Specialized Levo Expert 2019

Přidat foto

Proč elektrokolo? Prostě jsem to chtěl vyzkoušet, Silničku mám rád, to, jakou poskytne odezvu na šlápnutí, jak jede tiše a kamkoliv, to takovýhle monstrum nedokáže. Stejně tak neumí plavat rockgardenem jako DH kolo, aby člověk mohl koukat akorát do zatáčky a ne pod sebe. A pak neumí nabídnout ten pocit ovladatelnosti, jako dá lehkej trailbike někde na rovinatějším trailu.

Co od toho teda čekám? Od každýho kousek. Silnička je super, když není provoz, jenže v okolí Prahy je provoz vždycky a já se mezi těma autobusama strašně bojím. DH kolo mám nejradši, jenže vyjet na něj na den do parku je čím dál tím časově náročnější. A ten houpavej trail je jenom malej zlomek toho, co jezdím. Takže na tomhle bych rád jezdil, když nebude všecko ideální.

Proč Spešl? Nemám tuhle značku rád, ten jejich marketing úplně nesnáším, ale tohle kolo nabízí 700Wh baterii plně integrovanou do rámu. Pohon od Bosche má šíleně dlouhou zadní stavbu, Shimano zase nemá ten záběr. Pak je tu aplikace, která umožňuje nastavit chování motoru, jak je libo. A v neposlední řadě při vypnutém motoru tohle jede snad bez odporu. Takže volba hlavou.

Setup:

Kolo ještě trošku ladím, takže posed není finální a možná ještě pořeším vidlici. Kola mi tu zbyly z neuskutečněný stavby, nemám to ale primárně „do lesa“, jako spíš na polní cesty a turistiku, takže to asi vydrží.

PS Hmotnost je včetně podálů, košíku a nářadí.

(vloženo 25.3.19)

kesu
Ohodnoť bajk: (2  / 716 hlasujících)
Značka Specialized
Model Levo Expert
Modelový rok 2019
Velikost L
Hmotnost 20,4
Rám Carbon
Vidlice RockShox Pike RL Charger
Tlumič CaneCreek DBAIR IL
Hlavové složení SpecializedoFSA (ložiska FSA, nářadíčko S)
Kliky Praxis AL 165mm
Středové složení Brose 2,1 (S Mag)
Měnič Sram X1
Řazení Sram S700
Převodník 32T
Kazeta Sram XG1195
Řetěz KMC X11ET
Náboj přední SYNTACE Straight MX
Náboj zadní SYNTACE Straight MX
Brzda přední Magura MT5, kotouč 203 Formula
Brzda zadní Magura MT5, kotouč 203 Formula
Brzdové páky Magura MT
Ráfek přední Nextie 27AM35
Ráfek zadní Nextie 27AM35
Dráty CX Ray 28
Pedály SYNTACE Number NINE Titan
Řídítka RaceFace SIX C 35
Představec Truvativ Descendant
Sedlovka Specialized Command post 160
Sedlo Specialized Phenom
Pláště Maxxis REKON 3C +

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Marek.Kv

17.2.20 06:53

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Dvojan1
Dvojan1

30.5.19 21:31

Moc pěkný.

Reagovat
petrun
petrun

27.4.19 22:51

Ztopořená trubka.

Reagovat
xMartinx
xMartinx

27.4.19 15:21

Krasavec take jsem premyslel nad Turbo Levo,ale bohuzel mne odradila cena jinak to ma Spesl pekne vyladeny inegrovana baterie carbon ram prej dost hravy bike co jsem slysel.V podobne cenove kategorii me zaujal jeste novy YT Decoy to vypada take slibne.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

1.4.19 17:51

Stačí jej stále jen dokola nespouštět. Vždyť jiná písnička tam stejně v tomto ohledu být ani nemůže. :)

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

1.4.19 17:14

Smazaný účet
Smazaný účet

1.4.19 16:37

Diskutovat a argumentovat – a s tebou a o sémantice motorových kol, motorových nožů a motorových pil? A o rozdílu mezi „cycle“ „motorcycle“? To snad nemůžeš myslet vážně. Tak jo, tohle fakt dál dělat nebudu, už jsem to ostatně jednou zkusil. A budeš si o tom teda dál případně vykládat spíše se sebou podobnýma a mě už teda necháš, Bookere, bejt, jo? Ostatně – aji aby tě zas nějaké konstatování neurazilo, nebo tak něco :)

