Prýgl

Přidat foto

Cíl dnešní cesty.

Bylo to v nedaleké vesnici, ale až dneska jsem si toho všiml.

Malá svačinka na benzince.

Část hradu Veveří.

Tuto kotvu jsem nemohl najít, ale nakonec jsem ji našel.

Ledová tříšť je v tyto dny nutnost pro mě.

Vodní elektárna Kníničky.

Část Brněnské přehrady.

Pěší stezka Zouvalka-by mě zajímalo, jak přišli na ten název.

Hrad Veveří není lehké vyfotit celý, ale odtud to celkem šlo!

Zmrzlina nesmí chybět!

Objel jsem si Prýgl skoro celý po obvodu.

Po svém minulém Super výkonu z Nových mlýnů jsem se na delší trasu necítil.

Dnešní cíl-Prýgl-Brněnská přehrada. Byl jsem tam hodněkrát, ale nikdy né na kole. Cestou tam i zpět jsem sjel i vyjel- z větší části pár slušných kopců. Brněnská přehrada je prostě klasika. Chtěl jsem si na Prýglu pochutnat na nějakém dobrém papáním, ale např. hranolky se smaženým sýrem si můžu udělat i doma, tak jsem si tam nakonec na jídlo nic nekoupil. Ale koupil jsem si tam ledovou tříšť, která mě příjemně osvěžila. Objel jsem si skoro celou Brněnskou přehradu po obvodu, kochal jsem se na maximum. Je to moc bezva si někam na kole vyrazit a poznat nová nebo stará místa. V úterý jdu na druhou dávku Pfizeru, tak počítám, že odhadem 7–14 dní na kole nikam nevyrazím. Na nákup do VelMezu to nepočítám-jíst a pít se musí.

(vloženo 7.8.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
bara2
bara2

9.8.21 11:04

Jsem na té dřevěné stezce byla loni na podzim, když to bylo nový. Tehdy to bylo univerzální, o tom, že by se tam nemohlo jet na kle nic nkde nepsali. Nejspíš se tam moc jezdilo, tak to dali jen jako pěší stezku. Ale jsem to tam tehdy taky vedla, po schodech bych stejně neseskákala a po mokrých prknech jsem se bála.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

9.8.21 09:42

Ano pěší stezka Zouvalka, ale dá se tam z velké části jezdit na kole, samozřejmě ne třeba do schodů apod. já jsem ale šel pěšky a kolo vedl, co kbyby tam náhodou byl třeba vylezlý hřebík apod., ale světě div se, nic tam vylezlýho nebylo.

Reagovat
HonzaRez
HonzaRez

9.8.21 09:10

Pěší stezka…?

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

8.8.21 21:59

Bára: se silničkou bych nemohl jezdit po tom Vašem okolí apod., silnička je na pěkný silnice bez nerovností a bez děr- toť můj názor.

Reagovat
LM
LM

8.8.21 21:10

babicak: některé úseky na žluté TZ budou na gravelu s 50 km v nohách opravdu velice zajímavé (obzvlášť když to pojede poprvé:-))

Reagovat
babicak
babicak

8.8.21 13:37

Pěkné! Chybí Ti tam velice zajímavý kousek cesty – po žluté od Bítýšky k mostu. Příště určitě!

Reagovat
bara2
bara2

8.8.21 10:14

No vidíš, Kožíšku, na můj vkus to má moc tlustý kola. Tak si pořiď silničku :-)

Na Veveří jsem byla loni na podzim s vpa007, na Hlínu za celou zimu nevyjel.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

8.8.21 10:07

Báruška: Specialized Diverge na kterém jezdím je GRAVEL. S tím honěním kilometrů taky záleží na terénu a zvolených převodech. Koukám, že máte partáka/parťačku na výlety.

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

8.8.21 09:54

Tož pěkná přehrada,po ledové tříšti bych se asi pos**l :-D Zmrzka supr.Pěkná vyjížďka.

Reagovat
bara2
bara2

8.8.21 09:49

Paráda Kožíšku, jak píšou předřečnící, ses rozjel a pod sto už nepůjdeš. Toho gravela si pořiď, uvidíš, pojedeš jak vítr. A až zas budeš na Prýglu, vyfoť gravela na lávce u hradu Veveří, není jenom zídka na Kuksu :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

8.8.21 08:53

Zaouvalka byla přístaviště do r. 2004, ta dřevěná lávka pro biomatky s kočárky je tam chvíli, před tím tam byly adrenalínové schody na skalce. https://www.youtube.com/watch?… Na video to sam. vypadá jako laláček, ale lovívali se tam cyklisti z vody.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

8.8.21 08:15

Kožíšku, Kali: myslíte? Já si zatím nedovedu představit, jak na Gravela usedám, protože jsem na ničem podobném neseděl, jen jsem si jej prohlížel v prodejně a to bylo v době, kdy jsem ani netušil, že budu něco takového shánět… Je pravda, že jak se člověk jednou namlsá, tak pak už z toho nechce slevit…

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

8.8.21 07:11

Jj, tady už vyjížďka pod 100 nebude. :-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

8.8.21 00:45

Kocoure: pochval není nikdy dost! Cítil jsem to jako povinnost jet na Brněnskou přehradu na kole. Jsem si jist, že jak si koupíš ten gravel mých max.163km zanedlouho překonáš.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

8.8.21 00:09

Kožíšku paráda, přeju ti to! Seš dobrej a v čase se neustále posouváš, snad se to jednou bude týkat i mé osoby. Podotýkám, že jsem na Brněnské přehradě nikdy nebyl (je velmi pěkná) a abych řekl pravdu, zatím nemám důvod tuto hranici nijak atakovat a to ani jako výlet autem, Brno a okolí mě prostě neláká… nevím proč

Reagovat

Další galerie z kategorie

ejdmmm 5
hawrda 5
Radek Broz 8
Renda69 10
Hlousa1 7
theedge 15