Lovci v šumavských hvozdech

Přidat foto

Kníračka Kira

Předstartovní horečka

Řopík...

...a k čemu je dobrý

Rychle nám bylo teplíčko :-)

Na Volovickém vrchu

Lesní bar to bohužel nebyl..

V údolí Boubínského potoka

Když může taťka....

...tak já taky!

S přelízkami se někdo vypořádal s úsměvem...

...a někdo taky s úsměvem :-)

Vzhůru na Bobík

Borůvky na Bobíku

Bóbika

Ten nám dal!

U Potůčku

Stoupání na Rozvodí

Zbytinská sviňka

Dokonalé štěstí

V řadě za sebou - bajkeři jedou

Libín je dobyt!

Na sjezdu z Libína

Snadný terč

Xterrácký trailík

Když se na Šumavě povede babí léto, je to nádhera. A když se babí léto na Šumavě ještě podaří zkombinovat s kolem a srazem hráčů Fotohry, je na to každý superlativ krátký.

Azyl nám od pátku do neděle poskytl penzion Jitřenka v Křišťanovicích u Záblatí, příjemně retro rekreační dům, evokující vzpomínky na školy v přírodě a podobné lahůdky. Největší uplatnění našla velká společenská místnost, kde probíhala v pátek večer intenzivní optimalizace strategie pro sobotní výjezd a v sobotu pak téměř stejně intenzivní zhodnocení celé akce. Jídla se navezlo jako obvykle moc, čepovaná Březí Koza statečně mečela oba dva večery, tekuté ovoce taky nechybělo a nad tím vším co do intenzity zážitku čněla hubertova Aztécká Polévka s velkým A a velkým P, která dokázala rozplakat i otrlé pěstitele pálivých papriček.

Morálka však byla v sobotu ráno na vysoké úrovni, na čemž měl lví podíl soused z vedlejšího domku. Už od rána byl náhodnými svědky pozorován, jak nábožně natahuje prodlužovačku, počítá zuby na cirkulárce (34 to nebylo) a hypnotizuje hodinky, aby s úderem osmé spustil tu správnou venkovskou zvukovou kulisu. V deset hodin vyjelo sedm statečných směr šumavský Bobík, který během pátečního večera obdržel krycí název Bóbika. Ten byl vůbec hnacím motorem a fatou morganou celé první poloviny vyjížďky, neboť část družstva pojala akci jako „vyjet na Bobík a zemřít“. Trochu je tedy mátlo, že se Bobík zpočátku objevoval na všech světových stranách kolem a stále se nezdálo, že bychom se k němu blížili, ale vždycky byli ujištěni, že ano, sice jedeme na opačnou stranu, ale stále jedeme na Bobík. Takto nenásilně se tedy podařilo vyjet na Volovický vrch, ztratit metry na sjezdu do Záblatí, opět nastoupat k Čertově Stráni, ztratit metry sjezdem k Boubínskému potoku mimo cesty, nastoupat je zpět směrem na Vysokou, opět ztratit loukou do Milešic, aby nakonec nastalo ono kýžené stoupání na Bóbika, nejdříve po pohodlném asfaltu Boubínskou oborou a jako třešnička na závěr šutro-kořenovou červenou turistickou trasou. Bóbika nás ale odměnil obligátním leteckým výhledem, velkými sladkými borůvkami a jedním ochotným návštěvníkem, díky němuž jsme na fotce všichni. Hlad nás ale brzo donutil k odjezdu. Po červené do Volar je to pořádný sešup, plný kamení a kořenů, ale i přes kaskadérské výkony mnohých jsme se všichni vcelku a nepoškozeni dopravili do volarské restaurace U Potůčku. Tam už byla skupina Bóbika ohlášena předsunutou hlídkou, kterou tvořil Jardo s rodinou, jedoucí po odlehčené trase. Servírka U Potůčku byla rázná slečna pevných zásad a charakteru, která neochvějně trvala na tom, že zahrádka je bez obsluhy. O to větší úctu jsme všichni pocítili k Pepovi, který ji nakonec dokázal natolik okouzlit, že nám kávu a čaj osobně přinesla ven.