Reagovat
Booker
Booker

31.3.19 23:42

Dobrá-neumíš diskutovat normálně bez urážek,neumíš argumentovat, jen placnout svůj názor (ELEKTROKOLA NEJSOU KOLA,ELEKTROKOLA NEJSOU KOLAAAA:)), a pak už jen urážet a urážet (byť Ti to trvá několik příspěvků, než se vymáčknes-nesmí chybět citát, odkaz na myslitele, abys zdůraznil, že jsi strašně vzdělaný atd., bohužel argument k diskuzi chybí… Mimochodem ten citát jsi použil nešťastně, protože původně znamenal něco jiného…) Na otázku, proč to není kolo, pouze napíšeš, že kolo nemá motor… a zase dokolečka totéž… To, že několikrát zopakuješ, že je to v naprosté většině pro hendikepované, ve mně vzbudilo paralelu s motorovou pilou…

No nic, vidím, že to, co jsem si myslel, že bude diskuze, je v tomto případě zbytečná ztráta času… A propo, na kole jezdím pro radost, e-kolo nevlastním (a zatím ani neplánuji), pracuji ve zcela jiném segmentu…

Na poslední příspěvek směrem k tobě použiji tvůj jazyk, abys to pochopil (souvětí o několika větách s několika konstatováními). Doufám, že tvůj 7-lety vnuk (ostatně narozdíl od tebe-geny se, naštěstí, jak víme, předávají od obou rodičů) chápe, že elektrokolo, které má motor, je kolo s motorem, podobně jako motorová pila je pila s motorem. Nikdo motor neschovává, nikdo z e-kola nedělá kolo bez motoru (narozdíl od některých silničářů, kteří to potřebují ukrývat…)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

31.3.19 17:30

Booker: Urazit? Ale to mě snad ani nenapadlo. Ostatně to nebyla žádná urážka, jen pouhé konstatování. Pravda, snad trochu motivované tím, aby ses již nadále vůči mně tímto způsobem neangažoval. Podívej, já se Ti snažil (ostatně jenom na tvoje přímé vyzvání a tady snad už podesáté) slušně, jednoduše a srozumitelně vysvětlit, jaký mám na věc názor a oč jenom mi jde. Nemyslím, že by to bylo v současné době zas tak nedůležité. Nepřu se o to, zda je tento názor tím jediným “správným” nebo možným, ale nebylo v tom nic hostilního ani nesrozumitelmého a předpokládám, že by to patrně bez nesnází pochopil i můj sedmiletej vnuk. A tak nechápu proč jsi měl dál potřebu to – opravdu dost nešťastně a hloupě – ještě okecávat. Pokud teda ty motorové věci třeba sám neprodáváš, nebo tak něco. Tak mi dej pokoj a nic, co by tě mohlo jakože “ urazit” se nedozvíš :)

Reagovat
Booker
Booker

31.3.19 09:19

Opět 2 příspěvky – po jednom sis asi uvědomil, žes urazil málo:-) A to se vůbec neznáme! Vivat anonymní internet! Nazdar!

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

31.3.19 03:18

A že se nebudu z jistého soucitu jinak vyjadřovat k tomu, cos napsal a k logice příkladů, kterých jsi užil, ti snad někdo opatrně vysvětlí. Přece jen by člověk jakousi ohleduplnost vůči bližnímu projevit asi měl. :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

31.3.19 03:01

Booker: No to máš pravdu, nemáme to už od doby, kdy myšlení přišlo trochu do módy lehké. Naštěstí však vždy byli a jsou lidé jako ty, kteří mají život lehký, protože jim jejich hendikep (pravda, v tomto případě nikoli somatický) umožňuje šťastně nechápat. Již kdysi dávno je proto jeden kazatel ohleduplně nazval blahoslavenými s nadějí na království nebeské. :)

Reagovat
Booker
Booker

30.3.19 21:07

A to se až na konci člověk dozví, že vlastně vadí jen pojem… Někteří pak musí mít těžký život, když použití základu slova pro více věcí se stává překážkou porozumění a možným nástrojem manipulací… Když si člověk navíc uvědomí, že to nekončí elektrokoly… ale že třeba existují takové věci jako motorová pila, motorová kosa, elektrický nůž a další… (Většinou pro staré či tělesně hendikepované… Abych nezapomněl zdůraznit…:)

Ad mluvčí Trepi: Už jsem to pochopil… Mně bylo totiž celou dobu nejasné, že by tolik příspěvků někdo přidal jen kvůli nově vznikajícím slovům… S takovou horlivostí…

Reagovat
hmm
hmm

30.3.19 10:39

Žhavé ani ne. Pokud by zde přispívali i ti co pouze jezdí autem tak to by teprve bylo šou

Reagovat
Darkson
Darkson

30.3.19 09:32

žhavé téma koukám:-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

30.3.19 07:26

Hoši to se nedělá 300-stý příspěvek jsem měl napsaný já, ale než jsem to stačil odeslat jel jsem na operační sál.

