Pálení tuků na Fatbiku

Přidat foto

Na Severáku zasněžují jak zběsilí. Snad budou mít otevřeno déle jak loni, kdy stihli jeden víkend.

Ještěd v dáli.

Jízda v přemrzlém sněhu je náročná.

Slovanka

Od Slovanky na Severák

Fotogenická Josefodolská

Některá místa jsou dost ledovatá.

Nohy a ruce trochu zmrzlé. Poslední foto u domu.

Rok se s rokem sešel a nastal čas využít času, kdy to na kolo už není a na běžky to ještě není. Jako každý rok jsem si zapůjčil Fatbika a hned je o zábavu vystaráno.

Vyhlašuji mistrovství světa nejpomalejší jízdy. Za 2hod jsem urazil 17,7km ;-). Člověk aspoň neprochladne protože se zahřeje i z kopce.

(vloženo 3.12.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Lachtis
Lachtis

8.12.21 06:04

Silverback Scoop! Nemci mi nabizeli, kdybych prijal jinou barvu, cervenou, tak by byl i zacatkem prosince… to jsem ale odmitl, pac chci fatbike v kriklave barve :-)

Reagovat
mat.libor
mat.libor

7.12.21 16:17

Lachtis: Jestli se můžu zeptat, co jsi objednal, že bude na dodání už v lednu? Já se teda pídil po netu pár týdnů ale nikde nic a na dotaz bylo dodání neznáme.....tak jen ze zvědavosti.

Já nakonec koupil od kolegy z práce jetý RockMachine Avalanche za dobrou cenu takže jsem spokojený.....má ještě jedno nové v krabici ale malou velikost 16,5" .

Reagovat
Lachtis
Lachtis

5.12.21 11:30

kalimero: pro běžná kola ještě něco seženeš, takže pro běžná kola tohle neplatí. Pro fatbiky třeba sehnat pláště ve větší šíři a TLR, nebo středy atd. skoro nemožné, to u běžných kol seženeš pořád v klidu.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.12.21 10:31

Lachtis: Nedostatek dílů je obecný trend nebo souvisí s tím, že není nikde nic ani pro ostatní kola?

Reagovat
Lachtis
Lachtis

5.12.21 09:06

straky: JJ, najdeš na bazaru občas dobré kusy, já taky hledal, ale už jsem nevydržel a čekám na dodání nového kola od výrobce (vypadá to na začátek ledna)… Ono dnes je problém i s náhradními díly. Tam bych to asi viděl nejhůř. Fatbiky se stále dělají, dělá je třeba Kona, Trek, Salsa, Rocky Mountain, Canyon a další, takže furt se dá, ale ty díly. Já si třeba už začal obejdnávat náhradní středové složení a sehnat BSA 120mm je masakr a nakonec objednávám z číny. Pláště totéž, sehnat drát se ještě dá, ale sehnat kevlar TLR a v šířích 4,5 + je docela maso. Takže já vidím ******* v náhradních dílech, které jsou specifické pro fatbiky, tedy pláště, středy, kliky, náboje atd.

Jinak já jezdil 3 fatbiky, a to Specialized Fatboy, nějaký základní model (mám tu i recenzi) a to bylo moc super kolo. Pak Author Su-mo a to bylo totální sh.t, po projetí s ním chápu, že někdo řekne, že fatbiky jsou blbost… Pak Konu Wozo, kterou jsem si já vůl, nechal utéct, jinak bych ji koupil. To bylo super zábavné kolo.

Reagovat
matbiker
matbiker

4.12.21 17:27

Pokud budes jezdit trosku v horach, tak das i mensi prumer, to mi ver. Ja mam karbonoveho Bucka z ali a aktualne prevody 28 × 10–51a na leto davam prevodnik 32z. S tim uz se da vyjet kde co. Ale pokud budes mit na trase louku a na ni par cisel, treba 15 noveho snehu, tak uvidis, jak ti bude prumer klesat :-).

Bracha ma Arguse, taky teda predelaneho na 1×12, vse v pohode, ale to kolo se nejak divne klopi do zatacek, ale za tu prachy gut. A z me maji na valnicich absolutne nejvetsi prinos bezduse, bo kdyz uz jedes treba 0.3 atm , tak u dusi hrozi sesmeknuti.

Reagovat
straky
straky

4.12.21 16:57

@Lister:

No tak průměr 6.6 asi nedám :-) i když dnes mě dal v kopci chodec…taková potupa :-)

Taky si říkám, že bych Fatbika využil a místo na něj je, ale počkám si po sezóně, kdy se prodávají na bazarech za dobrou cenu. Aktuální nabídka je dost špatná a připadá mi, že se přestaly fatbiky téměř vyrábět.

@vlasto:

Pracuji na tom :-) Kondice po viroze nic moc, sněhové podmínky jakbysmet. Na fatbika potřebuji větší sílu v nohou. To moje frekvenční šmrdlání neuplatním :-).

Jinak jsem měl možnost si vyzkoušet Mongoose Argus, karbonovou Salsa Beargrease a Salsa Mukluk. Ač se lišily významě váhou i cenou tak rozdíl nebyl zas tak velký. Možná jen v pevných osách. Argus měl rychloupínáky, ale zas na mou muší váhu to zas takový vlivl nemělo.

Reagovat
vlasto
vlasto

4.12.21 16:17

To chce cvik, kondici a odhad snehove situace a i prumerka se zlepsi. Zadnej strach.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

4.12.21 08:53

@jecnak Tome, v Praze máte jiný vychytávky, namrzlý kostky a koleje, fuj tajbl ;-)

Reagovat
jecnak
jecnak

4.12.21 00:05

Moc pěkné. Škoda, že taková zima není i v Praze.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

3.12.21 20:43

V tomhle počasí, musí jít čísla stranou. Průměry bych neřešil. Krásný fotky.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

3.12.21 20:14

JJ Fatbike s hřeby na sníh a led patří ;-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

3.12.21 19:00

Tohle kolo by se těžko vracelo. :-)

Reagovat
Lister
Lister

3.12.21 18:39

Když už soutěžíme, tak tohle skoro jistě nikdo nepodleze :-)

Reagovat
Lister
Lister

3.12.21 18:32

Jakože to je na MTB špatný průměr? Je mám na horské dlouhodobý průměr tak kolem 10km/hod.

Fotky paráda, projížďka to musela být super. Tomuhle pořád odvolávám. I když jedno kolo jsem věnoval manželce, takže místo ve stáji by vlastně bylo ;-)

Reagovat
Nimrod
Nimrod

3.12.21 18:31

moc pěkný

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

3.12.21 18:21

Jé tam to znám. Pěkné zimní poježdění. Hlásím se do soutěže.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 26
bara2 7
Tomik_S 6
mikš 5
ejdmmm 11
hawrda 5