Rozhledna Klucanina - Tišnov 106,9 km

Přidat foto

Rozhledna Klucanina u Tišnova, cíl sobotního cyklovýletu.

Klášter Porta coeli.

Nějaký jarmark na jednom náměstí v Tišnově.

Tady je.

Je třeba si někdy zamlsat.

Není to úplně zdravý no a co.

Po přiblížení tohoto obrázku zjistíte zajímavé údaje o této rozhledně.

Pohled na Tišnov z nejvyššího patra rozhledny Klucanina.

Takovýchto parádiček bylo po cestě dost!

Jahodová zmrzlina, takový chuťový průměr.

Byl to cyklovýlet ve velkém stylu. Nejel jsem to na Specialized Diverge (čekám na naskladnění kotoučových brzd, abych je mohl objednat), ale na svém Cannondale Badboy 4 2018. Je to velmi rychlé kolo- abych jel i bezpečně musel jsem ho dost krotit. Sice jsem psal, že rozhlednu Klucanina v Tišnově prubnu až příští rok, ale ta rozhledna mě doslova vybízela k tomu ji na kole navštívit- zase není to tak daleko, původně měla být celková trasa 70–80 km, ale upravil jsem ji aspoň na 100 km, nakonec to bylo o pár kilometrů více. Na rozhlednu Klucanina vede několik lesních cest různého komfortu. Musím říct, že když jsem byl v posledním patře této rozhledny, měl jsem takový divný pocit a trochu mě tuhly svaly na těle, ale hlava se mě nemotala. Vždyť je ta rozhledna vysoká skoro 30 metrů. Průměrná rychlost TAM byla přes 17 km/h, ale ke rozhledně Klucanina jsem musel absolvovat pěšky a po Tišnově byly opět někde cesta z těch kamenných kostek, tak jsem ty úseky taky šel pěšky. Celková průměrná rychlost byla kolem 13 km/h. Cestou hlavně zpět jsem musel vyjet několik kopců za sebou, byly prudké akorát, ale dlouhé jak týden před výplatou, syčel jsem u toho jak papiňák. Udělal jsem si prohlídku Tišnova na jednon náměstí byl nějaký jarmark a husí hody-kterých jsem se nezúčastnil- já husu moc nemusím. Pojedl jsem něco jiného i cukroví bylo. Bez zmrzliny to též nešlo.

(vloženo 26.9.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Aduldinho
Aduldinho

29.9.21 13:55

Tož pěkné pojezď a za baštu palec! :-)

Reagovat
vili
vili

29.9.21 05:17

Priste doporucuju malinovej kosicek v cukrarne v Predklasteri u mostu. Jinak dik za pripomenuti meho mladi-nez obnovili rozhlednu tak jsme tam kazdy rok palili carodejnice – ohen, pivko, kytary a tak :-)

Reagovat
waters
waters

28.9.21 07:50

Pořádná porce jídla:) Dal bych si ten řez něco jako štefetka viď. Sladké mam rád. Za kebab malé mínus. Je to hrozně slané, polotovar…

Pěkný výlet;)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

27.9.21 19:29

Kožuchu, parádní report a fotky, cukroví jsi si zasloužil :-) a jak se říká, je potřeba si někdy dát pořádně do kožuchu :-DDD

Už teď jse zvědavej odkud bude tvůj další reportík. GJ chlape.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

27.9.21 10:29

Díky za pochvaly. Jo to všechno cukroví jsem snědl! Já do některých kopců syčím stejně. Rozhlednu Klucanina doporučuju navštívit, ale je tam více cest k té rozhledně- různé kvality.

Reagovat
bara2
bara2

27.9.21 08:40

Teda Kožíšku! Jsem si myslela, že jsem hodně žravá, ale tu nálož v cukrárně, to bych nedala! Ale s takovýma krmnýma dávkama nabereš a budeš jezdit pomalej a funět ještě víc, měl by ses krotit.

Moc pěkné kolo máš. A dík za průzkum, do Tišnova to nemám daleko a mohla bych si tam výlet na Klucaninu udělat, taky mě ta rozhledna láká. A vidím, že lešení už z Brány nebes sundali, tak se tam musím zajet podívat.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

27.9.21 07:49

Kožíšku seš dobrej! Přecházíš od úvah k činům a přinášíš reporty z míst, o kterých jsme se bavili, za mě super a krásné čísla.

Reagovat
Jano86
Jano86

27.9.21 07:19

uz dlshie som si vismol ze pri vyjizdke mame komzumaciu potravy hodne spolocneho :Djake mas parametre výška váha?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.9.21 06:34

Koukám, portál Tě moc nezaujal.

Reagovat
brtníček
brtníček

27.9.21 06:16

To jsi snědl celý talířek cukroví co máš na fotce?

Reagovat

Další galerie z kategorie

FOSA 14
hawrda 16
Hynas 3
Pepa Hrabačov 33
bara2 8
Tomik_S 6