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

29.3.19 23:16

:-D blbe ovsem je, ze se jako pindy casto ukazou lude, do kterych bych to do te doby nerek :-)

Reagovat
lazza
lazza

29.3.19 21:46

Zas tyhle vyhrocený přestřelky docela jasně ukážou, kdo se chová opakovaně jako pinda a nemá cenu s ní v budoucích diskusích ztrácet čas :-)

Reagovat
Lišák
Lišák

29.3.19 20:49

kesu: Docela sranda – kdo chválí, je správný borec, jiné názory jsou zakomplexované a nenávistné… :-))

Reagovat
psbiker
psbiker

29.3.19 19:09

Libo: muzes napst klidne chujovinu, od toho jsou fora..

Reagovat
Libores
Libores

29.3.19 18:08

Kluci, tady probíhá soutěž o to, kdo napíše větší chujovinu? Chápu to správně, že jo?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

29.3.19 17:37

mirabike: Ještě něco napiš, je to betálný. :)

Reagovat
psbiker
psbiker

29.3.19 17:23

Jaksi jízda na motorce nebo třeba z jiného soudku na rotopedu není jízda na kole, toť vše co chcu zdělit a proto jsem hejtr?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

29.3.19 17:18

Hnoj: tohle má potenciál na 400:))

Reagovat
honzarb
honzarb

29.3.19 15:39

jasne kesu, pekne si to shrnul, presne o tom tahle debata od zacatku je! zakomplexovany a nenavistny komentare od zakomplexovanych nenavistnych ebajk hejtru, kteri maj plecky v profilech a nedokazou se pres to prenest a proto ti hejtou kolo!:)))) ja horim:))))

Reagovat
mirabike
mirabike

29.3.19 14:57

cioran-m: „…Já osobně se za Babetou, “elektrokoly” i jinými mopedy a skůtry vždycky rád, jsou-li proto vhodné podminky (třeba do mírného kopce) v háku svezu…“ takže vlastně, s v tu chvíli jsi nejel na kole, protože to jenostopé vozidlo bylo kromě tvých nohou poháněno i motorem vozidla před tebou, podobně, jako elektrokolo motorem svým – fyzikálně v tom totiž není rozdíl, jedná se o vozidlo poháněné lidskou silou s určitým procentem dopomoci ;-) ..a vlastně mě napadá, že když jedeš z kopce, tak najednou taky nesedíš na kole, ale na jednostopé minikáře :D

Reagovat
wilda81
wilda81

29.3.19 12:09

kesu: Budoucnost to je, to je jasne. Me osobne ale od porizeni limituje vydrz baterky, dokud e-bike AM full nevydrzi min. par dni (idealne tyden) v horach, tak je to pro me nezajimavy artikl. A vzhledem k vyvoji na poli akumulatoru.......

Reagovat
ra.ma1
ra.ma1

29.3.19 10:44

Jako, jo..me se to libi!

Reagovat
Hnoj
Hnoj

29.3.19 10:23

Ty koko, jsem chtěl dát já 300 :-D

Reagovat
kesu
kesu

29.3.19 10:10

Shrnutí:

Děkuji všem za kladná hodnocení, děkuji i za všechny nenávistný a zakomplexovaný komenty! A chovám obdiv všem, kteří mají v profilu naprostou plečku a dokázali se přes to přenést a vynést ortel na tímto KOLEM.

Protože bez Vás bych to nedokázal a pravděpodobně nepřekonal množství komentů pod jedním kolem v historii BF.

Závěr:

Ebiky tedy evidentně jsou středem pozornosti a je to budoucnost!

:DD

Hezký víkend

kesu

Reagovat
kesu
kesu

29.3.19 10:05

300!

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

29.3.19 10:01

Ať žijí ebiky od Specialized !!

Reagovat
palo7
palo7

29.3.19 09:37

Pojďme, těch 300 příspěvků musí padnout. Ebike všem!!!

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

29.3.19 09:00

… a nikterak agresivniho či konfrontačního (v mém případě je to jen názor, že věci s motorem by se neměly brát jako jízdní kola, ať už to momentální legislativa z důvodů, které mi připadají dosti zjevné umožňuje nebo ne, nic víc) dostane se mu okamžitě desítek většinou hloupých a primitivních keců od lidí, kteří jsou schopni nanejvýš jen bezmyšlenkovitě vykřikovat nasamplovaný hloupý floskule. Co můžeš pak, než si za těchto okolností z toho všeho dělat už akorát prdel? S lidma, kteří problematiku opravdu znají, na kole jezdit umí, nejsou nikterak hloupí a elektrická kola z různých důvodů provozují (jako je třeba FTryal a pak ten hoch, co sem dával vlastní článek o testování a společné jízdě na kolech a motorkách) jsem nikdy žádnou rozepři neměl, protože, ač se v preferencích a názorech třeba lišíme, mluvit spolu můžeme normálně a s respektem. A žádná slova, tak blízká mnohým tady jako blít, blitky, kokoti a podobně u toho nikdy nepadají.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

