaska 8
PDean 27