Prosincová čtyřicítka (okusit ten bílej sajrajt)

Přidat foto

estakáda obchvatu Velkého Beranova foceno ještě bez sněhu (11/2021)

a podruhé

Zamrzlý rybník u silnice na Velmez

Tamtéž, jen pohled na druhou stranu

Nádrž pro rekreační rybolov u Luk nad Jihlavou

green deal v praxi, zatím co, doma utahujeme opasky, tady se vesele plýtvá ;(

Tenhle sníh pochází z děl, ten pravý bude až o kus dál

to je on, mého srdce šampion ;(

zatím jen poprašek

bylo to celkem nebezpečný, pod tím byly místy plotny z minulé nadílky

no a betlém, nesmí chybět ;)

řeka Jihlava s budovou SUPŠ Helenín

Po propásnutém čtvrtku a pátku, kvůli pracovním povinnostem :( kdy bylo opravdu krásně, jsem se už nemohl na trenažér ani podívat, no a když soudruzi meteorologové s Honsovou v čele hlásili, že bude sněžit u nás až kolem poledního, tak jsem si řekl, že můžu v klidu jet, že to stejně nevyjde, jako vždy. Chyba lávky, nejen že jim to vyšlo, ale dokonce trefili i čas. Takže to byla taková připokakaná jízda, abych s sebou někde nepleskl. I když jsou to místa která znám, tak zapadané sněhem to vypadalo jinak. Dopadlo to dobře, dojel jsem celej, jen jsem si musel přiznat, že moje gumy do sněhu opravdu nejsou. Cestou jsem pořídil několik fotek, jen to jejich pořizování bylo o nervy, sundat rukavice a pak se do nich zase nasoukat ;( Fotil jsem jen do Luk, zpátky už se mi nechtělo zastavovat, měl jsem hlad a oběd čekal doma. Venku mínus 2 st. C, ale v závětří, realita pak byla ještě o další dva stupně nižší. Byla to asi nejchladnější vyjížďka, kterou jsem absolvoval.

Celkem to dalo 41,7 km a 454 výškových metrů trasa zde

(vloženo 4.12.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

5.12.21 17:31

Adu: ty seš takovej všestrannej sportovec, můžeš si to dovolit, ale já chůzi používám, jen jako dopravní možnost do práce, běh je pro mě sprosté slovo. Takže mi zbývá jen to kolo.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

5.12.21 16:16

Tak samozřejmě na kole ujedeš za cca 3h mnohem víc km, ale prochajda v tom sněhu mi přijde obdobně náročná a to nemluvím o klusání, tam mi vždycky stačila hoďka, abych se odrovnal ;-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

5.12.21 13:20

Adu: mám +1 na dálku, takže to není úplně ono, ale dá se to. Je pravda, že brejle nesundávám, ale včera jsem prostě musel, ty mínusové teploty si to doslova vynutily. Jo chápu, že to motání se po silnici, kor teď může být o hubu, ale o víkendu takový provoz není a když nechci jet někam do lesa, nebo polní cestu, kvůli bahnu, tak mi prakticky nic jiného nezbývá. Buď tohle, nebo galeje na trenažéru. Procházka dobrý, ale nebaví mě na tom to, že to zabere moc času a vzdálenost je podstatně kratší než na bajku, prostě kolo je kolo.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

5.12.21 13:02

Mikšu, tak bez brýlí bych nikam nedojel, takže pokud to dáš i bez nich, tak vidíš porád jak mladík ;-)

Mamka, má pravdu, jak to není na silnicích ideál, tak radši obuju boty a jdu se projít nebo popoběhnu. Od tý doby, co víc jezdím autem, tak to víc vnímám i z toho druhého úhlu pohledu, tak fakt nechci někde brejkovat a překážet, ono to je na silnicích někdy o hubu i za sucha a azůra :-(

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

5.12.21 11:09

Báro, ono včera nebylo úplně špatně, mrzlo nasucho, takže podmínky pro mě ideální (v rámci možností) když jsem dojel do Luk na sjezdovku, tak fotku s děly jsem si nemohl odpustit, protože zasněžovat areál, který není ani 500 m nad mořem je trestuhodná zlotřilost, navíc při předpovídané oblevě ;( Jo kolo, to je můj milááášek, nedám na něj dopustit;) Jediný, co mě v tom počasí opravdu štvalo, byl fakt, že se mi neustále mlžily brejle, a já bez nich na dálku moc dobře nevidím, takže to byla taková loterie, pak jsem to vzdal a strčil je do kapsy, bez nich to šlo nakonec taky.

Těch betlémů, mám víc, ale ty si nechávám na jiné účely, zdejší osazenstvo asi ví na co ;D

Reagovat
bara2
bara2

5.12.21 10:46

Paráda, Mikeši, žes vyjel aji do takového pošmourného dne. A v té zimě pěkný nájezd. Z fotek se mi nejvíc líbí ta s dělama, prostě je na ní hezké kolo :-)

A na betlémy v okolí se snad taky vypravím. Včera jsem tak tak stíhala otočit třikrát obchod, než se rozchumelilo fest. Ono se to na týden nasčítá a víc jak deset kilo se mi vozit nechce.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

5.12.21 10:09

Mamko ano, takhle to vypadalo včera kolem oběda, pak během odpoledne ještě něco málo připadlo, ale proti minulému týdnu, kdy jsme tady měli 15 cm, je to jen poprašek, prosvítá tam tráva. Jízda mezi autama je na prd, ale pro mě je to na silnici paradoxně bezpečnější, než na cyklostezce po které se motá, kde jaké vemeno, nehledě na to, že cyklostezky nejsou nasolené, ale jsou ponechány svému osudu, takže to místama i dost klouže. Cesty volím tak, abych se se silnicím vyhýbal, alespoň těm frekventovaným, ale jsou úseky, kdy prostě po té silnici jet musíš.