29.3.19 08:44

Kouba – to si děláš taky srandu, viď? Když čloběk napíše (třeba desetkrát) něco patrně dovela rozumnýho a neag

Reagovat
hmm
hmm

29.3.19 07:40

Tak ono dost záleží co člověk při tom psaní komentářů bere za drogy.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

29.3.19 07:01

cioran-m : čoveče, vždycky jsi tu na mě působil jako rozumnej zkušenej člověk, co to má v hlavě srovnaný, ale co z tebe poslední dobou leze, to čumim

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.3.19 23:51

Dave: Ne, na téhle zrůdičce, co se tady snad “řeší” jsem opravdu nejel. Víš, asi by mi přišlo i hloupý jet na levné motorce, která stojí stejně (dvěstědvacet tisíc nebo kolik?) jako jen trochu slušnejší bakelitový silniční kolo. Lidi by se mi mohli smát a tak vůbec… :)

Ale jinak si s tebou povídám rád, je to takový roztomilý. Nemáš, mimochodem, v zásobě zas nějakej dobrej argument či příklad, jako byl tuhle ten s autem a televizí?

Reagovat
Dave13
Dave13

28.3.19 21:12

Cioran takže jsi na žádném z kol které se tady řeší nejel ty koloběžko :D

Reagovat
Vejr
Vejr

28.3.19 19:05

Nebýt toho e-nádoru, je to moc pěkné kolo.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.3.19 18:38

ko – Kubiczech: Nechci se přít, ale myslím, že jsem “seděl” už na jednom z úplně prvních elektrokol u nás. Šlo o přestavbu z cestovního kola, kterou provedl před lety můj kamarád pro svou (již starší) matku, aby jí ulehčil cestu na chatu. Komerčně se ta elektrokola tehdy ještě vůbec u nás, tuším, neprodávala. Jistě, mírně pohybovat nohama se muselo, ale jelo to po přidání už tehdy jak šlak. Byl tam totiž motor. Také občas jezdívám na koloběžce Hugo, které prodává jiný kamarád – tam není třeba ani formálně pohybovat nohama vůbec. Jak jsem již řekl, oba tyto druhy motorových vozidel považuji (zvláště pro lidi stářím či jinak hendikepované) za velmi dobrou věc.

Reagovat
honzarb
honzarb

28.3.19 17:16

Kubiczech: asi mas rad slovo ***** vid? Tak se tady vypovidej, bude ti lip…

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

28.3.19 17:16

Kubiczech:Vítej v klubu, jo a SeStímSmiř :-)))

Reagovat
Kubiczech
Kubiczech

28.3.19 17:02

Hezká diskuze. Letití kokoti nezklamali, a objevilo se i pár nových kokotů, o jejichž kokotství dosud nikdo neměl ani ponětí. Kupodivu ono kokotství většinou vůbec nesouvisí se vztahem toho či onoho jedince k elektrokolům. Vlastně takový samočistící proces. (:

cioran-m: Nechci se přít, ale elektrokolo je stroj poháněný lidskou silou. Zkus si ně nějaké sednout a zůstat sedět jako pecka. Uvidíš sám.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.3.19 15:55

Booker: Vadí mi pouze to, že jednostopá věc s motorem je klasifikována jako jízdní kolo, tedy mechanickýmstroj poháněný lidskou silou. Je třeba, aby se pojmy vztahovaly k věcem, které označují, jinak se stanou nástrojem manipulace a prospěchu s mnoha různými aplikacemi. Což je také připad “elektrokol”.

Odpůrcem vozítek, která (většinou nějak tělesně hendikopavaným) usnadňují dopravu tak, aby třeba nemuseli použít auto a podobně, nejsem ani v nejmenším, naopak je vítám. Ať jsou to třeba elektrické koloběžky, kola s elektromotorem i jiné mopedy a skůtry.

Na horskych kolech jezdím zhruba od roku 1989 (úplně první byl tehdy Scott Sawtooth), což je myslím podstatně déle, než většina zde zúčastnených.

Proti opravdickým terénním motorkám také naprosto nic nemám; na jednoválcových endurech rád jezdím pravidelně – třeba i na Krétě v tamějších horách.

Co je na tom vaˇem tak nejasného?

Reagovat
Detoxter
Detoxter

28.3.19 15:42

Wilda: k tématu opět prd, blbý kecy to ti de..

Cioran: sranda to právě není, kecy poslouchá vždycky, ať tady nebo v hospodě chlapík na éčku, já naopak nikdy neslyšel éčkaře mít blbý kecy na normálního cyklistu. Zato pokřikování od ublíženého cyklisty co ho éčkař v klidu a s pozdravem předjede nebo debilní kecy v hospodě, toho jsem byl svědkem dostkrát osobně!