Posilněni jsme vyrazili vstříc stoupání na Rozvodí. Jako předjezdec vyjel na trasu midlander, abychom ho prý svým šnečím tempem nerozčilovali, díky čemuž má ze soboty na svém kontě o jednu tu tisícovku víc. U Potůčku totiž padl návrh vyjet si ještě na Větrný (1051m), když už je to z Rozvodí jen nějakých 100 výškových nahoru. Na Rozvodí jsme plán operativně změnili s tím, že si přeci musíme něco nechat na příště, ale na midlandera jsme si nějak nevzpomněli, no.. Nakonec jsme na něj počkali ve Zbytinách, kde nám pauzu příjemně vyplnilo drbání velmi přítulné a velmi obézní prasnice. Chtěli jsme jí přilepšit jablkem, ale jako z udělání žádná veřejná jabloň široko daleko nebyla a dožadovat se jablek ze zahrady, oháněje se Kartou Fotohry, jsme si zatím netroufli. Pepa byl ochoten obětovat svou poslední muslityčku, ale kofi mu to zakázal se slovy, že je ta tyčka samá chemie a to si ta hodná svině nezaslouží.

Midlander nás za chvíli dojel a potěšil nás sdělením, jak bylo na Větrném krásně a kam až bylo vidět. To nás utvrdilo v tom, že už toho bylo pro dnešek dost a zážitkového stoupání po zelené lesem ze Skříněřova masivem Libína se rádi vzdáme. Vzali jsme to tedy nejkratší, ale krásnou cestou přes Blažejovice a dál po žluté mezi kravami (poučení: nevěř kravinci, co vypadá, že je vyschlý) zpět k Jitřence. Cestou se několika borcům rozležela ta midlanderova tisícovka v hlavě a rozhodli se, že ještě v závěru dne pokoří Libín (1093m). To nenechalo chladným ani midlandera a rozhodl se svůj náskok v počtu tisícovek udržet a jet taky. Na Libín už to byla vysloveně rychlovka, nahoře důkazové foto od ochotného pěšáka a zpět, jedna část party po asfaltu, druhá sjezdem po modré na Libínské sedlo a z něj dál do Albrechtovic, závěr opět asfalt.

Neděle už byla jen na dojídání nekonečného guláše, balení a krátkou vyjížďku na místní trail objevený kalimerovým psem a následně za ním hned manželkou. Trail byl u Křišťanovického rybníka zbudován v rámci Xterry a postaral se o krátké nedělní intermezzo spočívající v návštěvě prachatické nemocnice.

Víkend to byl opravdu rušný a bohatý na zážitky, což už začíná být zlatým srazovým standardem. Takže díky, lovci, bylo mi ctí!

Vaše Mamka

Trasa Bóbika https://mapy.cz/s/nahasofavu

Trasa Libín https://mapy.cz/s/kuhutofoco

(vloženo 26.9.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
mum-on-bike
mum-on-bike

1.10.21 14:22

Zato ty huberte asi brzdy vůbec nemáš! :-D Já vím, že s HT si nemůžu dovolit co ty s fullem, ale myslím, že ani s fullem bych si nemohla dovolit, co ty.. s fullem ;-DD

Reagovat
hubert.d
hubert.d

30.9.21 22:59

kofejn, midlander: Moc brzdíte hoši, bodejť by vám destičky vydržely. :oD

Reagovat
hubert.d
hubert.d

30.9.21 22:55

Nějak jsem report přehlédl a všiml se až dnes. Krásně jsi to sepsala, moooc jsem se pobavil. :o)

Děkuji moc, parto, že jsem tam mohl být s vámi. Jste skvělí!

