Pilsner tour

Přidat foto

Hořovice Sluneční brána

motokolo Kamenný Újezd

Na kotli Rokycany

Purkmistr

Pilsner Urquel

Plzeň, výška 102m

kolomazná pec

Košinář

Hurvajs

Nadryby přes řeku

vodopády Dírka

Břasy

cestou

Radeč

V pondělí 30.4. byla celozávodní dovolená a protože jsem dostal chuť na Prazdroj, vzal jsem kolo a jel do Plzně – no to je logické, ke zdroji – teda Prazdroji.

Ráno vyrazil od neteře u Zdic, v Hořovicích omrkl Sluneční bránu na zámku, plácal se proti větru, prachu a žlutému pylu, lesem nelesem na rozhlednu u Rokycan. Vloni kvůli mlze byla vidět tak s bídou do třetiny. V Kamenném Újezdu měl chlápek takové pěkné mototkolo, pak byla hezká lávka, výrobna Bohemia sekt, a konečně pivovar Purkmistr. Jedenáctka na začátek bodla, kulajda dobrá, avšak bez brambor a na závěr 19° Rasputin. Vedle v Radobytči měli zavřeno, a tak další na řadě byl už konečně ten Prazdroj. Davy turistů nemám rád, dal jsem tedy jedno, omrkl nádvoří, motorku ve firemních barvách a popojel do Grollu. Tam mi to moc nechutnalo, dal jsem dvě malá a jel omrknout město z výšky. Na věži katedrály (prý má 102m) je hezký rozhled. Ale kolo jsem raději vyvláčel po točitých schodech do patra k pokladně. Kolem synagogy jsem projel, nějakým omylem netrefil pivovar U pašáka a dojel přes Bolevec omrknout Kolomaznou pec. Skončil jsem v pivovaru Raven. Pivo dobrý, ale nevařili, měli burgry a klobásy.

Nějak bylo brzy, a tak jsem v půl deváté ještě kousek jel. Rozsvítil jsem, trochu lekal kolemjdoucí (asi jak byly ty čarodějnice), míjel ohníčky a potmě dojel k pomníčku Hurvínka v Chrástu. Nakonec jsem si ustlal spacák v mlází u Nadryb.

Ráno jsem se vydal na prohlídku vodopádu Dírka, ale přístup je dost naprd a s kolem eště hůř. Omrkl rozhlednu Břasy, na místě bývalé radiové vojenské základny a u benzinky dal kafe z automatu a Milu (je lepší jak tatranka). Zrovna se tam sjížděli motorkáři s vyšperkovanými stroji. Někteří měli kufry ve tvaru pivního soudku, evidentně profi výroba.

Cvičně jsem vydupal vrch Radeč, k vysílači, ale zážitek nebyl, jen propocené triko. Hrad Radeč není – podle popisu asi jen dřevěný, ale za to nádherná vyhlídka. Za chvíli přijel další biker a tak jsme spolu zírali do dáli. V Plískově mají pěknou kapličku, hned u toho OÚ a vedle obecní totem. Další rozhledna – no vono to je vysílač, je u Třenic a teprve v Praskolesích jsem dal pivo. Na to že byl svátek, všude zavřeno.

Pondělí 105km, zpátky 55km, ráno +7°C.

Až na ten vítr a chladno hezký výlet. Nedal jsem všechny pivovary, asi bude repete.

(vloženo 12.5.18)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Renda69
Renda69

23.5.18 20:28

Salewa Fusion –8 hybrid, comfort –3, 950g, dá se komprese až na 22×22cm, cenu už nepamatuju, mám to v 12l báglu (nepromok Ortlieb Cor), k tomu větrovku, triko s dlouhým a tenké dlouhé čapáky. V podsedlovce Thermarestku, powerbanku a nabíječku na Garmina. Samo duši, lepení, šrajtofli, mobil. Víc neberu, není třeba.

Reagovat
odik
odik

14.5.18 20:31

Jakej máš spacák? Budu si muset taky pořídit něco malýho.

Reagovat
AussigBiker
AussigBiker

12.5.18 12:16

Pěknej nejenom pivní výlet :-)

Reagovat
Radovan84
Radovan84

12.5.18 10:01

+1 Pěkný.

Reagovat
Koloman
Koloman

12.5.18 08:44

Moc pěkná pohodová vyjížďka i s noclehem ! Tak to má být !

Reagovat

Další galerie z kategorie

FreeBoy 4
enduristka 12
Pepa Hrabačov 18
blackboy007 2
jezour 28
miťo 27