Tady na fóru už zaznělo že éčkaři se nezdraví, náhradní duši jim za nic nedávat nebo hned o něco níže je super hláška o volání policajtů..

Tak nevim nevim, kdo je jak s čím v pohodě.. ?

Reagovat
Trepifajxl

28.3.19 15:23

Booker: cioran se zde již několikrát vyjádřil jasně a srozumitelně, pokud někdo nepochopil poprvé, podruhé či podesáté, nepochopí ani potisící

Reagovat
Booker
Booker

28.3.19 15:13

Kesu: asi tak…

Cioran-m: A co Ti teda vlastně vadí? (předjíždění – nevadí, dokonce se rád někdy za nimi projedeš, ale stále tu vystupuješ jako velký odpůrce, byť do terénu nejezdíš – jak jsem tedy pochopil…) Já jsem teda rád, když si s někým při jízdě pokecám, a je mi jedno, na čem jede… Nebo Ti vadí, že tu někdo vystaví svoje e-kolo?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.3.19 13:58

Sranda je, e-kluci, že o nějakém předjížděni a kohože tohle má štvát, mluvíte pořád dokola, bůhví proč, jenom vy. Možná jsem něco přehlédl, ale že by tady byla nějaká podobná řeč od cyklisty, jsem nezaznamenal. :) Já osobně se za Babetou, “elektrokoly” i jinými mopedy a skůtry vždycky rád, jsou-li proto vhodné podminky (třeba do mírného kopce) v háku svezu. A jinak motorky všeho druhu za nějakou relaci k tomu, kdo jede na kole opravdu nepovažuju.

Reagovat
kesu
kesu

28.3.19 13:23

Booker:

děkuji za hodnocení. V loňském roce jsem jezdil se synem na ebiku a oba jsme si to moc užili. Malej když se řekne kolo, tak si sám nosí helmičku. A na normálním kole se s dětskou sedačkou dá dojet maximálně po rovině do hospody, zatímco na Ebiku to jde i v Alpách. Zvláštní je, že když jsem potkal silničáře, tak se pohledem na Ebike s dítětem bavili a určitě jim nevadilo, že jsem si je dovolil předjet (asi tušili, že já jedu na kopec k jezírku, zatímco oni 200km). Ale tohle je možný v Alpách, tady všem vadí nejvíc, že na Ebiku by je mohl předjet někdo, kdo „nezávodil“ jako tady někteří. To je každopádně zajímavý, myslel jsem, že na kole se jezdí pro svůj pocit a ne pro poměřování si pindíků s náhodnýma dalšíma účastníkama provozu.

Reagovat
prodi
prodi

28.3.19 12:59

To je teda poctenicko…

Reagovat
wilda81
wilda81

28.3.19 12:49

tomfree
tomfree

28.3.19 12:12

Paráda a pohánět to místo elektriky blbé kecy,objedeš zeměkouli jako nic :-)

Reagovat
kOmE
kOmE

28.3.19 11:48

hmm…

Reagovat
Dejv0
Dejv0

28.3.19 11:41

Podpora k 300 kusům vesměs vydařených výblitků

Bike je cajk, nevadil by mi, k DH a silnici jako doplněk proč ne. :)

Reagovat
orm
orm

28.3.19 11:33

@Zelecz: Elektrokolo zde prezentovane se mne treba nemusi libit, ale respektuji, ze podle zakona je to ok. Tvuj fixedgear bez brzd v provozu je znamka tvoji blbosti a sobeckosti, a zaroven tim porusujes zakon. Srovnavas tedy nesrovnatelne. Pokud to chceme k necemu srovnavat, tak k tomu, kdyz si nekdo koupi elektrokolo, necha si ho odblokovat a pak se s nim bude v 50+km/h prohanet po cyklostezce mezi lidma. Jeho chovani bude pak stejne blbe, sobecke a protizakonne jako tvoje, pokud jezdis na kole bez brzd v provozu. To, ze se to tu snazis obhajovat, mne osobne prijde trapne.

Reagovat
Ladis91
Ladis91

28.3.19 11:18

E-kola zničila Stravu! :D

E-bike jsem nicméně zkusil a nějak se mi ztratila radost ze zdolání sám sebe. Faktor zábavy tam každopádně je.

Ať si každý jezdí na čem chce, hlavně ať zmizí ze silnic alespoň nějaké to auto.

Reagovat
Lišák
Lišák

28.3.19 11:09

Zelecz: Skoro bych řekl, že o to, jak kdo umí jezdit, je v debatách o elekromotorových kolech naprosto nepodstatné. To se opravdu neřeší :-)

Reagovat
Lišák
Lišák

28.3.19 11:04

Sorry za trojí post.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.3.19 11:04

Kesu: nehleď tady na trolly, každý shazuje,nadává a přitom jezdí velké kulové. Technika jim je stejně cizí jako e-biky. Osobně jezdím bezmotorové enduro a nemám vůbec žádný problém s elektrikou ba naopak jsem ji i vyzkoušel a byl to srandy kopec. Kolo je to fakt krásný a ať chcem nebo ne ebiky už tady prostě budou. Kdo se s tím neumí smířit bude mít velké trápení stejně jako lidi co nepochopí fixedgear v provozu (viz moje kolo) .