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

30.9.21 21:39

Pepo tyjo ale neser! Asi pudu dělat k vám do fabriky.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

30.9.21 17:32

Tak jsem dnes dal Bobík po Krkonošsku. Jenom trochu zima 

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

28.9.21 17:21

vlasto, Fotohra je zdejší bajkforácké, poněkud odloučené pracoviště s vysokou koncentrací pozoruhodných osobností, které všechny mají dva základní společné rysy: nekonfliktnost a hravost :-)

https://www.bike-forum.cz/…/foto-hra-xv Pravidla najdeš hned v úvodním příspěvku ;-) Zahraničního reprezentanta už jednoho máme, ale už se dlouho neozval..

Kali, to heslo je pěkné, ale chybí v něm „víc z kopce“ ;-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.9.21 16:04

Vyhlašuji heslo pro příští Šumavu:

„Citius, Altius, Fortius“

Reagovat
vlasto
vlasto

28.9.21 15:56

Kalimero: ja ale nevim o cem je rec. Co je to fotohra?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.9.21 15:51

Můžeme prohlásit, že Fotohra chce expandovat do zahraničí a vlasto je na místě jako pozorovatel. Ale ulovený bod by celý proces značně zjednodušil, to je pravda.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

28.9.21 14:14

Zoidbergu, to my právě abychom se nezbláznili z těch osamělých kilometrů ;-) Teď už zase každý sám za sebe..

vlasto, kdyby se ti podařilo ulovit bodík ve Fotohře, byla by to jasná věc.. Ale když už Tě i kali, náš strážce dodržování pravidel, láká na Boubín, tak snad rada starších a neoblomných dovolí.. já se za Tebe přimluvím každopádně ;-)

Kofi neboj, Boubín je na pohodku! :-DDD

Reagovat
kofejn
kofejn

28.9.21 13:18

Uznávám, že klidně můžeme :). Ono i nedělní výlet na koníky měl jen 25km a 520m nastoupaných. Na Šumavě je to hned. Pro destičky asi pošlu v týdnu Jířu, víkend už mám zase naplánovaný

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.9.21 11:27

Tak uznej kofi, že níž už jít nemůžeme. A kde koupit brzdové destičky taky víš. :-)

Reagovat
kofejn
kofejn

28.9.21 11:02

Kali, nestraš! Ten už ani neklame jménem.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.9.21 09:57

Vlasto, za rok bude Boubín. ;-)

Reagovat
vlasto
vlasto

28.9.21 09:32

Toz kdyz bude dalsi akce nekde u hranic na Sumave, dejte vedet. Uz sem dlouho nezavital do cech:-) sice stovky kilacu nejezdim, ale kopcu se nebojim:-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.9.21 08:46

Zoidberg – Také jezdím sám. Letos byly 2 srazy polovinou ze celkově 4 jízd, kdy jsem měl společnost. Takže taky z 99% sám. Když je dobrá parta, tak to jde.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

28.9.21 08:34

Zoidberg – jezdím také 95 % sám , ale parta super kamarádů je nádherný zážitek a už se těším na další sraz .

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.9.21 08:24

Na jednu stranu to vypadá jako fakt dobrá akce a ty krajinky… A na druhou je mi jasné, že já co jezdím 99% svých kilometrů sám, bych se z toho zřejmě zbláznil. No, každý jsme nějaký. Užívete :)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

27.9.21 23:17

Jardo, taky díky, máš moc fajn rodinu :-) Nové XC? Tak to se těším, s jakým strojem příště přijedeš ;-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

27.9.21 23:13

Dane, díky draku :-) Chyběls.. škoda, že to máš tak z ruky

Báro, bez Jiříka už to nejde :-) Díky!

midlandere, však říkám, že to bez něj nejde ;-DDD

Inspektore, díky moc, zařazení po bok lazzy a zbyslavjaka je pro mě ctí! Vynasnažím se být pilnější ;-) Přeji rychlé skoncování s houserem, některá zvířata jsou vážně otravná..

