Na návštěvu za děvčaty

Přidat foto

S rozbřeskem se blížím k Pálavě

ranní mlha na jezeře

Vinohrady jižně od Brodu nad Dyjí

kombajn na hrozny u Březí

ornitologická pozorovatelna na Nesytu

Tři Grácie

Nestydy

Lednický zámek

strom pro Plyšového Kožíška

polední pauza u Novomlýnských nádrží

Svratka u Pouzdřan...

...dělaly se tam velké víry, tam by nebylo dobré spadnout.

zmrzlina ve Vranovicích

správná školka :-D

jedu pro vodu

ohlédnutí za Pálavou z Karlova

no, a na závěr dvě tabule ...

Na pátek slibovali luxusní počasí, a co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek. Zkontrolovala jsem předpověď větru a vyšlo mi, že je to ideální den pro návštěvu třech dam, co bydlí za Pálavou a musí se za nima přes tu výfučnu… Není to nejblíž a raději si přivstanu, než se unavená vracet potmě domů. Vyrazila jsem dlouho před svítáním a naplánovala si to tak, abych byla na správném místě ve správný čas. Ještě za tmy jsem vyjela z Údolí přes Kounice a Pohořelice k Pálavským jezerům. Vyšlo mi to akorát a mohla jsem se před Brodem nad Dyjí kochat divadlem, které nikdy neomrzí. Odtud jsem pokračovala nekonečnými vinohrady do Mikulova a dál kolem Lednických rybníků ke Chrámu Tří Grácií. I po letech jsou to pořád stejné nestydy a věk jim vůbec neubral nic na kráse. Právě jim opravují barák. Zpátky jsem to vzala přes Lednici k Novomlýnským nádržím, zastavila se pro vodu v Přibicích a po stejné trase, kterou jsem jela ráno za tmy, se pěkně za tepla a sluníčka vrátila domů. Celou cestu v oblasti vinohradů jsem si připadala jak někde na frontové línii. Hrozny dozrávají a špačky je potřeba plašit, střílí se tam ostošest.

celkem to dalo 150km a trvalo mi to celý den

https://mapy.cz/s/davuvodako

(vloženo 3.9.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Favorit77
Favorit77

6.9.21 21:17

Ne ne Báro měl jsem tam maxbike,to je takový můj celoroční dříč ,ale retrovýlet s na jiźní moravu s fávem zvažuji, už má i nosič.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

6.9.21 18:36

Baruš, nehecuj, já huž chcu tloustnouť :-D

Reagovat
bara2
bara2

6.9.21 10:28

Favorite, a měl tam to modré kolo? To je pěkné a slušelo by mu to tam.

Aduldinho, ještě není zima a určitě bude nějaký víkend teplo. Akorát se světlem už to začíná být horší, ale ty umíš rychle a je to po rovině, to ještě letos můžeš dát, na tloustnutí máš celou zimu :-)

Mikeši, děkuji. Letos jsi dal kilo a takys tomu před rokem nějak moc nevěřil. Jezdit tě baví, jezdíš svižně, a jak k budeš mít čas, určitě dáš i víc, však nemusíš dnes, si to můžeš pošetřit a udělat si radost později.

Kotewe, dík. Jak tě znám, určitě si tam zajedeš :-)

Radime, děkuji.

Reagovat
Radim193
Radim193

6.9.21 08:22

Nádhera.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

5.9.21 21:11

Klobouk dolů Báro, fotky se slunkem a mlhovinkou jsou fakt pěkný.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

5.9.21 12:26

Báro nádhera! Máš oko, umíš nevšední fotky, hlavně ten rozbřesk je opravdu parádní. Na tohle jsem línej, stačí mi vstávat ve 4 ráno ve všední den, o víkendu spím! A 150 km, pro mně nedosažitelné, takže obdiv a respekt k tvým výkonům ;)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

5.9.21 11:51

@babicak Hustá přímka :-) Jináč ale moc pěkný výkon ;-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

5.9.21 11:49

No bylo by to pěkný dvoukilíčko, tak snad někdy příště, letos už to asi neklapne, takže to zas dám nejspíš někdy v rozžhaveném létě :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

5.9.21 11:44

@bara2 Acha, chrám tří grácií, to je přece logické :-D

Reagovat
Favorit77
Favorit77

4.9.21 23:57

Pěkné,taky jsem tyto místa letos navštívil.

Reagovat
bara2
bara2

4.9.21 22:51

Paráda, Babičáku. Dobrý nápad s tím vlakem, v Břeclavi za chvílu a mohl sis užít Lednicko-Valtického areálu, je to tam pěkně rovinaté :-)

Reagovat
babicak
babicak

4.9.21 22:30

Tož sem ty 3 grácie taky dnes dal, 161 kiláků a jen 898 metrů nastoupaných :-)

Reagovat
bara2
bara2

4.9.21 20:53

Miťo, jsem si na tebe tam u Pálavy vzpomněla. Jezdíš sem na dovolenou a tam jsou fakt moc hezký cesty mezi vinohrady bez aut. Škoda, že je to pro mě tak daleko, dobře se tam jezdí. A že poznáš Vranovice mi bylo jasné, ta školka je taky od tama.