Lidově řečeno – polibte si prd*l. Těším se jak se zase budu bavit na rychlebech nad zdejšíma znalcema :-D

Kolu zdar a míň hejtu pro tudle sezónu.

Reagovat
Lišák
Lišák

28.3.19 11:03

Kaire: Bike znamená bicykl. Bicyklem se rozumí dvoukolové jednostopé vozidlo poháněné lidskou silou.

Proto road bike, mountain bike, fixed bike, bike na kolovou, bike na krasojízdu a podobné jsou všechno bicyklu, tudíž bike.

Pak jsou dvoukolová jednostopá vozidla s motorem a to jsou motorbike. Sem patří motocykly (motorbike), kola jízdní kola s přidavným motorem a jim podobné dopravní prostředky, využívající motor k pohonu vozidla.

Ponechme stranou legislativu a podívejme se na tuto otázku z čistě logického hlediska. ;-)

Reagovat
Lišák
Lišák

28.3.19 11:03

Kaire: Bike znamená bicykl. Bicyklem se rozumí dvoukolové jednostopé vozidlo poháněné lidskou silou.

Proto road bike, mountain bike, fixed bike, bike na kolovou, bike na krasojízdu a podobné jsou všechno bicyklu, tudíž bike.

Pak jsou dvoukolová jednostopá vozidla s motorem a to jsou motorbike. Sem patří motocykly (motorbike), kola jízdní kola s přidavným motorem a jim podobné dopravní prostředky, využívající motor k pohonu vozidla.

Ponechme stranou legislativu a podívejme se na tuto otázku z čistě logického hlediska. ;-)

Reagovat
Lišák
Lišák

28.3.19 11:03

Kaire: Bike znamená bicykl. Bicyklem se rozumí dvoukolové jednostopé vozidlo poháněné lidskou silou.

Proto road bike, mountain bike, fixed bike, bike na kolovou, bike na krasojízdu a podobné jsou všechno bicyklu, tudíž bike.

Pak jsou dvoukolová jednostopá vozidla s motorem a to jsou motorbike. Sem patří motocykly (motorbike), kola jízdní kola s přidavným motorem a jim podobné dopravní prostředky, využívající motor k pohonu vozidla.

Ponechme stranou legislativu a podívejme se na tuto otázku z čistě logického hlediska. ;-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.3.19 10:34

A snad ještě citaci ze zdejšiho fóra vedle:

JanITCZ 27.3.2019 18:46

https://www.ilsole24ore.com/…101925.shtml?…

Prelozit neni problem.Jinak se v podstate jedna o navrhu – povinnost prilby,znacky a hlavne povinneho pojisteni(jedna se o „kola“ s el. asistenci-zatim) -senat ital.rep.A jak znam schopnost ital. politickych poskoku tak je to jenom zacatek vetsiho tanecku!

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.3.19 10:25

“Bike- forum” znamená patrně všude, kde lidé použivaji anglický jazyk forum motocyklové. Snad jen tady ne a v jednom z mnoha německých časopisů s názvem “Bike”, který se, raritně a bůhví proč právě pod tímto titulem věnoval nebo nadále věnuje horským kolům. (Snad jim to podobou vždy nějak evokovalo terénní motorku). A pokud se nějaké mé vlastní praxe i na horských kolech týče – ta začala, pokud se dobře pamatuji, někdy v roce 1989. To, že se mi dnešní horská kola až na vyjímky nelíbí, je jiná věc.

Reagovat
Kaire
Kaire

28.3.19 10:03

Touhle logikou dojdeme k závěru že tohle je Bike-forum, tudíž offtopic jsou tady i žiletky a tudíž spadají na tomto fóru do stejné kategorie jako ekola. :D

Reagovat
Dave13
Dave13

28.3.19 10:01

cioran: o tom jestli to sem patri vypovida ta fotka nize

Reagovat
Booker
Booker

28.3.19 09:48

Za mě super… Mimochodem, když jsme byli v Serfausu, tak kromě bike-parku s lanovkou, tedy cestami do kopců nahoru, jsme potkali za týden 6 ne-e-biků… Kombinace já na svém neelektrickým + manželka s půjčeným e-bikem se synem v sedačce vzadu byla perfektní – udělali jsme výlety, které bychom jinak neudělali (např. výjezd na Pezid)… Unavení jsme byli docela podobně… Mimochodem původně jsme jeli s našimi koly a při 1. vyjížďce se probrzdil ráfek:-). Sehnat ráfek na 26¨na V-brzdy bylo nemožné:-)). Kdyby se tomu tak nestalo, určitě bychom e-bike nepůjčili a určitě bychom si to všichni nakonec tolik neužili (=nedostali bychom se tak daleko)… Jenom pro zajímavost foto výjezdu, Pezid je hora v pozadí vlevo… (První vyjížďku jsem jel na ne-e-biku se synem já – a toto bych nedal…potil jsem krev i bez syna:-))