Kotwíku, byla to fakt pecka. Škoda převeliká, že ti to nevyšlo..

Kofi, díky i já tobě! A žes to z Bóbika zvládl mě vůbec neudivuje, však Jiřan musel ty geny někde podědit, ne? ;-)

Reagovat
Jardo
Jardo

27.9.21 23:01

Díky mamko i všem za účast. Užili jsme si některé části separátně, ale všem se moc líbilo.

Šrámy se zahojí, vzpomínky zůstanou.

Trailista ze mne nebude, ale třeba si po nenápadné Kaliho podpoře koupím aspoň slušný XC bike na příští sraz.

Reagovat
kofejn
kofejn

27.9.21 22:51

Jel jsem za tebou, smrad z obložení byl výrazný :). I Jiřan plival na kotouče a měl radost, že syčí. Já dnes kupoval skříň dcerce do pokoje, dveře do vestavěné skříně, světlo do kuchyně a den v pr..li. :(

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.9.21 22:35

Kofi, já dnes kupoval taky nové destičky… :-D

Reagovat
kofejn
kofejn

27.9.21 21:31

Pro mě plyne poučení, že Koza se s Kozlem nedá srovnávat a že když má kopec roztomilé jméno, vejšlap roztomilý být nemusí. Ale ten sjezd po červené byl pro drsoně a netušil jsem, že to zvládnu. Díka za skvělou akci!

Jen jedny destičky na 30% a druhé KO za jeden šumavský víkend je docela spotřeba…

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

27.9.21 19:24

Tak to musela bejt fakt pecka děcka :-) Fotky jsou parádní.

Reagovat
INSP.TRACHTA
INSP.TRACHTA

27.9.21 18:57

vlasto: přesne to jsem si už pár dní taky říkal

m-o-b: hezký report jako vždy … a příště nenatahovat pauzy mezi reporty :-) Potom, co jsem si prazdninovým výstupem na Boubín uhnal housera (Boubín byl spíš poslední kapka než příčina) a dal si skoro dvouměsiční distanc, tak netrpělivě vyhlížím reporty od m-o-b, Lazzy, zbyslavjaka atd. .....

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.9.21 18:48

Báro, to ovšem mamka vynechala fotky, kde Jiřík čepuje pivo a učí to i dvě nezletilá děvčata, a dokonce nalévá kořalku! To ho též bavilo! :-D

Reagovat
bara2
bara2

27.9.21 18:15

Pěkná akce, počasí vyšlo jak nejlíp to šlo a z fotek čiší spokojenost a pohoda. Jako obvykle se mi nejvíc líbí Jiřík, zdá se, že jak prasátko, tak koník ho zaujali.

Reagovat
dan001
dan001

27.9.21 17:33

Moc hezké čtení, fotky parádní jako vždy. Počasí vám vyšlo bezchybně a vyjížďka byla výživná určitě. Tak teď už jen ať se zahojí všechny šrámy ;-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

27.9.21 16:09

Děkuji všem za reakce :-)

miťo díky :-) Já vím, ty moje romány.. Když ono to říct ve zkratce nejde ;-)

Kožíšku, kola visela na hřebíku měsíc. Je čas je zase zaměstnat ;-)

Jano, máš pravdu, počasí bylo jak na objednávku. Myslím, že si tenhle víkend užili na kolech úplně všichni :-)

midlandere, to já děkuji. Nebýt vás všech účastníků, byla by všechna moje snaha.. víš k čemu ;-) Ten Větrný ti věřím, muselo tam být krásně. A srůstám, dle rozkazu pane! :-D

Pepčo, bylo to vážně moc fajn, díky. A smekám pane, na ten Libín jsi mě vážně uštval! ;-))

dedku, děkuji ti :-) Knihu ne-e, škoda papíru ;-)

