Malá Fatra a Sulov. Letos trošku uplakané :-)

Přidat foto

Pod mrakem , ale tenhle "uvítací pohled" mne vždy fascinuje.

Radost z vlhka měl tento krasavec , nám k radosti zbyla jen Borovička :-)

Kapky všade .

Maso pečené v jámě jako odměna za déšt' :-) (nezbylo) :-)

Někteří hore kopcom poctivě šlapou.......

Někteří hází šutry :-)

Snové "luční" ježděníčko.

A "ovčí" chodníčky.

Kochačka :-)

Klasická kořenovka. Třáslo to se mnou (pardon rozmazané) , je to z kamerky.

Sulov , kapradí nad Černým potokem .

Zabukování do jedné překrásné vísky . Ale byli tam moc hodní lidé , když jsme se zeptali na cestu , hned nám "vnutili" panáka Borovičky :-) Milí lidé :-) Na podzim tam určitě zabloud

Kochačka 2 . Takovéhle výhledy jsou pokaždé když vyjedete z jakéhokoli lesa.

Relax jak "swiňa" , prohlásila Stíhačka. Poté stačilo otevřít ústa a kobylky luční jí tam skákaly :

No a závěr , kostelík......pak už zas jen pršelo.....

Letošek nám nepropršel akorát jeden den na Malé Fatře a jeden den na Sulově . Přesto to byl "hodnotný zájezd , tedy krom jednoho vyvráceného kolena ,moje Stíhačka , ale poprala (tedy spíš probelhala se s tím velmi statečně :-) Asi si to zopakujeme na podzim v září , snad trefíme počásko.

Pro nás jsou obě lokality srdeční záležitostí , jezdíme tam už dvacetdva let . A doufám že to ještě nějaký ten pátek vydrží.

(vloženo 8.8.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
KoumakCloumak
KoumakCloumak

19.4.23 14:26

Na Malou Fatru také rád vzpomínám :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

11.8.21 21:45

Dědku, kamaráde máš recht, někdy vůle opravdu nestačí, ale nadšení ti nechybí. Za mě je to dost důležité, možná důležitější, než ta vůle ;)

Reagovat
dedek55
dedek55

9.8.21 22:25

Mamko , no ona je jaksi divná :-)) Opravdu začínám mít pocit že má jak kočičí plémě devět životů :-)

Báro , je to tam fakt trochu náročnější ale o to krásnější . Faktem jest , že tam co jezdíme moc biobajkerů ani éčkařů nepotkáváme :-) I když ten Sulov jest mírnější i pro širší jezdectvo :-)

Mikeši Pane ,. Vůle by bylo dost , ale nějak jí ty „nožičky“ už chybí , i když nadšení je stále :-)

Hele zkus vyšašit na podzim čas na „dlouhý“ víkend t.j. čtvrtek až neděle . Mám kamarády v Bytči a ti to tam mají proježděné parádně . Jsou to tam bezva průvodci . Vždy je s nimi parádní poježdění . Pokud bys měl zájem , nebo kdokoli jiný , dáme si vědět na signalu :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

9.8.21 21:49

Dědku kamaráde, jsem velmi potěšen tvým reportem. Seš důkazem toho, že když je vůle, tak jde všechno. Jsem téhož názoru jako Bára, použití éčka u lidí s nějakým zdravotním problémem, je pochopitelné a je zcela na místě. Koukal jsem, že ani letos si ne vynechal Malou Fatru, Sulov znám, ale ještě jsem ho nestihl navštívit.

Reagovat
bara2
bara2

9.8.21 21:14

Dedku, lepší s éčkem, jak sedět doma, když už to nejede, jak by mělo :-) Hlavně se nedat, ať vám to ještě dlouho jede. Vybrali jste si dost tvrdej kraj, ale kdo by chtěl na starý kolena něco měnit, že jo…

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

9.8.21 20:56

Tak ze zdravotních důvodů ten ebike chápu.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

9.8.21 20:49

S tou jámou, to je dobrý! Tak to vlastně tu fumarolu vyrobíte..

Tak ať se dá Stíhačka brzo do kupy :-)

Reagovat
dedek55
dedek55

9.8.21 20:20

Báro , se přiznám (a nestydím se) , že už mám také baterku . Už jsem to tu psal . Když ti začne haprovat koleno a kyčel a ortoped ti doporučí ebajka , protože bych také mohl skončit na plechu. Ještě ve dvaašedesáti jsem nebyl „vyvrhel“ ale biobajker a bušil jsem se do prsou že kdo je baterka je srab :-)) Poté jsem rezignoval a jsem tedy holt vyvrhel :-) Nestydím se za to a je mi zcela fuk co si o tom kdo myslí . Zkrátka budu jezdit dál dokud mi i ta „baterka " nedojde. Ta moje Stíhačka už by dávno skončila , protože ta již má v sobě dosti "železa“ (holení kost a kyčel) .Docela ji obdivuji že to ještě nevzdala.

A Mamko usměvavá :-)

Maso se peče asi v metr hluboké jámě . Je v pekáči obloženém jehličím , navrh se položí čtyři rozpálené kameny a celé se to zasype zeminou. V té zemině je železná trubka kterou se tam naleje dolů asi pět litrů vody. Vyndá se to druhý den a je to úžasné , tedy chut' a jemnost :-)

No a koleno vzniklo na pěší tůře , souhrou řídkého bahýnka a nepozorností oné kráčející . No po dvou dnech mazaním octové masti a zneužití mé bandáže ( :-))) se jí to trochu srovnalo tak že jsme využili jediného dne na Sulově bez deště a vyjeli jsme se „kochat“ . No nedala si říci , tak že druhý den se jí to vrátilo a museli jsme dom.....

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

9.8.21 13:20

Počasí letos moc nepřeje, to je fakt. I tak se to dá užít a za každý blauFleck je pak člověk vděčnej :-) Maso z jámy, jo? To zní zajímavě, já bych si teda radši upekla třeba brambory, ale v tomhle jsem trochu exot.. Na Azorech takhle „pečou“ pro túristi všechno možné i nemožné v jednom hrnci v sopečných fumarolech, taková jako atrakce.. :-)

A dedku, jak se to Stíhačce povedlo, s tím kolenem? Ale je to dobrá parťačka, že to zvládla ;-)

Jinak pěkné fotky, snové luční ježdění se mi líbí nejvíc

Reagovat
bara2
bara2

9.8.21 12:01

Viléme, tak pokud jede pár a ona má jako kompenzaci menší výkonnosti přípomocnej motor, tak mi to nevadí. Naopak, považuji to za dobré řešení.

Reagovat
Vilém
Vilém

8.8.21 23:40

Uz jsem chtel napsat, ze to neni jak ta particka baterkaru…

Reagovat

Další galerie z kategorie

hawrda 5
Radek Broz 8
Renda69 10
Hlousa1 7
theedge 15
bara2 34