Nevím, v čem je rozdíl, jestli jede v lese biker nebo e-biker (hluk to nedělá, smrad to nedělá, rýhu to otiskne stejnou…) Co se týče turistů a ostatních uživatelů, je to o ohleduplnosti. ******* bude kreténem vždy… A jestli sedí na biku nebo na e-biku, na tom nic nezmění…

Pardon, že tak dlouhé psaní a tak málo o Tvém velmi pěkném (5*) kole…:-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.3.19 09:39

Dave: Chtěl jsi tedy jen říct, že „elektrické kolo“ je (podobně jako auta, televize a podobně) na cyklistickém fóru téma „off topic“ – říká se tomu tak? A že ačkoli to sem nepatří, mnohé to zaujme a nikoho to nesere, resp. ***** by nemělo. V tomto kontextu se naprosto shodneme. Ostatně, mně osobně ani o nic jiného nejde. :)

Reagovat
wilda81
wilda81

28.3.19 09:39

Detoxter: nezapomeň si odškrtnout položku „nazvat kohokoliv tupcem“ v denním plánu

Reagovat
Dave13
Dave13

28.3.19 09:31

cioran-m: jsou taci, ktere to zajima, kdyz me neco nezajima, tak to jednoduse nectu. Resi se tady nakupy auta, televize a podobne, ale to nikoho nesere, protoze u televize se zapoti vsichni stejne…

Reagovat
Kaire
Kaire

28.3.19 09:31

Chápu že ti záleží na těch deseti lidech, aby jim nepraskla cévka mno… A jak vidíš dle diskuze, jsou zde lidé které to zajímá. Je to jiné odvětví cyklistiky, stejně tak spoustu lidí nezajímá silnice co váží 4kg a nikdo neremcá.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.3.19 09:23

Vždyť si jezdi do práce třeba na elektrické koloběžce Hugo, když tě to baví (ta je mimochodem moc fajn), ale co je komu na cyklistickým fóru po tom…

Reagovat
Detoxter
Detoxter

28.3.19 09:12

Prostě tupci. Pořád melou to samý o babetách a motorkách. I ta babeta se rozšlape a pak jede sama, tohle prostě ne.

Já dnes frčel na ekole do práce a nebejt toho jel bych autem protože bych nestihnul vypravit děcka atd..

A pořád se cítím líp na ekole než v tom autě.

Kolo snad nemusí nutně pro všechny znamenat stříkající pot z čela sotva vyjedu.. Na to mám druhé kolo, ale taky je k tomu třeba čas mimo jiné.

Reagovat
hmm
hmm

28.3.19 08:32

Nesmím to dneska v noci moc přepísknout aby mě zas kluci na Stravě neobviňovali že jezdím autem. Jojo elektro je boží a vůbec se necítím špatně.

Reagovat
roud
roud

28.3.19 08:29

600+ tohle kolo má nakročeno jako první v historii BF překonat 1000 hodnocení :D

Reagovat
honzarb
honzarb

28.3.19 08:27

Potkan007: jenze ono se to da rict u obou skupin, vis? :)

Reagovat
Potkan007
Potkan007

28.3.19 07:38

Úžasná přehlídka lidí, co nedokáží přijmout jiný názor, než mají sami. Za mě hezké kolo s hodnocením odrážejícím místní zabedněnost a něco takového bych si klidně pořídil, vůbec bych se necítil špatně.

Reagovat
palo7
palo7

28.3.19 07:17

chce to více ebiků. Pokud by jen půlce odpůrců, zde praskla vzteky cévka, tak bude všude větší klid :-)

Reagovat
Zdendyš

28.3.19 07:10

Grifter : Pokud mas nezvladatelnou alergii na sportovce, tak s tim neobtezuj okoli a vyhledej odborneho lekare.

Reagovat
Rainee
Rainee

28.3.19 07:01

Chci kolo primarne na lesni cesty a turistiku, a koupim si 20 kg e-Enduro mrchu? No uz jsem asi fakt starej (ale jeste ne na e-bike ;)).

Zajimave ,,kolo'', at majiteli slouzi.