Peslezedirou, díky :-) Parádasimo? Dobrej výraz! :-D

kali, díky moc, za pochvalu i za milou společnost, tvou i tvé ženy. A fenečky samozřejmě! :-) Do těch Volovic a Sviňovic bych moc nezabředávala.. ale kousek odtud jsou Borčice, tak vás příště vezmu tam ;-))

Míro, živa jo a do včerejška i zdráva :-D Ne, jsou to jen drobné šrámy, odřeniny a nějaký ten steh.. Předtím jsem kolo vyměnila na 14 dní za koště a hadr a dalších 14 dní za batoh a pohory. Už jsem zpět ;-) Doufám, že sis baboletní projížďku užil :-)

vlasto, „domlácená“ jsem byla z treku. Teď si užívám té lehkosti bez dvaceti kil na zádech :-)

roud, díky :-) A jestli tím „výrazem“ myslíš naše úsměvy při stoupáních, tak to byla hodně předstíraná veselost :-)

Breakpain, díky pane. Nojo, povedlo se ;-)

waters, děkuju. Je fakt, že Šumava, Krušky, všechno jsou to krásný místa, ale s touhle bandou by bylo fajn i… tyjo, teď nevím… i na Kuksu :-))

Reagovat
waters
waters

27.9.21 15:17

Super výlet! Na Šumavě je krásně a ještě s takovou bandou:)

Reagovat
Breakpain
Breakpain

27.9.21 13:16

Tak tohle, ač vyznávám zcela něco jiného, … je PECKA … moc pěkný, klobouk dolů :-)

Reagovat
roud
roud

27.9.21 12:43

Podle výrazu všech zúčastněných to vypadá na povedenou akcičku :)

Reagovat
vlasto
vlasto

27.9.21 12:39

Uz jsem myslel, ze ses nekde domlatila, kdyz Te nebylo slyset:-)

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

27.9.21 11:42

Mamko paráda, jako vždy. Včera jsem zrovna přemejšlel, jestli jsi živa a zdráva. Taky na jedný baboletní projížďce.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.9.21 11:38

Organizace, místo a lidé jako vždy na úrovni. Díky mamko.

Nicméně se vkrádá otázka, proč mužská výprava vedená ženou jela přes Volovice? Mělo to nějaký hlubší význam?

A jenom okrajově zmíním, že blízko trasy byly také Sviňovice. ;-)

Reagovat
Peslezedirou
Peslezedirou

27.9.21 09:41

Parádasimo :-) fotky a i příběh…

Reagovat
dedek55
dedek55

27.9.21 09:13

No paráda Mamko :-) Ještě párkrát , a bude to pomalu na knižní vydání .-)

Reagovat
miťo
miťo

27.9.21 08:20

Popis super, právě jsem to přelouskal :D Moc hezký jste to měli!

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

27.9.21 08:14

Díky za krásný víkend se super partou. A ne jen na kolech se jezdilo .

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.9.21 07:51

Díky za skvělou akci ve skvělé společnosti. Bez tebe by to asi nebylo, mamko…

Dovolím si uvést románový příběh na pravou míru, obavy z otravování šnečím tempem byly opačného charakteru, neb jsem se držel motta na mém dresu… a natáhnout se po obědě na slunku na skále bylo fakt prima.

A já to teda propálím: hoj se a srůstej! ;-)

Reagovat
Jano86
Jano86

27.9.21 05:34

Plus Vám vyšlo počasie…veľká paráda!

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

27.9.21 00:36

Mamko, zrovna jsem si na tebe vzpoměl, že už tento rok pověsilas kolo na hřebík. Jsem rád, že tomu tak není.

Reagovat
miťo
miťo

26.9.21 23:32

Pěkné fotečky. Slohovou práci si přečtu až zítra, už nevidím na oči ;-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pavel.81 16
MichaelSimek 5
Fabulator 21
alireb 14
Hamik 23
Ondrejst 14