Babičáku, beztak od jedné do pěti nespím, tak klidně můžu vyjet, aspoň se další noc nevzbudím. Je teda nad ránem dost zima, ale jsem ještě svěží, tak mě to žene k vyššímu výkonu a mám vidinu, že se za nějakou tu hodinku oteplí. Pro mě je nejhorší zima v kombinaci s únavou, to se už pohybem nezahřeju

Dědku, taky kdy jindy, že jo… :-D

Aguldinho, krasavice jsou v nejzazším bodě cesty (22), jsem fakt jela za nima. Na burčák jsem pomyslela u toho kombajnu, ale dopoledne měli v nálevnách zavřeno a beztak bych si nedala. Ale přesvědčila jsem se, že surovina už dozrála, tak si určitě nějaký letos dám.

Doubku, ty jezdíš moc rychle, já mám takovou vyjíždku na celej den a mám čas si to užit. Fotky dokumentační, ale když se naskytne taková paráda, jak slunce s mlhou nad jezery, nedá se to úplně zkazit, stačí jakžtakž srovnat horizont. A jsem ráda, že se ti líbí.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

4.9.21 19:58

Tři.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

4.9.21 18:24

A kdeže se vlastně nachází ty šťabajzny?? ;-)

Reagovat
doubeq
doubeq

4.9.21 08:00

Dobře ty. A pěkně fotky, všechny.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

3.9.21 23:23

Paráda, nyní musí být na Pálavě fajně, že já tam vždy potkám výheň, asi jako v Beskydech déšť, prostě kdo umí ten umí :-)

Palec za výkon a burčáček nebyl?? ;-)

Reagovat
dedek55
dedek55

3.9.21 22:51

Báro .-) Užívat si života je umění . Umíš to :-)

Reagovat
babicak
babicak

3.9.21 22:29

Báro, obdivuji Tvoje ranní vstávání. Fotky východu sluníčka určitě stojí za to vstávání. Super. A Vranovice a Kometa, to nemá chybu. Pamatuji Černého, Jiříka, Machače, Maixnera, Nadrchala, Dzurilu a dalo by se pokračovat :-). Tvoje aktivita je mi příkladem. Kuks už mám :-). Letos ještě Hlínu na silnici.

Reagovat
bara2
bara2

3.9.21 21:56

Kožíšku a p@xi, jsem takový kombajn viděla jen jednou, někdy v roce 79/80 v Čejkovicích. To byl francouzský stroj, který si čerstvě dovezli. Pamatuju si, že aby se to dalo použít, nesmí být sloupky betonové, ale z jakéhosi pružného plastu. Uvnitř bedny jsou takové gumové phyblivé paprče, kterýma se hrozny prostě omlátí, a o tvrdé sloupky by se to rozbilo. Takže dnes jsem to viděla podruhé a za fotku to stálo. V týdnu jsem byla v Holáskách a tam jezdil kombajn na sklizeň zelných hlávek, ale neměla jsem foťák :-) Když uvážím, kolik lidí to muselo dělat ručně a jak se nadřeli…

Zoidbergu, ta mlha byla nádherná a na fotkách to nemůže být vidět, ale ona se hýbala, a o to to bylo hezčí.

Reagovat
miťo
miťo

3.9.21 21:13

Pěkně Báro. Pinďulky a zmrzka u Komety jsou ve Vranovicích ;-) Parádní jízda.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

3.9.21 21:01

Ty východy Slunce jsou krásné. Na pozorovatelně u Nesytu jsem seděl před pár týdny, ale byl jsem tam tehdy bez kola. I pěšky to bylo fajn, ale určitě se tam chci někdy s kolem vrátit.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

3.9.21 20:44

Máš úchylku na traktory a kombajny? ;)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

3.9.21 20:22

Luxusní. Já jsem kombajn na hrozny nikdy neviděl. Na zámku v Lednici jsem byl ještě myslím na základce, někdy tam snad dojedu i na kole. U těch Nových Mlýnů mě překvalpila malá hloubka na vodní nádrž. Ta zmrzlina s tím kornoutem pastva pro oči. Škoda, že se ke kostelu svatého Linharta na Nových Mlýnech nejde nějak dostat- mohly tam dát k tomu nějaký přístup.

Reagovat

Další galerie z kategorie

FOSA 10
hawrda 10
Hynas 3
Pepa Hrabačov 28
bara2 7
Tomik_S 6