Kožíšku, tak čas i místo by odpovídalo, domů jsem přijel ve čtvrt na jednu, takže je možný, že si mě mohl vidět. Na cyklostezce, ani na silnici jsem včera na kole nikoho nepotkal. Měrka na řetěz je snad to nejdůležitější nástroj, na kontrolu. Pokud nechceš zlikvidovat převodníky a kazetu předčasně, tak se radši nauč řetěz nejezdit „do mrtě“ cena řetězu je pořád nižší, než kliky a kazeta a u tvého Divergeho to platí dvojnásob. No já bych neřekl, že to úplně klouzalo, jen jsem cítil, že kolo nedrží stopu, ale možná to bylo tím, že jsem se na to moc soustředil. Nejhorší bylo se vyhnout právě na cyklárně těm ledovým plotnám, které pod tím sněhem nebyly vidět, žádný jiný problém se stabilitou jsem nezaznamenal.

tady je ještě moje návratová cesta domů

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

4.12.21 23:33

Kocour Mikeš: Podle mapy.cz jsem tě mohl potkat pod Jánským kopečkem podél řeky Jihlavy, byl jsem na cestě k Master Burgru kolem poledne nebo něco po poledni přesně nevím- no já si dám Burgra tak 1* za měsíc, v Deacathlonu jsem si koupil měrku na řetěz, Diverge má podle ní řetěz ještě dobrej- kvůli tomu jsem si to hlavně koupil. No je to zajímavý nikde ani náznak, že bych mohl na sněhu spadnout a v Třebíči u vlakovýho nádraží byl na cestě nepatrný poprašek sněhu a nebylo to tam zrovna nijak namrzlý, najednou mě to uklouzlo asi při mě stáli všichni svatí, ale vlivem různých pohybů těla jsem to ustál a nespadl na zem.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

4.12.21 23:18

Dobře Oldo! Vypadá to u vás se sněhem podobně jak u nás, i ta ledovatá silnice. Mezi auta se mi v tomhle vůbec nechce, obzvlášť když vidím ty šmejry po vozovce v kopcích a zatáčkách.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

4.12.21 22:05

Kožíšku, ano mám černou/fluo bundu Force a netuším, kde si mě mohl potkat, ale větší počet aut mě míjel na Loudilce, projížděl jsem tudy 10:12, pak jsem potkal ještě pár aut před Lukama, ale víc jsem si nevšiml. Pořídil si, cos potřeboval? Ten burger by ocenili moje ratolesti, já tyhle věci nevyhledávám, ale snědl bych to, určitě při dojezdu, už jsem měl fakt dost hlad :)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

4.12.21 21:47

Kocoure, neměls dneska při vyjížďce černou bundu Force, pokud ano dost možná jsem tě viděl, kolo bylo dost podobný, blatníky taky. U nás mělo celej den sněžit( ale nesněžilo, jinak bych jel na HT do VM do kina na novýho Resident Evila), byl jsem tam v Jihlavě vlako-autobusem, je krátce výluka na Burger, podívat se do City parku, do Decathlonu. Ale nejdřív ze všeho jsem se podíval do Jihlavského Kauflandu a byl jsem příjemně překvapen, to co je před pokladnami bych ve VM uvítal taky hlavně Procházku a jeho sortiment.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

4.12.21 20:44

Pepo, díky, ale na tebe nemám. Já jsem jeden z těch jezdících elektrikářů ;D

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

4.12.21 20:21

Pěkné Oldo. Každá vyjížďka se počítá. V zimě nás moc není. Ani elektrikáři už nejezdí:-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

4.12.21 20:07

Miťo dík, kupodivu mi zima nebyla a ani pomalé tempo na tom nic moc nezměnilo. Sjezdům jsem se radši vyhnul a nebo je jel šnečím tempem ;)

Reagovat
miťo
miťo

4.12.21 19:56

Parádní jízda, gratuluju k teplotnímu rekordu ;-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

4.12.21 18:37

Kysky, jsem rád, že poznáváš místa z dětství a věřím tomu, že se sem i vrátíš, stojí to za to ;)

Reagovat
Kysky
Kysky

4.12.21 18:33

Krása! Když to vidím a poznávám známá místa, tak se mi vybaví krásné vzpominky z dětství a už se nemůžu dočkat ať tudy zase jednou také pojedu :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

4.12.21 18:28

Adu: díky, jenže já se cítil jak starej dědek, protože tudy jezdím o dost svižněji. Samozřejmě se i tyto kilometry počítají a jsem za ně rád ;D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

4.12.21 18:25

Paráda, kocórku :-D Přípokakaný kilásky se taky počítaj! ;-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

DaD 7
Aduldinho 40
kandik psi zub 6
bara2 23
sorak 17
Pepa Hrabačov 19