Reagovat
Kaire
Kaire

28.3.19 06:37

Jako podle toho co píšeš Hogy, jsi přesně v té bublině ty, nic ve zlém :-). Spousta lidí tady psalo že 80% cyklistů kategoricky odmítá elektrokola! Já si myslím že je to naopak, a jen těch pár lidí v bublině se vždy ozve. Ono jinak by se ty kola nedělali.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.3.19 02:04

Hogy, fandím ti Ty optimisto ale s tou osmdesátkou radši moc nepočítej :DD

Reagovat
Grifter
Grifter

28.3.19 01:23

Hogy: jste si vy samozerove se silnickama v profilu podobni jak vejce vejci hele, jeste par podobnejch exemplaru a stane se ze me ziletkofob

Reagovat
hmm
hmm

28.3.19 00:10

Páč elektra jsou tu krátce tak jsem zvědav nejenom co bude za 5 let s ebike obecně ale kam se dostane životnost komponentů jako baterie a rám třeba při té váze a krouťáku. Aby se z toho nestal časem drahej krám třeba.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.3.19 00:00

A – Grifter – co ty: ty máš nějaké kolo? Aspoň skládačku, jak já?

Reagovat
Hogy
Hogy

27.3.19 23:53

Není třeba mi závidět. Ne každý dosáhne tak vysoko a pocit méněconosti z toho mít nemusíš.

Reagovat
Grifter
Grifter

27.3.19 23:42

Takze pacient Hogy, zcela klasicke priznaky, takze si rikam, stopro silnicka, stopro.. klikam.. a co byste rekli? Ma je tam! :)

Reagovat
Hogy
Hogy

27.3.19 23:34

Tak on i jezdec na kolečkových bruslích je stále chodec. Tahle diskuse je kouzelná, byť jsem teda četl jsem tak 1/10. Ono jak se člověk běžně vyskytuje v sociální bublině jemu příslušející, tak občas strácí kontakt s realitou běžného. Pořád nevím, zda je to špatně, či dobře. Bezpečně ale vím, že s jezdci na Babetě na baterky, kteří se označují za cyklisty, o setkání nijak nestojím. Ale třeba to vidím špatně. Ale stejně tak neočekávám, že najdu někoho relevantního k diskusi o literatuře devatenáctého století v místním nonstopu. Zřejmě je ale třeba, pokud chci jít s dobou, tak si pořídit motokrosku a dát to tusem a divit se lidem, kteří to shledávají minimálně jako značně podivné. Asi bych sem mohl hodit své auto. Tuhý posilovač řízení, tuhé pedály a spojka obzvláště, tam se člověk nadře.

Já jen doufám, že až mi bude osmdesát, tak že mi bude pořád alespoň trochu stát a že budu jezdit na kole a ne na mopedu.

Reagovat
2. Bóďa
2. Bóďa

27.3.19 21:32

Ze zákona je jezdec na elektrokole ( neodblokovaném ) stále cyklista na jízdním kole.

Tak buď sepište proti tomu petici, nebo pokud nechcete uznávat zdejší zákony, není přece problém se odstěhovat.

Reagovat
palo7
palo7

27.3.19 21:31

Už jsem třikrát dával za pět, ale stále to spíše padá. Barva se mne moc nelíbí, ale zbytek velmi.

Reagovat
apache6000
apache6000

27.3.19 20:57

Fešák ať slouží.

Reagovat
Zdendyš

27.3.19 20:25

Jeste ma malo navato pod parohem :)

Reagovat
honzarb
honzarb

27.3.19 20:04

Griftere, jeste neco mas na srdci?:)

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

27.3.19 19:29

tvl tohle se nedá sledovat :-) Jen si odskočím do města a je tu 65 novejch příspěvků :-O Co by za to Miťo s roudem dali.

Reagovat
junior69
junior69

27.3.19 19:20

mně se to líbí. Prostě v budoucnu přibude v hale další kolo a podle nálady vemu to, na co ten budu mít chuť. Když bude den v lenosti pojedu s e-bikem. A ostatní kola zase až budu v kondici. S přibývajícím věkem pak ten poměr šlapadla vs. e-motor bude vyznívat stále více ve prospěch toho elektrického šidítka

Reagovat
Karlos14
Karlos14

27.3.19 19:19

Kde se proboha vzalo tolik hodnotících ?? Skoro 600. To jsem tu ještě neviděl

Reagovat
Karlos14
Karlos14

27.3.19 19:18

Lynch: Tohle není pěkné kolo. Tohle hlavně vůbec není kolo :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.3.19 17:33

Grigter: No vidíš, jak ses vypovídal…! :)

Reagovat
Grifter
Grifter

27.3.19 17:27

S Mobidykem se bohuzel budeme muset asi do budoucna rozloucit, radikalizoval se, zaklada spolecne s Vecisem revolucni bunku a je jen otazka casu, kdy zacnou v lese prepadat babicky na elektrokolech

Reagovat

Další galerie z kategorie

Steev 7
Mican_1 0
MCS 0
mirdanb 2
pumpy 4
vlkuc 1